cardamom
Kardamom, een Indiaas keukenkruid

Indiaanse wijsheid deel II: gewicht verliezen en meer

Binnenkort ziet u een slanke den op de foto, want ik kreeg van Standing Bear de oplossing om ein-de-lijk gewicht te verliezen. Wie mij al langer kent, zal denken: het zal wel weer loslopen, want wat ik ook allemaal doe, het helpt toch geen ene bal. Wie echter niets probeert, oogst zéker geen succes en dat wat ik nu doe, is wel degelijk de uiteindelijke manier om gewicht te verliezen. Het is overigens ook om aan te komen, want dat is altijd hetzelfde middel!

 

Twee vrouwen!

Toch heb ik eerst nog even iets over Standing Bear, van wie ik gisteren en eergisteren les kreeg en die iedere keer uren geduldig bij me staat om me te helpen. Vandaag kreeg ik het eindelijk na dagenlang keiharde concentratie, waarbij mijn oudste zoon denkt dat ik óf gek geworden ben óf de hele dag slaap, voor elkaar om de ziel van de schildpad in mijn beide zoons te knijpen. Omdat Standing Bear een heer is, maar woorden als ‘heer’ of ‘meneer’ niet bij hem passen, vroeg ik hem of hij nog een idee had hoe ik hem kon noemen. “Baboulia!”, zei hij. Het klinkt bijna Grieks en ik begreep dat het iets in de trant van ‘oom’ ofzo betekent. Baboulia it is!

Maar ik wilde zeggen over hem dat hij twee vrouwen had. Vandaag was zijn eerste en naar zijn eigen zeggen ook ‘echte’ vrouw Zazette bij me en ze is verdrietig. Ze is geweldig lief en straalt ook veel respect uit, maar ik zie verder aan haar dat ze niet genoeg gerespecteerd is tijdens haar leven. Hoezeer het ook kennelijk ‘normaal’ was dat Indiaanse stamhoofden van de Poncha’s soms meerdere vrouwen hadden: als de eerste vrouw het er niet mee eens is, kun je dat als man echt niet maken. Indianen vragen immers altijd elkaars instemming en ik ben nu ook verdrietig. We gaan uiteraard proberen haar te helpen, alleen al omdat zij ons ook zoveel helpen en nog wel vanuit het hiernamaals! Dat is erg lief hoor.

 

Genezen is universeel!

Nadat we nu een dag of drie samen aan het genezen zijn geweest, hebben we geconcludeerd dat de Griekse traditie aan de ene kant en de Indiaanse aan de andere allebei een helft van de waarheid bevatten. Alles wat zij weten, is correct en wat wij weten ook. Costas en ik hebben inmiddels naast onze eigen traditie Afrikaanse, Joodse, Chinese en Indiase kennis opgedaan, maar een aantal stukken van de gefragmenteerde oude kennis ligt bij de Cherokees. Baboulia Standing Bear ziet mij als een collega-healer ‘die al heel veel weet’ en het mooie is dat de Indianen dezelfde betekenis aan kleuren en planten geven als wij. Dat is dus wel degelijk dé waarheid, want universeel. Als ik loop te krakelen dat je geen kurkuma moet nemen en geen cannabis, is Standing Bear het volledig met me eens. Ook over EMDR is hij totaal niet te spreken, want dat is trauma’s NIET genezen, precies zoals ik al jaren roep.

Alleen gelooft u mij niet, terwijl ik net als hij uit een millenia-oude familie van genezers kom, maar hem wel, omdat hij een Indiaan is. Zullen we dat eens anders doen? De tot nog toe grootste healer aller tijden komt immers wel naar míj toe en behandelt mij als zijn gelijke. Het feit dat ik mijn ouders moet missen doet daar niets aan af: ik heb de kennis intuïtief in me zitten en hoe ik ook mijn leven lang mishandeld ben, die krijgt niemand eruit. Costas hielp me de kennis weer aan te wakkeren en omdat we nu iets moeten genezen, wat nooit eerder heeft gekund – de satansekte – zijn we samen al 13 jaar aan het uitvissen hoe we onze familie weer bij elkaar moeten krijgen. In mijn vorige column vertelde ik dat de Indianen mensen die de satansekte over zich heengekregen hebben, ook niet weten te genezen. Je krijgt de hele sekte wel met ontzettend veel moeite uit ze, maar ze genezen niet en worden niet meer zichzelf. Omdat het leven in zichzelf goed is, moet er een oplossing zijn, maar die zoeken we nu dus met een groep topdeskundigen, waar ik deel van uitmaak. Het zijn Costas en ik, onze beide moeders, Bill Gates, Standing Bear en Zazette Primeau, die nu zegt dat het vrouwelijke van ‘baboulia’ ‘tikía’ is.

Gisteren hebben baboulia Standing Bear en ik de hele nacht naar alle helende planten op de wereld gekeken. Net als ik altijd doe, zei hij ook dat planten hem zelf vertelden wat hun geneeskrachtige werking is. Maar nu we alle planten bijeen namen, overlapten sommige elkaar en moesten we een aantal iets bijstellen. Toen bleek het niet zo heel eenvoudig te zijn om hun ziel te vinden en daarmee hun exacte werking. Het kan heel goed zijn dat er nog wat geschoven moet worden, maar we hebben bijna de hele kennis teruggevonden. Misschien moet ik nog dit zeggen: de meeste mensen denken dat juist sjamanen kunnen genezen, maar dat is niet zo. Een sjamaan is een wijze man of vrouw die de natuur perfect kent, maar die kan niet per se genezen. Een genezer kent niet alle planten, maar wel de geneeskrachtige. Die kan de bovenwereld in om patiënten daar te genezen, kan zelf medicijnen maken en weet hoe je trauma’s geneest. Het is niet hetzelfde beroep.

