swan-blank
Blank of wit?

De democratie van de helft min één of anti-pestles I

Ook al heeft Forum voor Democratie geen vinger naar mij uitgestoken al die jaren dat ik het zo moeilijk heb, toch kom ik wel voor hén op. En niet alleen voor hen, maar voor alle conservatieve partijen die zich in duizenden bochten moeten wringen om niet hetzelfde lot te ondergaan als Forum. Ik doe het om ze het goede voorbeeld te laten zien, maar ook omdat ik weet dat zij niet meer zouden kunnen bestaan als ze mij hielpen. Wie had het dan voor jullie ongevaccineerde wappies moeten opnemen deze jaren?

 

Gideon van Meijeren, het nieuwste zwarte schaap

Ik neem déze video, gedeeld door KafkaNL op YouTube – iemand die mij zelfs niet terugvolgt op YouTube om te steunen – als voorbeeld om te laten zien hoe er met Gideon van Meijeren wordt omgegaan. Hij is het nieuwe zwarte schaap, nadat de politiek en media uitgekeken zijn geraakt op Thierry Baudet en Geert Wilders. Wat zijn rijbewijs betreft had hij wat mij betreft ongelijk, maar ik kan wel begrijpen dat je schrikt als de politie voor de zoveelste keer precies op jóú afkomt en intimiderend tegen je doet voor een simpele blaastest. Op een gegeven moment is het vertrouwen van zo iemand in de rechtsstaat natuurlijk gebroken en dat is exact wat links Nederland beoogt: alle rechtse partijen de kast opjagen en dan, als ze per ongeluk even iets onhandigs zeggen, ze verbieden. En denk maar niet dat het alleen om Forum gaat: de andere partijen zullen onmiddellijk volgen als Forum niet rechtop blijft staan. Als ik Forum was, zou ik dit stuk dus maar eens lezen.

 

 Oeps op een ander filmpje van ook gisteren was te zien dat de voorzitter hier niet Joba van den Berg was, maar Wieke Paulusma van wél D’66. Excuseltjes en hiermee de correctie! Verder is deze voorzitter zeker niet beter dan Joba, mogelijk zelfs nóg irritanter.

 

Net als alle ándere media die niet schuwen om de waarheid over alles gewoon hardop te zeggen, heeft ook Untold Times donaties nodig. Daar leven we op en het is dus zeker niet te veel gevraagd om even te steunen. Zeker vlak voor de kerst als je toch weet dat Untold Times van donaties moet zien te overleven en dat absoluut geen vetpot is met nagenoeg alleen maar lezers die je het leven niet gunnen. Maar zonder Untold Times is er ook geen conservatieve politiek meer! Zoals al zó vaak uitgelegd, valt ALLES om zodra Untold Times omvalt. Even je eigen voortbestaan steunen dus: 

 

 Untold Times is an independent crowdfunded news website by Anastasía Vassiliou MA, a Greek journalist in the Netherlands who writes meaningful articles about issues that matter. Thank you very much for the donations that are coming in! But do help Anastasía to become even better known, by supporting her work with a monthly or once-only contribution to Untold Times. This is how you donate:

Buy Me A Coffee

 

On the international crowdfunding platform Whydonate:

 


 

De tenenkrommend kleuterachtige en humorloze Joba van den Berg van het CDA, die opvallend vaak voor “voorzitter” speelt in die vierkante zaal van de Tweede Kamer, had het vandaag weer eens voorzien op ons’ Gideon. Pik, pik, pik ging het weer eens op hem met dat irritante juffenstemmetje van haar en KafkaNL, die het mis had dat Van den Berg van D’66 zou zijn, liet wel vijf zulke filmpjes zien, allemaal van vandaag. Goed werk, want dit is nodig. Wat echter nodig is om deze arrogante mensen niet alleen maar uit te lachen, maar ook een paar toontjes lager te laten zingen, is er eens écht heel goed op wijzen dat zij niet in Turkije in de Kamer zitten of in Oekraïne, maar in het toch nog altijd democratische Nederland. Hier heb je respect voor iederéén en ga je niet met de hele Kamer een paar leden zitten pesten met de media aan je kant. Dat is democratie onwaardig, maar ook ménsonwaardig. Het is slangengedrag en aangezien een slang in mijn ensiklopie in ieder geval nog altijd een reptiel is … 😀 .

