the-hague-hofvijver

Ben je een wappie als je opkomt voor je vrijheid?

Daar waar we een jaartje of 10 geleden nog discussieerden over de vraag of de vrijheid van meningsuiting mocht worden ingeperkt en niemand dat vond, is het sindsdien steeds gewoner geworden om mensen wél de mond te snoeren. Framing is het nieuwe woord en daarmee kun je een ieder vangen, die iets vertelt wat je liever niet hoort. Een andere tactiek is om alles wat je niet aanstaat nepnieuws of hip en wel in het Engels fake news te noemen. Of hoax! Nog zoiets. Hoe gevaarlijk is dat eigenlijk voor het voortbestaan van onze democratische samenleving?

In mijn jeugd had je zuilen. Een verzuilde samenleving, waarin iedereen in z’n eigen bubbel leefde. Zo had je een katholieke zuil, een protestante, een streng-protestante, een socialistische, een vrijzinnige en een kritisch linkse. Allemaal hadden ze een kerk op tv en radio: respectievelijk de KRO, NVRV, EO, VARA, AVRO en TROS en de VPRO. Een politieke partij in Den Haag hadden ze ook, al gingen er steeds allerlei partijen samen of splitsen ze zich weer op. Christelijk werd al gauw het CDA met daarin de oude katholieke KVP. De SGP voor streng-protestanten, de PvdA die steeds minder sociaal werd, de VVD en de CPN die weer snel verdween in GroenLinks. D’66 was in die tijd gewoon ‘niks’. Als je niet wist waarop je moest stemmen, kon je dat eens proberen en deze partij had meestal zo tussen de 6 en hoogstens 10 zetels. Zelfs scholen waren verzuild in katholiek, protestant of openbaar en voor de vooruitstrevende medemens had je dan nog Montessori en Vrije School.

 

Polderen

joopdenuyl
Joop den Uyl, leider van de PvdA en ooit nog eens premier

Maar zoals aan alles een einde komt, kwam er ook een einde aan de verzuiling in Nederland. Mensen moesten meer interactie met elkaar hebben, zo vond men in Den Haag. Want het globalisme was toen al in de kiem en dat moest alle ruimte krijgen. Dus werd de waarheid afgeschaft en had je alleen verschillende meningen, die allemaal even goed waren, vertelde Joop den Uyl ons dan met zijn vingertje omhoog en zijn leesbril in de hand.

En zo liep alles en iedereen elkaar voortaan door elkaar heen en elkaar vooral danig in de weg. Discussies over van alles en nog wat liepen steeds hoger op, maar daar vonden de heren politici wat op. Nederland was bezig de Zuiderzee in te polderen en dat woord polderen kon je ook mooi gebruiken om aan te geven dat er in opinies net zo goed geen reliëf bestond als in het Hollandse landschap. Maar net als in het socialisme iedereen gelijk is, alleen zijn sommigen meer gelijk dan anderen, was de opinie die in het midden stond, het beste volgens onze politici. En zo ontstond er een grijze massa zonder opinie, want stel je toch eens voor dat je een ander zou kwetsen met je mening! Ay carrrramba, dat mocht niet gebeuren. Grijs was de kleur van de Hollandse luchten, grijs was ook de kleur van de opinie in dit land.

Mettertijd laaiden discussies wel weer op, maar dat was pas in de 21e eeuw. Dat was een nieuwe tijd met nieuwe normen en waarden en toen was je geen bitch meer, als je hard was tegen anderen. We mochten best eens wat assertiever zijn met z’n allen, zo vonden we en Den Haag had het er maar mee te doen. Bovendien had je af en toe, al vanaf de jaren ’70, een partij die wat rechtser was dan de andere en die de waarheid wél durfde te zeggen. Over het teveel aan immigratie bijvoorbeeld, over het kartel dat altijd alle geld en macht naar zich toetrok, over de schandalen in het bedrijfsleven en over de oneerlijkheid van rechters in de Hollandse rechtbanken. Boer – eigenlijk Hendrik – Koekoek was de eerste die het probeerde, later deed Hans Janmaat een poging, maar ze werden onmiddellijk uitgemaakt voor fascisten, in de hoek gezet en Janmaats collega werd zelfs invalide geschopt in de Tweede Kamer. Bij het woord fascisme wil ik graag even met u stilstaan, want twee partijen verder hebben we nu PVV en FvD, die alweer hetzelfde overkomt.