 

 Natassa News is een onafhankelijke nieuwswebsite, die volledig draait op donaties. Zonder uw bijdrage kan dit platform geen dag bestaan. Natassa Vassiliou vecht met haar unieke frisse blik en kennis heel hard en uiterst effectief voor een betere wereld. Heel veel dank voor de donaties die binnenkomen. Help Natassa News echter blijven bestaan en steun Natassa met een eenmalige of beter nog maandelijkse donatie. Zo kunt u doneren:

Via WhyDonate:

 

Dus hoe wordt u nou slank?

Door eerst naar mij te luisteren en mijn goede raad op te volgen! U wordt NIET dik van eten, niet van suiker of vet, maar wel als u aanleg hebt voor overgewicht en meer gaat eten dan normaliter, terwijl u niet meer beweegt. Het lymfestelsel moet namelijk het vocht uit uw voeding halen in de dikke darm, maar dat is een trage stroopbedoening. Als u niet een beetje beweegt, kan dit stelsel het vocht niet goed opnemen, omdat het dan stil blijft staan. Wees dus niet langer bang voor suiker, want ook de Indianen vertelden me dat alle soorten suiker bacteriën in de longen doden. Daarom zit er zoveel suiker in hoestsiroop! Eet ook gerust gewoon vet, maar geen kokosvet en geen sojaolie, slaolie of andere troep. Gewoon olijfolie, zonnebloemolie, maisolie en roomboter.

cardamom
Kardamom, een Indiaas keukenkruid

Waar wordt u nou wél dik van? Wel, om te beginnen bestaat overgewicht pertinent NIET uit vet, maar altijd uit vocht. Als uw omgeving u erom uitlacht, zegt u maar dat de Indianen het ook zeggen en dat die bijna nooit overgewicht hebben. Alle traditionele kennis die nog intact is, zegt het bovendien en het is waar. Als u gewoon redelijk gezond eet en ook wat beweging en buitenlucht krijgt, doet u niets verkeerd. Niet overdreven veel groente, want daar krijg je de ziekte van Crohn van. Geen rare smoothies, geen groente met fruit combineren en ook gewoon een paar keer per week vlees en vis eten. Niet bang zijn voor brood en als u toch dik wordt door bepaalde voeding, hebt u waarschijnlijk een allergie. Diabetes, waar je enorm van kunt opzwellen (type 2), is ook eigenlijk een allergie. O ja en diabetes type 1 is gewoon te genezen hoor. Alles kan genezen.

Hebt u trauma’s, genees ze dan met behulp van mijn video, want ook daardoor kunt u aankomen. Van verdriet bijvoorbeeld of van zorgen. En dan is er het middel: sterke koffie, want koffie houdt uw vochtgehalte in toom. Geen slootwater, want dat helpt niet! En dan doet u er kardamom in, want dat zorgt dat uw gewicht op peil komt of blijft. Kardamom is gewoon in de supermarkt verkrijgbaar tegenwoordig en ook gemalen. Dat is handiger dan knoeien met de zaadjes. Gemalen ziet het eruit als een lichtgelig poeder. Hebt u óndergewicht, dan is het advies hetzelfde!

Bent u nu allergisch voor koffie of voor kardemom, dan kunt u het beste beginnen met het verwerken van oud zeer met mijn video en het drinken van kamillethee, als het lukt met een beetje citroensap en honing. Kunt u er niet tegen, dan zonder. Het is erger als u zich zorgen maakt dan als u de regeltjes niet kunt uitvoeren! Ik kan ook niet tegen regels, dus we kunnen elkaar een hand geven. Hoe ik mijn allergieën verder heb overwonnen, dat is door heel langzaamaan een héél klein beetje van datgene te nemen waar ik niet tegen kon. Dat was bijvoorbeeld koriander, hetgeen een probleem was aangezien ik getrouwd was met iemand die dat óveral doorheen deed. De kat waar ik ook een beetje allergisch voor was, nam ik soms toch op schoot en dan nam ik de bulten voor lief. Niet te lang, maar gewoon eventjes, want iets forceren is nooit goed. Ik begon echt met een halve centimeter van een blaadje koriander en na een paar maanden kon ik er gewoon tegen. Met een notenallergie kan dat niet op deze manier, maar bij andere allergieën kunt u het heel voorzichtig uitproberen.

 

Tijd om The Happy Times te steunen door u te abonneren op mijn unieke artikelen en columns, vol informatie die u nergens anders kunt krijgen. Verder door mijn artikelen overal te delen en te doneren.

 

donations

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Natassa Vassiliou, MA

Anastasía (Natassa) Vassiliou analyses the news with her unique fresh insight. She studied Greek & French Literature, with minors in law ethics and teaching mother language plus specialisation in media psychology. 25 years in education & business trainings followed. 13 years in traditional medicine research and coaching & 2 years in the media. Natassa loves kids, Greece, coffee & nice people. Also cherries, apes, boeren, cooking & experts. No to Jeugdzorg, egoists, bonkers, dipshits & digital ID's. Proud Greek, Orthodox Christian and Mom of 2 Awesome Big Boys, she is sadly handicapped.

Feel free to give a nice reaction:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.