bronze-sculpture-native-american

Amerikaanse trends hierheen

Alles wat in de Verenigde Staten gebeurt, komt al snel ook deze kant op. Het is heel verstandig om het Amerikaanse nieuws enigszins bij te houden en dan wel dat van de conservatieven. De Democraten vertellen daar immers niet over, maar laten al die vervelende dingen gebeuren. Eigenlijk wilde ik dit in het Engels schrijven, maar Google Translate is redelijk in z’n vertalingen en in Amerika weten ze hun eigen nieuws al wel. Amerikaanse trends komen altijd hierheen en dat ziet u duidelijk aan het nieuws uit de VS.

 

Impeachment Donald Trump

Over de hoorzittingen in de Senaat met betrekking tot de impeachment (aanklacht ter afzetting) van voormalig president Trump hoor je eigenlijk weinig deze dagen. De hele zaak zou afgeblazen worden, maar zoals altijd vond men weer op het allerlaatste moment een smoes om ze toch te houden. En nu is het de hele dag ruzie tussen allerlei mensen die zogenaamd klachten hebben over Trump, die mensen opgehitst zou hebben, waardoor zij in levensgevaar waren. Krokodillentranen met tuiten in de media, want daar zijn Democraten goed in. De Republikeinen spreken er schande van en houden vol dat het onzin is dat Trump mensen opgestookt zou hebben om op gewelddadige wijze het Capitool binnen te stormen. Er zijn vele bewijzen dat het Antifa was, verkleed als Trumpsupporters, de echte Trumpsupporters konden er niet eens zijn om de tijd waarop het gebeurde (11 uur ‘s ochtends), want die waren bij de rally van Trump een uur verwijderd van het Capitool én Trump heeft alleen gezegd dat hij wel wist dat een aantal van hen naar het Capitool zou gaan. Hij adviseerde ze om vaderlandslievend en rustig naar binnen te gaan om hun stem te laten horen. Geen woord Frans …

In de media gaat het hard tegen hard. Democraten zie je blèrend over Donald Trump en Republikeinen terugslaand met quotes uit Shakespeare’s MacBeth. Senator Ted Cruz deed dat correct en een journaliste van NBC die hem op een foute quote probeerde te pakken, moest bakzeil halen. Tja, op intellectueel gebied liggen ook in Amerika de mensen van rechts ver voor op die van links, die hun bronnen niet checken. Ook hebben de Democraten een video van Trumps toespraak op 6 januari, waarop zijn belangrijkste woorden “peaceful and patriotically have your voice heard” er uitgeknipt waren. Hoe vaak je ze ook de echte video laat horen, ze blijven maar doormekkeren.

 

China

Ze hebben daar behoorlijk wat strubbelingen met China. Voor ons misschien wat vreemd, maar voor hen ligt China aan de andere kant van de vijver als je het vanuit Californië bekijkt. Rusland ook vanuit Alaska bezien, net als Japan, Korea en de rest van oostelijk Azië. En wat zie je dan in het nieuws? Joe Biden is uiteraard pissig op zijn voorganger dat die de rol van China op Amerika enorm heeft verkleind. Hij doet immers zaken met dat land en is daar centimiljonair van geworden. Hij doet er dus álles aan om China weer op de kaart te krijgen. Businessdeals, alle bedrijven die Donald Trump wijselijk naar Amerika had teruggehaald, opnieuw richting China en nog iets waar wij niet veel van weten: Chinese indoctrinatie op scholen. Er was een onderzoek naar deze invloed in lesprogramma’s voor Amerikaanse kinderen en dat heeft Biden nu net stopgezet. Het gaat om invloed van zogenaamde Confuciusinstituten, die in werkelijkheid propaganda voor de CCP, de Chinese Communistische Partij, verspreiden.

 

Ontslagen

Wat de nieuwe president ook aan het doen is, dat is het vervangen van alle onder president Trump aangestelde juridische adviseurs. Ondertussen staat Bidens perswoordvoerster Jen Psaki steeds vaker met de mond vol tanden bij moeilijke vragen. Amerika heeft het gehád met de afbraakregering van de Democrats en begint kritisch te worden. Nu had Psaki weer geen antwoord op de vraag waar al die “groene banen” voor de mensen die bij de Keystone XL-pijpleiding werkten, blijven. Ze is gewoon niet op de hoogte. De regering doet waar ze zin in heeft, houdt totaal geen rekening met het Parlement en de Senaat, die toch moeten stemmen over nieuwe wetten en dat werkt steeds erger op de zenuwen van het volk. Trouwens ook Democraten maken zich zorgen om het sluiten van de pijplijn. Er zijn al 14 rechtszaken over de pijplijn tegen Biden. Nog erger: het door Democraten overbevolkte parlement besliste vandaag dat het nieuwe minimumloon opgeschroefd is naar $15 per uur. Dat kost 1,4 miljoen banen, maar daar malen zij niet om.

