young-people

De oorlog in Oekraïne heeft veel achtergronden en wendingen

In Oekraïne hebben twee partijen ruzie, dus dan moet je van beide kanten horen hoe ze erover denken. De Oekraïense en EU- cq Amerikaanse kant hoort en leest u gelijk, zodra u het internet of de tv aanzet of u op sociale media begeeft. Maar informatie van beide kanten vragen: is dat iets wat alleen in een democratie mag? Heeft informatievoorziening eigenlijk wel iets te maken met het soort staat waarin je leeft? Vandaag meer achtergronden voor de oorlog in Oekraïne, want die krijgen we ook nergens te horen.

 

Democratie en censuur gaan tegenwoordig hand in hand

Laten we eerlijk wezen: in Rusland is het verboden om rond te bazuinen dat het Russische leger een invasie doet in Oekraïne. Laatst stond het nog weer in het nieuws, want de straf daarop is nog verhoogd naar maximaal 15 jaar gevangenisstraf. Niet niets! Ik vind het zelf bijzonder zwaar allemaal, maar aan de andere kant is er in Rusland een groep mensen, die expres westerse propaganda verspreidt om de regering te verzwakken. En het is ook niet waar dat Rusland een invasie doet in Oekraïne, dat zal ik vandaag wéér laten zien. De oorlog in Oekraïne gaat niet alleen maar over het afdwingen door de Verenigde Staten dat Oekraïne per se volwaardig lid van de NAVO moet worden: dit gaat om het verjagen van de Verenigde Staten als eeuwige politieagent van de wereld, die overal alles kapotmaakt en iedereen onder z’n controle wil hebben. En nog meer, dat gaat u zometeen zien. Er is dus wel een reden om zo’n wet in te stellen in Rusland, maar eerlijk gezegd vind ik het hard.

Ik ben me ervan bewust dat nóg steeds de meerderheid van de mensen maar niet wil inzien dat het World Economic Forum een levensechte bedreiging is voor ons hele leven. Begrijpen dat iemand dit echt niet ziet, doe ik niet meer. Ik denk echt dat er behoorlijk wat mensen zijn, die het wel vet vinden om in een echt 1984 te leven. Je moest degenen eens de kost geven, die er heilig van overtuigd zijn dat mensen met een andere mening dan zij bedreigend en zelfs gevaarlijk zijn. De hele regering denkt dat! Anders zouden wij als nadenkende mensheid toch niet dagelijks bij bosjes van sociale media afgekegeld worden? Ik krijg er dagelijks zeker 20 nieuwe volgers bij, maar verlies er ook wel 18 en als ik dan op UnfollowStats kijk, zie ik dat die bijna allemaal ‘gedelete’ zijn van Twitter. Omdat ze kritisch denken; iets wat tegenwoordig niet meer toegestaan is. Sowieso mag je niet meer denken. Gewoon je bek houden, zoals Mark Rutte het een paar jaar geleden per ongeluk, maar uitermate eerlijk toegaf.

 

Echt fake news

Over die oorlog in Oekraïne nog eventjes. Ik heb toch maar weer een account (@NatassaNews) en een kanaal op Telegram aangemaakt deze week, want daar vindt een mens vaak wel informatie die elders niet te verkrijgen is. Bovendien kunt u mij daar volgen. Als je íets zinnigs over de toestand daar wilt schrijven als jezelf enigszins respecterend journalist, moet je echt beide kanten van het verhaal kennen en dus doe ik net als veel anderen mijn best die andere kant ook te vinden. Op Telegram, bij Russische media, van filmpjes en andere stukjes informatie die je hier en daar vindt etcetera. En zo buffel ik mezelf en u door de waarheid heen, al slingerend over de weg. Soms heb ik het wel eens mis, omdat dat nu eenmaal gebeurt als er geen objectieve verslaggeving toegestaan is en je op geen enkele manier Russia Today kunt ontvangen. Maar moet u zien wat ik vandaag las, tussen alle andere berichten door:

 

 Natassa News is een onafhankelijke nieuwswebsite, die volledig draait op donaties. Zonder uw bijdrage kan dit platform geen dag bestaan. Natassa Vassiliou vecht met haar unieke frisse blik en enorme kennis heel hard en uiterst effectief voor een betere wereld. Heel veel dank voor de donaties die binnenkomen. Help Natassa News echter blijven bestaan en steun haar met een eenmalige of beter nog maandelijkse donatie. Zo kunt u doneren:

Via WhyDonate:

 

ukr-zelensky-truth
Zelenski vroeg NIET om NAVO-lidmaatschap én niet om no-flyzone boen Oekraïne.

