the-white-house
The White House these days ...

Nog meer executive orders en impeachment

Deze dagen kunt u zien hoeveel werk president Trump eigenlijk wel verzet heeft in vier jaar tijd: Joe Biden zet overal onmiddellijk een streep door namelijk met een executive order of decreet in het Nederlands. Hoeveel hij er precies geschreven heeft, weet ik niet eens meer en ik vraag me af of hij het zelf wel weet. Vandaag, in het weekend nota bene, heeft hij allemaal financiële decreten zitten uitgeven. De impeachment oftewel aanklacht met als doel afzetting tegen Donald Trump gaat a.s. maandag verder en daar is ook van alles mis mee.

Biden heeft de Keystone XL pijplijn stilgezet, een belangrijke lijn voor het transport van gas en olie. Daarmee zijn nu al 10.000 banen verdwenen en als commentaar zei hij: “Ja, die mensen kunnen wel een andere baan vinden”. Tienduizend mensen, daar hebben we het over en straks nog veel meer in de olie- en gasindustrie. Verder heeft hij van die belachelijke antiracismetrainingen ingesteld overal. Weet u nog dat de politie afgelopen zomer naar zo’n monsterlijke training moest in plaats van dat de Marokkaanse jongeren die hele steden platbrandden, daar verantwoordelijk voor werden gesteld? Dat dus. Op alle scholen moeten jongetjes verplicht ook meisjessporten mogen doen en iedere school die dat weigert, krijgt geen subsidie meer (!). Verder heeft hij mondkapjes in federale gebouwen verplicht gesteld, maar dat was al verplicht tijdens president Trump. Hij heeft niet het recht op andere plekken mondkapjes verplicht te stellen, omdat de staten daar zelf over beslissen. Echte veranderingen moet hij via het Congress – de Tweede Kamer of het Parlement – er doordrukken, maar een aantal dingen kon hij met een decreet doen:

 • Stoppen met de bouw van de Mexicaanse muur
 • Het verbod op inreizen vanuit een aantal landen, waaronder vrij veel islamitische, opheffen. Dit noemt hij de “Muslim Ban”.
 • Het land weer aansluiten op het Parijse Klimaatakkoord
 • De Keystone XL Pijplijn dichtgooien
 • Het land weer aansluiten bij de WHO
 • 100 dagen mondkapjes dragen “Masking Challenge”
 • Studentenleningen pauzeren
 • Illegale immigranten een permanente verblijfsvergunning verstrekken
 • en nog meer van dat inclusiviteitsgedoe

 

Waar is hij nog mee bezig?

 • Het minimumloon in bepaalde sectoren, zoals federale banen, maar ook de horeca, moet naar $15,– per uur. Hij gaat via het Congress proberen dit voor het hele land en voor alle sectoren te laten gelden. Dit gaat zorgen voor veel ontslagen en faillissementen.
 • Federale ambtenaren krijgen bepaalde aanpassingen, waardoor ze moeilijker ontslagen kunnen worden
 • Mensen die geen leefgeld hebben, wil hij $10 per week geven. Om daar meer van te maken, heeft hij ook weer het Congress nodig.
 • $1,9 biljoen (duizend miljard) gaat hij uitgeven voor min of meer sociale zaken. Een héél klein deel ervan is voor covidverlichting. Verder is het een hulpje bij het terugbetalen van leningen door ‘blauwe’ (Democratische) staten, want die kunnen niet met geld omgaan. President Trump heeft ook een paar trillion (biljoen) dollar uitgegeven aan covidverlichting en dit geld is meer dan het land kan dragen. Daarom moeten de belastingen omhoog, ziet u wel.
 • Niet met een decreet, maar wel het nieuwe beleid van Joe Biden: christenen in het Midden-Oosten krijgen niet langer bescherming, zoals ze die onder president Trump wél kregen. En ook dan ging het nog wel eens mis. Christenen in deze gebieden vrezen nu voor hun leven en helaas hebben ze daar gelijk in.

 

 

Kamala Harris, de eerste vrouwelijke vice-president

De correcte manier om met al deze zaken om te gaan, was geweest om er met de twee Kamers (Congress en Senate (Eerste Kamer)) over te praten en ook hun advies te vragen. Helaas, democratische besluiten nemen is blijkbaar niet iets waar Biden erg van houdt en volgens mij ben ik de enige die dat voorzien heeft. Ik ben erg slecht in het vooruitzien van allerlei dingen, maar ik had al maanden geleden aan de houding van Kamala Harris gezien dat hij haar op de een of andere manier zijn wil had opgelegd. Dat was tijdens de debatten met president Trump en vanaf dat moment wist ik dat hij helemaal geen trekpop zou zijn, maar een krachtige totalitaire leider. Misschien heeft hij een slechte gezondheid en praat hij bij tijden slecht, maar hij is wel degelijk een zeer krachtige en energieke persoon. Niet in positieve zin helaas.