 

Een parlement dat zich gedraagt als een stel peuters

Als je iemand die een punt probeert te maken, zó hard op de persoon aanvalt terwijl de hele Kamer met je meelacht, kan die geen antwoord meer geven. Ik ga eerlijk zijn: als ík Gideon was geweest, had ik een streep door mijn betoog van vandaag gezet en had ik de aanwezigen een stevig staaltje les gegeven in staatsrecht. Natuurlijk begrijp ik dat hij ervoor kiest om de kleuters te negeren, want dat wordt immers altijd geadviseerd bij pestgedrag: “negeer de pesters, dan houden ze wel op”. Ik ben echter vroeger ook gepest en weet uit eigen ervaring en die van heel veel van mijn patiënten uit mijn praktijk dat niets minder waar is. Je moet pesters zó hard op hun nummer zetten, dat ze respect voor je krijgen. Soms moet je daarvoor een groep mensen die ook een hekel aan de pestkop hebben, daarbij om hulp vragen om iets te organiseren waardoor de pestkop in zijn eigen kuil valt.

Naar mijn mening heeft niemand in de Tweede Kamer die gepest wordt, dit nog gedaan en ik denk dat het er eens vét tijd voor is. Ik kan het niet voor ze doen, want jullie steunen mij niet en dan heeft het dus weinig zin allemaal. Iemand die wél gerespecteerd wordt, moet het doen en er zitten zes conservatieve partijen in de Kamer, met mijn rekenkunsten 33 leden. Daar zitten er vast een paar tussen die nooit gepest zijn of die ooit zelf pestkop geweest zijn. Die kunnen samen best een val maken om de pestkoppen van de linkse partijen in te laten donderen. Omdat je jezelf als conservatief p’soon in dit land altijd moet uitleggen, zal ik er even bij vermelden dat ik niet bedoel dat we de ouwe allang dooje Duitse Keizer moeten steunen en de democratie afschaffen. Nee, we moeten die juist behouden en dat doe je door antidemocratici vet duidelijk te maken dat jij dezelfde rechten hebt als zij en dat jij het niet pikt dat zij jou voor fascist, exreemrechts en weet ik wat allemaal uitschelden. Dat ze je zelfs tijdens je betogen in interrupties lopen uit te schelden, op een moment waarop je daar niet op kunt reageren en dat ze iedere week wel weer een val voor je hebben gemaakt.

 

Een inclusieve maatschappij, maar niet voor iedereen

Dat de linkse en middenpartijen in Nederland, maar ook in alle andere landen ter wereld, een soort van flow met elkaar hebben, is duidelijk. Zij hebben een aantal vermeende slachtoffergroepen der maatschappij opgesteld en als je het waagt daar niet létterlijk voor te knielen, ben je een fascist. Een pestkop en een antidemocraat. Die groepen zijn dan dus:

 1. alle vrouwen
 2. LHBT+ers of andersseksuelen
 3. medemensen met iets meer pigment dan de gemiddelde Europeaan
 4. moslims
 5. Oekraïners die tegen Rusland zijn en hun regering

 

Uiteraard hebben zij ook dáders vastgesteld. Deze mensen moet je verplicht diep haten – gezond joh voor je mentale welzijn! – en bij iedere gelegenheid dien je ze te bespugen, uit te schelden of nog liever voor de rechter te dagen met wéér een totaal onware en onzinnige aanklacht. En dat zijn:

 1. Vladimir Poetin
 2. Donald Trump
 3. Jair Bolsonaro, Aleksander Loekashenko, Georgia Meloni, Imran Khan en de rest die ik vergeten ben
 4. alle conservatieve partijen op de hele wereld
 5. in het bijzonder in Nederland op dit moment FvD en nog specialer Gideon van Meijeren
 6. alle conservatief denkende ménsen op de hele wereld

 

