darrabucca

Hypothalamus: lichaamsprocessen en meer

Al zoekend naar oplossingen om zelf gezond te worden en daarbij de hele wereld mee omhoog te slepen, kwam ik nog weer een stukje hersenen tegen: de hypothalamus. De thalamus hebben we al gehad: dat is een eitje (geel op de afbeelding) in je hoofd, dat op een voetstuk (paars, onder het ei) wordt gedragen door je hypothalamus. Here you can read the same article in English.

 

hersen-limbisch-duits
Het limbische systeem met in het geel de thalamus

Hij zet het ei op een voetstuk en meer dan dat: hij regelt al je lichaamsprocessen van de aanmaak van hormonen tot het aansturen van je hypofyse, seksueel gevoel, moedergevoel, sociaal gevoel, inlevingsvermogen en hongergevoel aan toe. Een lief dingetje. Als je het leuk vindt om er meer over te lezen, heb je hier een stukje dat ik zelf aardig geschreven vind en het meest volledig van wat ik tegengekomen ben.

Als nou je hypothalamus een beetje moe wordt van het alsmaar dragen van dat zware ei, net zoals Atlas moe werd van het dragen van de aarde, dan kun je allerlei klachten krijgen. Iedere avond hoofdpijn, precies op het moment waarop je partner een beetje liefde met je wil delen, altijd hongerrrrrr resulterend in overgewicht en zelfs paranoia.

Helemaal van de kook door zo’n klein dingetje in je hersenen. Je hypothalamus weegt vier gram, maar kijk eens wat hij allemaal regelt! Dus wat heb ik gedaan? Ik heb eens in mijn mineralenbestand zitten kijken waar dat ding volgens mij op moet leven. Wat zijn brandstof is, met andere woorden. En wat vond ik? Silicium! Dat heb je nodig om het ding weer te laten werken. Nu zul je dat echt wel genoeg binnenkrijgen, maar je kunt altijd kijken of het helpt om je lichaam een zetje de goeie kant op te geven. Abrikozen, bananen, citroen en andijvie zitten er vol mee. En als je bij me komt, dan gaan we zorgen dat het dingetje weer werkt.

 

 Natassa News is een onafhankelijke mediawebsite, die volledig draait op donaties. Zonder uw bijdrage kan dit platform geen dag bestaan en ook niet zonder mensen die ingeschreven zijn voor het nieuws en die het nieuws delen op sociale media en via de e-mail. Natassa News vecht heel hard voor een betere wereld en heeft heeft een unieke frisse, positieve kijk op de wereld. Heel veel dank voor de donaties die binnenkomen. Heel veel dank voor de donaties die af en toe binnendruppelen. Help ons echter blijven bestaan en steun ons met een eenmalig of beter nog maandelijkse donatie. Anders hebt u straks alleen nog maar de NOS! Zo kunt u doneren:

Via WhyDonate:

Via BackMe.org door hier te klikken.    OF

 

Dan heb ik nog een aardig muziekje voor je. Een hypothalamusmuziekje. Het ding regelt al met al eigenlijk je bioritme en ook je dagritme. Om dat weer werkend te krijgen, is een ritmisch muziekje nodig. Dus … Abba voor jou en hun liedje Mama mia uit 1975. Een heel fijn ritme zit er in dat liedje en dat is precies wat je hypothalamus goed kan gebruiken. Benny en Björn wisten wat ze schreven!

 

 

 

 

 

U kunt ook doneren via het welbekende Nederlandse donatieplatform BackMe.org door hier te klikken.

OF

 

 

 

 

 

 

 

Natassa Vassiliou, MA

Anastasía (Natassa) Vassiliou is the inventor of how to heal all diseases. To thank her, the Dutch government destroyed her life, her three businesses and stole her two beloved sons away. This after kidnapping her as a child from her family in Greece. Education: Greek & French Literature. Career: 4 years music, 25 years education, 13 years traditional medicine, 3 years journalism. Loves: kids, μπουγάτσα, coffee, boeren & experts. No to: Jeugdzorg, egoists, bonkers, dipshits & digital ID's. Orthodox Christian.

Feel free to give a nice reaction:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.