statue-of-liberty

Amerikaans nieuws: wapenwet, racisme, gender, Trump

Hier in Nederland hoef je het niet in je hoofd te halen om een wapen in huis te halen, maar in de VS mag dat. Niet zonder reden, want het dondert daar nogal, vooral op het platteland. Je mag je eigen erf en bezit ermee verdedigen, maar de Democraten vinden dat maar gevaarlijk allemaal. Joe Biden heeft wapens inmiddels zo goed als verboden. Aan de andere kant vinden dezelfde Democraten de politie ook maar gevaarlijk, dus die krijgt steeds minder subsidie. Resultaat … wat denkt u?

NewsMax spelt het voor u uit: Criminaliteit loopt de spuigaten uit met politiebureaus die totaal geen subsidie meer ontvangen. Op OANN laten ze dan weer Joe zien, die vertelt dat wapenbezit een gevaarlijke epidemie is:

 

 

Rechtszaken en de Hoge Raad of Supreme Court

Een juweeltje vind ik hier, gedeeld door de onnavolgbare Dinesh D’Souza. Dit is wijlen Ruth Bader Ginsburg, die het idee van het uitbreiden van het aantal rechters in de Hoge Raad belachelijk vindt. Let wel: zij was een Democraat!

 

 

Verder waarschuwde Joe Biden de staat Georgia, die per se wil dat kiezers bij verkiezingen hun ID laten zien: “zo verliezen jullie alle grote Woke-bedrijven”. Ja, zo kan ik ook nog wel even! Je kunt toch geen mensen laten stemmen zonder dat ze hun identiteitskaart laten zien of tenminste toch een kopie ervan meesturen met hun briefstem? In Amerika is geen bevolkingsregister, alleen een geboorte- en overlijdensregister. Er is dus geen goed overzicht van wie de stemmers zijn in iedere staat.

Texas! De heldhaftige gouverneur van Texas, Greg Abbott, heeft een decreet uitgegeven om coronapaspoorten onmogelijk te maken. En Pennsylvania moet overleden kiezers uit hun administratie verwijderen van het verkiezingscomité in hun staat.

Iemand die ik ondanks alles toch hartbrekend vind, is Hunter Biden. Ja, hij heeft een enorme puinhoop van zijn leven gemaakt met vuile seks, corruptie en drugs, maar hij komt me ook wel uit de familie van de eeuw, om het zo maar te zeggen. Hij kan helemaal niets doen zonder dat zijn vader erbovenop zit. Hier wordt hij afgemaakt door rechter Jeanine, die beslist gelijk heeft, maar ik heb toch ook met hem te doen. Gevoelens hè …

 

 

Hier is John Lee, de burgemeester van noordelijk Las Vegas, die is overgestapt van de Democraten naar de Republikeinen nog even. “De partij van de toekomst”, zegt hij erover.

 

De gekte van het doorgeslagen racisme

In Tsjechië vinden voetballers het wel genoeg geweest met het knielen voor de zwarte medemens. Ze doen het niet meer. Over en uit. En wat dacht u van de medeoprichtster van Black Lives Matter, Patrisse Khan-Cullors, die even voor 1,4M dollar aan overheidssubsidie, bedoeld voor BLM een vette villa kocht? Hij staat in Californië, ja mooie staat met mooi weer!
Verder hebben we nog even weer Ilhan Omar, het Somalische en behoofddoekte parlementslid uit Minnesota, die de muur aan de grens met Mexico ‘racistisch’ vindt en Joe aanvalt dat hij die muur nu toch maar verder wil afbouwen, aangezien er toch wel érg veel immigranten binnengekomen zijn dit jaar. Vet veel criminelen ook: kinderhandelaren, drugshandelaren en moordenaars. Mensen die besmet zijn met het coronavirus waren er ook in groten getale en hij weet niet meer hoe hij ze buiten moet houden. Tja … daar had hij misschien íetsjes eerder aan kunnen denken? Op zich is het wel een goed teken dat de Democraten elkaar nu eindelijk eens niet meer zo massaal steunen en af en toe ook eens van mening verschillen. Dat is een nieuw fenomeen.

Verder is er nu weer een schrijfster die een ‘satanisch’ gebed in haar nieuwe boek heeft staan. Ze vraagt aan God om haar te helpen de witte mens te haten. Grote consternatie!

