usa-war-dollars

Europa en zelfkritiek: een moeizame relatie

Altijd weer schiet ik enorm in de lach wanneer ik artikelen in de media tegenkom, waarin zo’n gedrocht als de EU of de VS bijvoorbeeld een poging waagt tot zelfkritiek. Als je iets doms gedaan hebt, kun je daar maar beter korte metten mee maken. Dan maak je het snel en vooral ook royaal goed, zodat je weer verder kunt. Niet Europa! Nee nee.

 

De rest van de wereld steunt Rusland niet hoor!

En dus stond het volgende stuk op Euronews vanochtend. Een interview met een ontzéttende voorstander van het Amerikaans-westerse beleid in Oekraïne en een Brit ook nog, die even kwam vertellen dat het hele zuiden van de wereld er ánders over dacht. Echt zuur kwam het eruit en er klopte weinig van wat hij vertelde. Ook zo lollig dat zo iemand de landen die wat zuidelijker liggen dan Europa, Noord-Amerika en Azië, The Global South noemt. Het Globale Zuiden, met hoofdletters ook nog. Daarmee worden dan Zuid-Amerika, Afrika en Azië bedoeld, alsmede het Midden-Oosten dat eigenlijk ook Azië is, maar meestal apart genoemd wordt.

En dan déze: “[they] support Russia, not Ukraine”. Terwijl landen (en mensen) die Rusland steunen, juist ook veel om de Oekraïners geven. Zij willen niet dat dat hele land moet sneuvelen in een oorlog die ze niet kunnen winnen en die hun is opgedrongen door de regering-Biden. Als je het meer eens bent met Rusland of in ieder geval het Russische perspectief snapt, ben je juist voor Oekraïne. Tegen die regering daar, maar vóór de mensen in Oekraïne. Maar dat mag niet gezegd worden hoor! Mensen die beide kanten van het geschil kunnen zien, zijn Kremlintrollen en dat is dat.

Ráp verbetert geïnterviewde professor Internationale Veiligheid van de Bradford Universiteit Paul Rogers dan ook de titel van het stuk: de meeste landen zijn niet vóór Rusland, maar willen alleen vrede. Dat komt hun beter uit in verband met het zakenleven. Alsof iedereen op de wereld net zo’n opportunist is als de EU en Amerika! Hoe zuur zijn de druiven vandaag. In honderd bochten wringt de man zich om uit de doeken te doen dat bijna geen enkel land – nou ja behalve China dan – Rusland eigenlijk steunt. En dat dat ook wel logisch is, want oh-oh mensenlief wat ís dat toch een corrupt land. Totaal geen voorbeelden of uitleg van wat hij daarmee bedoelt, alleen maar een kreet. “Rusland is een corrupt land”. En het VK niet zeker? Of de VS? In Nederland is corruptie zelfs legaal en wordt het als “normaal” gezien. Maar dáár heeft meneer profdoc het niet over, want hij zou toch eens toegeven dat Rusland een doodgewoon land is net als alle andere. Met goede en slechte kantjes eraan, maar wel altijd eerlijk. Als de Russen iets beloven, dan doen ze dat. Dat heb ik nog niet veel Amerikanen of EU-ers zien doen. Eerlijk is eerlijk! Moet die universiteit niet liever BraTford heten? (Brat = verwend snotjong).

Zo geestig ook dat Amerika dan níet genoemd wordt als corrupt. Ik bedoel … hun eigen ongekozen president Joe Biden is met zijn voltallige familie verwikkeld in één van de grootste schandalen ooit, precies bij dat Oekraïense energiebedrijf Burisma en ook in China. Zij stelen het geld uit de monden van de mensen in Oekraïne en vervolgens creëren ze daar een oorlog waar ze heel hypocriet niet aan meedoen, maar wel wapens aan leveren. Om nóg meer geld te verdienen aan dat arme en zo prachtige land halfvol met domme mensen die nóg altijd in het westen geloven. Niemand weet zelfs maar hoeveel doden er zijn gevallen in deze onheilige en totaal onnodige oorlog. Rusland probeerde die te stoppen – want de oorlog was immers een burgeroorlog tegen de Donbass die 9 jaar geleden is begonnen – maar krijgt het gewoon niet gedaan. Turkije deed pogingen en Israël … China nu weer en nog altijd is de oorlog niet opgehouden. Waarom niet? Omdat Amerika de poot dwarszet. Daarom.

