tzatziki

Fantastische tzatziki in tien minuten op tafel

Tzatziki wordt veelal gezien als een soort saus ofzo, die je over de gyros doet. Maar dat is iets te eenvoudig gesteld, want tzatziki is een salade! Uiteraard mag u hem ook als saus gebruiken, als u maar weet dat het eigenlijk een salade is. Dat is cruciaal, mensen! Hier volgt het recept.

 

tzatziki
Tzatziki!

Benodigdheden voor zo’n hoeveelheid als hierboven:

 

  • een kom van redelijk formaat
  • ½ liter volle yoghurt, liefst Griekse stijl of kwark
  • ongeveer ¾ van een komkommer (afhankelijk van de grootte)
  • naar smaak een stuk of 2 à 3 teentjes knoflook
  • een scheut olijfolie
  • een beetje citroen- en limoensap
  • zeezout naar smaak
  • zwarte peper en dille naar smaak

 

Bereiding: Neem de kom en doe de yoghurt, de olijfolie, het zout, de peper en de dille en het citroen- en limoensap erin.

Als u héél goed bent in het ongenadig klein snijden van een komkommer, kunt u dat zelf doen. Anders snijdt u hem grof, terwijl u de knoflook zo fijn mogelijk snijdt. Daarna doet u ze in de keukenmachine, die u laat draaien totdat er een fijne groene massa in zit.

Die voegt u toe aan de rest van de ingrediënten in de kom en u roert heel goed, totdat alles goed door elkaar zit. Nog niet klaar, want de tzatziki is wel in 10 minuten klaar, maar de smaak moet er wel even ongeveer een halfuurtje intrekken.

 

Waar combineert tzatziki bij? Bij het warme eten, bij brood, bij olijven, als lunch op een sandwich met kaas en salade … en ja, u mag hem uiteraard ook als saus bij vlees gebruiken of bij vegagerechten.

 

Καλή όρεξη / Eet smakelijk!

 

 

donations

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Follow the news by Email

 

 

Natassa Vassiliou, MA

Anastasía (Natassa) Vassiliou analyses the news with her unique fresh insight. She studied Greek & French Literature, with minors in law ethics and teaching mother language plus specialisation in media psychology. 25 years in education & business trainings followed. 13 years in traditional medicine research and coaching & 2 years in the media. Natassa loves kids, Greece, coffee & nice people. Also cherries, apes, boeren, cooking & experts. No to Jeugdzorg, egoists, bonkers, dipshits & digital ID's. Proud Greek, Orthodox Christian and Mom of 2 Awesome Big Boys, she is sadly handicapped.

Feel free to give a nice reaction:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.