 

Corona-angst

NewsMax Health meldt dat “coronaphobia”, de irreële angst voor het coronavirus, de mensen aangepraat door liegende regeringen en gezondheidsraden, een enorme dreiging voor het welbevinden van mensen is. Over de hele wereld zijn er hele volksstammen helemaal in paniek en doodsbang ziek te worden en te sterven aan een virus waar bijna niemand ziek van wórdt en al helemaal niet dood aan gaat. Allerlei specialisten en hoogleraren psychologie enzovoort worden aan het woord gelaten. Mijns inziens is het een goede zaak om de zaken rond dat virus eindelijk eens te relativeren en naar de juiste proporties terug te brengen. Hier in Nederland dramde de regering er ook al weer ongezien nóg een maand avondklok door én een verlenging van de coronawet tot juni. Zonder stemming in de Tweede Kamer natuurlijk, want daar was die wet voor bedoeld: om alle tegenstemmen te blokkeren. Ondertussen schiet het vaccineren met geen meter op, ook niet in de VS en is iedereen boos en ontevreden. Er wordt daar net als hier ook gezeurd over weer nieuwe, “agressieve” varianten van het virus, maar men trapt er niet meer in.

 

Disney wéér aangevallen – Fraude-onderzoek – klimaatopwarming een leugen

Vervolgens worden min of meer christelijke films van Disney nu weer aangevallen en op hun teeveekanaal voorzien van een balkje dat ze mogelijk racistisch zouden zijn. Disney is al heel vaak aangevallen en heeft geen trek meer in wéér een negatieve campagne tegen hen. Ze zijn bezig van Californië naar Florida te verhuizen, omdat dat een Republikeinse staat is en er ook al Big Techbedrijven naar toe aan het gaan zijn. Daar wordt niet zó idioot overdreven gedaan over racisme, gendergezeur enzovoort. Een bekend basketbalteam, Maverick uit Dallas, is gestopt met het spelen van het Amerikaanse volkslied bij wedstrijden. Je vaderland liefhebben is zó 2016, niet? Vice-President Harris maakt ondertussen grappen over het killen van Donald Trump en zijn voormalige Vice-President Mike Pence, maar dat mag allemaal. Zolang de grappen maar niet over linkse mensen gaan. Het is net als hier.

In de staat Georgia, die zo belangrijk was tijdens de presidentsverkiezingen vanwege de gigantische fraude daar, is een onderzoek ingesteld naar de fraude. Verder doet de universiteit van Florida onderzoek naar de klimaatopwarming en zijn daar harde bewijzen gevonden dat er niets van klopt. Hier is de website van Tom Luongo, die het ontdekt heeft. Hem is ook weer het zwijgen opgelegd zo te zien, net als ons allemaal. Waarom denkt u dat míjn website geen bereik heeft? Allemaal hetzelfde: Google heeft algoritmes voor een aantal woorden. Als je die op je website gebruikt, word je gekort. Er zijn ook woorden die gepromoot worden, oftewel daarmee krijg je wél bereik. Ze werken alleen minder sterk denk ik, want ik gebruik allebei en mijn bereik is waardeloos. Ik heb een aantal woorden ontdekt die voor je of juist tegen je werken.

 

De Mexicaanse muur afgebroken

De Mexicaanse muur wordt misschien niet letterlijk afgebroken, maar wel verwaarloosd. Grenscontrole is er ook nauwelijks aan de grens bij Texas, New-Mexico, Arizona en Californië. Criminele illegalen en andere buitenlanders mogen niet meer opgepakt worden, want dat is discriminatie volgens Biden en er dreigt een enorme uitbraak van criminaliteit in het land. Joe Bidens populariteit is gedaald naar -5 punten volgens een bekend peilingsbedrijf, Rasmussen. Iedereen is bezorgd om de economie, om het eindelijk eens beëindigen van die coronagekte en om het behoud van de democratie.

 

Kids in cages

Wat ik zelf helemaal alarmerend vind, is dat ik een bericht lees over dat de “kinderen in kooien”, waar de media president Trump zo hard van beschuldigden, geen onderwerp van gesprek meer zijn in diezelfde media. Die kooien waar kinderen in zaten, waren vreselijk en ze waren gebouwd door de Obama-regering, waar Biden vice-president was. Dus doet hij nu? Als het niet zo erg was, zou je erom gillen van het lachen: je mag niet meer ‘kooien’ zeggen, maar ‘harde constructies’. Inmiddels heeft hij een aantal van deze kooien die president Trump gesloten had (ja u leest het goed!), heropend en hij is ze aan het vervangen door tenten. Daarnaar is hij op zoek op het moment en die mag je dan geen tenten noemen, maar ‘zachte constructies’. Je mag ook geen ‘kids in cages’ meer zeggen, maar ‘migrant families’.

 

Ik zou zeggen: let op het Amerikaanse nieuws, want daarin ziet u wat er de komende weken of maanden naar óns toekomt. Fijne avond!

 

 

donations

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Follow the news by Email

 

 

Natassa Vassiliou, MA

Anastasía (Natassa) Vassiliou analyses the news with her unique fresh insight. She studied Greek & French Literature, with minors in law ethics and teaching mother language plus specialisation in media psychology. 25 years in education & business trainings followed. 13 years in traditional medicine research and coaching & 2 years in the media. Natassa loves kids, Greece, coffee & nice people. Also cherries, apes, boeren, cooking & experts. No to Jeugdzorg, egoists, bonkers, dipshits & digital ID's. Proud Greek, Orthodox Christian and Mom of 2 Awesome Big Boys, she is sadly handicapped.

Feel free to give a nice reaction:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.