 

 Untold Times is de geheel onafhankelijke en dús crowdfunded nieuwswebsite van Anastasía Vassiliou. De site kan alleen in de lucht blijven met uw likes, deelacties, reacties, inschrijving voor de nieuwsbrief en niet te vergeten donaties. Duizendmaal dank voor de donaties die binnenkomen! Maar meer is absoluut nodig. Dat kan eenmalig en ook maandelijks via de drie manieren die hieronder staan:

Buy Me A Coffee

 

Via Whydonate:

 


 

De meeste mensen worden er boos of nog vaker moedeloos van, als ze de Europese Unie zo zien stuntelen om héél voorzichtig hun foute narratief dat ze ons jarenlang opdrongen, een klein beetje te wijzigen teneinde geen gezichtsverlies te lijden. Ik niet, ik lach me er een breuk om. Hoe kun je zó zuur zijn? Zo star en stug en zo vastgeroest in je eigen arrogantie vermengd met stommiteit? Waarom moeten wij het op de wereld doen met zulke incompetente idioten, die eerst alles minstens 10 keer fout moeten doen, voordat ze eindelijk een keer doorhebben dat ze het ook gelijk goed hadden kunnen doen. Op voorwaarde dan dat ze niet naar hun portemonnee en hun egocentrische ambities, maar naar een verstandige raadgever hadden geluisterd. Heel veel mensen vinden het klaarblijkelijk enórm moeilijk om goede dingen te doen. Zelf vind ik het véél lastiger om iets kwaadaardigs te doen. Sterker nog: ik kán het zelfs niet eens.

 

Als je Nazi’s citeert, heb je daar mediavrijheid voor

Ik heb nog meer hoor. Mark Rutte hier. Minister-president en daarmee de leider van Nederland. Kijk eens hoe strak in de Europese leer hij ook weer is. Twee stukken quatsch in één korte toespraak weet hij te pompen. 1. dat de Amerikanen de Nord Stream niet opgeblazen zouden hebben en 2. een presentator op de Oekraïense teevee had gezegd dat alle Russen vermoord moeten worden, te beginnen met de kinderen – de Nazi Eichmann citerend. Rutte wil Zelenski daar niet op aanspreken, want … (je verzint het niet): mediavrijheid. Echt!

 

We hebben ook nog ene Rik Smits, die in één klap berucht is geworden met het maken van een lijst van Kremlintrollen en andere nuttige idioten. Saillant detail: ik sta er niet op.

 

Het laatste voor vandaag. De Russische regering – en dus niet alleen “Poetin” – vraagt al een half jaar om eens normaal onderzoek te doen naar wat er nou écht is gebeurd met die Nord Streampijpleiding. Het is hún pijpleiding, maar zij mogen er niet bij om zelf onderzoek te doen. Want de Russen zijn af en ze zijn de duivel en ze mogen niet meedoen met de wereld. Wat is daar nou logisch aan? Het is toch volkomen doorgedraaid en mentaal ziek gedrag om een heel land met 150 miljoen mensen zo de afvoer in te keilen als zijnde “afgekeurd”? Alleen maar omdat ze het niet eens zijn met een genocide die op mensen die hun taal spreken in Oekraïne en dat proberen te stoppen. Ik ben het ook niet eens met die oorlog, maar de Russen hadden de keuze om al die 4 miljoen mensen daar in Donbass te laten afschieten of met hun leger binnen te vallen in een poging nog een paar mensen te redden. Wat had u zelf gedaan? Ook het laatste toch? Of vindt u ook dat er Übermenschen en Untermenschen bestaan en dat de laatsten zomaar zonder reden vermoord mogen worden? U mag het uiteraard vinden, maar het blijft toch wel fascisme.

 

 

 

donations Untold Times

 

Buy Me A Coffee

 


 

 

 

 

Follow the news by Email

 

 

 

Anastasía Vassiliou, MA

Anastasía (Natassa) Vassiliou, born in Athens, obtained a Master's degree in Greek & French Literature and studied music in Thessaloniki, Greece. She speaks 7+ languages. Natassa ran a successful business in in-company trainings when she suddenly got paralysed. Out of love for her children she found out how to cure all diseases and healed many patients including herself. Nowadays she runs news website Untold Times, where she shares world news and gives fantastic analyses about hot topics.

Feel free to give a nice reaction:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.