zeus-greek-god

Vandaag nam fractieleider van de ChristenUnie Gert-Jan Segers plotseling afscheid van de hele santekraam in Den Haag. Het was een schok voor iedereen en dan ben je natuurlijk geneigd om te gaan complotdenken over dat ‘er vast een geheime reden achter zijn vertrek zit’. Maar zelf geeft hij aan moe te zijn na jaren hard werken, dat het zijn gezin veel heeft gekost en dat het tijd is voor een nieuwe leider.

 

Jezus en de tempel in Jeruzalem

Hij schreef een prachtige, maar wel érg lange afscheidsbrief aan zijn aanhang op de website van de ChristenUnie. Ik geloof zo dat die eerlijk is, want hoe ik het ook bijna nooit met hem eens ben, ik denk dat hij beslist oprecht is. Dat is ook waar ik het vaak moeilijk mee heb. De ChristenUnie zit immers wel in een regering die het hele land in rap tempo afbreekt en vaak vraag ik me af hoe je dat kunt verenigen met een geloof in God, dus in het goede. Als je dagelijks het verkeerde “moet” doen, omdat je niet tegen de rest van de regering in durft te gaan om niet gewipt te worden als regeringspartner: waar is God dan nog in je leven?

Jezus gooide de halve tempel omver, toen hij zag dat er allerlei verkopers de gekste zooi verkochten op het terrein van Gods huis. Kijk, daar heb ik bewondering voor, hoewel het de goede man wel duur kwam te staan. Het was niet al te lang na deze actie dat hij voor de rechter moest verschijnen met alle gevolgen van dien. Het christendom, door hem na zijn opstanding opgericht, is geen godsdienst van doetjes die hersenloos meebewegen met de meuk. Het christendom leert je dat je opstaat voor je idealen en dat je vecht voor het goede op de wereld. Gert-Jan Segers heeft zelf in zijn brief verteld waar de ChristenUnie allemaal mee bezig is geweest de afgelopen jaren, dus ik hoef mijn nog altijd gebrekkige geheugen niet te pijnigen om alles helemaal op te zoeken op het internet. Zullen we eens kijken?

Persoonlijk vind ik zijn woorden dat hij niet wilde meedoen aan nog een kabinet onder leiding van Rutte, die hij later introk, niet eens zijn grootste zonde. Hij had er alleen bij moeten blijven, in plaats van te zwichten voor de geneugten van het ego om macht te hebben en invloed in het land. Of om te denken dat hij, als hij meeging met de linkse politiek, toch iets kon betekenen voor de mensen – tegen beter weten in. Iets wat ik veel erger vind wat zijn partij en wel de nieuwe leider ervan, Mirjam Bikker heeft gedaan, is vorig jaar in de hitte van de vaccinatiedwang voorstellen dat iedereen zich maar moest laten testen alvoren welke bijeenkomst ook bij te wonen, aangeduid met ‘1g’.

 

Is het goede doen dan zó moeilijk??

Als je in Den Haag werkt, wéét je dat het Covidverhaal niet waar is. Dat het virus sowieso al in een lab in elkaar is gedraaid en dat het bovendien lang niet zo gevaarlijk is als de regering, de EU en de WHO ons wel wijsmaken. Dat er bijna niemand aan is overleden, alleen als patiënten al een andere aandoening hadden en dan corona erbij kregen. Niet dat dat niet erg is! Stel je voor, er zijn dus wetenschappers – onze eigen Marion Koopmans was daarbij – die daar in het Chinese Wuhan hebben lopen knutselen met een virus dat hoogstwaarschijnlijk alleen op vleermuizen viel. Dat hebben ze genetisch zitten aanpassen totdat het ook ménsen leuk vond en toen hebben ze het expres laten ontsnappen. Wat een misdaad tegen de mensheid en stel je nog eens voor: niemand mag daar zelfs maar over praten zonder gecensureerd en volledig afgeschaft te worden als volledige mens.

Dat je het met die kennis nog in je hoofd haalt om in een regering te gaan zitten, die valt voor de macht van de duiveltjessekte en er zo’n dictatuur op nahoudt om de mensen en de hele maatschappij blijvend te ontwrichten, is een halsmisdaad. Dat geldt voor de hele regering wat mij betreft. Ik weet dat veel christenen worstelen met zichzelf om dingen te kunnen doen, die ethisch verkeerd zijn en toch christen te blijven. Maar dat kán dus niet! Óf je kiest de weg van God, die de Waarheid even met een hoofdletter schrijft en niet terugdeinst om die uit te dragen óf je zegt tegen God: “Sorry lieve Heer, maar nu even niet” en dan doe je het verkeerde, als je dat dan zo nodig hebt. Het lijkt wel een verslaving, dat doen van verkeerde dingen, terwijl je weet dat je er anderen mee schaadt.

