meisje-klein

Persoonlijk heb ik Jeugdzorg mijn hele leven achter me aan en er zijn heel, heel veel mensen in vergelijkbare situaties. Kinderen worden zomaar afgepakt zonder enige reden, kinderen zitten in zware jeugdinstellingen waar ze mishandeld en misbruikt worden, kinderen krijgen allerlei belachelijke ‘hulp’trajecten opgedrongen en als je probeert Jeugdzorg weer af te schudden, heb je naast de waard gerekend. Het is net onkruid: hier sla je ze van je af en elders duiken ze weer op. Ze kunnen je kind niet pakken met een leugen over jouw zogenaamd slechte ouderschap, dus gaan ze de privacywet tegen je gebruiken: Jeugdzorg paait je bange kind en jij als ouder mag niet weten wat hij of zij tegen hen gezegd heeft. Of ze halen ergens een valse ‘diagnose’ van een stoornis vandaan voor jou of je kind en zo krijgen ze macht over je gezin. Het is een vuile, vuile business en iedereen die nog steeds gelooft dat Veilig Thuis, de Raad voor de Kinderbescherming, SAVE, de WSG, het consultatiebureau, Jeugdbescherming, het wijkteam of welke andere organisatie ook eerlijk en open is, die zit er totaal naast.

Hier laat ik je gewoon een aantal artikelen uit de media zien van de laatste paar jaar. Allemaal klachten over een slecht functionerend, broddelend en zelfs konkelend Jeugdzorg dat hele gezinnen ruïneert met bewijzen en alles. Lees ze maar en hou daarbij de volgende vraag in je achterhoofd: wát heeft publicatie van het artikel dat ik nú lees, aan verbetering opgeleverd in de Jeugdzorg?

 Dit hier is een hele pagina vol in de Telegraaf met allemaal klachten over het functioneren van Jeugdzorg.

Hier is een hele lijst met allemaal tv-programma’s bij de NPO over narigheid in de Jeugdzorg.

Op deze blog een enorme lijst met allemaal fouten die Jeugdzorg maakt, zoals het negeren van wetenschap, van wetten en … lees het maar! De hele website staat vol.

Hier een hele blog vol met problemen die allemaal gemaakt worden in Jeugdzorg. Vet veel reacties ook van mensen die het er moeilijk mee hebben.

Een verslag van een tv-programma over hoe de problemen in Jeugdzorg steeds groter worden uit 2019. Het is overigens onzin dat dit gedrocht beter zou functioneren als ze meer geld zouden krijgen! Ze hebben het gehad vorige herfst en sindsdien is het eerder nóg erger geworden dan beter.

Slachtoffers van Jeugdzorg die verkracht zijn, krijgen maar liefst een vergoeding van €5000. Nou nou zeg wat een geweldige oplossing pfff …

Problemen in Jeugdzorg al halve eeuw hetzelfde liedje. Dit zegt TPO.

Ouders in actie tegen Jeugdzorg, een artikel van januari dit jaar.

Dit hier is wat Jeugdzorg zelf schrijft over z’n problemen. Ze willen een structurele oplossing en denken dat ze die hebben als ze minder administratieve lasten hebben. Lachertje!

Dit mag je alleen lezen als je abonnee bent bij de NRC, maar in dit artikel uit 2019 staat dat Jeugdzorg zélf meestal de problemen creëert in gezinnen.

Dit artikel gaat over kinderen die hulp van gemeentes nodig hebben en hoe moeilijk dat allemaal gaat.

Hier, chaos: gemeentes stoppen betalingen aan Jeugdzorg vanwege de coronacrisis.

