You are currently viewing Capitool niet op hoogte van geplande ongeregeldheden

Capitool niet op hoogte van geplande ongeregeldheden

Meestal surfen de mensen die op mijn website komen in de onzichtbare functie van hun browser. Dan kunnen de statistieken ze niet tellen, zo leerde ik in een cursus over Google Analytics die ik op LinkedIn volgde. Maar sinds gisteren zijn er opeens honderden wél volgbare lezers per uur hier en dat vind ik helemaal geweldig. Dáár werk ik zo hard voor, welkom! Meer nieuws dus en even nog een keer over Amerika. President Trump wordt ontzettend aangevallen en nóg steeds wordt er geprobeerd hem af te zetten. Een week voordat zijn termijn om is. Verder is er onderzoek naar wat er nou écht gebeurd is vorige week op het Capitool en waarom de politie daar niet voorbereid was op een wervelstorm.

 

Impeachment oftewel afzetting president

Misschien eerst eens kijken naar de vraag wáárom die Nancy Pelosi er toch zo op gebrand is om president Trump alsnog afgezet te krijgen. Zij is ‘speaker of the House’ en dat is zo ongeveer hetzelfde als onze eigen Khadija Arib: voorzitter van het parlement. Alleen heeft Pelosi een heleboel meer macht dan mevrouw Arib. Ik heb de laatste tenminste nog nooit horen zeggen dat ze de PVV afgeschaft wil hebben of dat soort opruiende dingen. Daar zou ze niet mee wegkomen, maar Nancy Pelosi heeft duizendmaal meer macht dan de president. Ze is 81, las ik laatst en wil nóg een term als voorzitter doen. Voor mijn hersenen is dat onbegrijpelijke informatie die ik dan ook maar niet eens probeer te verwerken, maar een feit is het wel dat deze vrouw, die het verstand van een vos heeft, zeer gevaarlijk is. En ze moet en zal de president nú weg hebben, waarvoor ze het 25e Amendement op de Grondwet wil gebruiken. Hierin staat dat, wanneer de president zijn werk niet meer kan uitvoeren de vice-president zijn taken overneemt. Mike Pence die dat zou moeten zijn, is het daar bepaald niet mee eens en dat is de reden waarom het maar niet wil lukken.

Waarom de Democraten het zó nodig hebben dat de president nú gelijk afgezet wordt, kun je alleen maar zelf proberen te bedenken. Ik ben eerlijk en geef toe dat ik het op Twitter las in een commentaar op een tweet: ze willen president Trump incapabel verklaard hebben om hem gevangen te kunnen zetten voor “misdaden” die hij niet eens heeft begaan, samen met zijn hele familie. De Democraten zijn namelijk als de dood dat hij straks als Biden de baas in het land is, een opstand zal organiseren. Nu staat ruim de helft van het land aan zijn kant, maar Biden gaat direct in de eerste magische 100 dagen van zijn presidentschap de belastingen verhogen, nóg meer lockdowns instellen, oorlog starten met Rusland, Noord-Korea en in het Midden-Oosten én de Amerikanen zo tegen elkaar opzetten dat er ook burgeroorlog komt. Dan heeft hij binnen de kortste keren geen enkel draagvlak meer voor zijn katastrofale plannen, dus Donald Trump moet zo zwart mogelijk gemaakt worden en als het even lukt, totaal uitgeschakeld. In een Amerika geregeerd door Democraten maakt het immers niet uit of iemand terecht of onterecht gevangen zit: als zij maar de totale macht hebben.

 

Communicatie onmogelijk gemaakt

orange-smoke-signal
Rooksignalen net als de indianen die vroeger uitzonden.

Ondertussen is het nieuwe Twitter, Parler, toch van zijn host – Amazon Web Services – afgegooid en onbereikbaar. De directie is op zoek naar een nieuwe host en dat moet dan een flink bedrijf zijn, want CEO John Matze vertelde op een videootje dat ze een stuk of 500 servers nodig hebben, zo niet meer. Toen Amazon hen wegjoeg, wilden andere bedrijven opeens ook niet meer met hen samenwerken en ze moeten nu dus een heel nieuwe set van leveranciers vinden. Of die allemaal zelf oprichten. Verwacht wordt dat het ongeveer een week zal duren of zelfs iets langer, zoals hij hier vertelt in the Daily Mail. Parler heeft Amazon aangeklaagd. Ze zijn uit de lucht gehaald, omdat ze zogenaamd zouden toestaan dat leden maar van alles en nog wat vertellen op Parler, wat mogelijk gevaarlijk kan zijn. Matze vertelt dat hij zelfs méér dan Facebook en Twitter deed om verboden praatjes van leden te verwijderen, alleen op een veel minder nare en arrogante manier. Daarmee is Parler wél in overeenstemming met het veelbesproken section 230 van de Fatsoenswet op communicatie, zie mijn vorige artikel.

