port-containers-transport

De politie vindt steeds weer enórme ladingen cocaïne in de haven van Rotterdam en de laatste tijd ook steeds vaker in de haven van Antwerpen. Ik bedoel … 100 ton, dat is 100.000 kilo cocaïne! Wie snuiven dat in ‘s heremetietsnaam op? Daar gaan we vandaag eens naar kijken!

 

Uit de hand gelopen drugshandel

Na een heleboel andere berichten stond dít bericht 2 maanden geleden op het Nederlandse nieuws: meisje van 11 overleden bij schietpartij in Antwerpen. Het schudde de Belgische gelederen op: er moest iets gebeuren tegen de steeds verergerende drugshandel en bijbehorende criminaliteit. De dag erna werd bekend dat er vorig jaar 110 ton cocaïne was gevonden in de haven van de stad. Een maand later, in februari van dit jaar, stond er in het nieuws dat er alweer zoveel cocaïne was gevonden in de Antwerpse haven. Ditmaal zelfs twéé ton. Waarom gebeuren er zulke dingen? Wat maakt dat drugsbarons zóveel bravoure hebben dat ze überhaupt zulke grote ladingen witte zooi naar Europese havens durven sturen?

 

 Untold Times is de geheel onafhankelijke en dús crowdfunded nieuwswebsite van Anastasía Vassiliou. De site kan alleen in de lucht blijven met uw likes, deelacties, reacties, inschrijving voor de nieuwsbrief en niet te vergeten donaties. Duizendmaal dank voor de donaties die binnenkomen! Maar meer is absoluut nodig. Dat kan eenmalig en ook maandelijks via de drie manieren die hieronder staan:

Buy Me A Coffee

 

Via Whydonate:

 


 

Wat doe je hiertegen?

In de artikelen worden obstakels genoemd als dat het tijd kost om zoveel controles uit te voeren en tijd kost geld. Nog een probleem is dat vooral Nederland niet zo is ingesteld op het houden van controles om het geld van criminele organisaties in beslag te nemen. En België is er ook niet zo op ingesteld, omdat het probleem met de zó grote hoeveelheden coke daar relatief nieuw is. In Italië worden deze dingen wél gedaan, meldt het artikel vervolgens. Men begrijpt dat de drugs veelal voor Dubai bestemd zijn en dat het geld ervan wordt geïnvesteerd in luxeproducten. Nog iets leuks wat deze gasten doen: voorkomen dat concurrenten óók drugs kunnen importeren, hetgeen ripdeals wordt genoemd. Piraterij, zeiden we vroeger. Ordinaire zeepiraten zijn het, weg ermee!

De bekende “Hollandse” crimineel Taghi, waar de kranten jarenlang over vol stonden, is inmiddels uitgeleverd uit Dubai aan Nederland, samen met nog meer schurken. Dit moet meer gaan gebeuren, volgens het stuk. Vorige maand, op 17 februari namelijk, is een afspraak tussen België en Nederland enerzijds en vijf grote rederijen anderzijds gemaakt om drugshandel tegen te gaan. Die rederijen willen uiteraard ook geen drugs op hun schepen, want daardoor krijgen ze een slechte naam. Maatregelen zijn genomen als – ik citeergebruik van slim uitgeruste containers, zodat een alarm afgaat als eraan wordt gerommeld, screening van medewerkers, onderlinge informatie-uitwisseling en toewerken naar verdere internationale veiligheidsstandaarden in de strijd tegen criminele praktijken en drugssmokkel wereldwijd.

 

Probleem bij de wortel oplossen

Zelf denk ik eerlijk gezegd dat bizár hoge straffen zullen helpen én voorkomen dat die drugs worden verhandeld. Dat betekent dus eraan werken dat de mensen die troep niet meer nemen. Het is gewoon onvoorstelbaar zoveel coke als er kennelijk wordt gebruikt, overal en ergens op de wereld. Door meest jonge mensen ook, die helemaal geen idee hebben wat dat spul met ze doet. Ik denk dat die slimme machines in de havens best kunnen helpen om minder tijd kwijt te zijn, maar in de havens van afkomst van de schepen in Zuid-Amerika (vaak Brazilië) moet óók controle zijn. En er moet daar eens gewerkt worden aan de economie, zonder dat de Amerikanen dat weer in de weg staan. Dan hoeven de mensen in Zuid-Amerika niet meer in de cokeproductie te werken. Dan ís er gewoon geen coke meer om te vervoeren. Verder moeten de rederijen controleren en zoals ik al zei, moeten de straffen voor drugshandel gewoon zó idioot hoog zijn, dat mensen het niet meer durven.

Plus er moet hoognodig iets gedaan worden, zodat de mensen hier in Europa niet zo depressief worden. Een beetje leukere maatschappij met beter onderwijs en zorg, maar ook meer menselijke warmte en gezelligheid is iets wat heel hard nodig is. Iedereen kijkt tegenwoordig alleen nog maar op z’n dure iPhone en niemand praat meer met elkaar. Mensen zijn koud en onverschillig. Laten elkaar sterven waar ze naast staan. Leerkrachten zijn keihard tegen leerlingetjes op school. Ik denk dat de mensen dat zelf moeten doen. Vriendelijkheid en hartelijkheid zijn karaktereigenschappen die je kunt kweken.

Het is nergens voor nodig dat het Nederlandse drugsprobleem, dat heel duidelijk is veroorzaakt door het veel te zachte beleid erop, naar België verhuist. Wat moet gebeuren, is dat het ook in Nederland stopt en dat is door menselijke warmte en economische ontwikkeling, maar ook door de allerhoogste bazen aan te pakken. Gewoon het kernprobleem bespreekbaar maken en die lieden dan het gevang indonderen. Zo moeilijk is het niet. Je moet alleen niet laf zijn.

 

 

donations Untold Times

 

Buy Me A Coffee

 


 

 

 

 

Follow the news by Email

 

 

By Anastasía Vassiliou, MA

Anastasía (Natassa) Vassiliou, born in Athens, obtained a Master's degree in Greek & French Literature and studied music in Thessaloniki, Greece. She speaks 7+ languages. Natassa ran a successful business in in-company trainings when she suddenly got paralysed. Out of love for her children she found out how to cure all diseases and healed many patients including herself. Nowadays she runs news website Untold Times, where she shares world news and gives fantastic analyses about hot topics.

Feel free to give a nice reaction:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.