pantocrator

Mariamni of Martha: de vrouw van Jezus

Terwijl ik mijn vorige verhaal aan het typen was, wilde ik een link zetten naar een artikel over de onzin over dat Maryam uit Magdala zogenaamd Jezus’ vrouw geweest zou zijn. Opeens stuitte ik op een artikel uit 2014 dat in meerdere kranten stond en dat jubelde dat deze prostituee toch echt met Jezus’ getrouwd zou zijn geweest: bewezen en wel. Nadat ik mijn verhaal klaar had, dacht ik: laat ik het even wat beter lezen en toen zag ik het … de vondst én de fout. Er is gewoon bewijs dat Jezus getrouwd was. Alleen met wie? Met dit artikel debunk ik in ieder geval het geloof van de kabbalisten en satanisten. Dat zijn degenen die kinderen (ritueel) misbruiken, dus dit is een belangrijk verhaal beste mensen

 

Mariamni = Maria Magdalena???

Nee, Maryam, de Filistijnse – en dus in Baäl gelovende – prostituee en uitbaatster van een bordeel in het plaatsje Magdala in het noorden van Israël aan het meer van Tiberias, was absoluut niet Jezus’ vrouw. Blijkens dit artikel zou er even buiten Jeruzalem een tombe gevonden zijn met zes ossuaria of bottenhuisjes. Namen erbij: Joshua zoon van Jozef, Maria (zijn moeder waarschijnlijk), Yose (het artikel is in het Engels, blijkbaar was dit de aanspreeknaam van Jezus’ broer), Mattheüs zoon van Jezus, Judah zoon van Jezus. Μαριάμνη’s ossuarium als enige in het Grieks. Daar wordt dan uit geconcludeerd dat Mariamni wel even Maria Magdalena was, maar dat kunnen we toch niet zomaar concluderen. Ik zocht het op, want Costas wist het ook niet.

Dan hebben we hier bijvoorbeeld nog iemand met de naam Mariamni: de vrouw van Herodes de Grote uit de eerste eeuw voor Christus. Het is gewoon een naam, misschien wel de voorganger van Marianna. Dan: er wordt meermalen in de bijbel verteld dat Jezus naar “Martha, Lazaros en Maria” ging. Wel, zijn moeder heette Maria en Lazaros was de broer van Martha van Bethanië. Zij waren Grieks en dat zie je aan de naam Lazaros. Maar ‘martha’ is een Aramees woord. De Arameeërs hadden vóór de Romeinen Israël wel eens veroverd en mogelijk hadden de Israëlieten wat woorden uit hun taal overgenomen. Martha betekent ‘meesteres’ of ‘vrouw des huizes’ en zelfs ‘geliefde’. Het Nieuwe Testament is in het Grieks geschreven en pas in de 8e eeuw werden in Alexandrië, de Griekse enclave in Egypte, de kleine letters, de accenten en de spaties tussen woorden uitgevonden. Ik heb Grieks gestudeerd, dus zulke dingen weet je dan.

De verhalen over Jezus zijn in hoofdletters en zonder spaties tussen woorden geschreven. Als er dan ergens staat: “Jezus ging naar martha, Lazaros en Maria”, betekent dat dat hij naar zijn eigen huis ging, waar zijn vrouw thuis was en Lazaros en Maria op bezoek waren. Op het graf staat Mariamni en inderdaad is dat het enige ossuarium dat in het Grieks is in de graftombe van Jezus’ familie. Hij had dús een Griekse vrouw en die heette Mariamni. Ze werd in de bijbel aangeduid als ‘de vrouw des huizes’ oftewel Jezus’ vrouw. In het stuk hierboven uit de Huff Post staan nog meer voorbeelden waaruit blijkt dat Jezus getrouwd was. Bijvoorbeeld dat hij met ‘Rabbi’ werd aangesproken: rabbi’s waren getrouwd. Je moest immers laten zien dat je een gezin kon leiden als je godsdienstig leider wilde worden. Zo was het ook in de eerste eeuwen van het christendom. Het celibaat blijkt totaal verzonnen te zijn. Al dat vreselijke kindermisbruik in de westerse kerk voor niets!

 

 Natassa News is een onafhankelijke mediawebsite, die volledig draait op donaties. Zonder uw bijdrage kan dit platform geen dag bestaan en ook niet zonder mensen die ingeschreven zijn voor het nieuws en die het nieuws delen op sociale media en via de e-mail. Natassa News vecht heel hard voor een betere wereld en heeft unieke informatie over de top van de wereldmacht en over satanisch kindermisbruik, die zij deelt. Heel veel dank voor de donaties die af en toe binnendruppelen. Help ons echter blijven bestaan en steun ons met een eenmalig of beter nog maandelijkse donatie. Anders hebt u straks alleen nog maar de NOS! Zo kunt u doneren:

Via WhyDonate:

 

Via BackMe.org door hier te klikken.    OF

 

