Lieve mensen, al jarenlang heb ik een raar gevoel over allerlei Kamerleden in de Tweede Kamer die uit hun partij stappen en vervolgens hun zetel meenemen om er in hun eentje te gaan zitten, dan wel naar een andere partij over te stappen. Toen ik eens in de Eerste Kamer keek, zag ik dat het daar nog veel erger was en unheimisch vond ik het. Wat ik zie, is een hypocriet circuit, dat de rechtse politiek juist lijkt te saboteren in plaats van die beter te maken. De rotte peren zijn vooral van rechtse komaf, maar er zitten ook linksen tussen.
Forum voor Democratie: een wisselvallige partij
Ik weet dat veel mensen nu heel boos op me zullen worden, omdat ze Forum voor Democratie als de enige redder in nood zien. Toch heb ik altijd twijfels gehad bij deze partij. Het was een onderbuikgevoel dat me verhinderde voor de partij te gáán en helaas weet ik wat er is. Leuk voor mijn gevoel, maar ik had uiteraard liever dat er in deze verder hartstikke goeie partij geen ratten zaten. Klein recent voorbeeldje van iets wat ik niet begreep, maar nu wel: Thierry Baudet kondigt aan dat FvD niet bij de toespraak van president Zelenski van Oekraïne zal zijn, omdat er geen debat mogelijk is met de man en de Kamer voor hem wil gaan klappen. Dat je protesteert, omdat er geen dialoog mogelijk is, begrijp ik. Maar eigenlijk denk ik niet dat het de man nou zo héél veel had geboeid als Baudet hem een lezing had gegeven. Hoe goed zijn Engels ook is en hoe goed de vertaaltool van de Kamer ook is.
Verder had FvD wat mij betreft kunnen protesteren tegen het applaus, door demonstratief met de armen over elkaar te gaan staan. Of door stil te vallen, nog beter. Nu ze er niet waren, was er helemaal géén protest en het was bovendien gewoon onbeleefd. Forum heeft een slechte beurt gemaakt en rechts staat wéér voor paal. De partij raakte die dag dan ook twee van haar laatste drie senatoren kwijt: Theo Hiddema en Paul Frentrop. Alleen ene Johan Dessing is nog over in de Eerste Kamer voor FvD, van 12 leden in 2019. Persoonlijk heb ik nog niet veel van hem gehoord. Ik kan nog veel meer voorbeelden noemen van vreemde sprongen die Baudet maakt en die komen nog wel voorbij. Toch had en heb ik nog steeds niet het idee dat hij iemand is met verkeerde bedoelingen. Nu ik weet wat er is, zie ik duidelijk dat hij constant iets probeert te ontwijken.
Natassa News is een onafhankelijke nieuwswebsite, die volledig draait op donaties. Zonder uw bijdrage kan dit platform geen dag bestaan. Natassa Vassiliou vecht met haar unieke frisse blik en enorme kennis heel hard en uiterst effectief voor een betere wereld. Heel veel dank voor de donaties die binnenkomen. Help Natassa News echter blijven bestaan en steun haar met een eenmalige of beter nog maandelijkse donatie. Zo kunt u doneren:
Via WhyDonate:
Aan één stuk door breuken in de partij
Grappig is dat ik gisteravond hard op dit artikel aan het werken was, maar het niet goed uit mijn toetsenbord kreeg. Vandaag had iedereen het over Theo Hiddema die FvD verlaten heeft en een best naar stuk over Thierry Baudet in de krant had laten zetten. De meeste mensen waren boos op Hiddema en een paar op Baudet, maar beiden zijn niet het probleem. Vorig jaar kwam namelijk Wybren van Haga even langs bij Forum en verliet hij de partij vlak na de verkiezingen weer om als de zoveelste te blijven zitten met twee andere Kamerleden. Hij ging een totaal onduidelijke zigzagkoers varen, die dichter bij de VVD ligt. De andere twee die met hem meekwamen, Olaf Efraïm en Hans Smolders laten totaal niets van zich horen en ook Van Haga zelf is steeds stiller. Net als veel anderen vind ik het gewoon raar dat je als Kamerlid van de VVD daar weggaat, je zetel meeneemt, dan bij FvD gaat en wéér weggaat met meename van je zetel. Okee, er waren drie leden die opstapten, maar noem me maar ouderwets – ik vind dat je, als je weggaat bij een partij je zetel opnieuw moet verdienen en de Kamer dient te verlaten. Met uitzondering van Pieter Omtzigt, die onterecht uit het CDA is gezet en zijn zetel ontzettend goed inzet om de toeslagenaffaire en nog wat andere schandalen boven water te hijsen.
