You are currently viewing Allergie en vitamine B12

Allergie en vitamine B12

Dit is een artikel van mijn oude website, die over gezondheid ging. Het werd heel veel gelezen, maar omdat ik hier iets beschrijf wat ik als traditioneel natuurgenezer en psychologisch taalwetenschapper zelf heb uitgevist en waarmee ik veel anderen van enorme klachten afgeholpen heb, was het toen gevaarlijk voor me om het te laten staan. Nu kan het wel weer terug. U ermee helpen kan ik niet meer, want de medische sector ontkent hardnekkig dat u gewoon kunt genezen van welke ziekte of aandoening ook. Maar u kunt uzelf en uw kinderen of andere naasten er wel mee helpen. Als u allergisch bent, hebt u een dysfunctie in je vitamine B12 of cobalamine. Het maakt daarbij niet uit wat voor allergie het is. Hier leg ik uit hoe het werkt en wat eraan te doen is.

Ik wilde laatst eens weten wat er wetenschappelijk bekend is van de relatie tussen vitamine B12 en allergieën. Wat ik tegenkwam, was een hele ris pagina’s over mensen die allergisch reageren op die injecties. Dat maakte dat ik de beslissing nam om uit te zoeken wat de oorzaak is van die reacties. Al jaren weet ik dat er een verband is tussen vitamine B12 en allergieën. Ik nam alleen aan dat u er een tekort aan zou hebben als u allergisch bent, omdat iedereen het daar altijd over heeft. Toen ik het tot op de bodem had uitgezocht, bleek het toch anders in elkaar te zitten! Ik vond het ongelofelijk dat ik dat niet eerder had gezien en dat niemand anders het heeft gezien tot nu toe.

Het probleem van vitamine B12 is meestal niet dat u er een tekort aan hebt, maar dat het niet goed opgenomen wordt uit de darmen. Het is nogal moeilijk om er niet genoeg van binnen te krijgen via uw voeding. Het zit namelijk niet alleen in vlees, maar ook in alle granen (brood dus bijvoorbeeld), rijst en in veel soorten fruit. Voor vegetariërs en veganisten is daarom het eigenlijke probleem niet een tekort aan vitamine B12, maar een ijzertekort. De opname en het vervoer door de bloedbanen heen zijn de wortel van het B12-probleem en als u daar wat aan weet te doen, gaat het al een stuk beter met u. Zonder injecties en idioot hoge kosten én binnen afzienbare tijd. Om te zien hoe u dat probleem oplost, moeten we eventjes uitzoomen. Kijkt u maar met me mee.

Vitamine B12 is een in water en in vet oplosbare vitamine. Als u verkeerde vetten eet zoals margarine, slaolie of kokosolie, blijft er al gauw iets van in uw darmen hangen. Als uw galblaas dan niet buitengewoon krachtig werkt, worden die vetten niet goed afgebroken in uw darmen. Ze gaan dan aan de wanden ervan zitten en misschien weet u wel dat uw darmen eruit zien als een stofzuigerslang (andersom eigenlijk: een stofzuigerslang lijkt op uw darmen). Zo krijgt een mens slakvorming en vitamine B12 doet niets liever dan zich wentelen in die slakken in uw darmen. Nu weet u waar al die B12 uit uw injecties naar toe gaat! U krijgt daardoor uw darmen ermee vol en verder hebt u nog altijd een tekort!

 

 Uw lichaam maakt extra histamine aan, als u te veel vitamine B12 hebt – in dit geval in uw darmen. Histamine maakt korte metten met die vitamine, maar hoe komt u weer van de histamine af? Dat is de hamvraag! Waarom letten artsen hier niet op? Hamvraag nummer twee!

 

Even dit ondersteunen met mijn eigen ervaring. Ik had een ijzertekort en blijkbaar had ook ik vitamine B12-resten in mijn darmwanden zitten. Toen ik een aantal weken ijzertabletjes had ingenomen en vervolgens weer bloed liet prikken, stond mijn B12 opeens op 301 pmol/l. Een paar maanden later stond ze weer gewoon rond de 240 pmol/l, zoals ze bij mij meestal staat. Dat klopt, want door de ijzerinname werd mijn gal krachtiger en leegde die mijn darmen even netjes. Toen ging de vitamine B12 tijdelijk de lucht in. Wat ik ook ervoer in die paar maanden, was een huidallergie. Toen de B12 weer zakte, doordat mijn darmen er niet meer mee vol zaten, was de allergie ook over. Bovendien kreeg ik geen uitslag meer, wanneer ik onze kat op schoot had. Dat wat uiteindelijk allergieën veroorzaakt, is de histamine, niet de vitamine B12 zelf. Nog blijer werd ik, toen ik zag dat de wetenschap dit gewoon weet. Ze doen er alleen niets mee en waarschuwen mensen ook niet tegen B12-injecties. Ik vind dat zeer kwalijk en zelfs oplichterij!