Ik snap niet dat mensen zó moeten worstelen om het goede te doen in hun leven. Dat dóé je toch gewoon? Als je omgeving het niet cool vindt, dan neem je daar afstand van, simpel. En als je kerk het niet met je eens is of je familie en vriendenkring, dan praat je erover dat je het goede toch echt moet doen, al is het misschien gevaarlijk of ‘lastig voor je carrière’. Wat is je carrière waard als je je geld moet krijgen door foute dingen te doen? Er zijn banen genoeg waar dat níet hoeft en anders kun je een eigen bedrijf beginnen waar je het wél goed doet. Het leven is echt niet zo moeilijk.

 

 Untold Times is an independent crowdfunded news website by Anastasía Vassiliou MA, a Greek journalist in the Netherlands who writes meaningful articles about issues that matter. Thank you very much for the donations that are coming in! But do help Anastasía to become even better known, by supporting her work with a monthly or once-only contribution to Untold Times. This is how you donate:

Buy Me A Coffee

 

On the international crowdfunding platform Whydonate:

 


 

Wat heeft de ChristenUnie zoal uitgericht de afgelopen jaren?

Nou, ten eerste zegt Segers dat hij zoveel steun heeft gehad aan Carola Schouten. Die is van de ChristenUnie, maar breekt wel eventjes heel Nederland cultureel, economisch én menselijk af, door de boeren van hun land te verjagen. Ze weet donders goed dat dat helemaal niet is vanwege de “stikstofuitstoot”. Als je die dan werkelijk wilt verlagen, laat die dieren dan wat vaker buiten staan. Er is ook andere dierenvoeding, die zorgt dat koeien een stuk mindet stikstof uitstoten bij hun toiletbezoekjes. Probleem opgelost. De boeren hoeven niet weg en de echte reden ervoor is dat de regering – en daar staat de CU dús ook voor – honderdduizenden huizen wil bijbouwen om nóg een paar miljoen meer asielzoekers op te kunnen nemen. En dat in een land waar we nu al als haringen in een ton zitten en daar vet chagrijnig van worden met z’n allen. Het is toch zo?

Hij bedankt ook onder meer Attje Kuiken, de nieuwe PvdA-baas. Als er íemand is, die altijd hatelijk doet tegen de rechtse partijen en die letterlijk áltijd verkeerde oplossingen voor alles wil, dan is dat Kuiken wel. Hoe kun je daar goed mee samenwerken als christen die de waarheid kent en die uitdraagt? Als die beweert dat ze vecht tegen mensenhandel en gedwongen prostitutie, dan zit er vast een duiveltje in het gras. Segers noemt ook Ulysses Ellian (VVD) die ik verder niet ken, maar die me wel een coole gast lijkt, zoals mijn zoons het zouden zeggen. Hij is tegen criminaliteit en staat daar ook voor. Wordt nu zelfs beveiligd, omdat hij die griezel van een Taghi graag zo lang mogelijk achter slot en grendel wil zien en houden. Van hem kan ik me weer wél voorstellen dat je daar graag mee zou werken. Maar Dilan Yesilgöz? De vrouw die Forum voor Democratie wil verbieden en Gideon van Meijeren nota bene in de beroemde jaarlijkse H.J. Schoolezing uitmaakte voor onwelriekende reuzel? En dan te weten dat ze uit een moslimland komt, waar varkens als onrein worden beschouwd. Van haar zou ík niets willen leren!

