Μετά το Λύκειο η Νατάσσα Βασιλείου σπούδασε ελληνική και γαλλική φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ειδικεύτηκε στην ψυχογλωσσολογία: ο σύνδεσμος μεταξύ γλώσσας, πολιτισμικών στοιχείων και ψυχολογίας. Διαθέτει άδεια διδασκαλίας σε τρεις γλώσσες, 25 χρόνια εμπειρία ως καθηγήτρια και σπούδασε τραγούδι στο Κεντρικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Η καθηγήτριά της στη διδακτική την κάλεσε να κάνει το διδακτορικό της στην εφαρμοσμένη γλωσσολογία – το μεγάλο της όνειρο, όμως λόγω έλλειψης κοντυλίων αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Ολλανδία.

Natassa-Vassiliou-edessa-1990Η Νατάσσα ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της σαν μάνατζερ εξαγωγών σε μια εταιρία ρούχων ώσπου να περάσει στο πανεπιστήμιο. Ως φοιτήτρια παρέδιδε ιδιαίτερα μαθήματα Ολλανδικών και ήταν μεταφράστρια σε πέντε γλώσσες. Επίσης εργάστηκε ως επαγγελματική τραγουδίστρια για τέσσερα χρόνια στη Θεσσαλονίκη και στο Άμστερνταμ ήταν πληροφορήτρια στον ΕΟΤ.

Στην Ολλανδία έγινε μαμά δύο αγοριών και εργάστηκε πρώτα ως καθηγήτρια σε Γυμνάσια και Λύκεια. Από το 2002 ίδρυσε δικό της φροντιστήριο για μαθήματα εμπορικής γλώσσας, το Παρνασσός Talen. Μεταξύ των πελατών της ήταν οι: Unilever, Monsanto, Aramco, Stichting (Ίδρυμα) Marin, Novartis, Concorde Groep; Wageningen University (WUR), το Ταμείο Ανεργίας UWV, Campina, Menzis, Teeling Petfood και πολλοί άλλοι ακόμα.

Όταν έμεινε παράλυτη λόγω Πολλαπλής Σκλήρυνσης γύρω στο 2011, δεν ήταν πια σε θέση να διδάσκει και να κρατάει το φροντιστήριο. Επειδή οι γιατροί δεν κατείχαν τη λύση στην πάθησή της και ούτε καν ήθελαν να τη βοηθήσουν ενώ η παράλυση είχε φτάσει στους πνεύμονές της και κοντέψε να χάσει τη ζωή της, η Νατάσσα άρχισε έρευνα να βρει τί αρρωσταίνει τον κόσμο και τί θα μπορούσε να τον γιατρέψει ξανά. Δεν μπορούσε να αφήσει τα παιδιά της μόνα τους, έπρεπε οπωσδήποτε να γιατρευτεί. Μετά από πολλή και σκληρή δουλειά βρήκε τις πρώτες απαντήσεις στην αρχαία ελληνική ιατρική παράδοση. Η Νατάσσα πήρε συνεντεύξεις από δεκάδες ανθρώπους από όλο τον κόσμο οι οποίοι είχαν ακόμα αρχαίες ιατρικές γνώσεις και μάζεψε όλες τις πληροφορίες. Τις μελέτησε όλες, δοκίμασε όλες τις μεθόδους, τα βότανα και άλλους τρόπους θεραπείας όπως η ψυχολογία και ανέπτυξε το μοναδικό τρόπο να γιατρευτούν σχεδόν όλες οι παθήσεις. Κατάφερε επίσης να γιατρέψει την Πολλαπλή της Σκλήρυνση, αλλά ύστερα αρρώστησε ακόμη περισσότερο και της χρειάστηκαν χρόνια να μάθει την αιτία.

