mediterraan-eten

De echte baten van melatonine

Nu ik eindelijk de allerdiepste oorzaak van het feit dat bij mijzelf de melatonine maar niet wilde werken, achterhaald én gerepareerd heb, weet ik uiteraard exact wat dat leuke goedje wel én niet doet. Al jaren vertelde ik dat het goede slapen dat u ervan doet, slechts bijzaak is en wat dacht u? Ik had gelijk. Toch aardig. De rest van wat ik erover vertelde, bleek eveneens te kloppen. Dus ik kom u vandaag de echte baten van melatonine bijbrengen. Dan kunt u er ook wat mee. Bovendien heb ik ook weer eens bewijs van het nut van duiveltjesuitdrijving gekregen. Het zijn geen duiveltjes die daarbij worden uitgedreven, maar gewoon akelige mensen die in uw huid zijn gekropen om u ongeluk en dat soort zaken te bezorgen. Haal je die eruit, dan begint de patiënt te genezen van klachten die hij of zij heeft. Heel mooi.

 

Duiveltjes uitdrijven? Nee, gewoon nare mensen

Na dit verhaal denkt u misschien: Natassa lijkt altijd zo logisch, maar is ze dan toch zo’n enge duiveluitdrijfster? Zo iemand die met een hoop bombarie geesten trekt, waarbij patiënten in katzwijm vallen en die dan doodleuk zegt: “Ja het moest even. Die mevrouw of meneer komt zometeen wel weer bij, niks aan de hand”. Nou, nee! Ik ben daar zelfs heel fel op tegen en dat is zeer zeker geen christelijke healing, wat ik wél doe. Jezus haalde ook geesten uit mensen, waarna ze genazen! Dus waarom dat tegenwoordig in onze christelijke wereld als onzin wordt gezien, is me niet geheel duidelijk. Christelijk betekent ten eerste geciviliseerd en dus hou ik geen shows. Er is ook nog nooit iemand flauwgevallen tijdens een behandeling van mij, want ik kan die “geesten” – de boosdoeners – zien en met ze praten. Eerst geef ik ze op hun lazer voor wat ze gedaan hebben bij mijn patiënt of bij mijzelf. Dan is de macht die ze over diegene hadden, voorbij en mogen ze er helemaal zélf uitkomen. Ik ga ze er niet uittrekken, want ze zijn er zelf ook ingestapt en dus mogen ze er ook op eigen kracht weer uitgaan. Ik waarschuw ze daarbij dat ze hun slachtoffer geen kwaad doen tijdens het opzouten en ik hou ze goed in de gaten.

En ja, dit soort types konden binnenin je gaan zitten en je dan ziek en ongelukkig maken. Nu kunnen ze dat niet meer, want toen ik erachter kwam, heb ik daar snel een einde aan gemaakt. Ze zijn nog steeds akelig en ook gevaarlijk, maar niet meer zo erg als ze zijn geweest. De reden waarom ik vandaag de hele dag het bed moest houden, is dat ik deze twee in mezelf vond en eruit moest takelen. Ze waren zo kwaadaardig dat ze zich helemaal vastgezogen hadden, net als een bloedzuiger. Melatoninezuigers.

 

Wat doet melatonine precies?

Ik weet het: u kent melatonine als het slaaphormoon en dat klopt ook. Wat ik over het hormoon, dat ook wel een neurotransmitter wordt genoemd, heb ontdekt, is dat het overdag kleine pulsjes uitzendt. Daarvan krijgt u geluk in de zin van meezitters en succes. ‘s Avonds wanneer het donker wordt, geeft het hormoon een flinke stoot af: dan wordt u slaperig en een paar uur later valt u in slaap. Dat is allemaal wanneer het goed werkt. Even op een rijtje wat melatonine precies doet. Melatonine:

 

  • Brengt gelukjes oftewel meezitters
  • Maakt u succesvol
  • Laat u goed (in)slapen

 

Nog even over dat inslapen. Artsen zeggen dat melatonine er alléén is om in te slapen en dat er weer andere stofjes zijn om door te slapen. Ik heb uitgevonden dat dat niet juist is. Wanneer de stoot melatonine die u ‘s avonds krijgt, niet groot genoeg is, slaapt u niet lang genoeg. Zo eenvoudig werkt het!

 

Het medicijn

Dan nog iets wat ik ook ontdekt heb en waar de medische wetenschap ook wel een heel klein beetje van begint te begrijpen af en toe. Voedingsstoffen – daar tel ik ook de drie neurotransmitters melatonine, dopamine en serotonine bij – werken niet in hun eentje. Nee, ze werken samen met andere stofjes en in het geval van melatonine om te slapen is dat lycopeen. Zoals gezegd wordt, zit het inderdaad onder andere in tomaten, maar de échte helende ‘plant’ voor slaap & succes, dat is de olijfboom. Olijfolie maakt succesvol en laat u goed slapen. Omdat het een geneeskrachtig middel is, helpt het sowieso bij veel klachten. Het is altijd goed om olijfolie te gebruiken om gezond te blijven en te worden. Maar de specifieke kunst van de olijfboom is het zorgen voor succes, gelukjes en een goede slaap. Als u met slapeloosheid kampt, is dat bijzonder lastig en als u nooit geluk hebt, kunt u enorme problemen krijgen die niet op te lossen zijn. Ik heb daar zelf enorme last van, maar ik ken behoorlijk wat anderen die dat ook hebben en het is gewoon vreselijk.