Waarom verliet Van Haga FvD ook weer? Omdat de partij vanwege de Dodenherdenking posters had laten maken, die een insinuatie aan de Tweede Wereldoorlog deden. Iets wat de partij volgens hem stemmen zou kosten en dat deed het inderdaad. De partij eindigde dan wel met acht zetels, maar het hadden er wel 15 kunnen zijn of zelfs 20, als Thierry niet vlak voor de verkiezingen plotseling was gaan twijfelen over 9/11. Die gebeurtenis had ik samen met een paar andere in mijn geheugen geparkeerd om op een dag hopelijk te kunnen verklaren. We hebben echter nog een breuk bij Forum: die met Ja21. Nu heb ik totaal niets op met Ja21, maar dat lijkt nu juist het punt te zijn: er zitten allerlei twijfelachtige gasten in die partij, die ‘m vervolgens peren met een groepje om een nieuw splinterpartijtje te beginnen, dat een eendagsvlinder is. Nikki Pouw en Joost Eerdmans zijn de andere twee leden.
Annabel Nanninga had een warrig verhaal over nazisme in de partij en dat Baudet volledig moest opstappen als partijleider cq lijsttrekker, maar het leek eigenlijk eerder of zij zelf de leider wilde worden. Freek Janssen moest ook weg van haar vanwege zogenaamd racistische tweets in de jongerenpartij van FvD. Dat was ook wel iets wat niet had mogen gebeuren. Bovendien is ook JA21 weer zo’n halfbakken partijtje, dat een soort extensie van de VVD is. Je hoort dan ook bijna niets meer van ze. Bovendien: als het over nazisme gaat, kan Nanninga er zelf ook wel wat van – zie plaatje.
Nu de Eerste Kamer!
Dan de Eerste Kamer! Als het ergens een puinzooi is, dan is het daar wel. Ik heb altijd nogal wat respect gehad voor de Eerste Kamer, want dat was de sjiekste en meest verfijnde plek van Nederland na het paleis van de Koning. Daar zaten allemaal oud-politici in, oud-schrijvers en meer gewichtige personen. Totdat Nanninga met haar rauwdouwmanieren er ging zitten. Persoonlijk vond ik dat een ontheiliging en u mag erom lachen, maar zo zag ik dat indertijd. Ze was een simpele columniste, nou zoiets als ik zeg maar en toen zat ze opeens in de Eerste Kamer van de Staten-Generaal. Samen met nog een paar figuren, waar ik het ook niet zo hoog van op had.
Maar kijkt u maar eens met me mee wie er nú in de Eerste Kamer zitten. Van degenen die in 2019 verkozen zijn, zijn er niet veel meer over. Een aantal is minister of staatssecretaris geworden, één is opgestapt en de hele rest van de 75 leden van deze Kamer zijn naar een andere partij overgestapt. Als u de Wiki er even bijneemt en naar de partijen gaat, ziet u dat er van de VVD drie bewindslieden geworden zijn. Die zijn vervangen door anderen en zo zijn het er nog steeds 12.
Dan hebben we Forum, want die had ook 12 zetels. Hoeveel zijn ervan over? Juist, nog één. Paul Cliteur is opgestapt en de andere tien zitten bij een andere partij ondertussen. We gaan ze zo bij langs.