Εν τω μεταξύ η Νατάσσα θεράπευσε εκατοντάδες ασθενείς από σοβαρές χρονικές και ψυχικές παθήσεις. Πολλές φορές άφησε τους γιατρούς κατάπληκτους, επειδή το μεγαλύτερο μέρος της θεραπείας της αποτελούσε την κοινή ιατρική και ψυχολογία. Σύνεργα με τα οποία κανένας γιατρός ή θεραπευτής ποτέ δεν είχε θεραπεύσει κανέναν ασθενή. Οι ασθενείς της έρχονταν από την Ολλανδία, την Ελλάδα, το Βέλγιο, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Τσεχία, την Πολωνία, τη Ρωσσία, την Ουκρανία, το Σουρινάμ, τις Αντίλλες, τις ΗΠΑ, το Σρι Λάνγκα, την Αυστραλία, την Ινδονησία, τη Σινγκαπούρη, τις Φιλιππίνες, το Ιράν, το Ιράκ, την Τουρκία, το Αφγανιστάν, το Μαρόκο, την Αλγερία, το Κουρδιστάν, το Ταϊβάν και την Ινδία.

parental home
Το πατρικό σπίτι της Νατάσσας στην Καισαριανή, Αθήνα

Ακόμα πολύ άρρωστη η Νατάσσα ανακάλυψε ότι ήξερε πολύ λίγα για τα πρώτα χρόνια της ζωής της. Όσο κι αν προσπαθούσε, δεν μπορούσε να μπει στις αναμνήσεις της από εκείνη την περίοδο. Σίγουρα εκεί βρισκόταν η πιο βαθιά αιτία της αρρώστειας της, αλλά μόνο μετά από 50 χρόνια ξαναβρήκε τη μνήμη της. Ανακάλυψε ότι ήταν γεννημένη στην Αθήνα (όχι στο Άμστερνταμ ή στην Γερμανία) και οι δυο της γονείς ήταν Έλληνες. Όχι μόνο ο πατέρας, όπως της είχε πει ψέματα η Προστασία του Παιδιού της Ολλανδίας. Η Νατάσσα ήξερε για την υιοθεσία της, αλλά το ολλανδικό κράτος της είχε σκόπιμα πει ψέματα όλη τη ζωή της για την κάθε λεπτομέρεια της καταγωγής της.

Αποδείχτηκε ότι η Νατάσσα κατάγεται από πολύ καλή Αθηναϊκή οικογένεια καθηγητών πανεπιστημίου, γιατρών και νομικών. Μια οργάνωση με το όνομα ISS, γνωστή για τεράστια σκάνδαλα με διεθνείς υιοθεσίες και εμπόριο παιδιών για σεξ την είχε κλέψει από τους γονείς της δύο μέρες μετά τη γέννησή της. Οι γονείς της την είχαν βαφτίσει Αναστασία (Νατάσσα) Βασιλείου στην ορθόδοξη εκκλησία. Υιοθετήθηκε παράνομα σε μια μικρή πόλη της Ολλανδίας και οι γονείς της δεν τη βρήκαν ξανά μρτά από τρεις απαγωγές. Την κακοποίησαν βαριά σωματικά, ψυχικά και σεξουαλικά στη σατανική “οικογένεια” όπου έπρεπε να μεγαλώσει και στην ηλικία πέντε ετών το ISS της έσβησε τις αναμνήσεις. Στα 16 της οι θετοί την πέταξαν από το σπίτι τους και η Νατάσσα τέλειωσε το σχολείο μόνη της σε φοιτητικό δωμάτιο. Μετά έφυγε στην Ελλάδα για να σπουδάσει στη Θεσσαλονίκη. Στο ίδιο πανεπιστήμιο όπου η μαμά της είχε σπουδάσει πρωτύτερα.

Τώρα που ξαναβρήκε όλες της αναμνήσεις κι όλα τα μυστικά για τη ζωή της, η Νατάσσα Βασιλείου γιατρεύεται αργά-αργά από την αρρώστεια της. Με άλλα λόγια είναι αλήθεια ότι οι ασθενείς θεραπεύονται ακόμα κι από θανατηφόρες παθήσεις, εάν επεργαστούν τα ψυχικά τους τραύματα με το σωστό τρόπο. Μετά από έναν πολύ δύσκολο χρόνο στον οποίο αντιμετώπισε τις ακραίως επώδυνες αναμνήσεις της, η Νατάσσα ξεκίνησε και πάλι τη σταδιοδρομία της για τρίτη φορά ως δημοσιογράφος. Γράφει για το πώς θεραπεύεται κανείς από όλες τις παθήσεις, για τα νέα της στιγμής, για την τελείως άδικη και εγκληματική Προστασία του Παιδιού της Ολλανδίας και για την αίρεση του Σατανά, για πολιτισμό και ιστορία. Η Νατάσσα αγωνίζεται ολόκαρδα για έναν καλύτερο κόσμο.