 

 Natassa News is een onafhankelijke nieuwswebsite, die volledig draait op donaties. Zonder uw bijdrage kan dit platform geen dag bestaan. Natassa Vassiliou vecht met haar unieke frisse blik en enorme kennis heel hard en uiterst effectief voor een betere wereld. Heel veel dank voor de donaties die binnenkomen. Help Natassa News echter blijven bestaan en steun haar met een eenmalige of beter nog maandelijkse donatie. Zo kunt u doneren:

Via WhyDonate:

 

Fascisten?

Even naar de Wikipedia om te vragen wat fascisme nog maar was en we komen uit in het vooroorlogse Italië, waar Benito Mussolini een nieuwe systeem had ingesteld: het fascisme dus. Het was een autoritair nationalistisch staatsselsel dat feitelijk overal tegen was: tegen democratie, tegen socialisme, liberalisme, tegen vrij denken en tegen het parlement. Een vrije mening hebben mag niet in zo’n systeem en dan heb je nog het corporatisme. Dat betekent dat je burgervergaderingen hebt, waar niet alleen particuliere burgers maar ook bedrijven in zitten. Die doen wetsvoorstellen aan de regering en dat lijkt heel democratisch, maar in feite zijn de bedrijven de burgers natuurlijk de baas en hebben de mensen zelf niets te zeggen. Die zitten helemaal klem in een keihard systeem. Je zou het hedendaagse China wel fascistisch kunnen noemen. Officieel is het communistisch, maar in het communisme mogen mensen geen bezit hebben en dat mag in China wel. Er is daar wel een parlement, maar dat stelt niet veel voor met één partij.

Wat mensen bedoelen, is eigenlijk nationaalsocialisme. Dat lijkt erg op fascisme, maar daar heb je geen of weinig van die burgervergaderingen. Wat er wél in overvloed aanwezig is, dat is racisme – discriminatie in het algemeen – van allerlei groepen mensen. Nationaalsocialisme of nazisme is de ideologie van Adolf Hitler en we hebben gezien wat dat brengt. Na de Tweede Wereldoorlog was iedereen zó bang voor het nationaalsocialisme, dat ze zelfs de naam niet meer wilden uitspreken en het fascisme gingen noemen. Dit mocht nooit meer gebeuren, daar was iedereen het mee eens. Die uitsluiting van Joodse mensen, van zigeuners en Slavische mensen. En dus, toen het land in de jaren ’70 overspoeld werd door nieuwe bewoners uit moslimlanden, die niet meer weggingen maar ook weigerden zich aan te passen, durfde niemand daar wat van te zeggen. Deed je dat toch, dat was je een racist en een fascist. Zo is het vandaag de dag nog steeds, ook al wordt de hele samenleving uit elkaar gerukt door één miljoen eisende moslims, waarvan een redelijk aantal hele steden terroriseert en de kranten dagelijks vol staan met moorden en andere zware misdaden.

Als je dit probleem durft aan te stippen, hoe voorzichtig ook, dan ben je een fascist en zo worden rechtse partijen nu volkomen buitenspel gezet. Niemand wil met ze samenwerken en men vindt dat normaal bovendien, want die Tweede Wereldoorlog dat mag nooit meer. Als de wat rechtsere medemensen daarop reageren met een “groepen mensen buitensluiten, dát is nou Tweede Wereldoorlog”, is het hele land boos dat Thierry Baudet en zijn aanhang de oorlog durven te noemen. De rest van het land doet het ook, maar dan mag het opeens wel. Meten met twee maten is het en dat blijft het. FvD heeft het daarnaast bijna nooit over de islam, dat is ook zo opvallend. Zij worden buitengesloten, omdat ze kritisch zijn op het coronabeleid, dat hele groepen mensen buitensluit van de maatschappij, die vervolgens worden uitgescholden en gediscrimineerd.