De oorzaak voor de militaire operatie van Rusland in Oekraïne was níet het tot het uiterste drijven van Rusland door de NAVO met Amerika aan het hoofd en de EU. Die was dat Oekraïne zogenaamd gevraagd had of het lid mocht worden van de NAVO en de Russische regering dat heel terecht een te grote bedreiging vond, die vijandige tent aan hun grenzen. Daar zijn vele video’s en berichten van te vinden op het internet, maar in hoeverre die zuiver zijn, weet niemand ooit. In ieder geval heeft Zelenski er vandaag in zijn videoconferentie met de NAVO-top in Brussel niet over gesproken. Zowel een eventueel NAVO-lidmaatschap als één van de EU zijn van de baan.

Wat hij óók niet deed, was (wederom) vragen om een noflyzone boven Oekraïne. Dat zou namelijk inhouden dat Russische vliegtuigen – en andere vliegende schotels en schoteltjes – niet boven het land mogen vliegen, maar daar houdt een noflyzone niet op. De NAVO en het Oekraïense leger zouden dan ook allerlei schietschijven zoals raketten en al wat dies meer zij op Russische doelen buiten de grenzen van Oekraïne moeten richten én daarmee schieten. En op vliegvelden in Rusland tot ver over de grens met Oekraïne. Dat is uiterst vijandig gedrag, dat een enorme oorlog zou uitlokken, waarbij nog opgemerkt dient te worden dat Oekraïne geen NAVO-lid is en daardoor ook geen formeel recht heeft op bescherming door die NAVO. Op dit filmpje legt Jens Stoltenberg, de baas van ‘t geheel het even uit in lekker krom Engels.

 

Ja de Nazi’s zijn echt!

Weet u wat ook alleen maar op alternatieve media te vinden is? Een kort filmpje waarop de vice-president van de EU betreurt dat hij Oekraïne te veel hoop heeft gegeven op snel lidmaatschap. Ik kan het nergens meer vinden, want er zijn dus maar liefst 40 (!) vice-presidenten van de EU Commissie, dus onder Ursula von der Leyen. Dan heb je het parlement met een rij vice-presidenten en nog de Council of Europe met nog een horde vice-presidenten … In ieder geval zit het er de eerste jaren niet in dat Oekraïne lid wordt van de EU. Dat kan ook niet in de situatie waarin het land zich bevindt. Als je foto’s ervan opzoekt, ook van vóór de oorlog, zie je dat alles onverzorgd is en straatarm. Mensen leven in van die vreselijke torenhoge socialistische flatgebouwen met flinterdunne muurtjes, die omvallen als je eventjes zucht en moeten de helft van hun inkomen voor de verwaming van hun flatje uitgeven. Dat inkomen is vaak maar een paar honderd euro per maand in Oekraïense hryvnia’s.

Het land heeft dringend hulp nodig om zich te ontwikkelen en ik vind het heel erg om te zeggen, maar die hulp die kan niet uit iets anders bestaan dan uit het uitkammen van het leger daar. Pas als dát stopt met alles wat beweegt naar beneden halen, kan het land zichzelf opbouwen. De verhalen over Nazi’s die op burgers schieten en gebouwen bombarderen, zijn helaas maar al te waar. In het westen van Oekraïne hebben ze net zo goed de macht in het land overgenomen, maar omdat ze daar geen mensen vermoorden, hebben veel mensen het niet door. Nationaal-socialisme is een ijzingwekkende ideologie die tegen democratie is, tegen een rechtsstaat en vóór discriminatie van en racisme tegen hele groepen mensen. Gewoon om hun afkomst of hun uiterlijk. In het geval van Oekraïne is de haat tegen de Russisch-georiënteerde burgers in het oosten van het land, vooral in de Donbassregio, maar ook bijvoorbeeld in Charkiv en in het hele oosten van het land. Die Nazi’s vinden deze mensen communisten en zien hen niet eens als mensen. Ze willen ze uitroeien en dat begint bij hun kinderen. Luistert u maar eens naar dit korte filmpje, genomen van de Oekraïense tv. Daaronder ziet u ook gelijk het eerste genuanceerde stuk in de Nederlandse media over de oorlog in Oekraïne door Wierd Duk.

