boy-sea-surfing

Is er eigenlijk nog hoop voor de toekomst? (Ja)

We leven in roerige tijden, waarin we niet alleen over de toekomst, maar zelfs over het heden geen enkele zekerheid hebben. Alles is omgedraaid ten opzichte van vroeger. Alles wat vroeger goed was, heet nu slecht en andersom. Vrijheid bijvoorbeeld wordt nu slecht genoemd door onze regering en racisme wordt nu als iets goeds gezien. Segregatie. Gevangenschap in mondkapjes en covidvaccins. Toestanden over het klimaat. Is er eigenlijk nog wel hoop voor de toekomst?

Altijd als je leest of een film bekijkt over de toekomst, ziet die er ongeveer als volgt uit:

 

future-ufo-city

 

Bijna kleurloos, donker, met een bewolkte en helemaal chemisch vervuilde lucht en overal controle, hier op de foto in de vorm van ufo’s. Alles helemaal volgebouwd en nergens een stukje natuur over. Of het ziet er zó uit, dat kan ook:

 

 Natassa News is een onafhankelijke mediawebsite, die volledig draait op donaties. Zonder uw bijdrage kan dit platform geen dag bestaan en ook niet zonder mensen die ingeschreven zijn voor het nieuws en die het nieuws delen op sociale media en via de e-mail. Natassa News vecht heel hard voor een betere wereld en heeft heeft een unieke frisse, positieve kijk op de wereld. Heel veel dank voor de donaties die binnenkomen. Heel veel dank voor de donaties die af en toe binnendruppelen. Help ons echter blijven bestaan en steun ons met een eenmalig of beter nog maandelijkse donatie. Anders hebt u straks alleen nog maar de NOS! Zo kunt u doneren:

Via WhyDonate:

Via BackMe.org door hier te klikken.    OF

 

smart-world-future

 

Deze versie is dan iets beter voor het milieu, maar al die straling in de lucht is weer niet zo best voor de mens en eigenlijk ook niet voor de rest van de dieren en planten. Maar dit is ongeveer wat iedereen zich voorstelt van de toekomst en gek genoeg is míjn beeld daarbij faliekant anders. Ik zie de toekomst meer zo:

 

boy-sea-surfing

 

Kan de toekomst ook léúk worden?

Heel gemeen van mij misschien, maar ik denk dat bijna iedereen dit laatste toekomstbeeld véél liever ziet dan de eerste twee. Maar hoe kóm ik erbij om me de toekomst zo heel anders voor te stellen dan echt verder iedereen op deze hele planeet? Ja, dat weet ik natuurlijk niet! Als ik aan de toekomst denk, dan zie ik prachtige groene parken, mooi in alle kleuren geverfde huizen met tuintjes en balkonnetjes en een rond dorpsplein met vrolijk pratende en musicerende mensen. Of mensen die gezellig samen een toneelstuk opvoeren en enorme lol hebben daarbij. Kinderen die overal tussendoor rennen en lachen, maar elkaar niet pesten. Vaders, moeders, tieners, jongvolwassenen en ouderen allemaal bij elkaar in de avondzon en een hele hoop gezelligheid. Dat zie ik gewoon. En dus denk ik dat dat best kan gebeuren ook. Waarom niet?

Dat hele techgebeuren, dat is best aardig hoor, maar je wordt er ook doodmoe van. Veel grote bedrijven en wetenschappers weten zich geen grenzen te stellen aan wat ethisch okee is en wat niet. Ze gaan maar door en door. Ze maken virussen na, die op een vleermuis zitten en maken ze dan zo dat ze ook op mensen gaan zitten. En dan maken ze een goedje in een spuit dat zogenaamd de ziekte die het virus veroorzaakt, moet stoppen. Maar waarom máák je zo’n virus dan, als het toch weer kapot moet? Alles alleen maar voor de werkverschaffing en omdat die vaccins zo lekker verdienen? Hou toch op man! We nemen wel weer ouderwets een kop kamillethee met honing en citroen.

