ukraine-kiev
Kyiv

Hoe gaat het nu écht in Oekraïne?

Zoals Paul Craig Roberts van het Amerikaanse Institute for Political Economy laatst opmerkte, is Rusland niet het type toneelspeler op het wereldtoneel dat z’n oorlogen in de media voert. Amerika, land van de showbizz, post de hele dag filmpjes van hun acties of van acties die niets met de oorlog die ze nu weer aan het voeren zijn, te maken hebben. Dan heb je in ieder geval de indruk dat je weet hoe het zo’n beetje gaat, maar Rusland vertelt gewoon wat ze doen en ondertussen doen ze precies dat wat ze zeggen.

Bovendien zijn hun belangrijkste twee nieuwskanalen, te weten Russia Today en Sputnik, geblokkeerd in Amerika en Europa. Ook op Rutube, het Russische YouTube, kun je helemaal niets zien over hoe het de oorlog vergaat. Dus ook al zou Rusland de oorlog in Oekraïne verfilmen, dan nog zouden wij het niet te zien krijgen. Er doen verder zoveel nepfilmpjes de ronde op het internet, dat je nooit zeker weet of je de juiste oorlog wel aan het bekijken bent en of de beelden wel recent zijn. We moeten het doen met het superobjectieve persbureau Tass dat een paar keer per dag wat berichtjes twittert en met nieuws van journalisten uit allerlei landen, die aan wat nieuws proberen te komen. Vandaag vertel ik niets meer over wat staatshoofden zelf tegen me zeggen met de Apparaatjes, want er wordt als een gek afgeluisterd en ik heb al een paar keer iets in een artikel verteld wat niet helemaal klopte. Nu doen alle journalisten dat wel, want niemand kent de hele waarheid, maar ik wil wel zo objectief mogelijk berichten.

Als ik zelf de woorden van president Poetin, berichten over wat minister van Buitenlandse Zaken van Rusland Sergey Lavrov zegt en zo nog wat nieuws van her en der samen neem, denk ik het volgende: Rusland wil Oekraïne helemaal innemen en dan de mensen in het land zelf laten stemmen wat ze voor toekomst willen. Onafhankelijk, bij Rusland, lid van EU en/óf NAVO, een graanschuur voor alleen Europa worden of misschien wel een kenniseconomie of iets heel anders …. Dat is wat ik denk. Oekraïners zijn hartstikke artistiek en gek op technologie ook, dus wie weet wat ze gaan kiezen. De Russen hebben het helemaal gehad met het globalistische geblunder van de arrogante Amerikaanse Democraten en de EU-top. Op dit filmpje hier kunt u zien hoe de Russen ongeveer vorderen met de inname van het land. Ook dit filmpje is gebaseerd op nieuws dat beschikbaar is en het is van gisteren:

 

 

 Natassa News is een onafhankelijke nieuwswebsite, die volledig draait op donaties. Zonder uw bijdrage kan dit platform geen dag bestaan. Natassa Vassiliou vecht met haar unieke frisse blik en enorme kennis heel hard en uiterst effectief voor een betere wereld. Heel veel dank voor de donaties die binnenkomen. Help Natassa News echter blijven bestaan en steun haar met een eenmalige of beter nog maandelijkse donatie. Zo kunt u doneren:

Via WhyDonate:

 

De invasie vertraagd?

De westerse media en politici schreeuwen om het hardst dat Rusland de invasie van Oekraïne niet aankan en dat de inname van het land veel minder snel verloopt dan gepland. Het feit dat ze zelf precies niets doen om Oekraíne te helpen vechten, zegt al duidelijk genoeg dat daar niets van klopt: zowel Amerika als Europa kunnen de Russen gewoon niet aan, want die hebben wel het allerbeste en grootste leger op de wereld. Goed getraind en strategisch onderlegd. Daarom verspreiden de Verenigde Staten en de EU zoveel verkeerd nieuws. Ze zien hun ondergang aankomen en het enige dat ze kunnen doen, is proberen de publieke opinie te bespelen om het uitstel van executie zolang mogelijk uit te stellen. En de mensen zijn allemaal ongenadig dom dat ze de onzin die hun teevees uitschettert, nog geloven ook. Even je verstand erbij en je hebt het spel zo door.

Niettemin denkt Paul Craig Roberts dat de Russen naïef zijn en beter wat meer geweld zouden kunnen gebruiken. Het minimum aan geweld dat zij willen gebruiken teneinde de bevolking niet al te erg af te schrikken, werkt tegen hen, zo redeneert hij. Ze zijn eigenlijk te aardig en hij is bang dat die eigenschap tegen ze gebruikt zal worden.
Tom Luongo denkt weer heel anders: hij ziet dat Rusland het westen gemakkelijk aankan en dat alles prima op schema verloopt in Oekraïne. Luongo zegt dat Rusland het westen op de knieën wil hebben door Oekraïne in te nemen en dan de regels veranderen in een set veel vriendelijker dan we de laatste decennia gewend zijn.

Radio Show Hal Turner meldt dat het Russische leger twee dagen geleden, op vrijdag 4 maart, al 40% van het Oekraïense grondgebied onder controle had en hun leger voor 75% had uitgeschakeld. Daarvoor gebruikt hij een gelekt overheidsdocument uit Oekraïne:

De situatie in Oekraïne voor de invasie

De video is alweer van gisteren, maar toen was er een Oekraïense mevrouw uitgenodigd in een Frans actualiteitenprogramma. Die vertelde eventjes haarfijn hoe de situatie in Oekraïne was, voordat de Russen er binnenvielen. Niks sprookjesdemocratie, niks rechten voor iedereen en niks regering die vecht tegen corruptie. De regering is juist enorm dictatoriaal en zeer gewelddadig. De president is een acteur en hij heeft zijn hele cast meegenomen als adviseurs etcetera, toen hij door de Amerikanen aan de macht geholpen werd. Veel Oekraïners hebben hun twijfels over de legitimiteit van de verkiezingen in 2019, waarmee hij verkozen werd.

 

 

Hiermee hebt u weer even wat objectiever nieuws over de oorlog in Oekraïne dan dat van de reguliere media. Het is een hele toer om het dagelijks op te sporen en het kost me heel wat uren op Twitter. Ik doe het graag, maar mijn werk moet wel gesponsord en verspreid worden. Google doet dat immers niet, omdat het hun niet aanstaat als je iets aardigs over de Russen zegt en omdat ik nu eenmaal ik ben. Dus eventjes helpen met abonneren op het nieuws, artikelen delen en doneren!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Natassa Vassiliou, MA

Anastasía (Natassa) Vassiliou writes sound and objective analyses about countries that have made the positive decision to develop their economies with the help of Russia, China and each other. *Education: Greek & French Literature. *Career: 4 years music, 25 years education, 13 years finding how to cure all diseases, 3 years journalism. *Loves: kids, μπουγάτσα, coffee, boeren, facts & experts. *No to: Jeugdzorg, egoists, bonkers, whinyfaces & digital ID's. *Orthodox Christian.

Feel free to give a nice reaction:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.