Dat zakken van uw vitamine B12-spiegel bereikt u uiteraard niet door nog méér vitamine B12 in te nemen! Meer van hetzelfde is een methode die nooit goed werkt, zo heb ik al op mijn 16e jaar geleerd van een wijze meneer. U krijgt die vitamine los door te zorgen dat ze opgenomen wordt uit uw darmwanden en dat ze vervolgens uw bloedbaan binnengaat. Vandaaruit kan de vitamine overal naar toe worden getransporteerd, waar ze werk te doen heeft en dan hebt u ook veel minder last van allergieën. Als u geen enorme bom aan deze vitamine in uw darmen hebt en verder overal dientengevolge geen tekort eraan, zakt de histamine ook weer en geneest u van allergieën en ook van de bijwerkingen van een B12-tekort.

Ik heb nog meer goed nieuws, want met een goede vitamine B12-spiegel bent u ook minder moe, hebt u minder trammelant met hooggevoeligheid (hsp) en minder motorische problemen. In de medische wereld heet hooggevoeligheid namelijk paresthesie en dat is een B12-gerelateerd ziektebeeld. Op de website van het Nederlands Genootschap voor Huisartsen vond ik een artikel met advies over vitamine B12 voor huisartsen, waar het in stond. Nog meer problemen door een plaatselijk te hoog vitamine B12-gehalte zijn overgewicht, chagrijnigheid, prikkelbare darmen en constante tegenslagen.

Toen ik dat las, begreep ik opeens waar de fout ligt, die we allemaal maken: we denken dat men een enorm hoge B12-spiegel dient te hebben om te kunnen functioneren, namelijk vanaf zo ongeveer 275 pmol/l. Terwijl een spiegel van rond de 250 pmol/l veel gezonder zou zijn: tussen de 225 en 275 pmol/l is de allergezondste stand. Het gaat immers in verreweg de meeste gevallen niet om het hebben van explosieve hoeveelheden aan vitamine B12, maar om die goed laten vervoeren door uw bloedbanen. Meer dan ongeveer 275 pmol/l kan toch niet door uw bloed vervoerd worden, dus wat moet u ermee? Het stapelt zich in uw darmen op, waardoor u spastische darmen krijgt. Dit kan later uitmonden in colitis ulcerosa of de ziekte van Crohn. Bent u mooi klaar mee en wat dacht u van een voedselintolerantie? Dat is een heel nare allergie, die zorgt dat u heel veel voeding niet kunt verdragen en er ziek van wordt. Vooral als het gezond is! Ik ben op het internet mensen tegengekomen met jarenlange B12-waardes tot wel 1000 pmol/l en die hadden allemaal dezelfde allergische klachten.

Om u goed te voelen en gezond te zijn, hebt u géén levenslange injectiebommen van vitamine B12 nodig, maar een degelijke oplossing van de wortel van het probleem. IJzer tezamen met chroom brengen uw voedingsstoffen door uw bloedbanen heen en ijzer maakt uw gal sterk. Dat is dus wat u nodig hebt en u zou eens kunnen proberen een korte kuur van 1-2 weken te doen met geconcentreerd kersensap (dat is er van het merk Schulp, verkrijgbaar bij de betere groenteboer) of met geconcentreerd bosbessensap. Het kost tussen de 6 en 8 euro per 700 ml, dus even duur, maar ik heb van heel veel mensen gehoord dat het hun enorm geholpen had bij niet alleen deze, maar ook andere klachten. Neemt u er maar eens 100 ml per dag van en kijkt u maar waar u staat wanneer de fles leeg is. Dan kunt u daarna een algehele checkup doen bij de huisarts om te zien of uw ijzer, hemoglobine en/of ferritine (allemaal ijzer) inderdaad wat aan de lage kant staat en daar dan wat aan doen.

 

 

donations

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Follow the news by Email

 

Natassa Vassiliou, MA

Anastasía (Natassa) Vassiliou analyses the news with her unique fresh insight. She studied Greek & French Literature, with minors in law ethics and teaching mother language plus specialisation in media psychology. 25 years in education & business trainings followed. 13 years in traditional medicine research and coaching & 2 years in the media. Natassa loves kids, Greece, coffee & nice people. Also cherries, apes, boeren, cooking & experts. No to Jeugdzorg, egoists, bonkers, dipshits & digital ID's. Proud Greek, Orthodox Christian and Mom of 2 Awesome Big Boys, she is sadly handicapped.

Feel free to give a nice reaction:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.