sniper

De strijd tegen de coronagekte in Amerika

Eerder was het zo dat alles wat in de VS gebeurde of gedaan werd, een tijdje later ook hierheen kwam. Sinds een paar maanden heb ik opgemerkt dat het anders is: nu gebeurt er van alles tegelijkertijd zowel in Nederland of meerdere Europese landen als in de VS. Soms gebeuren dingen hier ook helemaal niet of al eerder. Ik blijf het interessant én belangrijk vinden om toch wat onderwerpen van daar met u te delen, omdat Amerika nog wel het belangrijkste land op de wereld is. Hoelang dat nog zo zal zijn, weet ik niet overigens.

Dit artikel gaat over de coronastrijd daar. Alles in één artikel proppen heeft echt geen zin! Het is gewoon te veel en alles is interessant. Ik vind het vooral boeiend om met u te delen hoe Democraten en Republikeinen elkaar afketsen en hoe dat van de kant van de Republikeinen vaak met humor gaat. Hoe ze, ondanks het geframe tegen hen en de dreigementen van de regering, toch overal geld vandaan weten te toveren en rechtszaken winnen. Marjorie Taylor Greene bijvoorbeeld, de stoere Georgia-vertegenwoordigster in het Congres, haalde even $3,2M op aan donaties voor haar goede werk voor Georgia. Terwijl ik zocht naar haar tweet hierover, vond ik deze hieronder die ik echt heel bijzonder vind. Geen bron dus even, maar dat mag wel voor een keer!

https://twitter.com/mtgreenee/status/1380127807716651008

Coronagesteggel

Joe Biden vindt mensen die geen mondkapjes (willen) dragen, Neanderthalers, zo zei hij een paar weken terug. Hij kreeg daarop reacties als: “Ik ben een trotse Neanderthaler” en “Ik vind het Neanderthalergedrag om heel Centraal- en Zuid-Amerika ons land binnen te laten”, van verschillende gouverneurs van staten. Hij vaardigt allerlei wetten uit, waarvan hij vindt dat die maar toegepast moeten worden en wordt vervolgens voor de rechter gedaagd door staten als South-Dakota, Florida, Wisconsin, Arizona en Kansas. Meestal winnen zij deze rechtszaken, waarna Joe gaat dreigen om allerlei subsidies en andere staatsgelden te korten. Dan komt daar weer een rechtszaak over en zo gaat het maar door en door, net zolang totdat hij hopelijk de moed opgeeft of anderszins verdwijnt als president.

In Finland zijn de coronamaatregelen en lockdowns als ongrondwettig verklaard en dus moet Finland daarmee stoppen. Vertaling van onderstaande tweet: The Government is of the opinion that, due to the opinion of the Constitutional Committee, the proposal for a temporary restriction of freedom of movement and close contacts must be withdrawn from Parliament. An extraordinary session of the Government will be held today.

Nog één leukerd, die ik nog nergens anders heb zien langskomen: Klaus Schwab van het WEF, World Economic Forum, vindt dat we allemaal smart masks moeten dragen, die een alarmbel laten afgaan als u uw mondkapje niet op hebt. Ze hebben nog veel meer idiote maskers, kijkt u hier maar eens.

 

Dit is een Poolse pastoor in Canada, die politie die mondkapjes eist, de deur uitschreeuwt:

 

 

Omdat het anders echt een ellenlang artikel wordt, ga ik verder in een volgend stuk over Amerika. Tot later!

 

donations

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Follow the news by Email

 

Natassa Vassiliou, MA

Anastasía (Natassa) Vassiliou analyses the news with her unique fresh insight. She studied Greek & French Literature, with minors in law ethics and teaching mother language plus specialisation in media psychology. 25 years in education & business trainings followed. 13 years in traditional medicine research and coaching & 2 years in the media. Natassa loves kids, Greece, coffee & nice people. Also cherries, apes, boeren, cooking & experts. No to Jeugdzorg, egoists, bonkers, dipshits & digital ID's. Proud Greek, Orthodox Christian and Mom of 2 Awesome Big Boys, she is sadly handicapped.

Feel free to give a nice reaction:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.