You are currently viewing Het sprookje van Hongarije en de Russische olie

Het sprookje van Hongarije en de Russische olie

Bijna dagelijks als ik het nieuws induik, staat er wel iets bijzonders in dat ik hier wil komen vertellen. Vandaag niet over Handige Harry, maar over de Handige Hongaren. En eerst heel even koffie met een grapje over de Russische voormalige president en premier Dmitri Medvedev, die zich soms lekker kras kan uitdrukken.

“We gooien gewoon een raket op die internationale rechtbank daar in Den Haag”, riep hij uit en dat was een welkome vulling voor de Hollandsche couranten. Die kunnen dan immers weer een paar weken blijven zeuren over hoe agressief die Russen wel niet zijn. Medvedev kijkt er ook zo vrolijk bij, zoals u ziet. Die zit vast al met zijn hand aan de knop om die raket zélf af te schieten.

 

 

 Untold Times is de geheel onafhankelijke en dús crowdfunded nieuwswebsite van Anastasía Vassiliou. De site kan alleen in de lucht blijven met uw likes, deelacties, reacties, inschrijving voor de nieuwsbrief en niet te vergeten donaties. Duizendmaal dank voor de donaties die binnenkomen! Maar meer is absoluut nodig. Dat kan eenmalig en ook maandelijks via de drie manieren die hieronder staan:

Buy Me A Coffee

 

Via Whydonate:

 


 

De Hongaren zijn nog niet dom hoor

Oil pipelines in Europe
De Druzhba-pijplijn met een dubbele tak van Rusland naar Duitsland en van Rusland naar Hongarije in het donkergroen

 

Maar nu naar de Hongaren. Die hádden nog een andere pijplijn, namelijk de Druzhbapijplijn. Daar kwam olie uit Rusland uit, maar helaas moest dat ding afgelopen zomer toch echt dicht. Gedoe over betalingen, was de smoes. Hongarije had namelijk niet een officieel langetermijncontract met Rusland om goedkopere prijzen te krijgen en schrok toen van de rekening. Dat is tenminste wat er in de kranten stond en de EU weigerde op hetzelfde moment om de subsidies waar het land recht op had en op gerekend had, uit te betalen. Dat is natuurlijk hartstikke vals, maar zo is de Europese Unie nu eenmaal. Je moet woke zijn en zo niet, dan máken we je wel woke, zo luidt hun motto.

Dus wat ze nú doen, is dezelfde ruwe Russische olie eerst via Kazachstan naar Azerbeidjan vervoeren met weer een andere pijplijn en daarna met een schip de Caspische Zee over naar Baku. Daar zit een Hongaars olie- en gasbedrijf, genaamd MOL Group, dat de olie opvangt en verder brengt naar Kroatië. Van daaruit gaat het naar de raffinaderij helemaal in Slowakije, waar MOL Group óók zit. Daarna wordt het zwarte goud met vrachtwagens of soms weer met pijpleidingen vervoerd naar de plekken waar het verkocht wordt. Benzinestations, bedrijven …

 

Hongarije heeft zijn economie zojuist gered

Hongarije had een nieuw inkomen nodig, aangezien de Europese Unie het land plotseling in de steek heeft gelaten met flauwe smoezen over dat het er zogenaamd niet democratisch zou zijn. In de rest van Europa is het zeker wél democratisch? In Nederland is corruptie zelfs legaal. Hoezo democratie? De regering blijft zelfs nu ze zó keihard verloren heeft bij de Provinciale Statenverkiezingen, ijskoud zitten. Dat kan in geen enkel ander land.

Maar Hongarije heeft een goede manier gevonden om zijn economie te redden en persoonlijk vind ik het wel stoer. En realistisch ook. We kunnen nu wel zeggen dat Rusland de duivel is en we daar geen olie van gas van mogen kopen, maar de échte duivel zit hier in Nederland. Rusland is een doodnormaal land net als alle andere. Waarom de mensen steeds op Poetin stemmen? Niet omdat ze ertoe gedwongen worden of door trucs bij de verkiezingen, maar omdat ze hem een goede president vinden. Ik weet echt niet sinds wanneer dat verboden is. Het is vrij om te stemmen op wie je wilt: dat is immers democratie en als je dan de verliezer bent, zet je je daar overheen. Zo is het leven. Bovendien is er geen ander land dat gas en olie kan leveren behalve Rusland. Het is wel bijzonder dom om ruzie met dat ene land te zoeken dan!

 

 

donations Untold Times

 

Buy Me A Coffee

 


 

 

 

 

Follow the news by Email

 

 

 

Natassa Vassiliou, MA

Anastasía (Natassa) Vassiliou writes sound and objective analyses about countries that have made the positive decision to develop their economies with the help of Russia, China and each other. *Education: Greek & French Literature. *Career: 4 years music, 25 years education, 13 years finding how to cure all diseases, 3 years journalism. *Loves: kids, μπουγάτσα, coffee, boeren, facts & experts. *No to: Jeugdzorg, egoists, bonkers, whinyfaces & digital ID's. *Orthodox Christian.

Feel free to give a nice reaction:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.