cloves-for-muscle-aches

Persoonlijk hou ik er niet van en mijd ik ze zoveel mogelijk. Tot vandaag! Kruidnagelen verwarmen namelijk je spieren en ontspannen ze, door ze van binnenuit te genezen. Dat wil je toch niet missen?

clove-oil
Essentiële kruidnagelolie

Kruidnagelen zitten vol met jodium en ontsmetten dus. Waar ik ze af en toe voor gebruik, dat is om kiespijn te verdoven. Je kunt zo’n spijkertje tussen je kiezen wurmen of – veel gemakkelijker – een watje nat maken en er een paar druppeltjes etherische kruidnagelolie op sprenkelen. Niet te veel, want het is heel sterk spul. Je mond en zelfs je wangen kunnen er helemaal door verbranden. Twee druppeltjes zijn meestal wel genoeg op een nat watje. Nat omdat de olie te hard brandt zonder water erbij. Dat watje duw je dan voorzichtig op de pijnlijke plek en je laat het zitten totdat die verdoofd aanvoelt.

Omdat kruidnagelen zo goed verdoven, moet er endorfine in zitten: het anti-pijnhormoon en dat klopt inderdaad. De medische wetenschap haalt het deelstofje eugenol uit die endorfine, maar het endorfine zelf zit er ook in. Als je niet alleen je pijn wilt verdoven, maar ook genezen, kun je beter echte kruidnagelen gebruiken dan een zalfje of pil waarin alleen eugenol zit. De endorfine zorgt namelijk dat ze ook echt genezen. Aan de eucalyptuscrème die ik vroeger maakte, voegde ik ook altijd kruidnagelen toe.

 

 Natassa News is een onafhankelijke mediawebsite, die volledig draait op donaties. Zonder uw bijdrage kan dit platform geen dag bestaan en ook niet zonder mensen die ingeschreven zijn voor het nieuws en die het nieuws delen op sociale media en via de e-mail. Natassa News vecht heel hard voor een betere wereld en heeft heeft een unieke frisse, positieve kijk op de wereld. Heel veel dank voor de donaties die binnenkomen. Heel veel dank voor de donaties die af en toe binnendruppelen. Help ons echter blijven bestaan en steun ons met een eenmalig of beter nog maandelijkse donatie. Anders hebt u straks alleen nog maar de NOS! Zo kunt u doneren:

Via WhyDonate:

 

Een ideetje om kruidnagelen te gebruiken voor je pijnlijke spieren: je kunt een paar kruidnagelen aan de thee toevoegen. Niet te veel, want ze hebben een zeer overheersende smaak. Daarom is het volgende gemakkelijker en beter: neem 50 ml olijfolie of gemberolie. Zonnebloemolie kan ook, maar werkt minder goed in dit geval. Doe er een flinke handvol kruidnagelen in en laat het vier dagen trekken. Filter de kruidnagelen er dan uit en smeer de olie op je pijnlijke spieren. Je kunt in plaats van kruidnagelen ook kruidnagelolie gebruiken. Die is wel te koop bij Holland & Barrett, een Aziatische toko of andere reformwinkel. Neem weer 50 ml van bovengenoemde olie en laat er 6 druppels etherische kruidnagelolie in vallen. Even schudden, een uurtje laten staan en je kruidnagelolie is klaar voor gebruik. Je kunt ook tijgerbalsem nemen, maar daar zit alleen eugenol in, niet de hele kruidnagel. Dan helpt het wel even tegen de pijn, maar geneest het niet.

Als je het nog beter wilt doen, doe je er ook wat eucalyptusbladeren of -olie bij. Eucalyptus is voor je zenuwen en die spelen meestal wel een rol bij spierpijn. Zenuwen sturen spieren aan. In een kant-en-klare crème of zalf zitten ook van de eucalyptus alleen deelstofjes. De basisstof kalium zit niet in die crèmes of andere medicijnen en daarom verlichten ze mogelijk wel, maar genezen ze niet. Doe je voordeel maar met deze kennis en deel die verder, zodat een ander er ook wat aan heeft!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Follow the news by Email

 

By Anastasía Vassiliou, MA

Anastasía (Natassa) Vassiliou, born in Athens, obtained a Master's degree in Greek & French Literature and studied music in Thessaloniki, Greece. She speaks 7+ languages. Natassa ran a successful business in in-company trainings when she suddenly got paralysed. Out of love for her children she found out how to cure all diseases and healed many patients including herself. Nowadays she runs news website Untold Times, where she shares world news and gives fantastic analyses about hot topics.

Feel free to give a nice reaction:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.