constitution-usa

De politici die voor Nederland en een betere wereld staan, komen altijd naar mij met nieuws voordat de andere media het weten. Zo kwam mevrouw Dilan Yesilgöz me vandaag vertellen wat er al klaar is aan het nieuwe verkiezingsprogramma van de VVD onder haar leiding. Op 28 augustus komt het hele programma uit en wat ik heel sympathiek vind: ze hebben een pagina op hun website waar je ideeën kunt aandragen voor hun nieuwe program. Ik was te laat, maar heb toch nog een poging gedaan voor het onderwijs. Ze hebben een heerlijk ouderwets conservatief programma, maar het is altijd weer de vraag wat daarvan overblijft als ze alwéér moeten samenwerken met veel linksere andere partijen. Er is hoop dat er deze keer genoeg aan de rechterkant van het politieke spectrum te kiezen valt, dus ik ben benieuwd! Hier is wat er al klaar is:

 

0. Zonder dat ik iets vroeg, zei mevrouw Yesilgöz gelijk al het volgende, dus dat is dan vraag 0:

De VVD is één van de vier partijen met een volledig verkiezingsprogramma. Dat zijn namelijk de VVD, de PVV, het CDA en de PvdA. Alle andere partijen bestaan eigenlijk uit activisten, die een bepaald agendapunt extra willen belichten. Als die in de regering komen, wordt het moeilijk om problemen op te lossen, aangezien zij geen echte visie op veel zaken hebben.

 

 Untold Times is de geheel onafhankelijke en dús crowdfunded nieuwswebsite van Anastasía Vassiliou. De site kan alleen in de lucht blijven met uw likes, deelacties, reacties, inschrijving voor de nieuwsbrief en niet te vergeten donaties. Duizendmaal dank voor de donaties die binnenkomen! Maar meer is absoluut nodig. Dat kan eenmalig en ook maandelijks via de drie manieren die hieronder staan:

 

Buy Me A Coffee

 

Via Whydonate:

 


 

1. Mijn eerste vraag was: gaat de VVD weer rechtsaf en gaan er dan mensen de partij uit?

Ja, de VVD gaat weer rechtsaf zoals vanouds met een gedegen conservatief programma. Dat is hard nodig voor Nederland en we konden dat niet doorzetten in de decennia dat mensen zo links stemden. We konden toen alleen maar proberen het land niet al te links te laten worden, want dat zou de economie niet overleven. Het is te hopen dat iedereen in de partij blijft en tot nog toe is er nog niemand weggegaan vanwege de switch terug naar het conservatieve.

 

2. Immigratie! Hoe denkt de VVD daarover?

Niemand mag meer Nederland binnen. Geen asielzoekers en zelfs bijna geen arbeidsmigranten. Opvang moet in de regio geregeld worden en wel netjes en goed. Daar wil de VVD ook in investeren. Als mensen ons land niet meer in kunnen, wil dat niet zeggen dat ze niet goed geholpen dienen te worden.

Nederlanders die in het buitenland gewoond hebben, moeten wél terug kunnen en hun Nederlanderschap hoort niet te verlopen. Ook als ze een buitenlandse partner hebben gevonden en eventueel een gezin hebben gesticht.

Er moeten ook mensen weg, namelijk iedereen die zich bezighoudt met de Mocromaffia. Dat is een enorme drugsmaffia die voor eenderde van de cocaïnesmokkel zorgt hier in Europa. Heel veel gelukszoekers uit het buitenland komen in werkelijkheid om in deze maffia te werk gesteld te worden en dat moet afgelopen zijn.

Verder willen we dat mensen die van buitenlandse komaf zijn en uit een veilig land afkomstig zijn, terugkeren naar hun land van afkomst. Ook als ze een Nederlands paspoort hebben, want vaak hebben zij dat ten onrechte ontvangen. Hier horen ook de zogenaamde gastarbeiders uit de jaren ´60 en ´70 bij met hun nageslacht. Niet iedereen hoeft uiteraard weg, maar wel een substantieel deel van deze bevolkingsgroep. We hebben ernstige overbevolking in Nederland, die op iedereen neerslaat en er is al decennialang geen plek meer voor repatriërende Nederlanders. Dat moet anders.

 

3. Onderwijs! Het staat er bedroevend voor met het onderwijs in Nederland. Gaat de VVD daar ook iets aan doen?

Jazeker. We willen alle bacheloropleidingen in het Nederlands hebben. De masters blijven voorlopig in het Engels.

In het primaire en secundaire onderwijs willen we meer instructie zoals vroeger en minder zelfstandig werken voor leerlingen. Het onderwijs begint vanaf 6 jaar en niet eerder, want dat is slecht voor  de hersenen van de kinderen.

Verder dan dit zijn we nog niet gekomen met ons programma voor het onderwijs.

 

4. Dat is toch wel een heel begin en heel duidelijk! Goed conservatief ook. Ik ben er heel blij mee. Volgende vraag: Zorg! Hoe wil de VVD die verbeteren?

Eh … daar hebben we nog geen overeenstemming over. En ook niet over pensioenen, verdere economische en juridische onderwerpen. Ook het klimaat wordt nog besproken. Wat ik hierboven heb verteld, is wat we tot nu toe helemaal klaar hebben.

