stimulus-check
A stimulus check for Covid relief

Geen Hall of Fame, wel Nobelprijs en Covidrelief in VS

Terwijl in Nederland ein-de-lijk de hevig omstreden avondklok vanaf 10 februari weg schijnt te mogen en de winkels volgende week hopelijk weer open mogen om bestellingen te laten ophalen door klanten, is het in Amerika nog altijd een soort van burgeroorlog tussen links en rechts. De o-zo verzoenende Joe Biden heeft al meer dan 40 decreten (executive orders) getekend om letterlijk alles wat zijn voorganger heeft bereikt aan rust en stabiliteit, ongedaan te maken en iedereen is woedend.

Grappen worden gemaakt om Jen ‘Cycle Back’ Psaki, de nieuwe persvoorlichtster van de president, die nooit op de hoogte is van wat er speelt in het Witte Huis. Bij zowat iedere vraag van journalisten zegt ze “I’ll cycle back with you”: Ik kom erop terug bij u en iedereen vraagt zich af waarom ze zo weinig weet van wat er aan de hand is. De kranten, nieuwswebsites en nieuwskanalen hebben niets boeiends meer om te doen, sinds Donald Trump zich rustig houdt om nieuwe plannen uit te voeren. Iedereen baalt van de sliert aan slecht nieuws die uit het Witte Huis wegrookt in een dikke, blauwe walm van ongeluk voor de mensen. Ik heb gisteren het leuke videootje van Psaki al gedeeld.

 

Geen Hall of Fame

Het gaat inmiddels over allemaal minder belangrijke zaken en zaakjes, zoals de legendarische baseballspeler Curt Schilling, die eigenlijk een tegel moest krijgen op de Hall of Fame voor baseball. Die bestaat dus! Maar hij mag er niet op, omdat hij Republikein is. Na 22 jaar wordt hij er nu opeens van beschuldigd dat hij zogenaamd een racist en zelfs een Nazi zou zijn. Heel triest, vooral omdat zijn vrouw met chemo in het ziekenhuis ligt en het zich aantrekt. Het gaat niet zozeer om dat tegeltje, maar om het feit dat hij nu geen trainer meer mag worden en eigenlijk zonder reden oneervol ontslagen wordt. Het gaat om het belachelijke, uit de kluiten gewassen antiracisme dat zulke bizarre proporties begint aan te nemen, dat doodnormale mensen opeens voor van alles worden uitgescholden. Ik maak het zelf de laatste tijd ook mee, dat ik die zelf buitenlands ben, voor racist en erger ook nog wel word uitgescholden. Mensen draaien helemaal door en dat is overal op de wereld aan het gebeuren. Tijd om weer normaal te gaan doen, niet? Wat let ons?

 

Nobelprijs voor de Vrede

Erg grappig vond men op Twitter dat uitgerekend het zeer gewelddadige BLM – Black Lives Matter – dat vooral in Amerika maar hier net zo goed, de halve tent heeft afgebroken en afgebrand, is genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede. Nee het is geen grap! Leuke tegenhanger is dan weer dat ook Jared Kusher, de man van Donald Trumps dochter Ivanka, óók ervoor genomineerd is (en uiteraard nog veel meer mensen). De prijs wordt pas in december uitgereikt. Jared Kusher is de man die via de Abrahamakkoorden vrede heeft weten te bewerkstelligen in het Midden-Oosten, door te bedenken dat president Trump Jeruzalem als de Israëlische hoofdstad zou moeten aanvaarden. Nog mooier: juist doordát Trump dat vervolgens gedaan heeft en de Amerikaanse ambassade erheen heeft verhuisd, is er vrede tussen Israël en een aantal Arabische landen gekomen. De Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein, Marokko en Soedan sloten vrede met Israël.

Wat er toen gebeurde, was dat de Palestijnen als zeurende eenling overbleven en gezien werden als de losers van het Midden-Oosten. Ze kregen de keuze om eeuwig door te gaan met klagen en bommen op Israël gooien of in de hun toegewezen gebieden te gaan wonen en vrede met Israël te sluiten. Zelfs Qatar en Saoedi-Arabië sloten vrede met elkaar. Hij was ook bezig aan een handelszone voor een heleboel landen van India tot Griekenland en Bulgarije, maar Joe Biden heeft inmiddels de Israëlische ambassade in Jeruzalem verklaard tot ambassade van Israël, Gaza en Westoever. Laat nog staan dat sinds gisteren de LBTQIAP-vlag er bovendien moet hangen, wat welzeker weer voor spanningen met de Palestijnen zal zorgen. Ze zoeken het maar uit!

