painting-native-american

Indiaanse wijsheid

“Het is maar goed dat je geleerd hebt hoe je op de hand moet wassen!”. Terwijl ik het beddengoed en een paar fleecedekens op de hand in het bad aan het wassen was, aangezien ook onze wasmachine het begeven heeft en ik geen reparatie kan betalen, hoorde ik een mannenstem. Toen ik opkeek, zag ik een echte Amerikaanse Indiaan vanuit het hiernamaals vriendelijk naar me knikken. Hij had alle tijd voor me en dat was voor het eerst in 13 jaar dat ik met mensen uit het hiernamaals kan praten. En ik kreeg les van hem in healen op z’n Cherokees.

Ik wilde dit eigenlijk niet publiceren, want in Nederland weet je maar nooit of je niet wéér door het slijk gehaald wordt als je een zogenaamde innerlijke leraar hebt. Maar volgens de Indiaanse meneer – en Costas was het ermee eens – zou ik er juist respect voor krijgen. Zelf denk ik dat ik niets krijg, want zo gaat het altijd. Aangezien ik het genezingswerk niet meer doe, maar u waarschijnlijk nog wel het een en ander te genezen hebt, schrijf ik dit niet in een boek, maar hier op mijn website voor iedereen. Tegen een eerlijke donatie, een abonnement op mijn columns en delen van mijn stuk. Het is immers niet eerlijk dat ik altijd maar gratis al mijn kennis moet weggeven en zóveel voor de mensheid moet doen, terwijl ik geen enkele waardering of respect ervoor terugkrijg en bijna geen donaties ook. Het is de hoogste tijd dat ik gerechtigheid krijg!

Natassa Vassiliou 2013
Ik in 2013 met nog een volle bos haar.

 

Hooggeëerd bezoek uit het hiernamaals

Tijdens het wassen, waarbij ik diep gebukt moest staan om bij de badkuip te kunnen en dat met een gebroken rug die nooit meer goed geheeld is, viel mijn haar steeds in mijn gezicht. Ondanks de speld waarmee ik het in bedwang poogde te houden. Het komt omdat ik bijna geen haar meer over heb. Alle haren zitten overal in de was en vallen de hele tijd op de vloer, maar op mijn hoofd is het hopeloos.
“Kastanjebladeren heb je nodig”, zei de Indiaan, die mijn gedachte opving. “Voor je haren, dat ze weer vol worden”. Ik antwoordde dat het de tijd niet voor kastanjebladeren was en dat ik niet zo gauw wist waar ik die kon kopen. Dat ik er bovendien geen geld voor had, want dat mag immers niet van die sekte die me nóg altijd beheerst. “Is er niet iets anders wat ook werkt? Ik gebruik wel henna”, probeerde ik, maar de man schudde van nee. Alleen de tamme kastanjeboom kon uitkomst bieden voor mijn verloren prachtbos met haar.

Toen ik een tijd later klaar was met de was, ging ik een garnalensalade maken als avondeten. De Indiaan wilde alles weten over de dressing die ik ervoor maakte. U kunt die vinden in het recept – zie link. Ik pakte een diep bord uit de keukenkast en legde erbij uit dat wij Grieken altijd van diepe borden eten. “Niet van die platte! Die gebruiken we niet”, zei ik lachend. Tot mijn verbazing antwoordde de Indiaan als volgt: “Wij ook. Wij eten ook altijd van diepe borden”. Ik wist niet hoe ik het had en keek hem verbaasd aan. “Ja echt hoor”, bevestigde de echte Indiaan nogmaals. “Wij eten net als jullie van dat eten dat Europeanen meestal ‘soep’ noemen”. Ik wist precies wat hij bedoelde, want onze linzen- en witte bonenschotels worden hier in Europa ook altijd ‘soep’ genoemd. “Maar dat zijn bonen, gewoon bonen. Peulvruchten. En iets met olie. Dat zijn eenpansgerechten waar olijfolie in zit en groente. Dat is geen soep voor ons idee!”. We moesten allebei hard lachen om de gelijkenis.