Wat olijfolie óók doet, is zorgen dat er niet van die nare personen binnenin u kunnen gaan zitten. Die functie is niet meer nodig, omdat ik heb gezorgd dat ze dat niet meer kunnen, maar dat doet olijfolie ook. Tenslotte bent u geen canapé, toch? Ze gaan maar mooi op een stoel zitten, maar niet in uw systeem graag. Deze functie van olijfolie wordt bewerkstelligd door germanium tezamen met salvestrol. Het zijn wat minder bekende stoffen, maar zo werkt het. Voordat ik het vergeet: als dit soort gasten iets van u wilden afpakken – uw geluk, uw succes, uw gezin, uw gezondheid en wat u verder nog kunt verzinnen – moesten ze u eerst traumatiseren. Als u al getraumatiseerd wás of bijvoorbeeld een ongeluk had gehad voordat u dit soort mafklappers leerde kennen, konden ze zo plaatsnemen binnenin u.

Dát is de reden waarom fatsoenlijke traumaverwerking zo ontzettend belangrijk is! Laat ik het zo zeggen: u wilt toch niet uw leven lang die akelige buurman, die nare collega of zelfs uw vreselijke moeder met u meedragen? Ik bedoel … u wordt er alleen maar slechter van op velerlei facetten van het leven en het is niet uw fout dat ze er überhaupt zijn gekomen. Mensen die dat beweren, hebben het meestal zelf gedaan. Daarom geven ze ú de schuld, zodat u het probleem niet opgelost krijgt. Dat lukt u namelijk alleen als u inziet dat een ander het veroorzaakt heeft. Een geheel nieuwe kijk op gezondheid, niet? Ja, dit is de kijk die u nodig hebt om te kunnen genezen van al uw klachten, ziektes, stoornissen en andere aandoeningen.

Omdat één van de helende stoffen uit een tomaat ook melatonine is, zal ik die erbij noemen: melatonine plus ethyleen zorgt voor geluk in de zin van gelukkig zijn. Niet dopamine, dat alleen eventjes vrolijk maakt, maar melatonine uit een tomaat maakt u tot een gelukkig mens. In een tomaat zit echter ook dopamine samen met caffeïne en dat zorgt voor een goede ongifting. In koffie zit deze combinatie ook en daarom moeten veel mensen gelijk naar het toilet na het drinken van een kop koffie. Gember helpt ook wel om te ontgiften, maar tomaten zijn beter. Kunt u er niet tegen, dan is het het beste om veel kamillethee te drinken. U kunt dan natuurlijk ook gember gebruiken om in ieder geval alvast wat te ontgiften. Zelf heb ik geen reuma gekregen, omdat ik zoveel tomaten at (en nog steeds eet). Geneeskrachtige planten, voeding en andere middelen kunnen dus soms ook voorkomen dat u ziek wordt. Ontgiften betekent bijvoorbeeld dat u geen (of minder) last krijgt van infectieziektes.

 

Eenvoudige traumaverwerking

Op deze video vertel ik in 9 minuutjes hoe u trauma’s en ander oud zeer – misschien de schok van een ongeluk bijvoorbeeld! – helemaal goed kunt verwerken. In het begin is dat echt niet zo gemakkelijk en u zult het mogelijk even moeten leren. Zelf had ik er aanleg voor, tenminste dat zeiden de therapeuten die altijd versteld stonden van hoe gemakkelijk ik door mijn oude zeer heenwalste in sessies met hen. Binnen de kortste keren was ik er beter in dan zijzelf, maar iedereen kan het leren. U kunt het ook samen met iemand doen. Zelf doe ik het niet meer, want ik heb mijn praktijk niet meer. Bovendien moet je tegenwoordig allemaal nieuwe pampieren hebben om een praktijk te kunnen uitbaten. Het kost alleen al meer dan het oplevert. Als u op déze manier trauma’s verwerkt en er een aantal hebt gehad, gaat u stukje bij beetje genezen. De types die eventueel binnenin u hebben plaatsgenomen, gaan er tijdens het proces ook wel uit. Veel succes en vergeet de olijfolie niet!

 

 

 

donations

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Follow the news by Email

 

 

 

Natassa Vassiliou, MA

Anastasía (Natassa) Vassiliou analyses the news with her unique fresh insight. She studied Greek & French Literature, with minors in law ethics and teaching mother language plus specialisation in media psychology. 25 years in education & business trainings followed. 13 years in traditional medicine research and coaching & 2 years in the media. Natassa loves kids, Greece, coffee & nice people. Also cherries, apes, boeren, cooking & experts. No to Jeugdzorg, egoists, bonkers, dipshits & digital ID's. Proud Greek, Orthodox Christian and Mom of 2 Awesome Big Boys, she is sadly handicapped.

Feel free to give a nice reaction:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This Post Has One Comment

  1. Isabelle

    Hallo Sophia,toen ik jouw artikel las over melatonine en het ontbreken ervan,moest ik denken aan de film”La chevre”,waarin Pierre Richard de eeuwige pechvogel speelt maar dan op zo’n hilarische manier dat je alleen maar kunt om lachen!Maar in het echte leven wanneer succes en meevallers ontbreken,dan wordt daar eigenlijk niet zo vrolijk van!