Ik ben natuurlijk van mening dat u maar op Twitter moet komen als u de filmpjes goed wilt zien en horen, maar niet iedereen kan, wil en durft dat. Daarom zal ik het kort uitleggen. Heel in het kort ziet u hier Faruhddin Sharafmal: een man met een moslimbaard, die heel boos zegt dat hij de Adolf-Eichmann-oplossing uit de Tweede Wereldoorlog helemaal geweldig vindt en die gaat toepassen. Het betekent dat hij Russische kinderen wil gaan vermoorden, want dan kunnen die niet meer opgroeien en nageslacht krijgen. “Zo roei je dat volk uit”, zegt hij gemeen. Niemand die hier iets van zegt en niemand die deze kerel eens even oppakt en achter de tralies zet voor minstens levenslang. Een land waarin zulke erge misstanden voorkomen, kunnen we toch niet in de EU opnemen? De burgers zelf nemen het niet eens op tegen de moorden in het oosten van het land, maar willen ook niet dat dat oosten zich afscheidt van Oekraïne. Dat kun je niet hebben! De mensen daar zijn zelf schuldig aan hun puinhoop, want ze denken alleen maar aan geld. De hele mensenrechtenbusiness zal hun worst wezen. Dit kan echt niet bij Europa horen. Democratie of niet.

 

De schatten van Oekraïne

ukraine-minerals
Kaart van Oekraïne met bodemrijkdommen.

 

ukraine-biden-burismaOp deze kaart van Oekraïne hierboven kunt u zien wat een schatrijk land dit is. De rijkdom is niet alleen het graan dat er verbouwd wordt en het Russische gas dat er verhandeld wordt. Al die mineralen waar tegenwoordig zo’n schaarste aan is vanwege het geruzie van het westen met Rusland, vindt men ook in dit land. Aan de achtergrondkleur van het kaartje (zie rechtsboven) kunt u zien hoe dicht de concentraties aan al die bodemschatten zijn: in het oosten, Donetsk, Lugansk en Dnipro zijn de hoogste concentraties. Daarnaast in het westen rond Lviv. Daarom wil de Oekraïense regering die provincies niet loslaten, ziet u?

Er wordt ook behoorlijk wat gas en aardolie gevonden in het land. Daarom is het onbegrijpelijk dat de mensen zoveel voor energiekosten moeten betalen, maar begrijpt u wel meteen wat Joe Biden en zijn zoon Hunter er te zoeken hebben met dat energiebedrijf Burisma, waar ze zoveel geld aan verdienen. Hier links ziet u zo’n beetje hoe de geldstromen lopen en dat gaat om vele miljoenen, die allemaal van het volk afgepakt worden.

 

Als wij al deze informatie tot ons kunnen krijgen, hebben we een veel beter en eerlijker beeld van waar die oorlog eigenlijk om draait. Het gaat duidelijk niet alleen maar om een NAVO- of zelfs maar EU-lidmaatschap of het graan dat er verbouwd wordt, maar ook om de inkomsten van dat enorm grote land Oekraïne, dat ongeveer zo groot is als twee keer Frankrijk en Duitsland er nog bij. En het gaat om grove mensenrechtenschendingen, om Nazi’s uit de Tweede Wereldoorlog die niet opgepakt zijn en ‘m gepeerd zijn naar Oekraïne, om daar een nieuw Vierte Reich te stichten. Dat is hun behoorlijk goed gelukt en nee, Rusland stelt zich niet aan en overdrijft ook niet, laat staan dat het liegt over de ernst van de gevaren in en door Oekraïne.

Ik vind het verschrikkelijk voor die mensen daar en ook voor de vluchtelingen, maar wie weet wat daar voor mensen tussen zitten. Die Nazi’s hebben steun in het land, anders zouden ze nooit zoveel macht hebben kunnen krijgen. Wat als er Nazi’s tussen die vluchtelingen zitten en als die heel lang niet meer terug naar hun eigen land kunnen? Ja, ze hebben dringend hulp nodig, maar we moeten wel ons verstand erbij houden. En er moet plek zijn om ze op te vangen, wat in Nederland echt niet het geval is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anastasía Vassiliou, MA

Anastasía (Natassa) Vassiliou, born in Athens, obtained a Master's degree in Greek & French Literature and studied music in Thessaloniki, Greece. She speaks 7+ languages. Natassa ran a successful business in in-company trainings when she suddenly got paralysed. Out of love for her children she found out how to cure all diseases and healed many patients including herself. Nowadays she runs news website Untold Times, where she shares world news and gives fantastic analyses about hot topics.

Feel free to give a nice reaction:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.