Parthenon-Acropolis

De onmogelijkheid voor een sterke Griekse economie

Griekenland kampt aan één stuk door met economische malaises en Grieken zijn hard voor zichzelf. Alles wordt aan ons geweten, maar dat stemt niet met de werkelijkheid overeen. Ik laat u zien waarom het economisch zo zwaar en moeilijk is en ook wat wij daaraan proberen te doen. De ene keer met meer succes dan de andere.

In mijn enthousiasme vergat ik nog dat Griekenland vanaf het ineenvallen van het communisme overspoeld wordt met vluchtelingen. Eerst waren dat vooral Grieken uit Georgië, Albanië, Bulgarije en meer landen, later ook Albanese criminelen en nu zit het halve Midden-Oosten bij ons: ongeveer een miljoen immigranten daarvandaan op een bevolking die geslonken is van 11 naar 10 miljoen in de afgelopen 10 jaar. Waarom? Omdat het er niet meer uit te houden is en de Grieken zelf genoodzaakt worden te vertrekken. Hier is de podcast!

Als u denkt dat wij in Griekenland kunnen leven van budgettoerisme uit Europa, waar geld bij moet om vliegvelden, hotels en bootroutes aan te leggen, hebt u het helemaal verkeerd. En als u denkt dat wij geen industrieën hebben gehad of uitgeprobeerd, zit u er ook heel ver naast. Denkt u dat wij Europa leegvreten, dan hebt u het nóg misser-dan-mis. Europa is er schuldig aan dat wij bijna ons hele land kwijtgeraakt zijn aan de Turken, bijvoorbeeld. Europa weigert ook al 100 jaar om zaken met ons te doen. Daar mag best iets tegenover staan, of niet dan? Gelukkig zijn er een paar mogelijkheden en zijn we er hard mee aan het werk om die uit te baten. Luistert u maar naar mijn verhaal en deelt u het, zodat de mensen weten wat ze zeggen als ze het over mijn vaderland hebben!

Vergeet niet te liken, te delen en te doneren! Van de wind kan ik net als u niet leven en uw staat heeft niet alleen alletwee mijn bedrijven expres om zeep geholpen, mijn goede naam verpest en mijn gezin en mijn gezondheid verscheurd, maar heeft me een maand geleden ook op straat gezet zonder één cent inkomen. O ja, ik krijg nog €100 van de belastingen om mijn verplichte maar totaal onnodige ziektekostenverzekering te betalen. Mijn artikelen zijn goud waard! Daar mag best wat geld en wat steun tegenover staan.

 

 

 

donations

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Follow the news by Email

 

Natassa Vassiliou, MA

Anastasía (Natassa) Vassiliou looks with her unique fresh insight at trends in society and politics. She studied Greek & French Literature, with law ethics & specialised in media psychology. 25 years in education & business trainings followed. 13 years in traditional medicine and coaching & 2 years in the media. Natassa loves kids, coffee & bougatsa. Also cherries, apes, boeren & experts. No to Jeugdzorg, pox, dipshits & digital ID's. Proud Greek and Mom of 2 Awesome Big Boys, she is sadly handicapped.

Feel free to give a nice reaction here (English, ελληνικά, français, deutsch, Nederlands, italiano):

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.