cherries
Kersen zijn goed voor je lever en je ogen

Genezen doe je zelf – gelukkige kinderen

Vandaag dacht ik eens terug aan onze tijd in Wageningen. De gemeente was ontzettend vals en corrupt daar, net als de scholen, artsen en alles wat ermee te maken heeft. Zelfs de burgemeester zei eens in Trouw dat de gemeente daar ontzettend corrupt is. Maar ik heb daar ook veel geleerd van onze omgeving en we hebben ook best mooie tijden gehad daar. Wageningen kan ook heel fijn en warm zijn.

Toen mijn oudste zoon op Vrije School de Zwaneridder zat, had hij het daar heel moeilijk. Hij kreeg altijd de schuld van pesterijen door andere kinderen en afijn, ik heb er wel over verteld. Maar wat daar heel mooi was, dat waren de jaarfeesten. Winterwende, zonnewende en nog een paar die ik vergeten ben. Al het eten tijdens die feesten was biologisch, de hele families en gezinnen mochten meedoen en de moeders daar konden geweldige hartige taarten en broden bakken. De kinderen dartelden er lekker vrij tussendoor en dat was enorm geweldig. En er was een meneer die godsdienstles gaf door prachtige verhalen uit de bijbel te vertellen.

 

“Een dokter is alleen goed voor een medische verklaring”

Wij als moeders stonden ‘s ochtends in de hal van de school oergezellig koffie en kruidenthee te drinken en te kletsen over van alles. Uiteraard deed ik daaraan mee, zoveel als ik kon en daar, mijn lieve lezer, heb ik mijn eerste lessen in genezen gekregen. “O, maar als je zoon niet goed geaard is, kun je beter calendulaspul in zijn bad doen. Dan blijft hij beter bij zichzelf. De lavendel die je gebruikt, maakt juist dat hij loskomt van zichzelf. Lavendel is eigenlijk om te slapen”. Zo leerde ik geneeskrachtige kruiden gebruiken en wel op de juiste manier. Niet zoals veel mensen ze verkeerd gebruiken tegenwoordig. De antroposofie heeft nog behoorlijk wat oude kennis bewaard, die correct is overgebleven en daar heb ik veel aan gehad.

 

 Natassa News is een onafhankelijke mediawebsite, die volledig draait op donaties. Zonder uw bijdrage kan dit platform geen dag bestaan en ook niet zonder mensen die ingeschreven zijn voor het nieuws en die het nieuws delen op sociale media en via de e-mail. Natassa News vecht heel hard voor een betere wereld en heeft een unieke frisse, positieve kijk op de wereld. Heel veel dank voor de donaties die binnenkomen. Help ons echter blijven bestaan en steun ons met een eenmalig of beter nog maandelijkse donatie. Anders hebt u straks alleen nog maar de NOS! Zo kunt u doneren:

Via WhyDonate:

Via BackMe.org door hier te klikken.    OF

 

Redelijk wat ouders daar hadden een of andere gezondheidspraktijk en dat waren geen kwakzalvers! Zij hadden ontzettend veel kennis en hielpen patiënten echt vooruit. Bij een paar van hen ben ik wel geweest om mijn zoon en mezelf ook een paar stappen de goede richting in te krijgen. Het probleem was echter dat hij gigantische faalangst had en zodra je daaraan probeerde te werken, ging hij op slot. Zelfs ik kon op afstand met mijn genezingen niets tegen zijn faalangst doen. Ik wil niet meer schrijven over wat erachter zat, maar ‘het satanisme’, zal ik maar zeggen. Ik moest zijn geheugen openbreken en helaas lukte me dat pas een jaar geleden. Hij is ondertussen 25 jaar oud en zijn jeugd is erdoor verpest. Alle goedheid van de wereld had hem niet kunnen redden.

Toen ik een beetje bedreven begon te raken in de zelfhulp, kocht ik een lading boeken over natuurgeneeskunde en daar heb ik menige klacht en ziekte de baas mee gekund. De huisarts was er voor een diagnose of een medische verklaring en verder deden we alles zelf. Als ik deze vaardigheden en later zelfs het genezen met de gave die ik bleek te hebben, niet had opgedaan, was ik in 2013 overleden aan de verlammingen door MS. Dus de Vrije School die mijn zoon zoveel ergs heeft aangedaan, heeft niet alleen voor mij maar ook voor hem tevens veel goeds gedaan. Mijn leven is er zelfs door gered en daarmee ook dat van mijn jongens.