Dan noemt hij Kathalijne Buitenweg en Corinne Ellemeet. De eerste ken ik niet goed genoeg om een mening over te hebben en ik ben het zelfs met haar eens dat ze meer treinen wil en minder vliegtuigen. Corinne Ellemeet ken ik van Twitter, waar ze hard kan uitvallen tegen mensen die het niet met haar eens zijn. GroenLinks kan ontzettend overdrijven met hun claims over haat en discriminatie, dus als CU met déze dames en met minister Yesilgöz samenwerkt om een hele partij te verbieden, dan zie ik God echt nergens meer. Hij staat zelfs niet meer tussen alle dikke en hoge bomen in het bos zachtjes op de achtergrond te glimlachen. Als ik goed zoek, blijkt Hij buiten het bos stilletjes op een kei te zitten huilen om hoe deze hypocriete politici Zijn naam misbruiken om de hele democratie keihard om zeep te helpen. Misschien overdrijf ik, want de CU werkte ook samen met Lilian Marijnissen om uitbuiting van buitenlandse arbeidskrachten tegen te gaan. Het is alleen verre van integer genoeg allemaal. De CU werkte zelfs nog met de aantoonbaar door de extreemlinkse George Soros betaalde en opgeleide Laurens Dassen van Volt. Als er íemand geen werkend parlement wil, dan is het Volt wel.

 

Dan de opvolger: Mirjam Bikker

Wat ik beslist geloof, is dat Gert-Jan Segers een stabiele persoon is en dat de rest van het kabinet weet wat het aan hem heeft. Dat zegt EW Magazine ook, dat verder gelooft dat Segers’ vertrek het kabinet op losse schroeven zet. Nou, van mij mag het! Het wordt echt tijd dat we eens wat politici aan de macht krijgen, die níet bang zijn voor de machtige boevenclan van het World Economic Forum – volgens Gert-Jan Segers niets gevaarlijks an – van de EU, Amerika, de WHO, VN en welke gangsterbendes ik nog vergeten ben. Als Segers eerlijk tegen zichzelf en tegen ons is, vertelt hij dat het WEF wel degelijk een dreiging is. Anders zou hij als christen toch niet het land helpen afbreken, tegen beter weten in? Het is het WEF dat dat afdwingt.

Mirjam Bikker is dus degene die dat onuitvoerbare voorstel had van 1g tijdens corona. Ik moet haar wel nageven dat het zó’n dom idee was – hoe kun je immers hele menigtes laten testen voor een evenement? – dat de regering het hele plan van onderscheid maken tussen gevaccineerde en ongevaccineerde mensen liet donderen. Misschien heeft ze het wel expres gedaan en dán heeft ze mijn volledige steun! Helaas is zij ook voor gezinshereniging van ál die honderdduizenden asielzoekers die het land binnenstromen en die hier helemaal niet passen. Als je in God gelooft of anders wel in het goede, zeg je toch tegen Ursula von Brussel dat we deze mensen geen humane opvang meer kunnen bieden in een bomvol land. Dan stel je voor om die opvang netjes en – zo ge wilt – christelijk te regelen ergens in de regio van waar die mensen vandaan komen, waarbij christelijk dan staat voor degelijk.

Ik verwijs daarbij altijd maar naar Denemarken, Zweden en Finland, die ook EU-lid zijn, maar met veel minder inwoners toch asielzoekers mogen weigeren. Vandaag las ik dat Denemarken de Biddag voor het Gewas, die vroeger ook in Nederland bestond en in Kampen nog steeds, heeft afgeschaft. Dat was een vrije dag die ze opgeofferd hebben om de begroting rond te krijgen. Dat vind ik jammer, want het is alweer een christelijke feestdag die moet wijken voor van alles en nog wat wat we niet zouden moeten willen. Zoals betalen aan de oorlog in Oekraïne in plaats van zoeken naar een vredesoplossing, Rusland blokkeren waardoor wíj geen gas hebben en alle aanverwante larie. Maar met de asielzoekers heeft het land volkomen gelijk en is het een voorbeeld voor Nederland.

Ik wens Mirjam Bikker alle wijsheid toe en alle eerlijkheid om in deze beslist moeizame tijden toch bij zichzelf te blijven en te blijven strijden voor datgene wat God zou willen voor de wereld. Namelijk welvaart, geluk en gezondheid voor iedereen, een goedlopende democratie en een integere overheid.

 

 

donations Untold Times

 

 

Buy Me A Coffee

 


 

 

 

Follow the news by Email

 

By Anastasía Vassiliou, MA

Anastasía (Natassa) Vassiliou, born in Athens, obtained a Master's degree in Greek & French Literature and studied music in Thessaloniki, Greece. She speaks 7+ languages. Natassa ran a successful business in in-company trainings when she suddenly got paralysed. Out of love for her children she found out how to cure all diseases and healed many patients including herself. Nowadays she runs news website Untold Times, where she shares world news and gives fantastic analyses about hot topics.

Feel free to give a nice reaction:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.