Ik citeer even uit Daily Mail: “Friday night one of the top trending tweets on Twitter was “Hang Mike Pence.” But AWS has no plans nor has it made any threats to suspend Twitter’s account”. AWS is Amazon Web Server en blijkbaar ook de host van Twitter. Die wordt níet uit de lucht gehaald, omdat het hele platform loopt te gillen dat Mike Pence opgehangen moet worden, maar Parler waar ik in ieder geval nog niemand rare dingen heb zien schrijven, wordt tot gehakt vermalen. U ziet hoe onlogisch en oneerlijk het allemaal is. De Democraten willen absoluut niet dat dissidenten – dat zijn wij dan, leuk hè – met elkaar kunnen communiceren. Dat wordt dus weer rooksignalen uitzenden, net als de indianen vroeger deden! Ze zijn alleen mogelijk iets chemischer dan toen, kijkt u hier rechts maar.

Iedereen die van Twitter of Facebook is gezet, maar toch wil communiceren met anderen en op de hoogte wil blijven van het nieuws, zit momenteel verdeeld over Gab en Telegram. Gab staat bekend als zijnde ongenadig traag en Telegram is een soort Whatsapp, waarmee je berichtjes kunt appen en videobellen. Maar Parler was chic met z’n Franse naam en mooie rooie knop. Bovendien zijn alle andere sociale media nu ook overbelast met de wel 80 miljoen of meer mensen die opeens een andere plek zoeken. Ik ben zelf ‘maar’ een stuk of 100 volgers kwijt op Twitter en heb geen idee waarom ik wél mag blijven, maar door de afgelopen maanden heen verdwenen er per week ook wel zo’n 100 mensen, die er niet meer welkom waren. Het is best vreemd om verzeild te raken in een soort wereldwijde burgeroorlog; een opstand tegen de heersende klasse die alle landen afbreekt en geen tegenspraak duldt. In dit artikel leest u hoe echt niet alleen maar Republikeinen, maar ook anderen zich zorgen maken om de ongebreidelde macht van de bazen van Big Tech, de sociale media. Het zou geweldig zijn als de mensen zich hier in Nederland daar ook eens zorgen over gingen maken.

 

Capitoolpolitie wist van niets

En dan het Capitool nog even, want de bestorming daarvan vorige week woensdag is de kern van de plotselinge hectiek. Op Newsmax zag ik zonet een bericht staan van de NYPD: New York Police Department, samen met de FBI. Geen idee waarom niet de politie van Washington, maar het was nu eenmaal zo en het bericht zei dat dit politiebureau en de FBI vóór 6 januari onderzoek hadden gedaan naar eventuele plannen van Antifa om de stemming over de verkiezingen te verstoren. Ze zeiden heel stellig dat je op sociale media maar heel weinig kunt zien en dat zij een bredere blik hebben. Uiteraard, maar op sociale media waren er wél berichten met zulke plannen. Daarbuiten blijkbaar niet, alsdus het artikel en dus hadden de FBI en de Newyorkse politie de Capitoolpolitie verteld dat ze niet bang hoefden zijn voor opstanden. Toch kwamen die wel en ik citeer even uit het bericht, omdat de journalist het niet uitlegt:

Also, the 8kun message board, popular with QAnon followers, talked about the plan. “You can go to Washington on Jan 6 and help storm the Capitol,” an 8kun user wrote Tuesday, NBC News reported. “As many Patriots as can be. We will storm the government buildings, kill cops, kill security guards, kill federal employees and agents, and demand a recount.”

QAnon is een informatievoorziening voor zogenaamde complotdenkers. Ik zie er wel eens wat van langsfietsen op Twitter en moet er meestal om lachen wat ze nu weer bedacht hebben. Maar best vaak hebben ze ook ronduit gelijk. Het schijnt van het leger af te komen, maar niemand weet het zeker. In ieder geval kunt u hierboven zien dat er daar wel héél agressieve berichtjes rondgingen vlak voor 6 januari. Die zijn beslist niet van Trumpsupporters en hoe weet ik dat? Wel, die noemen elkaar geen Patriots. Ze zeggen wel eens over zichzelf dat ze patriots zijn, maar noemen elkaar nooit zo. Bovenstaand berichtje is dús van Antifa geweest, aangezien het inmiddels wel heel hard bewezen is dat die het Capitool binnenrenden en agressie vertoonden. Er renden Trumpsupporters achter hen aan om hen tegen te houden, waar ook weer filmpjes en getuigenissen van zijn. Antifa hield hier in Nederland afgelopen zondag (gisteren) een demonstratie, waar na afloop tegenstanders van deze gewelddadige groepering aangevallen werden. Republikeinen en dus ook Trumpsupporters zijn juist vóór politie en leger en tégen geweld.

