crowd-woman

De terreur door de bevolking harder dan die van Brussel?

Wat ik het domste vind in de politiek, dat is dat er zoveel gelogen wordt. Je weet, ik word mijn hele leven voorgelogen over letterlijk alles wat mezelf aanging en nog veel meer. Het is gemeen, kleinerend en kinderachtig om te liegen. En dan de boeren! Die moeten niet weg omdat ze te veel stikstof uitstoten: ze moeten weg omdat de regering huizen wil laten bouwen en dat weer omdat er nóg miljoenen meer immigranten bijgedouwd moeten worden in Nederland. Je moet ze het land echt induwen, anders passen ze niet eens. Waarom mogen we dat niet gewoon weten als het toch zo is? Over mediacampagnes en boerenacties.

 

Onzin vertellen of … ?

Het is natuurlijk wel zo dat iederéén met tomaten gaat gooien, als onze bovenstebeste Minister voor Natuur en Stikstof Christianne van der Wal eerlijk zegt dat de boeren in Nederland plaats moeten maken voor nog meer immigranten. Zelfs de allermeest progressieve inwoners zouden dat niet pikken. Het probleem is alleen dat deze mensen niet op de hoogte zijn van het nieuws – anders zouden ze nooit op een linkse of middenpartij stemmen – en de overheid klakkeloos geloven. Mensen zijn zo onnavolgbaar onlogisch soms. Deze dagen kwam ik weer een paar gasten tegen, die zomaar van alles roepen zonder bewijs. En al hun volgers, velen met een vlaggetje van Oekraïne in hun bio, gaan van: “Ja ja ja je hebt gelijk!” in hun reacties. Zo grappig. Zoveel mensen die het halsstarrig verrekken zelf na te denken, maar wel het land verpesten door op van die partijen te stemmen, die problemen bijmaken en dan maar laten zitten want oplossen is te moeilijk voor ze. Als je ze dan leesvoer geeft, lezen ze het niet, maar gillen ze wel gelijk dat ze het niet geloven. Mensen die normaal denken, lezen het dan juist wél, want zo kunnen ze bijdragen aan het omvergooien van de narratieven ofwel de fijne leugentjes.

Gewoon even een random voorbeeldje hier van iemand die zomaar wat roept. De man is bioloog en activist bij Wakker Dier, dus niet de eerste de beste Miep van de hoek. En toch hè … Zo denigrerend ook. Deze man is zeker weten nog nooit in een boerenstal geweest. Best dom als je actie voert, om dan niet te weten waartegen eigenlijk.

 

  Je kunt ook zeggen dat Brussel het nodig heeft te zien dat de terreur door de bevolking erger kan zijn dan hun eigen terreur voor geopolitiek.

 

Het milieu en linkse politiek

Ik heb er respect voor hoe de boeren doorzetten om te blijven bestaan. Je weet dat veel boeren al generaties lang een boerenbedrijf hebben en dat het een emotionele beslissing is om zomaar te moeten stoppen. Vooral als je doorhebt waaróm je moet stoppen en wat er met jouw eeuwenoude grond gedaan wordt. Dat is ontheiliging. Ik had mijn bedrijf een paar jaar toen het moedwillig kapotgemaakt werd en voor mij was het al emotioneel. Ga maar na hoe het voor mensen is, die niet anders weten dan dat hun voorouders altijd boer zijn geweest. Letterlijk alles wat cultuur en beschaving is, moet verdwijnen, zo vindt de progressieve politiek van vandaag te Den Haag en elders. Na Zwarte Piet is het nu de beurt aan het tweede stuk van het hart van Nederland: de zuivel- en vleessector. Niet alleen qua inkomen voor het land, maar minstens net zoveel om het gezellige karakter van het land is deze sector van cruciaal belang.

Eenieder kan op zijn klompen aftellen dat de bouw van huizen en winkelcentra en de aanleg van nog meer wegen een heleboel meer stikstofuitstoot zal kosten dan het uitbaten van een paar boerderijen. Al dat asfalt, al dat beton en straks al die vresélijke tuintjes volgegooid met grind en tegels dragen ook zeker niet bij aan een schoner of gezonder milieu. Als politiek wat meer conservatief persoon word je geacht niet om het milieu te geven, maar dat is niet terecht. Conservatieve denkers denken pragmatisch en houden dus rekening met het milieu bij alles wat ze voorstellen en uitvoeren. Onder president Trump waren de Amerikaanse luchten bijvoorbeeld de schoonste ter wereld. Aan het milieu denken doe je met beleid en met verstand. Niet met je gevoel en een natte vinger. Dat is het verschil tussen links en rechts: links doet het eerst altijd tig keer fout, voordat het leert hoe je iets aanpakt. Waarom stem je daarop?

Heel eerlijk gezegd vind ik het dumpen van afval op snelwegen en het in de fik steken van hooi, tevens op de snelweg, heel ver gaan qua protest. Aan de andere kant dringt de noodzaak van het voortbestaan van de Hollandse boeren niet door tot de regering en moeten ze dus wel duidelijker methoden gebruiken om hun punt te maken. Het is net als de oorlog in Oekraïne: een vreselijk feit dat je niemand toewenst, maar er is geen andere manier om de Oekraíense strijdkrachten te doen stoppen met het martelen, pesten en vermoorden van hun landgenoten in Donbass. De regering in Nederland heeft het weer eens nodig om mokerhard met de neus op de feiten te worden gedrukt, want zo niet, dan volgen ze blindelings alles wat Brussel uitbraakt aan onzinnige ideeën aangaande letterlijk ieder onderwerp.