Bijna niemand van deze mensen heeft ooit de wet overtreden – verder dan op een snorfiets rijden zonder rijbewijs, wat u en ik ook hadden kunnen doen, want wie weet nou dat dat blijkbaar niet mag? – of is corrupt geweest. Toch wordt er van álles uit de kast gehaald wat niet waar is, maar wat zó erg in de media wordt rondgestuurd door mensen die daarvoor aantoonbaar betaald worden, om al deze mensen te grazen te nemen. Ik was zelf één van de eerste slachtoffers, maar wist toen nog niet hoe de vork in de steel zat en stond er moederziel alleen voor in 2013, toen mijn reguliere praktijk waar ik zieke mensen genas, totaal onterecht geruïneerd werd en zelfs mijn kinderen later afgestolen werden door Jeugdzorg. Want als je hun geen paal en perk stelt, vermoorden ze je zelfs. Kijk maar naar Pim Fortuyn, Peter R. de Vries en Theo van Gogh of Els Borst. Toen mij iedere mogelijkheid om geld te verdienen onmogelijk werd gemaakt door mij ziek te maken en mij op het internet te blokkeren. Zó erg dat ik 9 jaar later nóg steeds geen inkomen heb én geen enkele steun, zelfs niet van medeconservatieven.

Maar deze zogenaamde slachtoffers stellen zich op als een ontzéttend slachtoffer. Ze zeuren, zieken en zaniken alles bij elkaar en dat hoor je als sukkeltje dat de hele dag de televisie aan heeft staan, 24/7 en 365 dagen per jaar. En je weet het: als je bepaalde propaganda altijd maar weer hoort, terwijl je niets hoort wat de propaganda tegenspreekt, ga je denken dat dat normaal is. Vooral als je, zoals helaas de meeste mensen, iemand bent die het lekker heeft in z’n leven en die nooit z’n verstand gebruikt om gewoon eens dieper na te denken over het leven. Pas als de portemonnee leeg is, beginnen dit soort mensen eindelijk eens een heel klein beetje te denken. Net voldoende om een opstand te creëren, die hun de portemonnee weer vult, waarbij anderen volledig de boom in kunnen. Kijk maar naar de Franse Revolutie en naar alle andere opstanden die er ooit geweest zijn op de wereld.

 

We zijn geprogrammeerd

De meeste mensen zijn gewoon koppig en dom, ik kan niet anders concluderen. Toch is er wel een reden waarom ze zo zijn, anders dan dat het gewoon een feit is: kabbala! Het kleine groepje mensen op de wereld – op dit moment zijn dat er VIER plus inmiddels Costas en ik die er gelijk een einde aan maakten – dat de numerologie van de kabbala kent, kan de hele wereld de kop programmeren en dat hebben ze gedaan ook. Eerst door cijfertjes op te dreunen en later met heuse machientjes waarmee ze speciale golven uitzonden. Die machientjes zijn er nog, dus we hebben nog strijd te gaan en snel ook. Als de politie ze gaat gebruiken, is het voor altijd afgelopen met iedereen, want als die golven op je losgelaten worden, word je nooit meer normaal totdat iemand net zo vaak nógmaals tegengolven uitzendt totdat je eindelijk weer normaal bent. Dat blijvende effect geldt eveneens voor de cijfertjes en jullie mogen in je handen knijpen dat ík dit heb uitgevist. Als ik dat niet had gedaan, was de wereld allang reddeloos verloren geweest in een dictatuur die nooit meer stopt.

 

Wat doe je dus tegen het pesten?

Nou, ik heb mijn leven lang letterlijk dodelijke pestkoppen op mijn pad gehad. In het geniep staken ze het ene mes na het andere in mijn rug en ze stuurden de golven zelfs op onze voordeur af. Dagelijks pleegden ze moordaanslagen op mij, mijn zoons en mijn Griekse familie. Ik zweer u dat het gelijk over was, zodra ik een stukje alufolie op de voordeur plakte en toen ik mezelf ervan ontgift had. Ontgiften doet u met de ongenadig vieze maar wel zeer effectieve wortel van de kurkumaplant, in poeder- of in wortelvorm, dat is om het even. Ik kon ze niet direct confronteren met hun daden, want ze deden alles immers stiekum, maar ik zag ze wel wanneer ik me op alles wat fout ging in mijn leven concentreerde. Dan kwam hun geest tevoorschijn en om het stukje invloed dat die geest van ze op mij uitgeoefend had, uit te wissen, moest ik ze van repliek dienen. Tweehonderd pagina’s op A4-formaat heb ik gevuld met hekeldichten om ze te stoppen en dat lukte me omdat ik als taalwetenschapper die 12 talen kent en een talenstudie voltooid heeft, natuurlijk beter kon rijmen en hekelen tegelijkertijd dan zij.