De apostel Paulus en zijn afkomst

In het artikel staat ook nog een interessant verhaal over de apostel Paulus. Die leefde ten eerste ná Jezus en dus kende hij de verhalen over hem alleen uit de tweede hand. Verder was hij joods, want hij heette eerst Saul. Hij heeft grote stukken van het Nieuwe Testament geschreven. Hij kwam uit de Syrische stad Tarsus, waar een god die Attis heette, vereerd werd. Die werd weergegeven als een herder met een schaap op zijn schouder – ziet u de overeenkomst met Jezus? Wij hebben het beeld dat we van hem hebben, vooral van Paulus, iemand die hem niet eens gekend heeft. Attis nu was verliefd op Κυβέλη die in het Nederlands Cybele heet en hij vond het een zeer liefdevol idee om op zijn trouwdag zijn teelballen af te snijden en te offeren aan haar. Niet zo goed voor je huwelijk als je het mij vraagt, maar dat werd een rage totdat de bevolking nogal afnam. Ondanks dat Paulus uit een stad kwam met dit geloof, heeft hij nooit gepleit voor het celibaat – integendeel! – en ook niet voor mannen om zichzelf te castreren. Als Jezus niet getrouwd was, had Paulus met zijn afkomst dat toch als eerste gemeld, zo wordt geredeneerd door wetenschappers en ik moet zeggen dat ik wel vind dat zij een punt hebben.

Toen ik een tijdje geleden opeens een trauma van Jezus’ vrouw te zien kreeg, met haar kon praten en zij inderdaad Martha bleek – zoals ik al heel lang dacht – vertelde die mij ook dat zij en Jezus twee zoons hadden. Dat wordt bevestigd door wat de archeologen vonden in zijn familiegraf. Ze vertelde me ook dat hij niet aan het kruis gestorven is, maar toch vrijgesproken is. Dat blijkt ook uit een terloopse opmerking in het evangelie van Mattheüs (27:19), waar staat dat “zijn vrouw een notitie aan rechter Pilatus doorgaf, waarop geschreven stond dat Jezus onschuldig was” en dat Pilatus hem moest laten gaan. Die boodschap was waarschijnlijk van Jezus’ vrouw Mariamni, de vrouw des huizes of martha. Later, zo vertelde Mariamni me, in het jaar 64 was dat, hebben de Filistijnen hun hele familie te pakken gekregen en satanisch gemarteld. Zij was ontkomen in haar eentje en stierf een kilometer of 20 à 30 verderop in de woestijn van verdriet om haar familie en aan haar verwondingen.

 

Mogelijk werd Jezus’ familie in zijn geheel vermoord

Het kán eventueel zo zijn dat Jezus inderdaad is vrijgesproken. Misschien heeft hij een paar dagen moeten vluchten en is hij daarna teruggekeerd. Het feit dat zijn hele familie in hetzelfde graf begraven is, zou kunnen betekenen dat ze inderdaad met de hele familie uitgemoord zijn. Later dus, want in het verhaal over Jezus’ kruisiging staat niets over dat zijn familie ook vermoord werd. Misschien komt het nog wel eens uit. In ieder geval klopt het verhaal dat Jezus met die Magdalena getrouwd zou zijn, totaal niet. Hun vermeende zoon zou een jaar of 7 oud geweest zijn, toen Jezus aan het kruis overleed. Wel … mensen trouwden in die tijd ergens rond hun 18e en dan heb je geen zoon van 7 op je 33e. Dit verhaal klopt in ieder geval van geen kant en kan niet waar zijn. Jezus kénde die hele Magdalena hoogstwaarschijnlijk niet eens.

Ik vind het heel aardig dat ik nu toch gelijk lijk te hebben met mijn vermoedens dat Jezus wel degelijk getrouwd was en ook kinderen had. Dat had immers iedereen in zijn tijd en nergens staat in de bijbel dat hij níet getrouwd was. Maar voordat de brute cijfertjesclan van de kabbala nu weer gaat zeggen: “Zie je wel? Er is dus tóch een familie van Jezus en daar ben jij een spruit van, Natassa”, dát is niet gezegd. Integendeel. In het graf liggen namelijk geen vrouwen van Jezus’ zoons. Het lichaam van die Magdalena schijnt in de kelder van het Louvre in Parijs te liggen, dus die hoort absoluut niet bij Jezus’ familie. Het feit dat de zoons er zelf wél liggen, kán op een familiemoord duiden, zoals Mariamni me vertelde. Het is misschien een beetje bijzonder om iemand uit de oudheid zomaar te spreken te krijgen, maar ik heb dat al zo váák meegemaakt. Als mensen in die tijd een flink trauma hebben gehad, kan het heel goed zijn dat hun geest er nog is en daar kun je mee praten. Dat weet iedereen die wel eens bezig is met het verwijderen van zogenaamde entiteiten. Het is alleen altijd de vraag of ze de waarheid spreken, want soms weten ze geen antwoord op een vraag of zeggen ze het puur door de shock verkeerd.

Er zijn geen nakomelingen van Jezus in ieder geval en dat zijn toch wel bewezen feiten. Sowieso moet die arrogante clan kabbalisten die een wereldwijde dictatuur willen hebben, ophoepelen, maar nu zo mogelijk nog meer. Laten we weer leuk gaan leven, veel beter toch?

 

 

donations-natassa-news

You can also donate through the well-known Dutch donation platform BackMe.org by clicking here.

OR

 

 

 

 

Follow The News by Email

 

 

Spread the love:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.