Wat ik ook nog even gezegd wil hebben, is dat president Trump de National Guard op het Capitool wilde hebben tijdens het stemmen en uitroepen van de nieuwe president en zijn bijeenkomst in Washington. Hij wist namelijk al dat Antifa destructieve plannen had voor die dag. Het was weer die akelige Pelosi die dat tegenhield, samen met Eerste en Tweede Kamer (Senate en House). Heel even: hebt u mevrouw Arib ooit zoiets zien of horen doen? Nee toch? Dat mag zij namelijk niet, want zij moet objectief zijn in haar functie. Het is goed om u eens af te vragen hoe die Pelosi zóveel macht kan hebben en als voorzitter van het parlement niet eens boven de partijen hoeft te staan. De Nationale Garde kwam dus niet en Antifa kwam wél het Capitool binnenvallen. Omdat daar Trumpsupporters tussen zaten, die hen probeerden tot rede te brengen en omdat die altijd overal de schuld van krijgen, worden zij nu aangeklaagd en probeert de Democratpartij de president af te zetten. Niet omdat die of zijn supporters iets verkeerd hebben gedaan.

De enige reden waarom de Republikeinen de wel degelijk bewezen fraude tijdens de verkiezingen niet goed genoeg hebben kunnen aankaarten, was dat Antifa precies op het moment waarop zij dit zouden doen, het Capitool binnenviel. Het Capitool is het gebouw waar de twee Kamers van de Amerikaanse volksvertegenwoordiging samenkomen om te vergaderen. Er ontstond chaos, de Republikeinen kregen daar uiteraard onmiddellijk de schuld van, omdat president Trump ook in Washington was met zijn bijeenkomst van meer dan een miljoen aanhangers en daar gíng de discussie. Dit was een coupe die van tevoren gepland was, maar als je de machthebbers wilt aanklagen en wilt winnen van ze, ondanks dat de hele rechterlijke macht in het land aan hun kant staat, moet je wel héél hard bewijs hebben en mensen op heterdaad betrappen. En zelfs dan win je nog niet van ze. Dit gebeurt in Nederland ook, als je probeert het tegen de overheid op te nemen. Ik heb het zelf meermalen mogen ondervinden en velen met mij. Het feit dat de acht (ja, meer waren het er niet!) rechtszaken van het Trumpteam door rechters zijn geweigerd, komt dus niet omdat ze geen bewijzen hadden, maar omdat de rechters het domweg niet aandurfden. De corrupte bende van de Democraten zou geen moment aarzelen om hun gezinnen uit te moorden en ook dat kennen we hier net zo goed.

Hier ziet en hoort u Mark Levin van FoxNews, die laat zien wat het verschil is tussen wat de media zeggen en wat er echt in het land gebeurt. Drie minuten!

 

 

Ontbrekende logica in een Orwelliaanse samenleving

Nog één laatste opmerking wil ik maken om goed duidelijk te maken hoe onlogisch de macht is. Even heel kort: de Nederlandse regering, die te vergelijken is met de Democraten in de VS, heeft alwéér besloten om de vreselijke lockdown nóg langer door te zetten. Ze gaan daarbij tegen iedereen die en alles wat wetenschap is of anderszins logisch en billijk. De WHO heeft ooit gezegd dat het in het begin van een pandemie handig is om een lockdown van een paar weken te houden, om overzicht over de situatie te krijgen en al te veel besmettingen te trachten te voorkomen. Daarná is het echter niet meer effectief om dat te doen en het is daarentegen wél getuige van fout beleid om de hele economie maar stuk te laten gaan, terwijl 99,9% van de bevolking het virus wel aan kan en er zelfs niet ziek van wordt. Ik vind net als heel veel anderen dat onze samenleving wereldwijd steeds duidelijker op die van 1984, zoals beschreven door George Orwell in 1948, begint te lijken en ik vind dat een griezelige trend. De macht zet zich zó vast dat het kabinet de Tweede Kamer – of het parlement in andere landen – niet meer nodig heeft voor steeds meer beslissingen en mensen die het er niet mee eens zijn, worden uitgescholden voor fascisten (!), racisten (!) en wappies. Hun wordt de mond keihard gesnoerd en er zijn meer NSB-ers op de wereld dan er ooit geweest lijken te zijn. Alstublieft blijf alert en als u dat nog niet bent: word het dan en blijf vechten voor onze democratie! Niet door andersdenkenden de mond te snoeren, zoals linkse partijen willen. Nee, in een democratie zijn júist veel meningen aanwezig, die allemaal geuit mogen worden.

 

 

donations

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Follow the news by Email

 

 

Natassa Vassiliou, MA

Anastasía (Natassa) Vassiliou analyses the news with her unique fresh insight. She studied Greek & French Literature, with minors in law ethics and teaching mother language plus specialisation in media psychology. 25 years in education & business trainings followed. 13 years in traditional medicine research and coaching & 2 years in the media. Natassa loves kids, Greece, coffee & nice people. Also cherries, apes, boeren, cooking & experts. No to Jeugdzorg, egoists, bonkers, dipshits & digital ID's. Proud Greek, Orthodox Christian and Mom of 2 Awesome Big Boys, she is sadly handicapped.

Feel free to give a nice reaction:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.