Dit is een jengelstuk van Jeugdzorg over hoe zielig ze wel zijn en hoe erg ze wel bedreigd worden door boze ouders. Tja, pak dan hun kinderen niet zonder pardon af! Communiceer, wees eerlijk, misbruik je macht niet en wees open. Hiermee heb je dus te maken, als je veranderingen wilt in de Jeugdzorg: met mensen die totaal kritiekloos zijn naar zichzelf toe, die altijd ouders de schuld geven, die het verrekken eerlijk te communiceren en die constant hun macht misbruiken om hun zin door te drukken, of het nou goed of slecht voor kind en ouders is.

En hier een héle verzameling van artikelen over hoe het toegaat binnen Jeugdzorg en hoe het beter zou kunnen. Pik er maar wat uit om te lezen.

 

Nog een keer stel ik je dezelfde vraag: wát hebben bovenstaande stukken uit de media concreet opgeleverd aan verbetering in de Jeugdzorg? Antwoord: niets! Dan ben je toch met me eens? Het levert allemaal niets op, want binnen Nederland kan het probleem van Jeugdzorg niet opgelost worden. Ik herinner je nog even aan dat verschrikkelijke horrorverhaal van het Schotse GIRFEC, dat hier nu op dit moment stiekem in werking wordt gezet en dat Jeugdzorg totale controle over jouw gezin geeft. Dat is een internationaal programma en daarvoor is dús een internationaal Jeugdzorg nodig: de ISS, International Social Service: een oppermachtige nep-NGO. Jeugdzorg is niet alleen in Nederland operationeel, maar in alle landen van de wereld heb je wel een Kinderbescherming, een voogdijorganisatie voor geadopteerde en uithuisgeplaatste kinderen en nog meer Jeugdzorg bij kindertehuizen, op scholen, in ziekenhuizen enzovoort. Denk bijvoorbeeld maar eens aan kinderen die uit het buitenland geadopteerd worden of aan ouders die in het buitenland wonen en opgespoord dienen te worden. Dat is het werk van deze corrupte ISS, die veel aan illegale adopties doet, zoals in mijn geval bijvoorbeeld.

De artikelen hierboven zijn allemaal van 2019 en 2020. Ik zou nog pagina’s vol met stukken kunnen citeren van eerder, want de problemen met een falend Jeugdzorg zijn al honderden jaren oud. Vroeger had je van die vrijgezelle vrouwen met een bril en een knot, die daar werkten en kinderen uit huis haalden. Nu hebben ze meestal een hbo- of universitaire opleiding in iets theoretisch over kinderen, zoals pedagogiek of iets dergelijks. Als je zelf ook gestudeerd hebt, kun je dat wel een beetje aan, maar zo niet, dan kun je gewoon niet tegen deze types op. Het zijn maar al te vaak modepopjes van niks of juist van die ongenadig streberige meiskes, die vóór hun 30e al carrière gemaakt willen hebben voor hun eigen ego. Geen idéé van hoe je een kind opvoedt en wat daar allemaal bij komt kijken, want zelf hebben ze vaak nog geen gezin. En als ze dat wél hebben, zijn het van die vrouwen die hun eigen gezin in de steek laten om zich fulltime met andermans gezin bezig te houden. Iemand die normaal is, gaat echt niet bij Jeugdzorg werken!

Hun ambitie is wel dat ze hun werk ‘goed’ willen doen, maar daar verstaan ze niet onder dat ze de juiste oplossing voor jouw gezin willen. Goed voor hen betekent iets wat hen in de running houdt met een vaste baan, een mooie bonus omdat ze een ‘case hebben opgelost’ en werkverschaffing voor zoveel mogelijk andere collega’s. Hun fouten geven ze nooit en te nimmer toe en dat zijn hun eigen woorden. Jeugdzorg is een spinneweb waar je in terecht komt, als je van die akelige buren hebt of anders een roddelende school of huisarts of iets dergelijks, die Veilig Thuis bellen omdat jij een leukere ouder bent dan zij. Of omdat jouw kind slimmer is dan een ander kind uit de klas. Omdat jouw kind een rugzakje heeft, omdat het wat hulp nodig heeft om beter te kunnen leren of omdat het autistisch is, dyslectisch of nog iets in die geest. Of omdat je gaat scheiden en het dan verrekte hard nodig is dat de kids naar de verkeerde ouder gaan, waarbij de andere ouder verstoten wordt. Of het nieuwste: omdat je als moeder positief getest bent op Covid19 (dan héb je het dus niet eens!) en je pasgeboren baby niet bij je mag zijn. Kinderen die in een instelling moeten wonen, omdat ze veel verzorging nodig hebben en ouders dat niet langer thuis kunnen doen, maken vaak de meest verschrikkelijke dingen mee. Geen plek in een goede instelling, wél plek in een slechte of in een bazig pleeggezin en krijg je kind daar maar weer uit, geen budget van de gemeente, geen therapie om allerlei domme bureaucratische redenen …

