fisherman-chinese

China: verplicht drie kinderen

Sinds ik op Twitter nieuwsberichten deel, ben ik zelf ook eindelijk eens op de hoogte van wat er zo’n beetje voorvalt in het leven. Dat was altijd een heet hangijzer bij mij. Alsof het niet mocht ofzo. Ik kreeg het gewoon niet voor elkaar om zelfs maar één keer per week het nieuws te lezen of ernaar te luisteren. Om mezelf te oefenen, schreef ik me in voor een paar nieuwsbrieven uit Amerikaanse kranten en een half jaar later gaat het opeens helemaal puik. Zo leert een mens nog es wat! Vandaag over China, waar je tegenwoordig per se drie kinderen moet hebben en wat de Chinezen daar zelf van vinden.

Aan het einde van de jaren ’70 van de vorige eeuw alweer introduceerde China de éénkindpolitiek. Gezinnen mochten maar één kind hebben, want er was overbevolking en een betere oplossing daarvoor had China niet. Ik zal het niet hebben over de enorme sociale ellende en kindermishandeling die dat tot gevolg had. Nu mochten sommige elitaire gezinnen wél twee kinderen hebben en ook sommige gezinnen met een gehandicapt kind mochten er een tweede bij, maar er zijn ook weer mensen die géén kinderen krijgen. Normaliter zou de bevolking in 35 jaar tijd zo rond eenderde verminderd moeten zijn. Het rare is dat dat in ieder geval officieel totaal niet is gebeurd. Ik kan me er geen voorstelling bij maken dat de bevolking nog gegroeid is ook, maar dat is wel wat gezegd wordt. Dus of ze kunnen niet tellen in China of anders zijn er zóveel mensen geëmigreerd en hebben die zóveel kinderen gekregen, dat er om die reden meer Chinezen bijgekomen zijn.

In ieder geval is er nu weer een nieuw probleem: de bevolking is vergrijsd. Er zijn niet genoeg arbeiders en ook niet genoeg …. soldaten. Vreemd genoeg vindt China het dus erger dat er minder soldaten zijn dan dat er minder mensen zijn die het bruto nationaal inkomen moeten verdienen. Tja, ze houden Tibet al tientallen jaren met geweld vast, ze maken constant ruzie met Vietnam, hebben de Oeigoeren de oorlog verklaard en wie weet waar ze nog meer problemen hebben. Met India zijn er ook wel eens schermutselingen, volgens de TOI, de Times Of India (krant). Blijkbaar hebben ze hun leger hard nodig dan. Om hun eigen bevolking bovendien te onderdrukken, ik zou het nog bijna vergeten.

 

Okee, okee, jullie mogen drie kinderen!

Ook grappig: de Chinese regering boeit het voor geen meter onder wat voor omstandigheden hun bevolking die kinderen dan moet krijgen en ook opvoeden. Volgens de video hieronder werken de meeste Chinezen wel 70 uur per week en heel eerlijk is dat ook wat ik er altijd van begrijp. De lonen liggen bovendien laag. De mensen willen om deze redenen geen tweede kind en al helemaal geen drie kinderen, want ze hebben geen tijd om bij de kinderen te zijn. Daarnaast is er enorme inflatie, waardoor ze hun kroost ook niet de goede opvoeding kunnen bieden die ze graag zouden willen. Maar ja, vertel dat de Chinese Communist Party! Die denken niet in mensen, maar in cijfertjes en vooruit denken over wat er eigenlijk gebeurt als er over 10 jaar nóg een miljard Chinezen bijgekomen zijn, is er al helemaal niet bij.

Zelf zou ik denken dat zo’n regering dan maar geld voor pensioenen moet lenen, totdat er in de volgende generatie weer meer jonge mensen zijn. Hun bevolking minder controleren en andere landen minder pesten, waardoor het van belastinggeld betaalde leger niet zo groot hoeft te zijn, is misschien ook niet zo’n heel gek idee. Het gewoon houden op twee kinderen, ondertussen eens gaan werken aan de leefsituatie van hun bevolking en eens een beetje sociaal worden: dan doen de mensen vanzelf mee. Dictators zijn echter niet echt bedreven in het de natuur z’n werk laten doen en een democratische regering is in China zo ondenkbaar, dat dat ook eigenlijk geen optie is. Verder ben ik geen denktank die Xi Jinping moet adviseren, dus ik hou het bij mijn suggestie.

Deze video is echt geweldig. Die wil ik u niet onthouden en maak er maar een mooie dag van verder! Vergeet niet mijn artikel te delen, u in te schrijven voor de nieuwsbrief en te doneren, want zoals u weet zit ik zonder inkomen en ben ik nog altijd ziek (inmiddels 18 hartaanvallen en geen centje energie om zelfs maar 10 meter te lopen). Ik had al bedankt voor de binnengekomen donaties, van harte zelfs, maar altijd beter twee keer dan niet. Maar meer is altijd nodig om te kunnen blijven bestaan als columniste.

 

 

 

 

donations

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Follow the news by Email

 

 

Natassa Vassiliou, MA

Anastasía (Natassa) Vassiliou analyses the news with her unique fresh insight. She studied Greek & French Literature, with minors in law ethics and teaching mother language plus specialisation in media psychology. 25 years in education & business trainings followed. 13 years in traditional medicine research and coaching & 2 years in the media. Natassa loves kids, Greece, coffee & nice people. Also cherries, apes, boeren, cooking & experts. No to Jeugdzorg, egoists, bonkers, dipshits & digital ID's. Proud Greek, Orthodox Christian and Mom of 2 Awesome Big Boys, she is sadly handicapped.

Feel free to give a nice reaction:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.