 

 Natassa News is een onafhankelijke mediawebsite, die volledig draait op donaties. Zonder uw bijdrage kan dit platform geen dag bestaan en ook niet zonder mensen die geabonneerd zijn op het nieuws en die het nieuws delen op sociale media en via de e-mail. Natassa Vassiliou vecht heel hard voor een betere wereld en heeft een unieke frisse, positieve kijk op de wereld. Heel veel dank voor de donaties die binnenkomen. Help Natassa News echter blijven bestaan en steun Natassa met een eenmalig of beter nog maandelijkse donatie. Anders hebt u straks alleen nog maar de NOS! Zo kunt u doneren:

Via WhyDonate:

Via BackMe.org door hier te klikken.    OF

 

Standing Bear

Ik bedacht me opeens dat ik de Indiaan nog steeds niet had gevraagd hoe hij heette. Wel hadden we het gehad over het woord Indianen, dat in tegenstelling tot het Engelse Indians niet tevens ‘mensen uit India’ betekent.
“Native Americans”, zei hij. “Dat is het Engelse woord voor ons”.
Maar in het Nederlands en ook in het Grieks is er geen goede vertaling voor ‘native’, wierp ik tegen. Dat zou dan ‘oorspronkelijke bewoners van Amerika’ worden. Een mondvol en er zit geen enkel gevoel in. Terwijl het woord ‘Indianen’ in mijn beide moedertalen het gevoel oproept van vrije mensen met mooi steil lang haar op paarden, die alles over de natuur weten. Dat vond de Indiaan mooi en hij vond dat we dan gewoon dat woord maar moesten blijven gebruiken.

pipo-klukkluk
Pipo de Clown met zijn grote vriend Klukkluk de Indiaan

Ik vertelde over het spelletje Cowboys en Indianen dat we vroeger speelden, waarbij de Indianen de good guys waren en we cowboys als koibois uitspraken. “En in Pipo de Clown was ook een Indiaan, Klukkluk. Hij was ontzettend grappig en de acteur was een échte Indiaan”, vertelde ik trots. (Toen ik het later even opzocht, bleek dat laatste niet helemaal te kloppen. De acteur was Herbert Joeks).

“Mag ik vragen wie u eigenlijk bent?”, vroeg ik vervolgens beleefd. “Ik ben Standing Bear, je kent me al wel”, antwoordde Standing Bear eenvoudig. “Nee maar, u bent die beroemde Indiaanse meneer van vroeger, die iedereen kent en die heel veel goeds hebt gedaan!”, schrok ik. “En u komt zomaar met me praten? Wat een eer! Komt u dan uit het hiernamaals?”. Jazeker, daar kwam hij vandaan en hij had alle tijd voor me. “Jij doet toch óók zoveel goeds voor de wereld?”, zei hij met een mooie namaste-groet, zo met zijn handen gevouwen. Het was voor het eerst in 13 jaar dat iemand alle tijd voor me had, sinds ik zo’n beetje dagelijks allerlei types uit de geestenwereld moet spreken om ze of te bevrijden of er een einde aan te maken. Ja, hij had echt alle tijd en hij was gekomen om wat kennis van de Cherokees met me te delen. Hopelijk zou die helpen om eindelijk eens van die vette satansekte af te komen.

 

Les van een beroemde Indiaanse healer

En ja, alle Indianen met lang steil haar zijn Cherokees, legde Standing Bear uit. In de Wikipedia stond namelijk over hem dat hij een ‘Poncha’ was en uit Nebraska kwam. “Cherokees is een overkoepelende naam”, verklaarde hij en ik excuseerde me dat ik zo weinig over Indianen wist. “Ik ben altijd bang dat ik dingen verkeerd leer”, vertelde ik verlegen.
“En kunnen jullie dan ook genezen net als Costas en ik? Dat mensen daarna nooit meer dezelfde ziekte kunnen krijgen? En gaan jullie dan ook de bovenwereld in om geesten te trekken?”, vroeg ik nieuwsgierig. “Ja hoor”, was het antwoord. “Onze healers gaan ook ‘the other realm’ (het andere rijk) in”. Dat had ik nog nooit meegemaakt, dus ik werd steeds benieuwder wat deze Indianen dan nog zouden weten wat wij niet hadden ontdekt in de 13 jaar dat we dit werk doen.

