flash-of-understandig
Een flits van besef

Hebben we dit niet al eens eerder gezien? Over brute moordenaar Omikron

Het mag met een -k nu, Omikron. De vooruitgang is weer niet te stuiten. Nog meer vooruitgang? Volgens Brits premier Boris Johnsons tenhemelschreiende bericht in de Dailymail vandaag is de eerste Omikrondode een feit. Zullen we daar eens nader naar kijken? En ook waarom letterlijk alles wat er gebeurt en niet leuk is, zich constant herhaalt? Eerst het coronavirus zelf, dan Alfa, dan Delta en nu Omikron. Iedere keer hetzelfde cirkeltje weer. Als we weten hoe het werkt, kunnen we het stoppen.

 

Het regent Omikrondoden!

Hier is ‘ie, de vermeende eerste Omikrondode. Er zat alleen geen foto bij. Jammer toch, niet? Moet Omikrondode niet het woord van 2021 worden, beste Van Dale? Ik had al op ‘prikspijt’ gestemd, maar stem graag nog een keer hoor. En er moet waarschijnlijk nog een debat gevoerd worden over de vaag of het met een Hoofdletter moet of toch maar niet.

Zoals de Zuid-Afrikaanse arts dr. Angelique Coetzee – inmiddels wereldvermaard – al zo vaak verteld heeft, veroorzaakt de Omikronvariant van het Covidvirus een loopneus. Niemand in het hele land, dat toch wel net ietsjes groter is dan Nederland en net zo dichtbevolkt met z’n 60 miljoen mensen op 122 km² grondgebied, is in het ziekenhuis terechtgekomen door of zelfs maar mét Omikron en er is al zékers niemand aan overleden. Er moet me eerlijk van het hart dat ik het niet eens meer grappig vind, wanneer wereldpolitici van zo’n kaliber als Johnson zo met een pokerface staan te liegen voor de camera. Dan ga ik me echt afvragen hoelang ze voor zoiets voor de spiegel moeten oefenen en of we die uren niet van hun salaris moeten aftrekken.

In Zuid-Afrika wonen toch gewoon mensen net als hier? Waarom zou er daar dus niets aan de hand zijn en hier de IC’s uitpuilen van de Omikronmensen, die bij bosjes midden op straat sterven aan de killervariant van het uniekdodende coronavirus SARS2-Covid? Dat is statistisch onmogelijk en dan moet u nog nagaan dat ik meestal een 3 had op wiskunde vroeger op school. Op rekenen had ik trouwens meestal een 8, even voor de volledigheid hoor. Dan gaan we nu naar het herhalende aspect van de coronacrisis kijken en dat aansluitend gauw oplossen.

 

 The Happy Times is een onafhankelijke mediawebsite, die volledig draait op donaties. Zonder uw bijdrage kan dit platform geen dag bestaan en ook niet zonder mensen die ingeschreven zijn voor het nieuws en die het nieuws delen op sociale media en via de e-mail. Natassa Vassiliou vecht heel hard voor een betere wereld en heeft een unieke frisse, positieve kijk op de wereld. Heel veel dank voor de donaties die binnenkomen. Help ons echter blijven bestaan en steun ons met een eenmalig of beter nog maandelijkse donatie. Anders hebt u straks alleen nog maar de NOS! Zo kunt u doneren:

Via WhyDonate:

 

Herhaling is de moeder van de perfectie

Ik geloof dat dit de Engelse variant van het Nederlandse “oefening baart kunst” is, maar het past wel perfect bij de situatie. Vogeltjesgriep, gekkekoeienziekte, SARS1-Covid, SARS2-Covid, Mexicaanse varkensgriep en ziekte van Lyme (niemand heeft het opgemerkt, maar dat was óók een uitbraak die expres veroorzaakt was): constant worden er virusziektes uitgemolken in laboratoria om er uitbraken mee op touw te zetten. Bij de dierenziektes moeten de dieren dan in één klap allemaal geruimd worden, waarbij ruimen dan betekent doden. Dat traumatiseert de overblijvende dieren als die er zijn tenminste en de boeren. Bij de menselijke ziektes moet iedereen mondkapjes op, thuisblijven in quarantine en verplicht ongeteste en gevaarlijke vaccins nemen.

 

Onveilig

Bazige en geprogrammeerde mensen voelen zich eigenlijk altijd onveilig. Dat doen ze door eeuwig woorden als ‘ik voel me onveilig‘, ‘ik voel me bedreigd (door ongevaccineerde mensen)’ of ‘ongevaccineerde mensen (of wie ook die anders denkt dan zij) zijn gevaarlijk‘ te bezigen. De media staan er bommetjevol mee en op teevee wordt het dagelijks herhaald en herhaald. De woorden onveilig en gevaarlijk triggeren de mensen immers met angst en sommigen zelfs met paniek.

Als iemand bang is, is die niet meer in staat na te denken over wat datgene waar ze zo bang voor is, eigenlijk voorstelt. Momenteel is het een virusje dat in het begin in 2020 even een flinke griep veroorzaakte en daarna alleen verkoudheidjes. Het monster onder het bed bleek een zwarte sok te zijn, die in het donker net op een duivel leek. Het probleem is dat mensen die het licht proberen aan te zetten, waardoor alles duidelijk wordt en de angst verdwijnt, voor gek gezet worden, de mond gesnoerd en binnenkort misschien zelfs wel opgepakt. In Australië, Oostenrijk, Duitsland en nog wel meer landen gebeurt het al, dus dat kan in Nederland ook zomaar voorvallen. Als de regering maatregelen neemt tegen deze gevaarlijke extremisten en terroristen, die de samenleving onveilig maken, moet het wel waar zijn, zo denken mensen die zichzelf te veel overbelasten om verder dan hun neus te kijken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anastasía Vassiliou, MA

Anastasía (Natassa) Vassiliou, born in Athens, obtained a Master's degree in Greek & French Literature and studied music in Thessaloniki, Greece. She speaks 7+ languages. Natassa ran a successful business in in-company trainings when she suddenly got paralysed. Out of love for her children she found out how to cure all diseases and healed many patients including herself. Nowadays she runs news website Untold Times, where she shares world news and gives fantastic analyses about hot topics.

Feel free to give a nice reaction:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.