 

Uitwassen: arrestatie Willem Engel

Afgelopen woensdag werd het boegbeeld van de kritiek op het coronabeleid Willem Engel plotseling midden op straat gearresteerd. Wegens opruiing, wordt er gezegd en meer informatie wordt er niet vrijgegeven door politie en justitie. Er is een massa-aangifte tegen hem gedaan van ruim 20.000 mensen die alleen maar in de media hebben gehoord of gelezen dat Engel ‘gevaarlijk’ zou zijn en de man verder helemaal niet kennen. Al jaren wordt hij in de media bespot en bespuugd, alleen maar omdat hij de waarheid achter het coronabeleid van de regering doorziet en ertegen procedeert. Hij heeft een aantal demonstraties tegen de onterechte maatregelen georganiseerd en omdat hij farmacie gestudeerd heeft, weet hij veel meer over vaccins dan de meeste anderen. Die kennis deelt hij, soms samen met een paar kritische in vaccins en immunologie gespecialiseerde artsen en samen met zijn advocaat Jeroen Pols.

Alles, maar dan ook alles over dat hele virus is van A tot Z gelogen. Nou ja, het virus bestaat, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Het is niet eens behoorlijk geïsoleerd, want het virus is stiekem hetzelfde als het eerste SARS-CoV-virus. Dat mag je óók al niet zeggen en het laboratorium waar dit virus jarenlang bestudeerd en genetisch bewerkt is, het Wuhan Institute of Virology of 中国科学院武汉病毒研究所 in het Chinees, is eveneens heilig. Ook al hebben meerdere leden van het Outbreak Management Team of OMT in Nederland er aandelen in én meegewerkt aan het bewerken van het virus. Nee, er is een virusuitbraak en dus moet iedereen z’n mond houden, een mondkapje op – ja ook als je het niet kunt verdragen – en zich laten vaccineren met het totaal onveilige ‘vaccin’ dat ertegen is ontwikkeld. Bewezen overlijden er veel meer mensen aan dat vaccin dan aan de ziekte zelf én na drie à vier spuiten zijn de mensen nóg niet immuun ertegen. Sterker nog: hun immuunsysteem geeft het bij iedere vaccinatie verder op en niemand die het meer aan de praat krijgt.

Ik heb het nog niet eens over kinderen die gedwongen worden zich te laten vaccineren, scholen die al twee jaar lang nauwelijks meer functioneren en jongeren die depressief worden van het verpichte thuiszitten en de eenzaamheid. De economie, die gesloopt is na twee jaar lang lockdowns en de enorm gestegen prijzen van letterlijk alles. Tenslotte heb ik het niet over dat vervelende coronatoegangsbewijs of CTB, dat ons leidt naar een paneuropese ID-pas, waar al onze gegevens op staan en dat je niet zomaar krijgt.

 

Uitwassen: de oorlog in Oekraïne

Zeke-Wolf
Midas de Boze Wolf

In Oekraïne gebeurt momenteel alweer hetzelfde: er is een narratief opgesteld, een officiële versie van het verhaal van de oorlog en als je dat niet gelooft, ben je een ketter en jawel hoor: een fascist. Een wappie uiteraard ook, want dat ben je altijd als je de waarheid over de dingen ziet. De rest wordt dan wel weer terug uitgemaakt voor Deugmensch en deugkneus, maar die woorden halen de media niet. Die doen immers gezellig mee met discrimineren, net als Big Tech: Google, Twitter, Facebook en andere sociale media die dagelijks tienduizenden van hun platforms afdonderen, omdat ze de waarheid gewoon vertellen. Het is niet dat je een ‘andere mening’ hebt: het is dat je de waarheid zegt. Dát is verboden tegenwoordig, terwijl dat absoluut onmogelijk hoort te zijn in een parlementaire democratie. Heb je dus gelijk als je in opstand komt? Jawel!