Dat was nogal wat. Standing Bear had niets op met moderne artsen. “Als je ziek bent en je neemt een pil, word je toch niet beter?”, zei hij. “Moderne dokters negeren de hele natuur, helen geen trauma’s en genezen niets, maar zijn wel respectloos naar ons toe. Zelfs een gebroken been kun je beter met zalf, traumahealing en rust behandelen dan met een operatie”.
De enigen op de wereld die alle kennis over echte genezing nog hebben, zijn dan ook de Cherokees, zo zei hij.
“Hebt u wel eens mensen bij u gehad die de satansekte op bezoek hadden gehad en kon u die helpen?”, vroeg ik. Het antwoord was: “Ja, ik heb ze wel bij me gehad, maar hoe ik ook alle geesten bij ze weghaalde – die zet die sekte immers bij de mensen neer – en hoe ik ook alle trauma’s genas, ze kwamen niet terug. Ze werden niet meer zichzelf”, eindigde hij droevig. Op dat punt zitten Costas en ik ook al geruime tijd: alle trauma’s zijn weg, alle geesten en andere bouwwerken van die gekken zijn uit ons weg, maar genezen is er niet bij.

Geneeswijzer
Onze geneeswijzer klopte niet helemaal

“Maar planten helpen ook niet echt hè”, zei ik verdrietig.
“Jawel hoor, je moet alleen de juiste hebben. Jij kent onze planten nog niet. Misschien helpt het als ik je die vertel en ook het genezen met behulp van dieren”. Nou en of ik dat wilde!
“Dat wat geneest in een plant, is niet een mineraal of vitamine. Het is de ziel van de plant”. Opvallend was dat hij het Engelse woord soul gebruikte en niet spirit, zoals altijd gezegd wordt over Indianen. Dat was verkeerd vertaald vanuit hun taal, zei Standing Bear erover. “Dus jouw mooie schema waarin je poogt alle medische informatie te proppen, klopt niet helemaal. De dieren die erin staan, genezen niet allemaal en de planten werken niet op basis van voedingsstoffen”. Zie ons schema hier rechts.

Ik was blij met de kritiek, want ik had er wel vaker over gedacht om het achthoekige schema met kleuren, tonen, planten, voedingsstoffen en organen dat we bijhouden, maar te vergeten. Maar mijn moeder en Costas waren het daar niet mee eens. We hadden allebei gelijk, want het schema werkt wel, maar de planten moeten eruit. Ook klopte het niet volgens Standing Bear dat vitamines en mineralen samenwerken met secundaire stoffen zoals quercetine, ethyleen, bioflavonoïden enzovoort. “Die genezen gewoon níet“, zei hij. “Iedere vitamine heeft één werking: dat is ook weer de ziel ervan”, legde hij eenvoudig uit. Als je meerdere werkingen vindt, heb je de ziel van het stofje niet te pakken. Bovendien kun je beter niet met vitamines werken, maar met hele planten. Vitamines doen maar heel beperkt werk en al die pillen slikken is ook niet zo gezond”. Ik was blij met dit antwoord, want zoals u wel weet, hou ik helemaal niet van vitaminepillen. Beter de hele plant, maar mij gelooft u nooit.

 

Intuïtief weten

Dus de ziel van de koffieplant of van de cacaoplant maakt dat je je vrolijk voelt, na chocola gegeten te hebben of koffie gedronken te hebben. Niet de dopamine die erin zit. “Dokters zoeken antwoorden op de verkeerde plek. Plantkunde is niet iets wat je uit je hoofd kunt leren en logisch maken. Het is iets intuïtiefs. Planten spreken tegen je en vertellen je wat ze aan genezing doen”.
Dat kon ik beamen, want ik weet ook altijd wat een plant doet – een vrucht, groente, kruid of wat het ook is – als ik die zie. Je weet ook intuïtief welke plant iemand nodig heeft en nu ik dat kon loskoppelen van de vitamines die er eventueel ook in zitten, begreep ik waarom ik zulke dingen altijd gewoon weet. Je kúnt er geen wetenschap van maken, want er zijn nu eenmaal meer dingen op de wereld dan alleen wiskunde. Met wiskunde kun je prachtige dingen doen, maar geen ziektes genezen. Ik kan overigens zien welke voedingsstoffen er in een bepaalde plant – kruid, bloem, struik of boom – zitten. Dat zijn vaak meer dan de wetenschap erin ziet.