Bij het CDA is niet veel veranderd en die partij heeft nog steeds tien senatoren. Hetzelfde geldt voor Groenlinks, D’66, PvdA, PVV, SP, Christenunie, PvdD, 50-plus en de SGP. Maar dan komt het! Vervolgens verschijnt er een verband van lokale partijen dat OSF heet, met twee senatoren die er kennelijk al vanaf 1999 zitten, zonder dat er zelfs maar één vertegenwoordiger in de Twééde Kamer zit. Omdat ze lokaal zijn, zitten ze niet in de Tweede Kamer, maar waarom dan wel in de Eerste, is me een raadsel. De twee Kamers zouden er toch een beetje gelijk moeten uitzien? Dan hebben we de Fractie-Otten, waar allerlei mensen in- en uitgaan. Uiteindelijk zijn er twee over, allebei komend uit FvD, terwijl Henk Otten zelf eigenlijk van 50-plus is, maar daar niet bij zit. En dan de Fractie-Nanninga, die pardoes uitmaar liefst zeven senatoren bestaat. Allemaal weggegaan bij Forum voor Democratie. Als laatste hebben wij nog de Fractie-Frentrop, die uit Frentrop en Hiddema bestaat. Ook afkomstig uit FvD en óók niet de Kamer uitgegaan, maar met hun tweetjes in een partijtje gaan zitten. Geen van deze laatste partijen zit in de Tweede Kamer en het zal aan mij liggen, maar ik vind dat vreemd.
LPF en PVV
Ik wil nog heel even een klein stukje terug in de geschiedenis. Heel even aanstippen dat de andere rechtse partij, de PVV, nooit in een kabinet heeft gezeten, maar wel eens gedoogsteun heeft gegeven. Dat werd al gauw lastig, omdat er iemand opstapte (Hero Brinkman). Nu begrijp ik dat wel, want omgaan met de media ís heel lastig en als rechtse partij heb je dat gedoe dat die media altijd negatief over je schrijven. Dan moet je extra sterk in je schoenen staan om dat te overleven. Niet alleen als je IN het kabinet zit, maar ook als je gedoogsteun moet geven aan een kabinet waar je het niet mee eens bent. Dat vreet aan je. Toch is dat ook weer een heel moeilijke tijd geweest voor de rechtse politiek. Maar bij de PVV zitten mijns inziens geen saboteurs. Deze partij heeft keihard gewerkt aan een stabiele fractie en het is hun dan ook gelukt die te vormen. Ik ben het niet altijd met ze eens, maar qua organisatie heb ik respect voor ze. Wat ik wél denk, is dat de LPF van toen en de PVV het extra moeilijk hebben, omdat er een meukje verraders in de gelederen van de rechtse politiek schuilt.
De rechtse partij die wél aan een kabinet heeft meegedaan, dat is de LPF en wel vlak na de moord op Pim Fortuyn (2002). In dat jaar haalde de Lijst Pim Fortuyn 26 zetels en deden ze mee aan kabinet Balkenende I. Fortuyn had nogal onhandige, harde uitspraken gedaan over de islam en de anti-discriminatiewet, wat leidde tot wisselingen van personen binnen de partij. Bovendien zie ik de naam Joost Eerdmans ook daar langskomen. Hoe vaak is die wel niet van partij gewisseld? Heel in het kort waren degenen die een bewindsportefeuille kregen, niet ervaren genoeg om die vol te houden en ze kregen daarbij ook niet veel steun van de andere partijen in het kabinet. Maar kan het zijn dat er ook binnenin de partij saboteurs zaten?
Sabotage ook door links
Nog één ding heb ik op mijn lever. Ik denk namelijk dat als er wordt gesaboteerd bij rechtse partijen, daar ook Kamerleden van juist linkse partijen bij betrokken zijn. Ik weet van Mark Rutte zelf, maar vooral ook van mijn man Costas die bevriend is met Ron DeSantis (Florida) en die Donald Trump kent, dat het kabinet heel graag een ruk naar rechts zou willen maken. Wat hen daarin tegenhoudt, is juist die knoeiende clan op rechts. Wat die namelijk doen, is de rechtse politiek een slechte naam te geven, door constante breuken te veroorzaken in partijen en door Thierry Baudet messteken in de rug te geven. Bijvoorbeeld Nanninga die kwam met de jongerenfractie, waar zogenaamd fascistische taal uitgeslagen zou worden. De bewindslieden in het kabinet zijn echt niet bang voor de EU, het WEF of Amerika. Die houden hen niet tegen om een meer rechts beleid te gaan volgen om Nederland uit de benarde situatie te redden, waar het in gekomen is door tientallen linkse jaren en daarna de coronacrisis en nu weer Oekraïne, het klimaat enzovoort.
