vegetables-rosemary

Arteriosclerose oftewel aderverkalking

Daar waar je denkt: nu ben ik aan de laatste aandoening bezig en ergens ooit in de toekomst moet die ook eens gaan genezen, komt er nog één opzetten. Arteriosclerose oftewel aderverkalking. Ik zag het toen ik een Helende Reis (therapievorm) deed en niet eens op reis hoefde om het te zien. Ik kwam in mijn thymusklier aan en alles daar zat letterlijk ónder het kalk. Dat werd opruimen daar van binnen, maar nadat je zoiets energetisch hebt gedaan, moet het ook nog fysiek. Uiteraard weet ik hoe dat gaat, maar eerst wil ik graag even naar een paar oorzaken toe voor deze nare aandoening. Als je een ziekte wilt genézen, dien je immers de diepste oorzaak ervan te vinden. Vandaag had ik een sjieke dag, want die oorzaak vond ik met een vingerknip. Ik neem u even mee.

 

arteriosclerosis
Met dank aan Heart vector created by macrovector – www.freepik.com

Wat is aderverkalking?

Arteriosclerose (ook wel atherosclerose) is het verdikken van het endotheel: het binnenste wandje van uw bloedvaten. Dat heeft een aantal taken, zoals het reageren op ontstekingscellen, het helpen regelen van de bloeddruk door balans tussen stollen en antistollen te reguleren en helpen bij het transport van zuurstof en voedingsstoffen door de bloedvaten heen. Als dit laagje cellen nu dunner wordt, worden deze functies minder goed uitgevoerd en blijft er een laagje vet aan de binnenkant van uw aderen zitten. Dat kan gaan aankoeken en het aangekoekte kan ook weer losspringen met als gevolg stukjes van-alles-en-nog-wat tussen uw bloed. Die kunnen zorgen voor een blokkering in het bloedvat, wat een herseninfarct (tia) of een hartinfarct veroorzaakt. In mijn geval weet ik nu eindelijk de oorzaak van mijn tia’s en mijn bijna-hartinfarcten.

 

Oorzaken van aderverkalking

Zoekt u nu op ‘aderverkalking’ om de oorzaak ervan te vinden, dan krijgt u zo’n geëikt rijtje à la:

  • hoog cholesterol
  • overgewicht
  • diabetes mellitus
  • roken
  • een man zijn
  • ouderdom
  • slechte eetgewoontes
  • weinig beweging
  • erfelijke factoren

 

Toen ik enige tijd geleden eens zocht op ‘oorzaak tia’, vond ik een heel interessant stuk waarin stond dat het verhaal over dat een te hoog cholesterol hart- en herseninfarcten zou veroorzaken, verouderd is. Het oude verhaal luidde dat u bijna geen vet mag eten en voorál geen roomboter (dierlijke vetten). Er is echter gebleken dat een mens juist wél vet moet eten en ja ook roomboter, want het grootste deel van de hersenen bestaat uit vet. Ja! Daar zat ik zelf ook fout, want ik was als de dood voor roomboter en verder alles wat vet was. Zelfs als u wilt afvallen, hebt u juist vet nodig. Dat is de grap van het geheel. Het artikel dat ik toen las, kan ik niet meer terugvinden. Dat is heel jammer, want er stond ook in wat hartinfarcten dan wél veroorzaakt. In ieder geval bloedproppen die tijdelijk de bloedstroom stoppen, waardoor u uitval krijgt op de plek waar de prop zich bevindt. Hier is een artikel erover en hier is er nog één. Het establishment vindt het maar niks om dit te moeten accepteren en schrijft er sarcastisch over. Toch wijst degelijk onderzoek uit dat cholesterol gewoon geen hartinfarcten veroorzaakt. Dan moet je verder zoeken, niet? Hier is nog een artikel op de website van Harvard University over waarom u dierlijke vetten nodig hebt.

