De-G-van-Geluk

De #G van Geluk

Het Nederlandse woordenboek staat vol met woorden die beginnen met de letter -g. Geluk is er één van en grap is er nog één. En wat te denken van al die mensen wier naam begint met een -g? De Groot, Greetje, Giorgos, Gerard, Geneviève … Maar tegenwoordig is de -g ook de haatletter geworden, sinds steeds meer mensen bedenkingen hebben tegen 5G internet en tegen 3g, 2g of 1g in de coronawereld. Het is immers ook de letter van Grote Griebels en Gruttekes … Zelfs het Griekse woord voor kat begint met een soort -g: gata of in ons geval gatos voor de kater.

Het is en blijft een veelzijdige letter, maar op dit moment hebben we er vooral last van. Voor mij zou hij éven het alfabet uit mogen, zodat de demissionaire regering in Den Haag niet kan beslissen dat we nu een 2g-maatschappij moeten krijgen. Gelukkig vindt ook de gristelijke ChristenUnie dat geen goed idee. Het probleem is alleen wel dat zij voorstellen om een 1g-maatschappij te beginnen. 1g is dan niet dat je alleen met een coronapas, hip en wel QR-code genoemd, de hort op mag, maar dat iedereen die z’n huis uit wil, zich moet laten testen.

 

1g = iedereen moet testen?

Op zich is dat natuurlijk hartstikke eerlijk, want juist de gevaccineerden onder ons vallen om als luciferhoutjes aan de corona – of nou ja, de positieve testjes dan. Dat is geenszins hetzelfde als dat je corona hebt, maar een kniesoor die daarop let. Ook liggen de ziekenhuizen al een hele tijd voller met wel dan met niet-gevaccineerde medemensen. Wel is er sinds een aantal maanden een flinke oversterfte, maar díe mag niet onderzocht worden. Oversterfte begint dan ook niet met een -g, dat zal het wezen.

 

 Natassa News is een onafhankelijke mediawebsite, die volledig draait op donaties. Zonder uw bijdrage kan dit platform geen dag bestaan en ook niet zonder mensen die ingeschreven zijn voor het nieuws en die het nieuws delen op sociale media en via de e-mail. Natassa News vecht heel hard voor een betere wereld en heeft heeft een unieke frisse, positieve kijk op de wereld. Heel veel dank voor de donaties die binnenkomen. Help ons echter te blijven bestaan en steun ons met een eenmalig of beter nog maandelijkse donatie. Anders hebt u straks alleen nog maar de NOS! Zo kunt u doneren:

Via WhyDonate:

 

Misschien is het handig om voor degenen die de zenuwen krijgen van al die -g’s, nog even op een rijtje te zetten waar ze nog maar voor stonden. Kijk hier hebt u ze dan:

 

  1. 1g = alleen met een recente negatieve PCR-test kom je je huis nog uit.
  2. 2g = alleen met een QR-code of een negatieve PCR-test mag je de deur uit.
  3. 3g = alleen met een QR-code, een herstelbewijs of een negatieve PCR-test mag je naar buiten.
  4. 4G = (ja met een hoofdletter, onderscheid moet er wezen) redelijk hoogfrequent internet, maar nog net niet zo hoogfrequent dat we er last van hebben.
  5. 5G = té hoogfrequent internet, dat slecht is voor onze hersens, maar goed voor het regime. Dat kan namelijk mensen manipuleren, menigtes uit elkaar jagen en meer zulks engs.

 

Er is alleen één struikelblok bij het voorstel van CU om iedereen zich te laten testen. Eigenlijk wel twee ook, want het gaat ook stormlopen bij GGD’s en andere plekken waar je je kunt laten testen. En dan gaat Hugo de Jonge uiteraard zeggen dat mensen zelf maar voor hun tests moeten betalen. “Je hóéft de deur niet uit!”, ik hoor het hem al zeggen met die verbijsterde blik van: hoe kun je nu aan míj twijfelen? Wedden ook dat zo’n test dan maar een paar uur geldig is en mensen die niet in een grote stad wonen, dagelijks de hort op moeten om zich te laten testen, teneinde per gratie hun kinderen naar het zwemmen, ballet of voetbal te mogen brengen.

De andere sta-in-de-weg is dat alweer Hugo de Jonge al die tests natuurlijk laat registreren. Dan ziet hij dat er méér tests worden afgenomen en dat er dientengevolge niet alleen meer negatieve, maar ook meer positieve testresultaten zijn. Voor ieder weldenkend mens is dat logisch, maar niet voor ons Hugo. Die ziet daar een reden in om ‘t volk nóg meer te pesten en begint wéér een eindeloze lockdown, die de hele winter duurt.

 

G onschuldig

Dus uiteindelijk is de arme letter -g nergens schuldig aan, maar is het demissionair minister Hugo de Jonge die het probleem is. Tijd dat hij eens opstapt! Als je zoveel last van een minister krijgt dat je niet eens je huis meer normaal uit kunt en dat je je kind niet meer mag afdrogen na het zwemmen, is de grens bereikt. Zelfs volksheld Huig Plug, die dagelijks bij de regeringsgebouwen stond om ritueel misbruik aan te kaarten bij de overheid, is opgepakt en wordt minstens 6 maanden lang vastgehouden, als ik het nieuws van vandaag moet geloven. Op 24 november wordt hij berecht voor ‘beledigen van Mark Rutte en Hugo de Jonge’, terwijl de laatste twee het hele land mogen terroriseren, zonder dat iemand er iets tegen kan doen. Oplossing is dus: Hugo de Jonge eruit.

 

Ik eindig met de G van Goedenacht!

 

 

 

donations

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Natassa Vassiliou, MA

Anastasía (Natassa) Vassiliou analyses the news with her unique fresh insight. She studied Greek & French Literature, with minors in law ethics and teaching mother language plus specialisation in media psychology. 25 years in education & business trainings followed. 13 years in traditional medicine research and coaching & 2 years in the media. Natassa loves kids, Greece, coffee & nice people. Also cherries, apes, boeren, cooking & experts. No to Jeugdzorg, egoists, bonkers, dipshits & digital ID's. Proud Greek, Orthodox Christian and Mom of 2 Awesome Big Boys, she is sadly handicapped.

Feel free to give a nice reaction:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.