Je kunt ook zeggen dat Brussel het nodig heeft te zien dat de terreur door de bevolking erger kan zijn dan hun eigen terreur bij het er doordrammen van hun afbrekende ideeën. Wij moeten erger zijn dan zij en dán buigen ze voor ons. Niet om ons ego, maar om het behoud van een beetje gezellige wereld, waarin je nog kunt leven. Daar zijn de boeren goed mee bezig, mijns inziens en ik hoop dat ze het redden, want ze hebben gewoon gelijk.

 

Denk je even aan het steunen van Untold Times! (Is het je trouwens al opgevallen dat dat etiketje met “Buy me a coffee” steeds groter groeit? Dat doet ‘ie zelf, je kunt het niet instellen):

 Untold Times is an independent crowdfunded news website by Anastasía Vassiliou, a handicapped Greek journalist who writes meaningful articles about many issues. The Dutch state has deprived her and her sons without any reason from all medical help, ID papers and income, while preventing her from earning any income herself. The only thing she can still do, is write, but she needs support to spread her work and to be able to continue! Thank you very much for the donations that are coming in, but do help Anastasía Vassiliou to become finally known after so many years, by supporting her work with a monthly or once-only contribution. This is how you donate:

Buy Me A Coffee

 

On the international crowdfunding platform Whydonate:

 


 

De omgekeerde vlag anno 2022

Helemaal hilarisch vind ik de ophef over de omgekeerde Nederlandse vlaggen, die opgehangen en gedragen worden door demonstranten. Het is maar een symbool om aan te geven dat er toch wel héél veel mis is in dit land momenteel. Het is geen oorlog of zoiets en zo uitdagend is het toch ook niet om een vlag om te keren? Ik begrijp er echt niets van dat mensen dit erg vinden. Beter is het om in te zien dat de boerenprotesten serieus zijn en wat de gevolgen zijn voor Nederland, als er nog maar weinig boeren zijn. Daar heb ik al eerder over geschreven. Het is een flinke hap in het budget van het land als de leuke zuivelwinkeltjes wegvallen, kaas schaars en dus duur wordt en je nog maar één keer per week vlees kunt eten, omdat het helemaal uit Canada moet worden overgevlogen. Even een foto van een omgekeerde vlag. Vlaggenverkopers hebben gouden dagen zo te zien!

 

Buitenlands nieuws sneller

Over de hele wereld wordt bericht over de boerenprotesten in Nederland en het snelste nieuws dat je er steeds over vindt, is bij het Italiaanse nieuwskanaal Radio Geneva op Twitter. Zij zijn sneller dan het Nederlandse nieuws, dat alleen maar zeurt over de inhoud van de boerenacties, in plaats van te schrijven over waaróm die boeren daar eigenlijk nu alweer bijna een maand boos staan te wezen. Als je zolang protesteert, dan moet er toch wel iets zijn, zou je denken. Dit mediakanaal Untold Times denkt in ieder geval wél na en probeert de mensen ook te begrijpen. Lukt niet altijd, maar we doen ons best.

 

Verbinding

Toch wil ik ook mijn bijdrage leveren aan meer verbinding tussen de mensen. Wanneer ik ergens iets tegenkom wat voor iedereen geldt, zal ik dat altijd melden en hier heb ik een journalist bij de lurven, die altijd hartstikke nare dingen zegt en heel erg in links-en-rechts denkt. Hij zegt hier echter iets wat we allemaal vinden, maar wat alléén kan blijven bestaan, als er boeren mogen blijven. Daar is hij dan weer tegen.

 

amsterdam-grachten
Holland!

Holland!

Dit zijn mijn hedense gedachten over het nieuws en mijn steun voor de Hollandse boeren, die ik een warm hart toedraag. Ik heb mijn hele leven verplicht moeten denken dat ik half Nederlands was en hier moeten wonen, dus ik voel welzeker mee met deze moedige mensen. Nog even een keer: als je het te ver vindt gaan dat ze de wegen volgooien met zooi en de zooi daarna in de hens steken, bedenk dan het volgende: hoe zal jouw prachtige Holland er uitzien, als eenderde van de boeren verdwijnt? Wat is er dan van je vaderland over en van het eeuwenoude speciale karakter ervan? Van het gevoel dat je hebt, als je aan Nederland of Holland denkt?

Het hele woord Holland, dat zoveel liefdevolle emotie uitdrukte voor het land, is verdwenen uit onze taal. Is je dat wel eens opgevallen? Ik gebruik het expres om dat gevoel weer terug te helpen brengen. De officiële landsnaam mag dan wel Nederland zijn en Holland mag officieel dan wel Noord- en Zuid-Holland aanduiden, maar het hele land is echt ook Holland. Holland staat voor oer en gezellig. Voor datgene wat er niet meer is als we de boeren wegjagen.

 

 

donations Untold Times

 

 

Buy Me A Coffee

 


 

 

 

Follow the news by Email

 

Natassa Vassiliou, MA

Anastasía (Natassa) Vassiliou analyses the news with her unique fresh insight. She studied Greek & French Literature, with minors in law ethics and teaching mother language plus specialisation in media psychology. 25 years in education & business trainings followed. 13 years in traditional medicine research and coaching & 2 years in the media. Natassa loves kids, Greece, coffee & nice people. Also cherries, apes, boeren, cooking & experts. No to Jeugdzorg, egoists, bonkers, dipshits & digital ID's. Proud Greek, Orthodox Christian and Mom of 2 Awesome Big Boys, she is sadly handicapped.

Feel free to give a nice reaction:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.