ecb-frankfurt

Dat is lekker wakker worden, niet? Je grijpt naar je telefoon, kijkt in je mail om het nieuws van vandaag te zien en wat staat er gelijk bovenaan? “UK Refuses To Give Venezuela $1 Billion Of Its Own Gold”: het Verenigd Koninkrijk verrekt het om Venezuela $1 miljard van zijn eigen goud terug te geven. Het lijken wel kleine kinderen. Wij deden dat ook vroeger, toch? Een dingetje van een ander pakken en dan niet willen teruggeven. Maar de bemoeizucht die erbij komt kijken! Ik heb even uitgevist waarom Engelse politici hun dikke kokkerd zó graag in andermans zaken steken.

 

Ruzie!

Hier is het stuk uit de Great Game India, een online krant uit India met meestal nieuws uit Amerika. Wat is er nou aan de hand? Er staat een miljard dollar aan goud uit Venezuela op de Bank of England. President Maduro verzocht de hoogste rechtbank in Venezuela onlangs om teruggave van de geldwaarde van het goud en kreeg gelijk. De Engelsen deden hetzelfde met hún hoogste rechtbank, maar die gaf hún gelijk om het goud niet te geven. Wat wil het euvel nou? Het is te kinderachtig om te schrijven, echt: Engeland erkent dus de democratisch gekozen, maar niet in het blaadje van favorieten der Amerikanen voorkomende president Maduro niet. In zijn plaats erkennen ze Juan Guaidò, die de Amerikanen graag gewild hadden als hun president – over bemoeizucht gesproken! – maar die simpelweg niet gekozen is door de Venezolanen, die daar toch over gaan, nietwaar.

Maduro heeft verklaard dat hij met het geld extra uitgaven, die tijdens de Covidcrisis zijn gedaan door de Venezolaanse overheid terug te betalen en verder wil hij de zorg in zijn land verbeteren. De Engelsen accepteren deze president dus niet en gingen naar oppositieleider Guaidò om te vragen wat die ervan vond. Dat is echt het toppunt van brutaliteit natuurlijk. Sowieso al dat Maduro gedwongen wordt aan de Engelsen uit te leggen waarom hij zijn eigen geld terug wil hebben van hen. Dat gaat hun toch niets aan? Maar het verhaal gaat verder, want meneertje Guaidò beweerde tegen de Engelsen dat Maduro helemaal niet met het geld ging doen wat hij gezegd had, maar dat hij er buitenlandse schulden van Venezuela mee wilde afbetalen. En toen besloot die Engelse rechtbank dat ze het geld niet aan Venezuela hoefden terug te geven. Dat is toch vreemd, niet?

Bovendien zou je zeggen: het afbetalen van buitenlandse schulden is toch een nobel doel voor een land? Waarom mag Maduro dat niet doen, áls hij het al van plan zou zijn? Wel, nu komen we bij het hart van de globalistische levensbeschouwing aan. Die eist immers dat alle landen schulden maken bij de eveneens Engelse Rothschildbank in Londen, zodat zij macht over al die landen houden. De enige reden om landen als Syrië, Libië, Irak, Afghanistan, Iran en Noord-Korea zo kapot te maken, is dan ook het feit geweest dat deze landen geen leningen bij deze griezelbank hadden lopen. Dat is normaliter hun eigen zaak, maar de globalisten, waar de Rothschildbank bij hoort, zijn van mening dat de hele wereld van hen is. En dan komt het bijzondere: wanneer landen weigeren bij deze bank te lenen, is het niet het Verenigd Koninkrijk dat vervolgens zijn leger stuurt om oorlog te voeren tegen hen, zodat ze geen andere keus hebben dan zichzelf tóch koppie-onder te lenen bij de Rothschildbank. Nee, nee.

 

Tijd om Untold Times te steunen met een donatie!