Ook over EMDR, de hippe manier van trauma’s vooral niet genezen, was Standing Bear niet te spreken. “Je programmeert je hersenen ermee en als je later iets in je leven wilt veranderen, kan dat niet omdat je op slot zit”. Precies wat ik al jaren zeg en waarom ik altijd veracht word. Nee, ik heb gelijk! EMDR geneest niet en Standing Bear was er stellig over: “Na een jaar of 3 tot 5 krijg je er klachten door. Gedragsproblemen, maar ook komen je trauma’s terug en erger dan ze eerder waren. Mensen geloven erin, omdat de verzekering het vergoedt en iedereen beweert dat het zogenaamd goed zou zijn. De wetenschap zegt het ook, maar die kan zulke dingen niet bepalen”.
EMDR, EFT (Emotional Freedom Technique) en aanverwante methodes met allerlei nieuwe, hippe namen, zijn NIET goed voor u en dat is dat! Als u zichzelf problemen wilt bezorgen, moet u dit soort methodes vooral gebruiken. Alleen al het feit dat er zoveel varianten van EMDR bestaan met allemaal andere namen, betekent al dat het niet klopt. Iets wat wél werkt, is universeel.

 

Geneeskrachtige dieren

Iedereen weet dat Indianen zogenaamde totemdieren kennen: dieren met een geneeskrachtige werking. Iedereen heeft een eigen dier dat hem beschermt, zo wordt gezegd. Ik vroeg me dus af hoe je dan werkt met geneeskrachtige dieren. Standing Bear zegt: “Je concentreert je op een dier. Je mediteert erop, totdat je zijn ziel kunt zien of voelen. Die breng je vervolgens over op jezelf”.
Aha, dacht ik. Eitje. Even mediteren op een dier en dan de kracht ervan in jezelf terugzetten. Ik vroeg hem dus hoeveel dieren er waren en welke kracht ze hadden, maar de communicatie was niet de hele tijd optimaal en hij kon het me niet vertellen. Er was storing. Ik moest het zelf raden en omdat mijn intuïtie nog altijd niet perfect werkt, vond ik dat wel een goede oefening voor mezelf.

Omdat wij last van de satansekte hebben, is datgene wat gerepareerd moet worden het feit dat die lieden ons hun wil hebben opgelegd. Dat moet hersteld worden. Zoals ik al vertelde, heeft Standing Bear het nooit voor elkaar gekregen om mensen zoals wij – met zulke erge schade aan hun ziel – genezen te krijgen. Op een gegeven moment loop je stuk en wat je ook doet: de persoon wil maar niet genezen. Daar zitten wij nu ook al wel bijna een jaar mee. Standing Bear dacht dat een meditatie op ons eigen krachtdier misschien zou helpen om onze ziel weer heel te maken en zo gingen we aan het werk om ze te vinden. Het duurde uren en omdat de Indianen geen olifanten kenden, kwamen we één dier tekort. Costas vond dat later, toen hij ging helpen mediteren en Bill Gates zag dat we niet het dier met de eigenschap die we missen, moeten opzoeken, maar alleen ons eigen krachtdier. Dit zijn alle dieren:

 

  1. Schildpad: staat voor wilskracht
  2. Beer: staat voor intuïtie
  3. Wolf: staat voor wijsheid
  4. Adelaar: staat voor zelfbewustzijn (het bewust zijn van wie je bent)
  5. Jaguar (of andere katachtigen): doelgerichtheid (heel goed weten wat je wilt en hoe je dat bereikt)
  6. Uil: oordeelsvermogen
  7. Olifant: intelligentie en geheugen

 

Hoe vindt u dat dier nu? Met het dier dat je krachtdier is, heb je een band. Het is je favoriete dier bijvoorbeeld of zo’n dier komt altijd op je af, je droomt er wel eens over en dat soort dingen. Ik heb een goede band met schildpadden. Overal waar ze zijn, vind ik ze en ze zijn niet bang voor me. Ook ben ik gek op ze, wat iedereen altijd heel raar vindt. Maar mijn échte helemaal favoriete dier dat is een olifant. Dat is altijd al zo geweest en dat dier past ook beter bij me. Plus datgene waar ik zo’n last van heb, dat is mijn geheugen dat niet werkt. Standing Bear zei: “Iedereen wil altijd een wolf hebben, maar de andere dieren zijn net zo goed, mooi en wijs. je bent niet traag als je een schildpad als dier hebt, bijvoorbeeld”. Ik vertelde hem over onze Broum, die altijd probeerde ergens langs te kruipen waar hij niet door kon. Dan hoorde je hem heel zachtjes kreunen – uh, uh! – van inspanning en als hij moe werd, viel hij in slaap. Daarna ging hij stug door met duwen, net zolang totdat hij of erdoor was of wij hem over het obstakel heen hielpen. Als er één dier doorzettingsvemogen heeft, dan is het wel een schildpad! Zo hebben alle bovengenoemde dieren een kracht, die alleen zij in diezelfde mate hebben.

