sea-free-bird

Formatie met links mislukt: wat nu?

Al een kleine 6 maanden wordt er geformeerd in Den Haag om een nieuw kabinet de lucht in te schieten. Het wil alleen niet zo erg lukken. Mijns inziens is dat omdat bepaalde partijen expres én zonder wettige grond overgeslagen worden. Ook denk ik dat er geen kabinet komt, als deze partijen maar steeds niet mogen meedoen.

De VVD is de grootste partij, dus daar ontkomt een kabinet niet aan. Maar heel Nederland heeft duidelijk gesteld géén Mark Rutte meer als premier te willen. Dan moet de regering zich daar toch aan houden, zou u denken, nietwaar? Toch gebeurt dit niet. De regel is dat partijen die gewonnen hebben of gewoon groot zijn, in het kabinet komen, maar D’66 is het op bijna alle punten oneens met de VVD. Dat gaat dus moeilijk. Het CDA zit in de crisis van hun leven en heeft bovendien veel zetels verloren. Hetzelfde geldt voor PvdA en GroenLinks, die een vruchteloze poging om te fuseren hebben ondernomen.

De PVV heeft een paar zetels verloren, maar is nog steeds de derde partij van het land. Toch mag deze partij nooit meedoen en er is geen enkele gemeente in het land met een PVV-burgemeester. De wet tegen discriminatie staat in het allereerste artikel van onze grondwet, maar niemand trekt zich er iets van aan. Er wordt totaal onterecht even bepaald dat de PVV racistisch en ja zelfs fascistisch zou zijn en niemand die er iets tegen kan doen. Forum voor Democratie had 8 zetels, waarvan er nog 5 over zijn. Nog steeds een enorme winst na de 2 zetels in de vorige Kamer. Niemand die hen er echter bij betrekt, ook al is de regel dat winnende partijen mee mogen regeren.

 

Sigrid Kaag heeft op alle mogelijke manieren gefaald en een heleboel andere leden van D’66 ook. Die kan dus echt niet meeregeren, net als het CDA. PvdA en GroenLinks hebben zichzelf volledig voor schut gezet; GroenLinks nog extra door het knuffelen van de Moslimbroederschap. Maar wie kan het wat schelen? De burger wellicht? Tja, die heeft het nakijken, want in Den Haag is het allemaal voor u, door u, zonder u. De verkiezingen zijn in ieder geval gigantisch gestuurd door alle propaganda voor Sigrid Kaag en het schaamteloze framen van Thierry Baudet en Geert Wilders.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik me niet kan voorstellen dat de VVD echt zoveel stemmen heeft gekregen en vraag me af of de stemmen wel echt eerlijk zijn geteld. Je weet niet meer wat je moet denken. Iedere dag worden er wel “wetenschappelijke” peilingen gedaan, die weer uitwijzen dat mensen achter de regering zouden staan. Maar zolang de rechterkant van de politiek zo ontzettend gediscrimineerd wordt, geloof ik daar niets meer van. Bovendien is een peiling onder 1000-1500 toch nauwelijks wetenschappelijk te noemen?? Ik heb tijdens mijn studie geleerd hoe je enquêtes maakt en peilingen houdt. Dat ging toch éven iets beter en democratischer!

Er is dus een VVD over met 34 zetels, een PVV met 17 zetels, een Forum met 5 zetels en een SP met 9 zetels. Met een totaal van 65 zetels is deze combinatie niet groot genoeg om te regeren of het moet een minderheidskabinet worden. En dus moeten er nieuwe verkiezingen komen. Ik hoop dat het het kabinet eindelijk eens daagt dat ze niet maar door kunnen gaan met ondemocratische besluiten nemen. Dat is toch kiezersbedrog, net als het tijdens de verkiezingen framen of bevooroordelen van bepaalde partijen. Laten we nieuwe verkiezingen houden en dan eerlijke!

 

Ter afsluiting:

Denkt u even aan het inschrijven voor de nieuwsbrief hieronder, het delen van het artikel en een donatie doen?

 

 

donations Untold Times

 

Buy Me A Coffee

 


 

 

 

 

Follow the news by Email

 

Anastasía Vassiliou, MA

Anastasía (Natassa) Vassiliou, born in Athens, obtained a Master's degree in Greek & French Literature and studied music in Thessaloniki, Greece. She speaks 7+ languages. Natassa ran a successful business in in-company trainings when she suddenly got paralysed. Out of love for her children she found out how to cure all diseases and healed many patients including herself. Nowadays she runs news website Untold Times, where she shares world news and gives fantastic analyses about hot topics.

Feel free to give a nice reaction:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.