Ik denk dat die gekte van steeds maar weer de meest bizarre en ook doodenge gadgets en apparaten uitvinden, zal stoppen. We zitten al zo’n beetje aan de limiet van wat mogelijk is en op een gegeven moment kan zelfs de meest perverse geest gewoon niets meer verzinnen om nog in een lab te maken. Ik denk niet dat we weer naar de steentijd gaan ofzo, maar dat we weer normaal gaan leven. Een beetje logisch zonder al die verschrikkelijk verslavende games, zonder levende robots en meer van die rare zooi. Geen nanotechnologie meer, geen manipuleren van DNA, maar eens onderzoek doen naar hoe je het beste onderwijs kunt geven. Wat de leukste en leerzaamste leerboeken zijn en hoe je het voor mekaar krijgt om op school leuk naar buiten te gaan om kikkers te bestuderen, bij mensen te kijken die een ambacht uitvoeren en meer zulke dingen die écht leerzaam zijn én leuk. Ik noem maar een idee.

 

En dan het milieu hè

Jawel, ik denk ook dat dat gezever over het klimaat wel gauw zal stoppen. Vandaag zag ik al ergens in de krant staan: klimaatverandering in plaats van klimaatopwarming. Ik kan het stuk niet meer vinden, maar hier staat het ook. Alles op het klimaat betrekken gaat ook niet meer op zoals u ziet. Erg hè dat menselijk falen die vreselijke overstromingen van de laatste tijd heeft veroorzaakt en dat de regering er doodleuk over liegt. Maar de waarheid komt al uit:

limoensapIk hoorde het Robert Jensen zeggen in één van zijn laatste shows: het klimaat zal altijd veranderen en dus ben ik niet tegen klimaatverandering. Ik ben het er helemaal mee eens. Maar klimaatopwarming is echt je reinste flauwekul, mensen! Dat kunnen we met de beste wil ter wereld niet. Hoeveel scheten je ook samen met je kinderen laat; hoeveel Coca-Cola je ook drinkt en hoe vaak je per jaar ook naar Barcelona vliegt én weer terug: het klimaat wordt er geen nanograadje warmer op. Wel is het gewoon gestoord gedrag om zoveel te vliegen. En al die plastic flessen zijn ook nergens voor nodig. Gebruik zo’n sportfles en was die gewoon af. Staat nog stoer ook!

Als je het water uit de kraan niet lekker vindt, zet er dan zo’n filter op of doe het in een kan met water en een klein beetje zeezout. Even roeren en drinken maar. Of doe er schijfjes citroen en limoen in. Word je gelijk slank van en heel gezond, want in weinig voedsel zitten zoveel vitamines als in een citroen en een limoen samen. Zoveel oplossingen die de natuur níet belasten. Ik noem er maar zo een paar. En neem de auto niet als het niet nodig is. Dat soort dingetjes kun je doen voor het milieu.

En als je dan toch bezig bent, neem af en toe eens fairtrade producten. Echt zoden aan de dijk schijnen ze niet te zetten, maar hoe meer mensen ze kopen, des te beter ze zullen worden. Tenslotte moet het maar eens normaal worden dat iedereen op de wereld een goed salaris voor zijn of haar werk ontvangt, niet? Alleen als we leven naar onze idealen, kunnen we die ook verwezenlijken. Als we alleen maar zéggen dat we iets zouden moeten doen, maar het vervolgens nalaten, gebeurt er niets.

 

Hoe krijgen we die leuke toekomst?

Als je die toekomst met dat zeesurfende jochie wilt, moet je die alvast zelf zoveel mogelijk gaan leven. Alles wat je daarbij vindt horen. Rust in plaats van stress bijvoorbeeld. Vrolijkheid en vrijheid in plaats van gevangenschap en zure mensen om je heen. Gezond maar wel normaal en lekker eten. Op je vrije dag écht uitrusten en de boel de boel laten. Je niets meer aantrekken van al dat covidgezever en het klimaatgeëmmer. Doen in plaats van willen. 

Dan is het er niet morgen al ofzo, maar dan komt het wél. Zeker als meer mensen het gaan doen en dat gebeurt echt wel. Niemand wil deze tech-en-geldwolvenwereld meer, behalve een paar versleten ouwe opoes zoals die Soros die volgens mij allang dood is, die Gates, die Biden en wie heb je nog meer aan ouwe knarren? Hun wereld is de oude wereld en niet de nieuwe! Zo zit het en niet anders. Jongeren willen dat snelle niet meer hoor! Die willen doen wat ze leuk vinden en plezier in het leven hebben. Ze willen dat iedereen het gewoon goed heeft en ze doen het niet voor minder. We komen er wel! Ga maar meedoen, dan gaat het sneller.

 

 

donations-NN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please feel free to give a nice reaction

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.