Het narratief in Oekraïne is dan dat Rusland de duivel is en de boeman. Dat is al sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog zo en hoe het land ook steeds verandert, het blijft altijd maar weer Midas de Boze Wolf. Oekraïne is al honderden jaren, sinds z’n bestaan, verdeeld in een westers en een oosters deel die ruzie met elkaar maken over welke kant het land op zal gaan. Het oosten wil gewoon bij Rusland horen, want daaruit is het ook ontstaan en het westen wil onafhankelijk zijn en bij West-Europa horen, maar het oosten van het land moet dan wel per se meedoen.

Het feit dat er nu al acht jaar lang duizenden mensen in het oosten van het land vermoord worden door een stel regelrechte échte Nazi’s, die vinden dat deze mensen ‘communisten’ zijn – dat is niet waar – en nog eens extra gestraft moeten worden voor het communisme dat Rusland en de landen eromheen in de 20e eeuw teisterde. Zij vergeten daarbij dat de leiders van het communisme uit Georgië kwamen en dus geen Russen waren, dat Rusland daarom net zo hard heeft geleden onder de dictatuur als de omringende landen én dat Rusland maar liefst 28 miljoen mensen is verloren, omdat zij Europa hebben bevrijd van de Nazi’s. Dat hebben de Engelsen en Amerikanen helemaal niet gedaan, want toen die arriveerden, was Europa al bevrijd: door de Russen. Maar de rest van Europa en Amerika steunen deze weerzinwekkende Nazi’s, die zich in het Oekraïense leger hebben verschanst in bataljons zoals Azov en C14.

De waarheid over de nu woedende oorlog is dat twee zich al meermalen tevergeefs als onafhankelijk uitgeroepen hebbende deelrepublieken van Oekraïne, samen de Donbass, Rusland gevraagd hebben om hulp tegen de op hen gepleegde moorden en de dagelijkse terreur. Rusland heeft daar gehoor aan gegeven en is met een speciale militaire operatie bezig Oekraïne schoon te vegen van deze Nazigriezels. Normaliter zouden de EU en Amerika daar heel erg vóór moeten zijn, want Nazi’s, daar ben je toch altijd tegen? Maar nee, zij laten de oorlog maar woeden en voeden die zelfs nog door dagelijks met wapens en munitie aan te komen en erger nog: ze roepen burgers op om te vechten in Oekraïne – in plaats van hun professionele NAVO-leger in te schakelen. Die onwetende burgers worden als kanonnenvuur gebruikt door het Oekraïense leger, dat zélf op burgers schiet. De Russen doen dat juist niet en liegen er ook niet over. Ze zeggen gewoon regelrecht wat ze doen.

 

Hoe weet je of iets wat je leest of hoort, waar is?

Goeie vraag! We hebben al eerder geconstateerd dat mensen die links zijn of ‘midden’, niet goed op de hoogte zijn van de feiten. Als je dat wél bent, ben je wat we ‘rechts’ noemen, maar wat feitelijk ‘midden’ of ‘centrum’ is. Maar wat zijn de feiten dan? Wel … over het coronaverhaal: er is meer dan hard genoeg bewezen dat het virus gefabriceerd is en losgelaten; dat de mensen die eraan overleden, eigenlijk aan andere ziektes overleden en niet aan corona; dat de vaccins onveilig zijn, bloedproppen veroorzaken, verlammingen en nog veel en veel meer en dat mondkapjes en afstand houden niet helpen tegen verspreiding van het virus. Als je dat nóg altijd niet gelooft, dan werkt je intuïtie gewoon niet, je logisch denken werkt niet en/of je bent bang om de waarheid te accepteren.

