spices-oregano

Oregano en schimmels

Oregano is een mediterraan kruid, dat je waarschijnlijk in de spaghetti doet. Maar wist je dat het geneeskrachtig is? Jazekers! Dit is traditionele kennis uit Griekenland, die ik met mijn ervaring heb gestaafd. Ik weet zeker dat je níet weet wat het eigenlijk doet, want dat dat weet bijna niemand meer.

Oregano is de grootste schimmeloplosser van de wereld! Als je een vochtig, schimmelig huis hebt, kun je bosjes of schaaltjes oregano op de vochtige plekken neerleggen. Heb je zelf last van wat voor soort schimmels ook, dan kun je oregano in je eten doen, er thee van drinken of het ook weer overal in je huis neerleggen. Je kunt er thee van trekken, maar in plaats van die opdrinken, kun je er ook beschimmelde plekken op je huid mee insmeren. Voor psoriasis zal het zeker helpen bijvoorbeeld en bij alles waar schimmel is, helpt het. Voetschimmel en zwemmerseczeem onder andere. Je kunt ook oregano – liefst verse – in olijfolie laten trekken en dat op je huid smeren.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anastasía Vassiliou, MA

Independent Crowdfunded Journalist. | Solves World Problems in Stunning Articles, Columns & Podcasts. | Studied Greek & French Literature, Specialised in Psycholinguistics. | Speaks Greek, English, French, German, Italian, (Spanish, Kurdish,) Dutch. | Unique Expertise in Traditional Medicine, Psychology, Education, Music, Business & International Politics. | Lover of Capital Letters, Coffee & Bougatsa. Proud Greek. Married and Mom of 2.

Please feel free to give a nice reaction

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.