 

5. Gaat het wel lukken dan om in 4 dagen alles af te hebben?

Dat hopen we! We werken er hard op en de sfeer is goed. Veel VVD-ers zijn blij dat we weer conservatiever mogen worden. Veel leden waren het niet eens met de buiging naar links, maar als we het niet gedaan hadden, was Nederland economisch gezien echt helemaal de grond ingegaan. Dat is een keuze geweest, die we met ons allen bewust hebben gemaakt.

 

6. Ik heb er wel begrip voor, maar het is moeilijk uitleggen aan veel Nederlanders. Denkt u dat de VVD nog wel geloofwaardig is met deze vrij plotselinge ommezwaai in visie?

Ja op zich wel. Het zal even wennen zijn voor veel mensen, maar we hebben genoeg voorbeelden van onderwerpen die we gered hebben van te erge verlinksing.

(Voorbeelden?) Recentelijk de breuk van het kabinet op gezinshereniging. We waren echt te veel meegegaan in de groeiende immigratie, want zowel het CDA, als de CU en D’66 wilden per se meer immigratie en in het land was het hele onderwerp van opvang van asielzoekers in de regio ook niet bespreekbaar. Wij hebben dat op de kaart gekregen en ik denk dat dat een groot goed is.

 

7. Hebt u nog iets met de opmerking dat u de eerste vrouwelijke premier wordt, als de VVD weer groot wordt?

Nee, dat boeit me totaal niet. Ik denk ook niet dat veel mensen in Nederland er boodschap aan hebben.

 

8. Lekker nuchter dit. Je kiest toch een leider omdat die goed is, niet omdat die toevallig een vrouw is of een bepaald kleurtje heeft. Hebt u nog iets met uw buitenlandse afkomst en wilt u nog iets meer vertellen over de Assyriërs? Persoonlijk ken ik die al uit mijn inburgeringstijd, maar niet iedereen weet dat er nog altijd Assyriërs zijn sinds de bijbeltijd. Als taalwetenschapper wil ik altijd nog wel meer weten over culturen en talen. 

Ja we zijn er nog steeds. We wonen in Syrië en Turkije bij gebrek aan een eigen land. Net als de Grieken en Koerden kregen wij ook niets toen een eeuw geleden het Midden-Oosten en de Balkan verdeeld werden door de Engelsen. We worden erg onderdrukt overal waar we wonen en daarom is er een redelijk grote gemeenschap in en om Enschede.

Wat mijzelf betreft: ik ben getrouwd met een Nederlandse man en ben goed geïntegreerd. Dat is voor Assyriërs ook niet zo’n probleem. Onze kinderen zijn tweetalig: Nederlands en Aramees, want Assyriërs spreken geen Turks. We spreken de taal die Jezus mogelijk ook gesproken zou kunnen hebben, ook al zegt onze geschiedenis dat hij Hebreeuws sprak. We schrijven onze taal niet zoveel, maar als we het doen, tegenwoordig meestal met het Latijnse alfabet. Het originele alfabet ken ik niet.

Verder. Ondanks dat de meeste Assyriërs orthodox christelijk zijn, is mijn familie dat niet. Ik ben niet gelovig. Ben er niet mee opgegroeid, maar vind de kerk wel heel mooi.

 

9. Vergeet ik nog bijna de allerbelangrijkste vraag: sluit de VVD bepaalde partijen uit om mee samen te werken? PVV, FvD, PvdA/GroenLinks?

Nee de VVD sluit niemand uit om in een kabinet te zitten. Het is een democratie in Nederland en dus moet iedere partij waar de bevolking op stemt, de kans krijgen deel te nemen aan de regering. Met links partijen regeren is wel lastiger dan met partijen met wie je meer overeenkomt, maar wat de burger wil, dient wel uitgevoerd te worden. We hebben een goed salaris, dus daarvoor mogen we best werken.

 

Wauw wat een afsluiter van dit interview! Ik ben enorm benieuwd wat de mensen straks gaan kiezen in november. Frictie en spanning is er meer dan genoeg en keuze ook, voor zowel links als rechts. Wat mij betreft moet de VVD nog wel eerst laten zien dat ze zich echt committeren aan hun programma. In het verleden is er zóveel water bij de wijn gegaan, dat er geen alcohol meer in zat. Maar datzelfde geldt ook voor alle andere partijen, laten we eerlijk wezen. Ik hoop dat dit interview met mevrouw Yesilgöz u helpt bij uw keuze en vergeet niet Untold Times te steunen! Inschrijven voor de nieuwsbrief en ons YouTubekanaal, liken, reageren, delen en doneren!

 

 

donaties

 

Buy Me A Coffee

 


 

 

 

 

 

Follow the news by Email

 

By Anastasía Vassiliou, MA

Anastasía (Natassa) Vassiliou, born in Athens, obtained a Master's degree in Greek & French Literature and studied music in Thessaloniki, Greece. She speaks 7+ languages. Natassa ran a successful business in in-company trainings when she suddenly got paralysed. Out of love for her children she found out how to cure all diseases and healed many patients including herself. Nowadays she runs news website Untold Times, where she shares world news and gives fantastic analyses about hot topics.

Feel free to give a nice reaction:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.