De waarheid weet je inderdaad ten eerste intuïtief. Je wéét gewoon dat dit of dat waar is en twijfelt er niet aan. Maar dat is niet genoeg, want met je intuïtie kun je nog best overal intuinen. Daarom zijn er nog meer criteria, zoals dat iemand die recht-toe-recht-aan iets vertelt, zonder omhaal, vaak de waarheid spreekt. Het kan uiteraard ook ingestudeerd zijn, maar mensen die van de waarheid houden, maken meestal geen show van het vertellen van hun mening en zijn ook niet superdiplomatiek. Ze draaien niet om de waarheid heen, hebben geen geheimen en doen niet moeilijk over wat ze vertellen. De verhalen over bijvoorbeeld dat coronavirus zijn met deze criteria duidelijk onwaar! Er wordt aan één stuk door gedraaid, zelfs feiten worden verdraaid en er zijn allerlei geheimen. We mogen ook ons mening niet zeggen als we geen viroloog zijn, ook zoiets. Alsof je als volwassen mens niet kunt nadenken en je een mening kunt vormen.

Overtuigend gelijk hebben de Russen, als je deze criteria neemt. Zij staan niet met een camera van alles te filmen wat ze doen in Oekraïne, zij sluiten de westerse media niet buiten en vertellen gewoon rechtuit wat ze daar doen. Hun verhaal is na drie weken nog steeds hetzelfde: wij demilitariseren Oekraïne en ontdoen het van de Nazi’s. Dat was het, dat is het en dat zal het blijven, want dat is de waarheid. Pas deze criteria maar eens toe op andere onderwerpen en kijk wat het oplevert. Kritisch blijven is altijd een goede zaak en logisch denken ook. De waarheid is alleen niet altijd logisch. Mensen met belangen, die liegen, zijn immers ook niet logisch.

 

Ik wens u een mooie avond en een mooie zondag morgen en sluit hiermee af.

 

 

donations

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Natassa Vassiliou, MA

Anastasía (Natassa) Vassiliou analyses the news with her unique fresh insight. She studied Greek & French Literature, with minors in law ethics and teaching mother language plus specialisation in media psychology. 25 years in education & business trainings followed. 13 years in traditional medicine research and coaching & 2 years in the media. Natassa loves kids, Greece, coffee & nice people. Also cherries, apes, boeren, cooking & experts. No to Jeugdzorg, egoists, bonkers, dipshits & digital ID's. Proud Greek, Orthodox Christian and Mom of 2 Awesome Big Boys, she is sadly handicapped.

Feel free to give a nice reaction:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This Post Has 5 Comments

 1. Ingrid

  Hello
  Sophia
  het lijkt verstuurt te zijn de vorige “ik probeer het even uit bericht”, ik vindt boven geschreven verhaal erg herkenbaar “ben je een wappie als je opkomt voor je vrijheid”? ik zou bijna denken “is it me you looking for”? ik zie mezelf meer als een strijder voor vrijheid ( een Snappie zeg maar), Ik zeg tegen alle vrijheidstrijders “Proost”met een “”wijntje”, Nu ik hier een berichtje plaats voelt als een soort “Back to the Futher
  Maar ga door met verhalen schrijven, ik blijf ze zeker lezen,
  Groetjes Ingrid

  1. Ha Ingrid, haha een Snappie. Dat klinkt beter dan wappie, niet? Maar ik heet Natassa! De naam Sophia is geprogrammeerd door die sekte die me ontvoerde en ik ben altijd bang dat ons nog weer narigheid overkomt, als ik die naam gebruik. Dus gráág als je wilt Natassa! Dat is mijn enige echte naam, die ik al vanaf mijn geboorte heb. Groetjes, … Natassa.

   1. Ingrid

    Hello Natassa
    Sorry van de naam, was niet echt de bedoeling (maar gebruikte noem het nostalgie) ik blijf je volgen
    Groetjes Ingrid
    Fijne avond

    1. Hé Ingrid, geeft niets hoor! Daarom leg ik het ook uit. Blijf maar gezellig volgen, leuk, ik ben blij met je

 2. Ingrid

  Hello, Sophia,

  probeer even uit of dit lukt
  geef daarna een reactie
  groet Ingrid