Wat ik ook moest doen, was ze de kop afbijten met net zulke valse opmerkingen als zij tegen mij maakten. Dat heeft een tijdje geduurd hoor, voordat ik die kunst onder de knie had, maar nu laat ik me de feta niet meer van het brood eten. Niet van de patatjes ook, want in Griekenland doen we ook feta op de frietjes. Ik heb ze toevallig net gegeten vandaag, kan het u aanraden. Ik zal dus heel even lesgeven in het uitschakelen-met-woorden van valse en arrogante Kamerleden. Dat gaat zo. Even in het Vlaams, dan kunnen onze vrienden uit België ook meedoen:

 1. Ge zoekt iets akeligs op over den pestkop in kwestie. Een schandaal bijvoorbeeld of een misser, zoiets.
 2. Die zegt u langs uwen neus weg tegen ze.
 3. Als u het écht goe wilt doen, moet er een vleugje humor overheen. Dan zijn de lachers op úw hand in plaats van op die van uwen tegenstander.
 4. U pepert uwen pestkop vervolgens met nog meer blunders in, net zolang totdat de hele zaal onder de tafel ligt van het lachen om hém of háár en niet meer om ú.
 5. Peperde-peperde …
 6. Denkt u er even aan dat u een verheven, arrogante toon aanslaat én praat alsof dat wat u zegt het meest normale van de wereld is. Dat ís het ook, dus oefen maar voor de spiegel! Probeer dit niet alvorens u er echt goed in bent geworden, want dan verliest u niet alleen, maar bent u ook nog heel veel sympathie kwijt bij uw achterban. Het feit dat dit u niet gemakkelijk afgaat, betekent dat u een beter mens bent dan uw tegenstander, die het maar normaal vindt om anderen te schofferen. En zo is het!

 

Daarbij kunt u …:

 1. Uw kennis van het Latijn en Grieks of nog andere talen prachtig etaleren, op voorwaarde dat uw tegenstander slecht in talen is of geen gymnasium gedaan heeft. Ook als u dat zelf niet hebt.
 2. Uw kennis van de wet even vet etaleren, vooral bij incapabele bewindslieden en Kamerleden effectief.
 3. Wel altijd langs de neus weg, anders hebben ze de truc door. Niet vergeten dat u deze truc van hén afgekeken en geleerd hebt! Zij zijn er dus ook goed in en u moet echt een paar pagina’s vol met mogelijke antwoorden op hun reacties klaar hebben liggen.
 4. Als u niet zo ad rem bent, laat u dit door iemand uit de partij doen die dat wél is.
 5. Om dit te kunnen winnen, is er nog een bonus. Houdt u zich hier niet aan, dan kunt u de overwinning uit uw hoofd zetten. U moet uw tegenstander namelijk haten! Stel u maar voor dat u het tegen Hitler hebt als u een lief karakter hebt, want zonder haat kunt u nooit tegen pestkoppen op. Homeopathie – het gelijke met het gelijke aanpakken – is zo gek nog niet. U moet uw tegenstander volledig met de grond gelijk willen maken en weigeren te stoppen voordat hij of zij ook daadwerkelijk op apegapen ligt.
 6. Gezonde tip dan weer: zet de haat na uw overwinning gauw weer uit uw hoofd, door even een blokje om te gaan lopen of twee, drie of zelfs zeven blokjes. Koffie wil ook wel helpen of een zak snoep, een sigaret (alleen niet verslaafd worden) of touwtjespringen. U keert pas weer terug in de Kamer nádat u de haat uit uw systeem hebt gemaoeuvreerd.

