metro-station-russia
Metrostation in Rusland, waar de vier oostelijke provincies van Oekraïne nu bij horen.

Extreem geweld tegen burgers in Oekraïne – reportage

Als je ooit wel eens twijfelt aan de bedoelingen van Rusland in Oekraïne, bekijk dan deze video en luister goed. Ik zelf twijfel zeker bij tijden, want ook ik ben een mens met gevoel en de haatcampagnes tegen Rusland en dan vooral tegen president Poetin als persoon zijn enorm. Hier heb ik twee reportages voor u. De eerste heeft iets aan vreselijke beelden, maar alleen in het begin van de video en de tweede bestaat uit een paar interviews met mensen uit Donetsk na het aansluiten bij Rusland.

Dit is Eva Bartlett, een Canadese journaliste en vredesactiviste, die in Oekraïne is en van daaruit reportages probeert te maken en op het internet te zetten. YouTube geeft haar de hele tijd ‘strikes’, klappen ofzo, net als ze bij mij vorige week ook weer deden en bij iedereen die het waagt iets te vertellen wat waar is. Daarom publiceert ze bijna alleen nog maar interviews met anderen, waarin zij de gast is. En zo krijgen wij dus zelfs van goede en eerlijke journalisten maar heel weinig te zien en horen van wat er zich écht in Oekraïne afspeelt. Ik zal na deze video nooit meer twijfelen, dat is zeker. De video is opgenomen op 22 september jl., de dag voordat de referenda in de vier provincies van Oekraïne voor aansluiting bij Rusland begonnen. Let wel op, want u ziet schokkende beelden in het begin van de video. Daarna is nog een reportage.

 

 

 

 Untold Times is an independent crowdfunded news website by Anastasía Vassiliou, a handicapped Greek journalist who writes meaningful articles about many issues. The Dutch state has deprived her and her sons without any reason from all medical help, ID papers and income, while preventing her from earning any income herself. The only thing she can still do, is write, but she needs support to spread her work and to be able to continue! Thank you very much for the donations that are coming in, but do help Anastasía Vassiliou to become finally known after so many years, by supporting her work with a monthly or once-only contribution. This is how you donate:

Buy Me A Coffee

 

On the international crowdfunding platform Whydonate:

 


 

En hier is reportage nummer twee, ook van Eva Bartlett. Ik ben niet altijd in staat ze te bekijken en beluisteren, omdat zij alle wreedheden vertelt en in beeld brengt. Na zo’n video ben ik dagen van slag, want ik kan dan niet aan de kant van de Oekraïense regering staan, maar ik sta wel degelijk voor de Oekraïense bevolking. In deze reportage interviewt Eva een paar mensen zo op straat in de stad Donetsk, die nu in Rusland ligt. Het zijn happy people en leuk: Eva probeert ook even Russisch te praten. Ze vertelde eens dat ze moeite heeft met vreemde talen, dus dat moet een grote overwinning voor haar zijn geweest. Hier is de video en ik sluit ermee af voor vandaag.

 

 

 

 

donations Untold Times

 

 

Buy Me A Coffee

 


 

 

 

Follow the news by Email

 

Anastasía Vassiliou, MA

Anastasía (Natassa) Vassiliou, born in Athens, obtained a Master's degree in Greek & French Literature and studied music in Thessaloniki, Greece. She speaks 7+ languages. Natassa ran a successful business in in-company trainings when she suddenly got paralysed. Out of love for her children she found out how to cure all diseases and healed many patients including herself. Nowadays she runs news website Untold Times, where she shares world news and gives fantastic analyses about hot topics.

Feel free to give a nice reaction:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.