 

 Untold Times is an independent crowdfunded news website by Anastasía Vassiliou, a handicapped Greek journalist who writes meaningful articles about many issues. The Dutch state has deprived her and her sons without any reason from all medical help, ID papers and income, while preventing her from earning any income herself. The only thing she can still do, is write, but she needs support to spread her work and to be able to continue! Thank you very much for the donations that are coming in, but do help Anastasía Vassiliou to become finally known after so many years, by supporting her work with a monthly or once-only contribution. This is how you donate:

Buy Me A Coffee

 

On the international crowdfunding platform Whydonate:

 


 

De engste banken op de wereld

In plaats van het Engelse leger komt het Amerikaanse leger opdagen. Iedere keer weer. Er wordt wel gefluisterd dat de Verenigde Staten via het grondgebied van Washington DC, dat federale grond is en geen staat zoals de andere, nog altijd onder Engelse heerschappij valt. Ik heb het eens proberen te onderzoeken, maar kon er geen bewijzen voor vinden. Of het waar is, weet ik daarom niet, maar het is wel uiterst opvallend dat de Engelsen ruziemaken om een klant en dat het Amerikaanse leger komt opdagen, als ze hun zin niet krijgen. Het is dan wel het NAVO-leger in de meeste gevallen en soms ook het VN-vredesleger dat uit vechten gaat en het Verenigd Koninkrijk is daar lid van, maar toch. Zelf denk ik eerder dat Engeland zo zijn pressiemethoden heeft om de Amerikanen op de been te krijgen, wanneer ze zélf weer ergens ruzie hebben gezocht. Misschien gaat dat ook wel via schulden aan die bank, want die heeft Amerika vanzelfsprekend net zoals inmiddels zo ongeveer alle landen op de wereld.

Er zijn vijf van die horrorbanken op de wereld, hoewel de Amerikaanse Fed of Federal Reserve ook niet echt het populairste jongetje van de klas is. Maar je hebt dus de Wereldbank of World Bank, die van de Verenigde Naties is en erg de baas speelt over alle andere banken. Dan heb je die Rothschildbank, waar we het net over hadden en die hele landen dwingt om gigantische leningen bij hen af te sluiten tegen woekerrentes. Dan heb je Goldman-Sachs, ook niet echt een bank met een lekkere reputatie. Deze bank staat in het algemeen bekend om zijn woekergedoe. Vervolgens heb je nog de Bank of England, die tevens nogal internationaal gaat en zoals je ziet in dit artikel ook niet echt vriendelijk is. En als laatste maar zeker niet de minste is er dan de ECB, de Europese Centrale Bank of European Central Bank. Dat is die bank die zoveel contributie eist van noordelijke EU-landen en die dat geld vervolgens tegen alle logica maar ook tegen alles wat goed is voor juist de ontvangers, aan de zuidelijke landen uitkeert.

Zoals je misschien al weet, ben ik zeker geen expert op het gebied van geld. Maar wat ik wél weet, is dat je beter kunt sparen dan lenen. Wie spaart, heeft wat, luidt immers het verstandige spreekwoord over geld. Probleem daarbij is wel dat je die prachtige sedan nooit kunt kopen zonder geld te lenen. Je kunt ook geen huis kopen of andere grote uitgaven doen, die wél nodig zijn in een mensenleven, zonder geld te lenen. En daar hebben de banken je tuk, want al je bezit dat je met hun lening hebt gekocht, behoort hun toe, totdat je hun tot de allerlaatste snik hebt terugbetaald. Verlies je je baan en kun je eventjes niet terugbetalen, dan verkoopt die bank gelijk je huis voor een habbekrats op de veiling om het tegen veel meer opnieuw te verkopen. Met de opbrengst betalen ze je schulden (bij hen) af en dan sta jij op straat. Dat is het venijnige staartje van het leven in een globalistische en juist niet kapitalistische wereld. In een meer kapitalistisch systeem zou je je bezit niet zo snel kwijt zijn, want zo’n systeem wil dat iederéén een mooi inkomen kan verdienen. Niet alleen de top van de banken, van het bedrijfsleven en van de overheid.

 

Geld creëren uit het niets!

In Venezuela zie je echter dat banken zélfs als je je eigen bezit dat je daar even hebt geparkeerd, opvraagt, nog behandeld wordt als een snotjong en dat de bank ijskoud weigert je geld terug te betalen. Het is echt tijd voor een eerlijker systeem en daar zijn meer dan genoeg ideeën voor. Te beginnen met het niet meer creëren van bedragen zonder dat die gesteund worden door een hoeveelheid goud. Geld uit het niets creëren op een computer, maar het vervolgens wel terugvragen met hoge rente én mensen alles afpakken als ze buiten hun schuld in de problemen komen door die woekerrentes, is uit den boze. In de tijd van de bijbel, in het oude Babylonië, bestonden deze woekerpraktijken al.