 

Nog een oorzaak voor aderverkalking: een ongeluk

Hierboven staan de geëikte dingetjes die u overal kunt vinden over oorzaken van hartfalen en tia’s. Maar nogmaals: als je een ziekte wilt genezen oftewel verhelpen, moet je weten waaróm een mens dan zoveel cholesterol heeft of in ieder geval dan toch bloedproppen. Waaróm dat endotheel het begeeft, want dat zou normaliter toch niet moeten gebeuren. Meestal vind ik die diepere oorzaken niet in het Nederlands en moet ik in het Engels zoeken, maar vandaag had ik ongelofelijk veel geluk. Het was er en wel in het Nederlands van een enorme slimbo van Hollandse, zelfs Groningse bodem: mevrouw Francis Wulfert. Zij vertelt dat wanneer iemand een ernstig ongeval heeft gehad, waardoor hij of zij veel bloed verloren heeft, het endotheel op de shock kan reageren en zich ongecontroleerd kan gaan gedragen.

Niks “u bent dik en moet op dieet”, wat niet werkt omdat overgewicht immers een ziekte is die moet worden opgelost van A tot Z. En als er één ding is wat niet werkt om overgewicht kwijt te raken, is het wel zo’n denigrerende gast in een ziekenhuis die allemaal vooroordelen tegen u gaat staan schreeuwen. Ik bijvoorbeeld eet heel gezond en zolang ik dat nog kon, bewoog ik ook zoveel mogelijk. Hoe kun je dan zóveel overgewicht hebben, als dat zogenaamd áltijd komt omdat je verkeerd eet? Ik moest op mijn 14e al op dieet tegen de wil van de huisarts in, die woedend op mijn pleegmoeder was en zei dat het waarschijnlijk puberteitsvet was. Dat ik nog in de groei was en 40 km per dag naar school fietste en weer terug, dus dat ik niet minder kon eten. Nou, ze zette me op een huisvrouwendieet van 1000 kcal. per dag, waarvan ik flauwviel.

Aderverkalking en daarmee hartfalen kan dus net zo goed komen door een ongeluk. En wie heeft er hier een vet ongeluk gehad – meerdere zelfs – in haar vroege kindertijd? Moi. En nog veel en veel meer mensen hebben zo’n ongeluk gehad, dat als gevolg kan hebben dat ze op latere leeftijd een ziek hart of zieke hersenen krijgen. Trombose: verdikte bloedvaten. Wat is dan het antwoord om te genezen? De shock of het trauma degelijk verwerken op míjn manier en niet eigenwijs zijn en naar een zieleknijpert gaan die EMDR met u doet. Daarnaast kunt het proces ondersteunen met voeding. Hier is mijn video nog een keer en het zou erg dankbaar zijn als u éven naar YouTube toog om een like’ te geven voor mijn harde werk. Om u te abonneren op nieuwe artikelen hier rechts in het menu en een donatie te doen, want net als bij u moet er bij ons ook eten op tafel staan.

 

 

 

rosemary
Rozemarijn

Ondersteunende voeding bij aderverkalking

Mensen denken meestal dat ze, als ze een pil nemen of een drankje van ‘t een of ‘t ander, béter worden. Mijn reactie: ja, een chemisch geneesmiddel kan klachten tijdelijk verlichten en een natuurlijk geneesmiddel kan een stukje genezing doen. Op het moment dat uw klachten even verlicht zijn, heeft uw zelfherstellende vermogen de tijd om wat geneeswerk voor u te doen. Maar een natuurlijk middel werkt niet meer als het z’n werk voor u heeft gedaan en chemische middelen hebben bijwerkingen. Ik zeg niet dat u ze niet moet nemen, maar wel wat de grenzen ervan zijn. Aderverkalking nu betekent dat er te veel kalk ofwel calcium in uw bloedvaten zit en dat dient op peil gebracht te worden. Zoals ik altijd vertel, moet u daarvoor een combinatie hebben van voedingsstoffen. In dit geval zijn dat calcium en ethyleen. Dit laatste weet de wetenschap niet, maar heb ik zelf onderzocht in de 10 jaar dat ik een praktijk had.