Wie kunnen dat nou zijn? Wel, er is altijd een clubje in de Tweede Kamer dat heel boos reageert op PVV en vooral FvD. De ergsten hiervan zijn Jesse Klaver, Attje Kuiken, Nilüfer Gundoǵan, Vera Bergkamp en Laura Bromet. Van rechts vertrouw ik Van Haga voor geen meter, verder het trio van Ja21 en hun club uit de Eerste Kamer en Hugo de Jonge is me ook een circusnummer op zich! Ik vind het gewoon bijzonder opvallend dat er in ieder ander land wél een stevige en stabiele rechtse partij kan bestaan, die ook veel zetels haalt en goed werk doet, maar alleen in Nederland niet. Alleen hier moeten er constant weer breuken en splinterpartijtjes ontstaan, die zichzelf de grond inwerken door allerlei onhandige dingen te zeggen.
In België heb je Vlaams Belang, dat een stabiele partij is. Je kunt het er mee eens zijn of niet, maar ze staan wel stevig. In Duitsland heb je AfD, ook een best krachtige partij, die helaas weinig zetels heeft behaald bij de laatste verkiezingen. In de VS heb je de Republikeinen, in Frankrijk Marine Le Pen met haar Front National en in Rusland de partij van Vladimir Poetin, Verenigd Rusland. En niet te vergeten Fidész, de partij van de Hongaarse premier Victor Orbán, die net herkozen is deze week. In al die landen en zeker nog een boel meer, kan een rechtse partij bestaan en meedoen aan de politiek. Alleen in Nederland kwakkelt het constant.
Iemand zoals Caroline van der Plas zie je dat niet doen. Af en toe kiest ze ervoor om haar mond niet open te doen over onderwerpen, zoals de oorlog in Oekraïne, want anders is ze alle media-aandacht kwijt en hetzelfde geldt voor Pieter Omtzigt. BBB kiest voor de boeren en Omtzigt voor aanpak van de corruptie in het land. Als er echter een goede, stabiele rechtse partij geweest was, waren zij daar zeker lid van geweest. Het probleem met rechtse partijen in Nederland is dat die zich slechts op één of een paar onderwerpen richten. De PVV op de immigratie en de zorg, FvD op de actualiteiten zoals Covid en de Oekraïnecrisis, BVNL op niks en JA21 op het wegjagen van FvD. Als de laatste twee echter serieuze mensen waren die voor hun zaak stonden, hadden ze allang één grote invloedrijke partij gevormd. Maar JA21, Wybren van Haga en boengenoemde clan uit de Kamer met hun grillen staan dit in de weg. Daardoor wordt Thierry Baudet genoodzaakt grillige sprongen te maken om hen te ontwijken en raakt de partij haar goede naam steeds verder kwijt.
Stiekum samenwerken met de globalisten
Wat ik denk en eigenlijk wel zeker weet? De globalisten willen per se een linkse, communistische wereld, omdat zij dan de regerende elite kunnen zijn, die zich tot in den treure verrijkt aan de bevolking, die niets mag bezitten. Ze zeggen het gewoon hardop en nog steeds snapt de helft van de bevolking niet wat er aan het gebeuren is. Eén van de redenen daarvoor is dat de rechtse partijen in ieder geval in Nederland zo over elkaar heenrollen. De club saboteurs wil dat rechtse partijen van mensen die de plannen van de globalisten wél door hebben en erop willen anticiperen, een slechte naam geven. Dan durven de mensen er niet op te stemmen, vertrouwen ze die partijen niet en kan Agenda 2030 of The Great Reset zo uitgevoerd worden. U ziet dat degenen die in het plot zitten, zichzelf rechts noemen, maar dat niet zijn. Gisteren nog stemde JA21 tegen het ontslag van Hugo de Jonge vanwege zijn schimmige rol in de mondkapjesdeal. U zult misschien wel zeggen dat er meer partijen tegen stemden, maar die doen dat omdat ze bang zijn om hun krediet te verliezen. Pas als de saboterende groep boven water komt, raakt die zijn grip op de politiek kwijt en kan er hier in Nederland ook een grote rechtse – of misschien wel twee – bestaan. Let op mijn woorden!
!!! Denkt u er nog even aan dat ik een crowdfunded journalist ben, want de artikelen die ik hier op mijn website schrijf, kan ik in geen enkel medium publiceren. Zo open en recht-voor-z’n-raap kun je nergens zijn, maar ik moet wel zelf ook overleven! Hieronder kunt u doneren voor mijn nooit aflatende werk, ondanks dat ik gehandicapt ben en eigenlijk rust zou moeten nemen.