 

Covidcheques

Al in juni vorig jaar beloofde de regering-Trump ‘stimulus checks’ van $2000 per gezin dat leed onder restricties vanwege het coronavirus. Ze konden ze niet uitbetalen, omdat Nancy Pelosi, voorzitter van het Parlement die daar eigenlijk helemaal het recht niet toe heeft, weigerde de wet te ondertekenen. Ze gaf daarvoor president Trump de schuld, wat lekker makkelijk was met de media aan haar kant. In december werd het bijna oorlog tussen de twee om de cheques toch naar de mensen toe te krijgen. Zowel de Senaat als het Congres moest erover stemmen en toen werd even bepaald dat het geld – ruim een biljoen dollar, een 1 met 12 nullen – voor zeker ¾ naar het buitenland moest. Er bleef maar $600 over voor de mensen en dit was een éénmalige betaling. Geen maandelijkse uitkering. Nu Biden er zit, is het geld nóg altijd niet betaald, want … het waren niet de Republikeinen die niet wilden betalen, maar de Democraten. Die hebben nu de meerderheid overal en dus is het geld gewoon niet uitbetaald. Ze hebben het nu weer over $1400 (2000 – 600 die de mensen overigens ook nog niet gezien hebben). Ook heeft Biden een door Trump voorgestelde bezuiniging op het staatsbudget van $27,4 miljard aan de kant geschoven.

 

Onderzoek naar verkiezingsfraude

De onderzoeken naar de fraude tijdens de presidentsverkiezingen van 3 november jl. gaan ook door. In Arizona is door een klein onderzoekje aan een paar Dominion stemmachines gebleken dat de apparaten wel degelijk online waren tijdens de verkiezingen – dat mag niet – én dat er gegevens naar verschillende landen zijn gegaan. Duitsland wordt genoemd, Italië, Spanje en nu weer China en zelfs Iran en allemaal met bewijzen. Nu heeft de provincie Maricopa County in Arizona besloten dat álle machines volledig moeten worden onderzocht met inspecteurs, toeters en bellen erbij. Dit had uiteraard gelijk in november moeten gebeuren, maar het Congres hield alles tegen. Inmiddels heeft het hele land wel zo ongeveer begrepen dat die verkiezingen toch niet helemaal jofel waren en al helemáál niet koosjer. Zelfs een rechter in Arizona heeft bepaald dat het zaakje niet klopt en dus komen de audits nu.

 

Dinesh

Het cookiesbalkje werkt erg tegen sinds een paar dagen. Ik laat hem even weg tot de volgende update. Cookies verzamelt mijn website voor zover ik weet alleen ingeval iemand reageert.  Ook mijn práchtige, bontgekleurde, nieuwe deelknoppen die zo leuk aan de linkerkant van de site bleven hangen, willen niet meer. Zulke euvels komen altijd door de bijzonder frequente updates van WordPress. Dan doet de helft van mijn site het weer niet en moet ik wachten tot de volgende update, want fiksen lukt niet. Toch wil ik u Dinesh niet onthouden: de Indiaas-Amerikaanse podcastmaker en toch ook politicus af en toe Dinesh D’Souza met zijn humorvolle korte video’s met commentaar op gebeurtenissen in de VS. Vandaag heeft hij een video samen met zijn vrouw, die heel bang is voor het covidvirus, terwijl hij er niet zo in gelooft. Ze hebben er een prachtig gesprek over op deze video. Nog één dingetje vanuit een mailtje van NeonNettle dat net binnenkomt. De nieuwste rage in de VS is het dragen van twéé mondkapjes over elkaar heen. Hier is toparts Michael Osterholm, die zegt dat dat nu juist gevaarlijk is. Dan krijg je het virus juist eerder en bovendien (maar dat denk ik zelf) raak je er stikbenauwd van. Ik kan één al niet verdragen en ben daarin niet de enige.

 

 

Een volgende keer schrijf ik weer eens een opiniestuk, maar dit is het voor vandaag! U bent weer op de hoogte.

 

 

donations

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Follow the news by Email

 

 

Natassa Vassiliou, MA

Anastasía (Natassa) Vassiliou analyses the news with her unique fresh insight. She studied Greek & French Literature, with minors in law ethics and teaching mother language plus specialisation in media psychology. 25 years in education & business trainings followed. 13 years in traditional medicine research and coaching & 2 years in the media. Natassa loves kids, Greece, coffee & nice people. Also cherries, apes, boeren, cooking & experts. No to Jeugdzorg, egoists, bonkers, dipshits & digital ID's. Proud Greek, Orthodox Christian and Mom of 2 Awesome Big Boys, she is sadly handicapped.

Feel free to give a nice reaction:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.