shrimp-salad

Heerlijke Griekse garnalensalade

Al een tijdje heb ik geen recepten meer geschreven. Hier is een recept voor een vurrukkuluku garnalensalade, die u in vijf minuten maakt en die ook nog oergezond is.

 

Ingrediënten voor 2 personen:

-ca. 200 gram middelgrote gepelde garnalen
-een paar blaadjes kropsla naar smaak
-een komkommer
-twee lenteuitjes
-ca. 150 gram echte Griekse feta (en niet van die Deense zooi!)
-een paar scheppen Griekse yoghurt
-wat vers citroensap naar smaak
-zeezout en zwarte peper ook naar smaak
-een beetje (verse) dille

-een diep bord of saladeschaal
-een kommetje

 

 Natassa News is een onafhankelijke mediawebsite, die volledig draait op donaties. Zonder uw bijdrage kan dit platform geen dag bestaan en ook niet zonder mensen die ingeschreven zijn voor het nieuws en die het nieuws delen op sociale media en via de e-mail. Natassa News vecht heel hard voor een betere wereld en heeft heeft een unieke frisse, positieve kijk op de wereld. Heel veel dank voor de donaties die binnenkomen. Heel veel dank voor de donaties die af en toe binnendruppelen. Help ons echter blijven bestaan en steun ons met een eenmalig of beter nog maandelijkse donatie. Anders hebt u straks alleen nog maar de NOS! Zo kunt u doneren:

Via WhyDonate:

Via BackMe.org door hier te klikken.    OF

 

Bereiding:

Snij de sla, de komkommer, de feta en de lenteuitjes klein en voeg ze toe aan de garnalen in de saladeschaal of op het bord. Neem dan de kom en doe daar de yoghurt, het citroensap, de (gesneden) dille en het zout-en-peper in. Even goed mengen en over de salade gieten en uw salade is klaar!

Als u geen tijd hebt om te koken, kunt u er prima (stok)brood bij eten of de salade zelfs óp brood doen. Hij vult uitstekend.

 

Eet smakelijk!  —  Καλή όρεξη!

 

 

You can also donate through the well-known Dutch donation platform BackMe.org by clicking here.

OR

 

 

 

 

 

Anastasía Vassiliou, MA

Independent Crowdfunded Journalist. | Solves World Problems in Stunning Articles, Columns & Podcasts. | Studied Greek & French Literature, Specialised in Psycholinguistics. | Speaks Greek, English, French, German, Italian, (Spanish, Kurdish,) Dutch. | Unique Expertise in Traditional Medicine, Psychology, Education, Music, Business & International Politics. | Lover of Capital Letters, Coffee & Bougatsa. Proud Greek. Married and Mom of 2.

Please feel free to give a nice reaction

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.