De Babyloniërs hebben het creëren van geld uit het niets uitgevonden. Hun geldschieters, die de voorlopers van de banken van tegenwoordig zijn, namen bezittingen en ook geld van mensen in bewaring, om die te beveiligen tegen diefstal. Zo konden mensen geld sparen en bijvoorbeeld goud veilig bewaren. Wat deze slimbo’s nu al snel opmerkten, was dat de meeste mensen hun bezit jarenlang niet meer terugvroegen. De geldschieters moesten de eigenaars een rente betalen voor het vertrouwen dat zij in hen hadden om hun bezit op te slaan, maar als ze geld uitleenden, ontvingen ze rente. Dus het was in hun voordeel om zoveel mogelijk geld uit te lenen. Als die eigenaars van het door hen bewaarde geld toch niet terugkwamen, konden ze toch wel meer geld uitlenen dan ze daadwerkelijk in de kluis hadden liggen? Zo ontstonden de schuldbekentenissen of obligaties en die zijn al duizenden jaren oud.

 

Niet zóveel bonussen

Werken bij een bank is natuurlijk oersaai. De hele dag zit je met cijfertjes voor je neus, totdat je sterretjes ziet en rode ogen hebt van het turen naar je beeldscherm. De oplossing die de banken daarvoor hebben gevonden, is dat ze hun personeel extra goed betalen. Hoe hoger ze in de hiërarchie van zo’n bank komen, des te hogere bedragen ze ontvangen. Vooral aan bonussen en die krijgen ze wanneer ze klanten winnen of anderszins geld verdienen voor de bank. Mijn illegale pleegvader was bankdirecteur en echt niet van een grote stad. Hij had ongeveer 20 man personeel onder zich, maar een geld dat hij verdiende! Wij woonden in een enorme villa, echt asociaal als je erover nadenkt. Uit zijn eigen verhalen weet ik dat hij er nogal maffiose manieren op nahield om klanten aan zich te binden, zoals het geven en aannemen van geschenken en het dreigen met allerlei fraais als zijn klanten niet deden wat De Grote Meneer wilde. Verder kreeg hij geld van Jeugdzorg, omdat hij mij moest “grootbrengen” van hen en daarvoor ook weer gepaaid moest worden.

Maar mijn punt is dat bankpersoneel absurd veel geld ontvangt. Tonnen en zelfs miljoenen per jaar als ze in de top zitten of in het bestuur. Wij armeluitjes kregen vroeger een beetje rente op ons spaargeld en moesten ongeveer drie keer zoveel rente betalen over onze leningen. Daar kwamen al die hoge bonussen vandaan. Nu krijgen we niets meer voor ons spaargeld en moeten we nog altijd veel rente betalen over leningen. Als die banken dat nou eens meer in evenwicht zouden brengen en dan niet zulke belachelijk hoge bonussen zouden uitkeren aan hun personeel, zou het bankwezen een stuk eerlijker zijn en een stuk populairder ook. Banken doen zaken op een dermate inhalige manier, ook bij faillissementen bijvoorbeeld waar ze de gedupeerde letterlijk leegroven, dat het echt tijd is dat dit stopt. Geld verdienen mag en groot geld verdienen mag ook. Heus. Maar niet over de rug van het volk. En als iemand geld op de bank heeft staan, dat hij terug wil, dan hoort die bank dat te geven. Venezuela!

 

 

donations Untold Times

 

 

Buy Me A Coffee

 


 

 

 

Follow the news by Email

 

By Anastasía Vassiliou, MA

Anastasía (Natassa) Vassiliou, born in Athens, obtained a Master's degree in Greek & French Literature and studied music in Thessaloniki, Greece. She speaks 7+ languages. Natassa ran a successful business in in-company trainings when she suddenly got paralysed. Out of love for her children she found out how to cure all diseases and healed many patients including herself. Nowadays she runs news website Untold Times, where she shares world news and gives fantastic analyses about hot topics.

Feel free to give a nice reaction:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.