Ode

Ode aan je limbische systeem

Misschien niet zo’n alledaags idee om een ode te schrijven aan een stuk hersenen. Je zou zeggen: niets zo onromantisch als je brein! Toch is juist je thalamus, het middelpunt van je limbische systeem en van je hele hersenen, extreem gevoelig voor muziek. Here you can read the same article in English.

hersen-limbisch-duits
Het limbische systeem met in het geel de thalamus

Dit stukje hersenen moet álle seintjes uit je hele lichaam allemaal doorsturen naar verschillende plekken – en altijd de juiste! – in je hersenen. Daarna moet er weer informatie terug naar je organen, je bloedvaten, je lymfestelsel, je botten, huid, haar, ogen: overal gaan ze heen.

 

Tegenslagen

Als je veel hebt meegemaakt, kan dit allemaal wat haperen. Het kan zelfs zijn dat je alleen nog maar tegenslagen, ellende en zelfs aan één stuk door weer hele series van ongelukken tegenkomt in je leven. Dan is het net alsof er een hele rij bommen vlak na elkaar afgaat. De thalamus is maar een klein eivormig dingetje in het brein, maar het is enorm belangrijk! Je hele stabiliteit gaat eraan als de thalamus stopt met werken.

Wat je altijd moet doen als je wilt genezen, dat is uitzoeken wat de diepste oorzaak van een klacht is. Daarna de nare ervaring die omhoogkomt, goed verwerken. Pas daarna of daarnaast werken andere therapieën, zoals voeding, natuurlijke medicijnen of muziek.

 

 Natassa News is een onafhankelijke mediawebsite, die volledig draait op donaties. Zonder uw bijdrage kan dit platform geen dag bestaan en ook niet zonder mensen die ingeschreven zijn voor het nieuws en die het nieuws delen op sociale media en via de e-mail. Natassa News vecht heel hard voor een betere wereld en heeft heeft een unieke frisse, positieve kijk op de wereld. Heel veel dank voor de donaties die binnenkomen. Heel veel dank voor de donaties die af en toe binnendruppelen. Help ons echter blijven bestaan en steun ons met een eenmalig of beter nog maandelijkse donatie. Anders hebt u straks alleen nog maar de NOS! Zo kunt u doneren:

Via WhyDonate:

Via BackMe.org door hier te klikken.    OF

 

Muziek!

Iets wat helpt om de thalamus weer op gang te krijgen, is mooie, gevoelige muziek. En rust. Daarom heb ik hier Barbra Streisand voor je, die het prachtige Israëlische lied Avinu Malkeinu voor president Shimon Perez zingt. Ze legt uit dat het een gebed is aan God, waarin gevraagd wordt om blijvende vrede op de hele wereld. Het is geschreven door Max Janowski, die liturgische muziek schreef:

 

 

 

 

 

You can also donate through the well-known Dutch donation platform BackMe.org by clicking here.

OR

 

 

 

 

 

 

 

Natassa Vassiliou, MA

Anastasía (Natassa) Vassiliou analyses the news with her unique fresh insight. She studied Greek & French Literature, with minors in law ethics and teaching mother language plus specialisation in media psychology. 25 years in education & business trainings followed. 13 years in traditional medicine research and coaching & 2 years in the media. Natassa loves kids, Greece, coffee & nice people. Also cherries, apes, boeren, cooking & experts. No to Jeugdzorg, egoists, bonkers, dipshits & digital ID's. Proud Greek, Orthodox Christian and Mom of 2 Awesome Big Boys, she is sadly handicapped.

Feel free to give a nice reaction:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.