Kamala Harris wordt eerder gezien als een strak leider, maar ik heb zelf het gevoel dat zij het presidentschap absoluut niet aan kan. Er was aangekondigd dat zij geen passieve, maar juist een zeer actieve vice-president zou zijn. Deze dagen hebben we echter nog geen woord van of over haar gehoord en ik ben bang dat ik ook hierin gelijk heb. Of het erg is, weet ik niet. Trouwens de vice-president in de VS is plaatsvervangend president, wanneer Biden bijvoorbeeld het land doorreist of ziek is. Verder is zij voorzitter van de Senate oftewel de Eerste Kamer, die in Amerika niet alleen wetten tekent, maar ook ontwerpt en voorstelt.

Ik had het natuurlijk leuk gevonden – wie niet? – als er ook eens een vrouw bovenaan de regering in Amerika zou zitten, maar dan een goeie. Een leuk mens dat humor had en capabel was in haar werk. Helaas, het is nog niet zover! Kamala Harris is bijzonder links en zal zeker geen positieve invloed op het land hebben. Wel zijn er best veel staten met een vrouwelijke gouverneur. Alaska had in het verleden de ontzettend spontane dame Sarah Palin als gouverneur; Hawaii heeft niet als gouverneur, maar wel als persoon waar we het meest van horen Tulsi Gabbard; Democraat maar een logisch exemplaar zogezeid. South-Dakota heeft Kristi Noem, ook een heel leuke en capabele dame. Er zijn er nog meer, maar die hoor je niet zo in de media. Eén die je wél veel hoort, is Gretchen Witmer, een lastige dame die gouverneur van Michigan is en daar een flinke puinhoop creëert. Hier ziet u alles nog even op een video van 5 minuutjes van NewsMax.

Verstaat u moeilijk Engels? Had ik ook! Maar ik heb gewoon doorgezet en alle woorden die ik niet kende, opgezocht in het woordenboek. Ik bleef stug doorluisteren en kijken naar Engelse video’s, films en series en nu versta ik bijna alles. Er is een plugin voor in ieder geval Firefox en Chrome, van Reverso Context. Als u dan in een tekst met de muis op een moeilijk woord gaat staan, krijgt u de vertaling. Reverso kent 8 talen, waaronder Nederlands en Engels.

 

Aanklacht tegen Donald Trump

In dezelfde video hierboven kunt u horen dat de aanklacht tegen Donald Trump wel degelijk wordt doorgezet. Eigenlijk kan dat helemaal niet, want hij is toch geen president meer en hij is nu een gewone burger net als iedereen. Die kan wettelijk gezien niet aangeklaagd worden door de federale overheid. Ik vermoed dus dat het allemaal opgeklopte bluf is, net als Haagse bluf, een ouderwets toetje uit Den Haag, bestaand uit opgeklopt eiwit met véél suiker en bessensap. Of zo’n suikerspin. De Senaat had die hele aanklacht kunnen weglachen, maar de fractievoorzitter van de Republikeinen daar, Mitch McConnell, had daar geen zin in. Hij heeft president Trump enorm hard laten vallen en er is niet met de man te praten. Veel te oud ook, mijns inziens: 78 jaar is hij.

Over Donald Trump wordt gefluisterd dat hij een derde grote politieke partij gaat oprichten: de Patriot Party. Of het waar is, weet niemand. Op dit moment heeft hij geen podium om met zijn volgers te communiceren, dus als u het mij vraagt, lijkt het me logisch dat hij daar eerst aan gaat werken. Als hij zich wederom op Parler begeeft, of op Gab, MeWe, Telegram of waar ook, wordt dat sociale medium hoogstwaarschijnlijk gelijk de lucht uitgegooid. Maar als hij er zelf eigenaar of CEO van is – al is het maar in naam – en hij heeft eigen servers en een hostingsbedrijf, kan niemand hem iets doen. Het is in ieder geval een stuk lastiger dan. Maar ik ben Donald Trump niet, dus zeker weet ik niets.

 

 

donations

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Follow the news by Email

 

 

Natassa Vassiliou, MA

Anastasía (Natassa) Vassiliou analyses the news with her unique fresh insight. She studied Greek & French Literature, with minors in law ethics and teaching mother language plus specialisation in media psychology. 25 years in education & business trainings followed. 13 years in traditional medicine research and coaching & 2 years in the media. Natassa loves kids, Greece, coffee & nice people. Also cherries, apes, boeren, cooking & experts. No to Jeugdzorg, egoists, bonkers, dipshits & digital ID's. Proud Greek, Orthodox Christian and Mom of 2 Awesome Big Boys, she is sadly handicapped.

Feel free to give a nice reaction:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.