 

Donald Trump vergeten? Dacht het niet

Voormalig president Donald Trump heeft $1,1 miljard verloren tijdens zijn presidentschap. Dat vertelt Forbes. Obama echter kwam vele miljoenen rijker uit zijn presidentschap en zo kun je zien wie er corrupt is en wie niet. Verder kwam er een enorme menigte hem groeten en eren, toen hij werd gespot samen met Melania en haar zoon Barren in Florida waar ze wonen. Hij is bezig met een nieuw platform voor sociale media, dat deze maand nog online moet staan en geeft krachtige commentaren op alles wat er gebeurt in het land.

 

 

Wie wél vergeten is, ook al is ze nog in functie, dat is vice-president Kamala Harris. Die kwam laatst even aanwaaien in haar huis in Californië, maar daar stond niemand klaar om haar te begroeten. Nog iemand die heel impopulair is en denhemelzijdank ook ontzettend ineffectief volgens de laatste peiling, is Alexandria Ocasio-Cortez oftewel AOC. Daar moeten we maar blij om zijn, zegt collega Nicole Malliotaki. Hèhè eindelijk weer eens een Griek die het snapt.

 Rep. Nicole Malliotakis, R-N.Y., told The Post, “Her ludicrous policy ideas would destroy our country — Americans should be thankful she’s not effective.”

AOC vindt bijvoorbeeld ook dat de VS maar even maar liefst $10 biljoen (tienduizend miljard) moet uitgeven aan infrastructuur, want oh die snelwegen in Amerika, die zijn me toch racistisch! Die moeten nodig eens afgebroken worden, vindt zij. Ik zocht op wat ze bedoelde en het bleek te gaan om het feit dat een aantal snelwegen is gebouwd onder racistische omstandigheden. Dat is inderdaad erg en heel sneu, maar als je die wegen nu gaat afbreken en opnieuw neerleggen, breng je het land in een crisis waar het nooit meer uitkomt. Maar dat is dus AOC, in ieder geval een kleurrijk element in de Amerikaanse Tweede Kamer (Congress). De Amerikaanse Sylvana.

 

Gendergedoe en racisme

Echt héél grappig: CNN beweerde vorige week dat men aan een pasgeboren baby niet kan zien of het een jongetje of een meisje is. Dit naar aanleiding van een poging van Kristi Noem, gouverneur van Zuid-Dakota, om transgenders te weren uit vrouwensporten, samen met nog meer staten die dit ook willen. Ze werd er keihard om aangevallen in de hele pers en zelfs bedreigd, maar kreeg uiteindelijk toch voor elkaar om mee te doen. CNN zei dit:

 It’s not possible to know a person’s gender identity at birth

 

In de LA Times staat nog te lezen dat rond de 250 transgendergevangenen hebben verzocht om overplaatsing naar een vrouwengevangenis. Dat je als transgender niet tussen harde kerels wilt zitten, snap ik nog, maar naar een vrouwengevangenis?? Als er zóveel transgenders zijn in de VS, moet er misschien een speciale gevangenis of afdeling voor hen komen?

In China worden christenen gedwongen het christelijk geloof af te zweren, onder dreiging anders gemarteld te worden. Radio Free Asia meldt het en NeonNettle vertelt het ons verder. Ze zitten al in kampen waar ze gehersenspoeld worden en de situatie schijnt dramatisch te zijn.

 

Afsluiter

Als afsluiter heb ik nog een lief berichtje uit Breitbart hieronder in een tweet. Een gezin met een klein kindje dat geen mondkapje kon verdragen, werd het vliegtuig uitgezet tijdens het paasweekend. Dankzij een lokale piloot werden ze toch nog naar hun bestemming in Austin gebracht:

 

 

donations

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Follow the news by Email

 

 

Natassa Vassiliou, MA

Anastasía (Natassa) Vassiliou analyses the news with her unique fresh insight. She studied Greek & French Literature, with minors in law ethics and teaching mother language plus specialisation in media psychology. 25 years in education & business trainings followed. 13 years in traditional medicine research and coaching & 2 years in the media. Natassa loves kids, Greece, coffee & nice people. Also cherries, apes, boeren, cooking & experts. No to Jeugdzorg, egoists, bonkers, dipshits & digital ID's. Proud Greek, Orthodox Christian and Mom of 2 Awesome Big Boys, she is sadly handicapped.

Feel free to give a nice reaction:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.