 

vobbeldje
Bevobbeld …

Vobbeldje

Klein voorbeeldje om het eventjes te leren. Iemand noemt u een ouwe witte man en daar wilt u toch es even op reageren, want het is misschien lachwekkend, maar ook best beledigend. Het betekent immers dat de idioot die u voor u hebt, bedoelt dat u ergens geen recht op hebt. Gebaseerd op zoiets belachelijks als uw huidskleur. Een mogelijk antwoord is dan: eerst in een hysterisch lachen uitbarsten – zo hard mogelijk en met uithalen om de lachers te magnetiseren – en dan deze vraag stellen: “U hebt in het buitenland met een bandje Nederlands geleerd, hoor ik. Wat bedoelt u?”. Nou, de sprekert is nu natuurlijk woedend en zegt dat u het best begrijpt. “Oud, wit en man!”. Dan laat u een gebruind stukje van uw pols zien en legt u er een wit papiertje tegenaan. U loopt op de belediger af en vraagt die of deze twee dezelfde kleur hebben. Nee, natuurlijk. Voor mijn part geeft u ook even les in wat wij in Nederland als ‘oud’ zien. (Dat is namelijk niemand, zelfs niet iemand van boven de 90).

“Les 1 Nederlands door een echte Nederlander: wit is de kleur van dit papier of van de hier te lande zo welbekende sneeuw; blank is een huidskleur”. Dan laat u een ietwat oudere versie van de Dikke Van Dale zien, waarin staat dat blank een huidskleur is. En nog een rij voorwerpen die wit of juist blank zijn, die u van tevoren wel goed hebt voorbereid. U hebt de pech dat Duitsers, Engelsen en Fransen geen twee woorden voor wit en blank hebben, maar het Grieks heeft dat wel (aspros voor wit en lefkós voor blank). Niets is meer elitair dan iemand die Grieks spreekt, want Grieks is de taal waarin de democratie is ontstaan. Voor mijn part loopt u drie weken rond met zo’n souvenirtje met sneeuw en een excerpt van de Van Dale in uw broekzak, net zolang totdat de gelegenheid zich voordoet. In het Latijn bestaat het woord ‘blancus’ ook, maar het komt uit de Germaanse talen waar het hetzelfde betekende als het Nederlandse ‘blank’.

 

O en als u in de rede gevallen wordt door een geïrriteerde voorzitter, zegt u gauw: “IK ben aan het woord!”. Precies op dezelfde toon als waarop die Van den Berg altijd iedere zin begint met “IK ben hier de voorzitter”. Pruttelt Bergkamp, dan zegt u lollig dat Joba dat ook altijd zegt. Ligt iedereen in een stuip, wedden?

 

Voor niet-Kamerleden

P.S. als u géén Kamerlid bent, maar wel irritante mensen om u heen hebt, kunt u deze manier ook toepassen. Democratie is een systeem waarin IEDEREEN zijn mening mag zeggen en dus juist ook degenen die anders denken dan u. Als er geen stevige meningsverschillen zijn, is er autocratie en dat is er momenteel in het parlement van Nederland en van een heleboel meer landen op onze toch zo schitterende blauwe planeet. En als ze iets willen aanduiden met die regenboog van ze, dan is het toch wel dat iederéén bij zo’n inclusieve maatschappij hoort en niet alleen een paar slachtoffergroepen, waartoe de Kamerleden die ze verdedigen, toevállig bijna nooit behoren. Succes en dan is het nu tijd dat u MIJ steunt! Na zo’n geweldige les kunt u dat niet meer weigeren.

 

 

donations Untold Times

 

 

Buy Me A Coffee

 


 

 

 

Follow the news by Email

 

Natassa Vassiliou, MA

Anastasía (Natassa) Vassiliou analyses the news with her unique fresh insight. She studied Greek & French Literature, with minors in law ethics and teaching mother language plus specialisation in media psychology. 25 years in education & business trainings followed. 13 years in traditional medicine research and coaching & 2 years in the media. Natassa loves kids, Greece, coffee & nice people. Also cherries, apes, boeren, cooking & experts. No to Jeugdzorg, egoists, bonkers, dipshits & digital ID's. Proud Greek, Orthodox Christian and Mom of 2 Awesome Big Boys, she is sadly handicapped.

Feel free to give a nice reaction:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.