Uiteraard zijn er ook ouders die hun kinderen echt mishandelen of verwaarlozen, die Jeugdzorg op bezoek krijgen. Meestal kan Jeugdzorg dit soort ouders echter niet aan, omdat ze of kennissen hebben of anders wel agressief zijn. Halen ze die kinderen toch weg bij hun ouders en laten we even zeggen dat dat dan de juiste oplossing is, dan is het bijna altijd zo dat die kinderen naar een heleboel verschillende adressen moeten. Dat gaat dus echt tot de jeugdgevangenis aan toe en allerlei bizarre instellingen. Ik heb zelf mogen meemaken hoe erg het daar kan zijn. Zitten ze ergens 3 maanden, dan zegt Jeugdzorg harteloos tegen de ouders dat ze nu eh … ‘gewend’ zijn in hun nieuwe pleeggezin en dat het beter is als er geen contact meer is met de echte ouders. Dat is iets wat niet toegestaan is bij de wet, want indien enigszins mogelijk en veilig moet er altijd contact met biologische ouders blijven. Maar Jeugdzorg doet zoveel wat niet mag en lapt de wet volledig aan z’n laars. Niemand die tegen ze op kan, want ze hebben dus die internationale ISS achter zich. Die krijgt volgens eigen zeggen subsidie van tientallen landen en als ngo ook van George Soros’ Open Society Foundation, die iedereen die iets slechts of doms doet, financiert (BLM, Antifa …). Normaliter heb ik ook altijd een oplossing voor problemen die ik aandraag. Dit probleem van hoe de ongebreidelde macht van Jeugdzorg te breken, heeft ook een oplossing, maar die is niet direct. De enige manier om deze macht te verbreken, is door de hele media te laten trillen van onrechtverhalen over hen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Follow the news by Email

  

By Anastasía Vassiliou, MA

Anastasía (Natassa) Vassiliou, born in Athens, obtained a Master's degree in Greek & French Literature and studied music in Thessaloniki, Greece. She speaks 7+ languages. Natassa ran a successful business in in-company trainings when she suddenly got paralysed. Out of love for her children she found out how to cure all diseases and healed many patients including herself. Nowadays she runs news website Untold Times, where she shares world news and gives fantastic analyses about hot topics.

One thought on “Jeugdzorg: wat bereik je met publiciteit over onrecht?”
  1. Heel graag ik weet heel veel informatie van wat hier in Nederland gebeurt en moet het met u delen. Het is van heel erg belang dat ik contact met u kunnen komen. Ik weet van een grote Kindernetwerk die bestaat in het centrum van Rotterdam en waarbij de criminelen die hierbij horen hoe die worden beschermd.
    Ik loop steeds tegen dichte deuren waarbij niemand wil mij helpen ook ben ik in bezit van heel veel bewijs daarvan.

    Als u achter staat van wat u beweert dan zal u wel willen dat deze perverts uiteindelijk open en bloot worden gesteld en de gevangenis in! Ik wil heel graag in contact met u willen komen.

    Met vriendelijke groet,

    (Naam bekend bij Natassa)

Feel free to give a nice reaction:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.