Als u dacht dat ik het éventjes voor elkaar bokste om de kracht van onze dieren weer in ons te krijgen, had u het helemaal mis. Zelfs Costas die zo’n grote wilskracht heeft, kreeg de wijsheid van de wolf maar niet meer in zichzelf gepropt. Zelf had ik het aan de stok met een beer, want we dachten eerst dat ik een beer nodig had. Maar ik werd door mijn hersenen op een filmpje getrakteerd, waarbij een moederbeer met twee kleintjes aangevallen werd door mensen en waarbij ik ertussen moest springen om de baby’tjes te beschermen. Dat betekende dat ik de kracht van de beer al in me had. Met de olifant ging het ook uiterst moeizaam, maar na uren stroomde de kracht van het babyolifantje dat ik voor me zag, toch in me. Toch was het nog niet klaar en ook bij deze meditatie werd een babyfantje door een krokodil gepakt. De moeder kon het niet redden en weer moest ik ertussen komen: de kracht van de olifant zat dus ook in me. Bij de kinderen ging het daarna gemakkelijk, maar alweer trad er geen verandering op. Maar bij u misschien wel, dus probeert u het maar. Bij ons zitten de problemen immers veel dieper dan bij anderen, omdat die sekte ons zo vreselijk toegetakeld heeft.

Ik krijg nog meer lessen van Standing Bear, want iedereen heeft ook nog een eigen kleur en een ster. Misschien nog wel meer zelfs en ik ken nog lang niet alle Amerikaanse kruiden. Als ik iets heb om te melden, zal ik het doen. Zelf ben ik immers geen genezer meer, dus waarom mag u het niet gewoon weten? Je moet toch weten hoe je ziektes geneest? Dokters kunnen dat niet hoor en farmaceuten net zo goed niet. Wel verwacht ik dat u respect toont voor mijn werk. Blijkbaar kan dat niet gewoon vanzelf gebeuren, wat ik heel raar vind en moet ik het de hele tijd weer zeggen. Déél mijn columns nou eindelijk eens, abonneer u op het nieuws, zodat ik na 13 jaar schrijven eindelijk eens een publiek heb en doneer gewoon voor mijn werk. U ziet dat ik geen rooie cent meer heb en dat die satansekte overal, maar letterlijk OVERAL tussen zit om mijn leven te saboteren. Mijn zoon is door die clan al zijn geld kwijtgeraakt, waar hij zo zuinig op was. Bovendien doneert u voor andere columnisten of media ook, dus waarom voor mij opeens niet? Ik schrijf dingen die niemand anders op de hele wereld weet en kreeg zelfs van een paar politici complimenten over mijn grote schrijftalent. Het hoort niet nodig te zijn dat ik moet bedelen om een aalmoes. Dat is minderwaardig en dat heb ik niet verdiend! Hup mensen!!

 

 

U kunt ook doneren via het platform BackMe.org bdoor hier te klikken.

OF

 

 

 

 

 

Natassa Vassiliou, MA

Anastasía (Natassa) Vassiliou analyses the news with her unique fresh insight. She studied Greek & French Literature, with minors in law ethics and teaching mother language plus specialisation in media psychology. 25 years in education & business trainings followed. 13 years in traditional medicine research and coaching & 2 years in the media. Natassa loves kids, Greece, coffee & nice people. Also cherries, apes, boeren, cooking & experts. No to Jeugdzorg, egoists, bonkers, dipshits & digital ID's. Proud Greek, Orthodox Christian and Mom of 2 Awesome Big Boys, she is sadly handicapped.

Feel free to give a nice reaction:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.