Beetgumermolen-Friesland
Beetgumermolen-Friesland

Garage rock ende garageverkoop in het Beetgumermolense

Er was eens …

een prachtig, grafisch dorpje in Friesland. Het lag vlakbij Leeuwarden, maar ook Stiens, Sint Annaparochie en zelfs Franeker streden om de eer om de dichtstbijzijnde plaats te zijn, en het heette Beetgumermolen. Of Bitgummole in it Frysk. Trots lag het dorpje dat welgeteld uit 900 inwoners bestond, als een parel tussen de uitgestrekte landerijen vol schapen, koeien en bloemkolen. Overdag hoorde je het zachte geblaat, terwijl je ‘s avonds getrakteerd werd op hoogdravende concerten van kikkers in de het dorp omringende sloten en kolkjes. Tussendoor werd je ieder half uur verrast door de voorbijrijdende bus en de kerkklok.

Beetgumermolen was een actief dorp. Het plaatselijke krantje Doarp en Sport kon alle verenigingen maar moeilijk op één pagina gedrukt krijgen en gebruikte daar stiekum een kleiner lettertype voor. Dat mocht niemand weten natuurlijk, behalve een paar insiders en de plaatselijke journaliste Natassa Vassiliou die altijd alles wist.

Op een dag besloot één van de vele buurtverenigingen die het dorp rijk was, dat er een garageverkoop zou komen.

 

Maar voordat je verder mocht lezen, moest je eerst een donatie doen aan Untold Times, de nieuwswebsite van Natassa. Zonder dat kon ze haar spionnen die haar al het nieuws meldden, immers niet langer betalen en wie moest er dan melden dat er een garageverkoop was?

 

 Buy Me A Coffee

 

 On the international crowdfunding platform Whydonate:

 


 

Jawel, een garageverkoop! Een heuse rommelmarkt aka braderie! Daarmee werd bedoeld dat de bewoners van de J.H. van Aismawei nummers 1-25 en 2-36 op zaterdag 1 oktober 2022 van 10 uur in de ochtend tot 17 uur in de middag hun garages zouden openen. Dan konden geïnteresseerden uit het hele land en omstreken daar hun gebruikte, maar nog steeds in goede staat verkerende spullen van hen overkopen.

Ze hadden daartoe een levensechte vergunning ontvangen van de gemeente Waadhoeke, die Natassa altijd danig dwarszat. Pas toen ze plechtig beloofden dat Natassa een nette moeder was die haar spullen al had weggedaan en daarom niet mee zou doen op 1 oktober, kreeg de buurtvereniging de vergunning in handen. Ze werd gelijk op de app rondgestuurd, want het was een gewichtig document, uitgegeven door de notabélen in het chique stadje Franeker, waar de gemeente zich bevond.

 

Aankondiging

Awel, dus als u de verwarming op den eersten oktober graag wilt uitzetten ter besparing van energie en die energie vervolgens liever uitgeeft aan een ritje Friesland vice versa, bent u van harte welkom in Beetgumermolen aan de Van Aismawei. Het is doodeenvoudig: deze straat doorkruist het dorp van oost naar west en terug, het kan niet missen. Hij is 900 meter lang en de garagerock eh … -verkoop bevindt zich aan de westkant, die vlak tegen het belendende dorpje Beetgum – of Bitgum op de wegwijzers – ligt.

 

En hier is de beloofde garagerock nog. Het zijn The Anteeeks met een hevig swingend I don’t want you:

 

 

 

 

donations Untold Times

 

 

Buy Me A Coffee

 


 

 

 

Follow the news by Email

 

Natassa Vassiliou, MA

Anastasía (Natassa) Vassiliou writes sound and objective analyses about countries that have made the positive decision to develop their economies with the help of Russia, China and each other. *Education: Greek & French Literature. *Career: 4 years music, 25 years education, 13 years finding how to cure all diseases, 3 years journalism. *Loves: kids, μπουγάτσα, coffee, boeren, facts & experts. *No to: Jeugdzorg, egoists, bonkers, whinyfaces & digital ID's. *Orthodox Christian.

Feel free to give a nice reaction:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.