salade-gr

Wie kan u beter Grieks en algemeen mediterraan leren koken dan ik, die uit een gastronomische familie kom met een échte chefkok als zwager en twee geweldige koks als moeder en schoonmoeder? Verder heb ik veel mensen gekend uit andere mediterrane landen, waar ik ook weer van geleerd heb. Het eten is gezond en veel recepten zijn daarbij hartstikke goedkoop om te maken. Heel handig in deze moeilijke tijd denk ik! Ik ga dus alvast een paar recepten online zetten en u steunt mij dan weer met een donatie, met een royale deelactie, een leuke reactie, een like en een inschrijving voor mijn nieuwsbrief.

Toen ik erachter kwam dat ik Griekse was, ging ik gelijk naar Thessaloniki naar een zomercursus Grieks. Daar aangekomen voelde ik me onmiddellijk helemaal thuis, zoals ik me nog nooit gevoeld had. Logisch, want mijn moeder komt uit de buurt van Thessaloniki. Maar ze woont met mijn vader in Athene (nu in Florida, maar dat is voorlopig) en de keuken is daar een stuk rijker dan bij ons in het noorden. Mijn man komt van Kreta en daar is de keuken zo mogelijk nóg weer beter en uitgebreider. Toen ik nog zieke mensen beter maakte voor mijn werk, had ik medicinale recepten op mijn website staan. Sommige van de recepten die ik nu deel en gá delen, zijn ook medicinaal. Ze helpen bijvoorbeeld bij een goede stoelgang, voor een betere bloedsomloop en dat soort dingen meer. Dat zouden ze in ziekenhuizen moeten doen! Ik heb nooit begrepen waarom het eten daar meestal zo slecht is en heel ongezond ook.

Mocht u de mediterrane (niet mediterraanse hè, dat is fout!) keuken nog niet kennen, dan heb ik hier twee artikelen voor u erover. Dan bent u gelijk helemaal bij.

Deel I vindt u hier.

Deel II vindt u hier.

 

 Untold Times is de geheel onafhankelijke en dús crowdfunded nieuwswebsite van Anastasía Vassiliou. De site kan alleen in de lucht blijven met uw likes, deelacties, reacties, inschrijving voor de nieuwsbrief en niet te vergeten donaties. Duizendmaal dank voor de donaties die binnenkomen! Maar meer is absoluut nodig. Dat kan eenmalig en ook maandelijks via de drie manieren die hieronder staan:

Buy Me A Coffee

 

Via Whydonate:

 


 

Op dit moment ben ik heel ambitieus en denk ik dat ik vandaag nog wel even een stuk of 10 recepten zal delen. Maar het is een hoop werk om alle ingrediënten uit je hoofd bij elkaar te visualiseren, op te schrijven en in de uitleg te verwerken. Er zijn lezers die handig zijn met koken, maar ook die meer uitleg nodig hebben. En er moeten foto’s bij, wat heel lastig is als ze gratis moeten zijn. Tja u betaalt mij niet netjes hè, dan kan ik natuurlijk ook zelf geen geld uitgeven om mijn site professioneler te maken. Mensen vinden het tegenwoordig maar normaal om anderen uit te buiten. Als ik geld had, liet ik ook zo’n mooie betaalmuur maken, maar dat is te moeilijk om zelf te doen. En als je er gewoon om vraagt – wat helemaal niet nodig zou moeten zijn! – doen mensen de knip NIET open. Schandalig!

Onder de menuknop ‘Food’ vindt u straks een paar recepten en denk erom dat u mij steun geeft in ruil voor alles wat ik ú geef!

 

 

donations Untold Times

 

Buy Me A Coffee

 


 

 

 

 

Follow the news by Email

 

 

By Anastasía Vassiliou, MA

Anastasía (Natassa) Vassiliou, born in Athens, obtained a Master's degree in Greek & French Literature and studied music in Thessaloniki, Greece. She speaks 7+ languages. Natassa ran a successful business in in-company trainings when she suddenly got paralysed. Out of love for her children she found out how to cure all diseases and healed many patients including herself. Nowadays she runs news website Untold Times, where she shares world news and gives fantastic analyses about hot topics.

Feel free to give a nice reaction:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.