ginseng

Vanmiddag werd ik wakker na mijn middagdutje uit een droom over een ginsengwortel. Waar de droom over ging, wist ik niet meer, maar ik wist wel dat ik vandaag zo’n ding moest zien te versieren. Snel stond ik op en toog ik naar Leeuwarden, naar de biowinkel Bio bij Jansen die ik Dansen bij Jansen heb genoemd. Naar een discotheek in Amsterdam uit de jaren ’80, waar mijn vrienden en ik wel eens heen gingen, toen we daar studeerden.

ginseng
Ginsengwortel

De mevrouw in de winkel keek me scheef aan: “Een gínsengwortel??”. Ik keek schuldig terug, had waarschijnlijk iets verkeerd gezegd. “Ja zo’n dikke Chinese wortel, weet u wel?”. Ja, ja, ginseng, dat kende de mevrouw wel. “Maar we hebben er alleen pilletjes van; die staan daar”, wees ze naar een rek met allemaal vierkante pakjes met pillen van verschillende planten gemaakt. Er zat er inderdaad één tussen met Siberische ginseng en er stond nog even extra voor de zekerheid bij dat het uit Rusland kwam. Ook goed, dacht ik. Ginseng is ginseng en ik nam het potje mee naar huis.

ginseng-bonsai
Bonsaiboompje van een ginsengboom

Ginseng is een boom met helende wortels. Hij wordt niet zo groot en ingewikkeld als een ginkgoboom, die metersdik kan worden, maar hoog is hij zeker. Je hebt er ook van die kleine bonsaiboompjes van, zoals hier links. Frisse, groene bladeren heeft hij, maar daar zit geen geneeskracht in. Die vind je helemaal onderin de wortels van deze bijzondere Aziatische boom.

Wat deze dikke wortel met ontzettend veel uitsteeksels eraan voor je doet, dat is je kracht verlenen! Nu denk je gelijk aan ijzer, ik weet het! Maar nee, in een ginsengwortel zit niet bijster veel ijzer. Koper, dat zit erin! Koper houdt namelijk je ijzerlevel op peil. Je hébt wel ijzer, al zegt de dokter dat je er een tekort aan hebt: het probleem is dat het niet goed via je bloed je lichaam doorgaat of dat het niet goed in je cellen wordt opgenomen.

Maar als je niet genoeg koper hebt – oftewel als je koper niet op alle plekken zit waar het hoort te zijn – dan krijg je ook problemen met je ijzer. Gevolg: je hebt geen kracht meer. Zware gewichten tillen wordt dan moeilijk, maar ook sowieso in actie komen. Je voelt je immens geblokkeerd; alsof iemand zijn hand tegen je opsteekt en zegt: “Hoho! Jij moet blijven zitten, jij mag niet in actie komen”. Als je je altijd heel erg moe voelt, kun je eens een ginsengkuurtje proberen. Twee weken achter elkaar iets doen met een ginsengwortel of pilletjes ervan nemen. Ik heb ook tinctuur ervan gezien en vroeger had ik zelf ooit eens een soort zwart drankje ervan in een fles. Het is heel lang geleden en dat kan ik nu niet meer vinden. Een tinctuur zou ik niet nemen, omdat tincturen altijd veel te veel verdund zijn. Capsules zijn dan beter. Het maakt niet uit waar de ginseng vandaan komt. Panax is de benaming voor Koreaanse ginseng en de rest heet gewoon ginseng. Dat wat je kunt vinden, is okee!

Planten, kruiden en voeding werken wel op dat hele fijne niveau, dat we meestal energetisch, etherisch, astraal of fijnstoffelijk noemen. Alleen dien je wel de juiste plant te nemen en je mag ook beseffen dat er planten zijn, die een negatieve werking op je fijnstoffelijke delen hebben. Wiet (cannabis) is daar één van, kurkuma is er nog één, ayahuasca, papaver en alle planten die giftig zijn. Heb je de juiste plant te pakken, dan nog genees je niet zomaar, want er zijn immers mensen bezig geweest op dat fijne niveau binnenin je en die moeten er eerst uit. De planten helpen om die types er gemakkelijker uit te krijgen en soms om daarna op krachten te komen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Follow the news by Email

 

By Anastasía Vassiliou, MA

Anastasía (Natassa) Vassiliou, born in Athens, obtained a Master's degree in Greek & French Literature and studied music in Thessaloniki, Greece. She speaks 7+ languages. Natassa ran a successful business in in-company trainings when she suddenly got paralysed. Out of love for her children she found out how to cure all diseases and healed many patients including herself. Nowadays she runs news website Untold Times, where she shares world news and gives fantastic analyses about hot topics.

Feel free to give a nice reaction:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.