 

Lief zijn voor kinderen

Waar ik ook heel blij mee was, dat was dat veel ouders in Wageningen net als ikzelf leuk en warm voor hun kinderen waren. Kinderen hebben liefde nodig en zoveel mogelijk ook. Ik hoefde daar niet bang te zijn dat er over me gezegd zou worden dat ik te zacht en te ongedisciplineerd was met de jongens, met als gevolg dat ze stiekem Jeugdzorg gingen bellen, want de meerderheid van de ouders was net als ik. Die geloofden niet in harde regels en structuur, maar lieten de kinderen lekker kind zijn en genieten. En als ze dan wat later gingen eten, dan was dat zo. Lekker relaxed! De kinderen zelf worden hartstikke gelukkig met zo’n opvoeding en nog beter: ik heb daardoor heel lang kunnen voorkomen dat ze te veel zaten te gamen. Ze vonden hutten bouwen, voetballen, skateboarden, knikkeren, en kikkers of slangen zoeken namelijk óók heel cool.

Ik snap best dat je wilt dat je kinderen een béétje op tijd eten en slapen, maar dat hoeft toch niet op de klok nauwkeurig iedere dag om dezelfde tijd. Wij aten meestal tussen zes en zeven uur en slapen was rond half 9 – afhankelijk van wat de jongens zelf nodig hadden aan slaap. Ook met cadeautjes heb ik nooit moeilijk gedaan en dat kon ik doen, omdat onze omgeving het ook zo deed. Als je allemaal gezinnen om je heen hebt, die alles keurig volgens de regeltjes van Rust, Reinheid en Ritme doen, krijg je al gauw dat er een paar over je gaan klagen in het bazige Nederland, waar je er alleen bij mag horen als je net zo bent als je omgeving. Heel erg heb ik daaraan moeten wennen, toen ik terugkwam uit Griekenland.

 

Balans tussen werk en gezin

Iets mooiers dan een relaxte opvoeding, waarbij je er bent voor ze, kun je je kinderen niet geven. Zelfs als je moet werken als kostwinner. Ik ben immers ook kostwinner en mijn kinderen hadden veel meer nodig dan gemiddelde kinderen, omdat zij ook zoveel hadden meegemaakt. Ik kon het probleem van werken pas oplossen na mijn echtscheiding: toen had ik geen man meer die alle geld opmaakte, maar weigerde te werken en kon ik het redden met mijn bedrijf, door onder schooltijd te werken en twee keer per week ‘s avonds een cursus te geven (als taaltrainer). Er zijn gewoon beroepen die gemakkelijker of moeilijker te combineren zijn met een gezin en ik ben van mening dat je daar rekening mee dient te houden, als je kinderen wilt. Die hebben het nodig dat je er bent. Zelf had ik wel twee keer zoveel kunnen verdienen als ik bijvoorbeeld twee keer per week ‘s ochtends om 8 uur had kunnen beginnen en ‘s avonds tot 7 uur doorgaan, maar dat was niet mogelijk. Ik had het ook besproken met de jongens en die vonden het niet erg als we arm waren.

Antroposofische moeders blijven meestal thuis als het financieel gezien kan en die maken het huis en de tuin dan heel gezellig. Ik weet wel dat dat heel ouderwets klinkt, maar als ik de keuze had gehad, was ik ook thuis gebleven. Ik vermaak me wel en je kunt in je buurt ook altijd genoeg doen voor anderen, mocht je je vervelen. Nergens voor nodig om depressief te raken, maar het moet je wel liggen. Sommige moeders zijn gewoon doodongelukkig als ze niet werken. Zoals je je kinderen de kans geeft om zorgeloos zichzelf te zijn, mag je dat voor jezelf ook doen, is mijn mening. Als je je maar niet over de kop werkt en de balans weet te houden. Je hebt dan wel wat hulp in de

kandili-godlight
Kandili of godslichtje

huishouding nodig of in de tuin enzo.

Vrijdag

Nou dit was het voor vandaag, beste mensen! Fijne vrijdag alvast. Op Twitter is het ‘s vrijdags altijd #terugvolgvrijdag, dus dan mag je om volgers vragen en die volg je dan terug. ‘s Avonds is het dan #zeiklozevrijdagavond. Dan mag je niet zeiken. Voor katholieken is het vis eten en voor ons orthodoxen is de vrijdag een heilige dag, waarop je een beetje kalm aandoet met je huishouden, je werk en alles. Kandili erbij aan (zie rechts) en relaxen maar.

 

 

 

donations-natassa-news

You can also donate through the well-known Dutch donation platform BackMe.org by clicking here.

OR

 

 

 

 

 

Please feel free to give a nice reaction

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.