Ginger-cookies
Ginger-cookies

De gemberkoekjes van uw leven!

Al een hele tijd wilde ik gemberkoekjes maken, maar de oven deed het niet goed. Nu hij weer in orde is (gebeurde gewoon vanzelf), heb ik ze gelijk gemaakt en … ze zijn zó heerlijk geworden dat ik het recept met u deel. Denk er wel aan dat u mijn werk even steunt!

 

Ingrediënten:

175 gram roomboter
120 gram suiker
een potje gembersiroop of een stuk verse gemberwortel
een mespuntje zout
300 gram meel of bloem
2 zakjes vanillesuiker
een beetje gemalen kruidnagelen
3 eieren
het sap en de geraspte schil van een halve citroen of (sinaasappel)

 

 Untold Times is de geheel onafhankelijke en dús crowdfunded nieuwswebsite van Anastasía Vassiliou. De site kan alleen in de lucht blijven met uw likes, deelacties, reacties, inschrijving voor de nieuwsbrief en niet te vergeten donaties. Duizendmaal dank voor de donaties die binnenkomen! Maar meer is absoluut nodig. Dat kan eenmalig en ook maandelijks via de drie manieren die hieronder staan:

Buy Me A Coffee

 

Via Whydonate:

 


 

Bereiding:

Meng de boter, nadat u hem gesmolten hebt (ik doe dat altijd in een pannetje even op het vuur) met de suiker, 2 van de eieren, de vanillesuiker en het sap met de geraspte schil van de citroen. Voeg dan zachtjesaan het meel met het zout erbij en meng het goed. Laat het deeg een half uurtje in de koelkast staan. Dan wordt het steviger.

U kunt gembersiroop nemen, waar al suiker in zit of zelf verse gember schaven en dan suiker erdoor doen. Vergeet in dat geval niet er wat suiker door te doen. Daarna mengt u de siroop met de kruidnagelen (naar smaak).

Zet vervolgens alvast de oven aan op 180°C. Rol het deeg uit in een plak van ongeveer een halve centimeter dik en snijd er koekjes uit. U kunt ze vierkant maken, rond of nog andere vormpjes. Schep het gembermengsel erop met een lepeltje. Kluts dan het laatste ei en breng dat eroverheen aan met een kwastje. Zet het geheel 15 minuten in de oven en haal de koekjes er dan uit.

 

 Eet smakelijk!

 

En even mijn werk steunen!

 

donations Untold Times

 

Buy Me A Coffee

 


 

 

 

 

Follow the news by Email

 

 

 

Anastasía Vassiliou, MA

Anastasía (Natassa) Vassiliou, born in Athens, obtained a Master's degree in Greek & French Literature and studied music in Thessaloniki, Greece. She speaks 7+ languages. Natassa ran a successful business in in-company trainings when she suddenly got paralysed. Out of love for her children she found out how to cure all diseases and healed many patients including herself. Nowadays she runs news website Untold Times, where she shares world news and gives fantastic analyses about hot topics.

Feel free to give a nice reaction:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.