spinach

Mediterraan dieet: spinazie met rijst

Veel mensen hier in het hoge noorden denken dat wij in het zuiden geen groente zouden eten. Dat is in zoverre waar dat wij niet één soort groente in water koken en dan opeten. Aardappels zijn ook groente, wist u dat? Wij koken of bakken groenten mee of maken er salades van. Of we stoppen ze in het zuur (toursí) en eten ze ook dan weer als salade. Vandaag een recept waar ook naar het idee van een Nederlander veel groente in zit: spanakóryzo oftewel spinazierijst. Het is nog vegetarisch ook, want de meeste Grieken eten een paar keer per week vlees of vis. Niet iedere dag. Heel gezond, gemakkelijk en snel om te maken en voedzaam.

 

Spinazierijst / spanakóryzo. Ingrediënten voor 4 personen:

  • Twee uien
  • Een flink pak verse spinazie (400 gram ongeveer)
  • twee koppen basmatirijst of pandanrijst
  • Zout en zwarte peper
  • Een flinke scheut olijfolie
  • Een halve liter volle (Griekse) yoghurt

 

 Untold Times is de geheel onafhankelijke en dús crowdfunded nieuwswebsite van Anastasía Vassiliou. De site kan alleen in de lucht blijven met uw likes, deelacties, reacties, inschrijving voor de nieuwsbrief en niet te vergeten donaties. Duizendmaal dank voor de donaties die binnenkomen! Maar meer is absoluut nodig. Dat kan eenmalig en ook maandelijks via de drie manieren die hieronder staan:

Buy Me A Coffee

 

Via Whydonate:

 


 

Bereiding:

Snij de uien in halve ringen of fijner en was de spinazie en eventueel de rijst. Laat de uiten even fruiten in de olie en voeg dan de spinazie toe om ook even aan te bakken totdat ze donker wordt en iets geslonken is. Doe dit net zolang totdat alle spinazie in de pan past. Voeg dan de twee koppen rijst toe en flink wat water, zo’n drie volle glazen. Voeg ook het zout en de peper toe en laat het eten sudderen totdat de rijst zacht is. Vergeet niet af en toe te roeren en roer alles goed door elkaar, wanneer het eten klaar is. Het moet nog een beetje vochtig zijn.

Schep de spinazierijst op de borden, doe er wat yoghurt bij op het bord en serveer er brood bij.

 

 Καλή όρεξη – eet smakelijk en vergeet niet te delen en te doneren. Schrijf u ook gelijk maar even in voor de nieuwsbrief.

 

 

donations Untold Times

 

Buy Me A Coffee

 


 

 

 

 

Follow the news by Email

 

 

 

Natassa Vassiliou, MA

Anastasía (Natassa) Vassiliou writes sound and objective analyses about countries that have made the positive decision to develop their economies with the help of Russia, China and each other. *Education: Greek & French Literature. *Career: 4 years music, 25 years education, 13 years finding how to cure all diseases, 3 years journalism. *Loves: kids, μπουγάτσα, coffee, boeren, facts & experts. *No to: Jeugdzorg, egoists, bonkers, whinyfaces & digital ID's. *Orthodox Christian.

Feel free to give a nice reaction:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.