Rozemarijn is uw middel! Ik heb wel eens verteld dat u een paar flinke potten met rozemarijn in uw tuin kunt zetten of bij de voordeur, het balkon of ergens anders waar u last hebt van vervelende buren. Mensen die u voelt of waarvan u denkt of weet dat ze over u roddelen. Een paar flinke potten rozemarijn houdt ze wat beter op afstand, heb ik vaak ervaren en velen met mij. Een potje is echt niet genoeg: u moet echt wel een flinke arm vol rozemarijn hebben. Het leuke daarvan is echter dat het 12 maanden per jaar bloeit. Gaat het plantje gelijk dood, dan kan het zijn dat u meer nodig hebt. Ikzelf had op een gegeven moment het halve huis en de halve tuin vol rozemarijn staan. En toen ging het werken!

Maar het kruid helpt ook om indringers in uw bloedvaten op afstand te houden, namelijk opeenhopingen van vet, kalk en het wasachtige spulletje cholesterol. Daartoe dient u het binnen te krijgen of in te ademen. Dat laatste kan door rozemarijnolie in een brandertje te doen en in de woonkamer te zetten. Innemen kan door het bijvoorbeeld in het vlees te gebruiken. U eet het dan niet, maar de geur en iets aan het calcium ervan krijgt u dan wel binnen. Een ander idee is om een takje ervan in uw thee te doen of in uw drinkwater. Vul daartoe een karaf met water, waaraan u een paar takjes rozemarijn toevoegt. Er kan ook (peper)munt, citroen of limoen bij voor de smaak en voor nog meer kracht. Een kuurtje ervan duurt een dag of 10 of totdat u merkt dat uw klachten iets verbeterd zijn. Daarna wacht u een week en doet u nog een kuurtje, net zolang totdat het niets meer doet.

Daarnaast kunt u extra dingen eten en drinken waar calcium in zit: volle zuivel dus ook kaas en eieren, sinaasappels, limoenen, alle muntsoorten, citroen, aardappelen, broccoli, boerenkool en alle soorten noten. Wees alstublieft niet eigenwijs door allerlei extreme diëten te gebruiken. Vlees en vis hebt u nodig, zuivel hebt u nodig en gewoon alles wat een mens normaal eet en drinkt. In zwarte thee zit ook veel calcium en verder zit het in mosselen en van die oesters. Ik kan ze niet aanzien, maar als u ervan houdt, zijn ze wel heel gezond. Nog iets: overdrijf niet, want als u te veel eet van bepaalde voedingsmiddelen, krijgt u daar ook weer last van. Alles binnen de logica en vergeet het verwerken van uw trauma’s niet. Nog iets: neem geen pillen met calcium. Daar zit immers geen ethyleen in en het is allemaal chemisch nagemaakte troep. Wat u er wél bij kunt nemen, is vitamine D, hoewel u die het beste binnenkrijgt door buiten te zijn. Mijn mening over vitaminepillen is dat u die het beste in overleg met uw arts neemt. Zelf hou ik er niet van en neem ik ze zo weinig mogelijk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Follow the news by Email

 

 

Natassa Vassiliou, MA

Anastasía (Natassa) Vassiliou is the inventor of how to heal all diseases. To thank her, the Dutch government destroyed her life, her three businesses and stole her two beloved sons away. This after kidnapping her as a child from her family in Greece. Education: Greek & French Literature. Career: 4 years music, 25 years education, 13 years traditional medicine, 3 years journalism. Loves: kids, μπουγάτσα, coffee, boeren & experts. No to: Jeugdzorg, egoists, bonkers, dipshits & digital ID's. Orthodox Christian.

Feel free to give a nice reaction:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.