armageddon

Over nieuwe ziektes, crises, kinderorgaantjes en zakendoen voor beginners

Vandaag weer eens Nederlands, want Wynia’s Week had een stelletje topartikelen en die heb je niet maar zo in het Engels omgezet. Eentje gaat over handel en toen ik dat zat te lezen, moest ik weer denken aan mezelf toen ik geen andere keuze had dan toch maar leren ondernemer te worden. Dat wás me wat, maar ik heb het uiteindelijk onder de knie gekregen en er zijn nog wel wat mensen op de wereld, die dat ook wel zouden mogen. Verder over onsterfelijkheid, nieuwe crises en toestanden.

 

Onsterfelijk worden

Eerst die onsterfelijkheid maar eens aanpakken dan, want dat is echt vreselijk. Op die vooraanstaande Amerikaanse universiteit Stanford in Californië hebben ze weer wat nieuws: als je orgaantjes van kindertjes opeet, transplanteert of in je laat spuiten, dan stopt je verouderingsproces dus. Schijnt, want dat claimen ze, kijk maar hier. In datzelfde Californië zijn ze bezig met een wet, waardoor abortus tot vlak voor en zelfs ná de geboorte van een baby’tje toegestaan is. U kunt wel raden waarom: omdat de stinkend rijke elite zonodig onsterfelijk moet wezen en dat kan echt niet mensen! In 1973 is in de VS Roe vs Wade ingesteld (na een rechtszaak): daarmee was abortus een recht voor vrouwen, dat in de privacywet verankerd ligt. Zo is de toestand nog steeds en het wil de conservatieven maar niet lukken om er een strengere wet door te krijgen.

Dus wellicht is het goed om even te zeggen dat er een betere en humanere manier is om onsterfelijk te worden! Lijkt me hard nodig. Je kweekt dus onsterfelijkheid door goede daden te verrichten en door liefde te kweken. Als je dat namelijk doet, dan groeit er een ziel binnenin je en die is onsterfelijk. Als je in het bezit bent van een ziel, blijf je ook gezonder en word je minder snel oud. Als je een goed mens bent, heb je immers minder stress! Vroeger leefden de mensen toch langer? Nou, toen zullen ze dat nog wel geweten hebben, neem ik aan. In plaats van dat geknoei in een lab kun je heel simpelweg een goeie mens zijn! Beter voor het milieu ook nog, nietwaar en over die arme kindertjes wil ik het niet eens hebben, zó triest en gemeen.

 

Tijd om míjn mooie werk te steunen! Alwéér heeft een drietal lieve mensen me het leven moeten redden – ik weet niet meer hoe ik jullie moet bedanken!!! – en dat is niet okee. Ik hoorde Robert Jensen gisteren zeggen dat hij zoveel donaties krijgt en natuurlijk gun ik hem dat graag. Viruswaarheid, Blackbox, Gezond Verstand en Café Weltschmerz worden eveneens bedolven onder de donaties en ja, ook hun is het van harte gegund. Maar ik heb het net zo goed verdiend en ík ben de enige op de hele wereld, die in ieder artikel weer problemen oplost. Dát tezamen met een enórme bom positieve energie en kracht die je van míjn artikelen en video’s krijgt, is mijn unieke gift aan jullie en die krijg je niet gratis, maar die ruil ik tegen jullie betaling! Dus even op de knop drukken ja en steunen. Niet zo gierig! Als ik zelf een media-outlet kon steunen, zou ik dat doen voor Wynia’s Week. Die heeft echt knallers van artikelen twee keer per week en voor hen zou ik ook best willen werken.

 

 The Happy Times is an independent crowdfunded news website. Thank you very much for the donations that are coming in, but do help Anastasía Vassiliou to continue by supporting her work with a monthly or once-only contribution. This is how you can donate:

Via WhyDonate:

 

Keilen met virussen

Tegenwoordig is het helemaal in zwang om met virussen te smijten. Gain-in-function oftewel genetisch onderzoek naar virussen wordt maar normaal gevonden en je mag vooral niet zeggen dat het gebeurt. Er staat dus een joekel van een futuristisch lab middenin de metropool van Wuhan in China, waar dat dagelijks gedaan wordt met bewijs en al, maar je moet net doen alsof dat coronavirus waarmee we nu al tweeënhalf jaar geterroriseerd worden, zomaar van nature is ontstaan. Nou, als dat zo was, beste lezer, dan zou dat peperdure lab daar in Wuhan er niet zijn! Er wordt door de farmaceutische industrie vét verdiend aan de gammele vaccins die ons door de strot geduwd worden en die allesbehalve veilig zijn om te nemen. “Wast een berg, kost een beetje”, weet u de reclame nog van wasmiddel Witte Reus? Het kon wel een reclame voor vaccins zijn, want die kosten ook een beetje en leveren erg veel op.

Inmiddels zijn we echter weer een stukje verder gekomen, want in Oekraïne is niet één genetisch lab, maar zijn er maar liefst DERTIG! Allemaal net als het lab in Wuhan, gefinancierd door de Amerikaanse overheid en onder auspiciën van de CDC, de Centers for Disease Control and Prevention van de Amerikanen. Wat er wordt gedaan, is totaal vaag. Victoria Nuland, een soort staatssecretaris van Buitenlandse Zaken, beweert dat virussen er onderzocht worden om te zien hoe ze bestreden kunnen worden, maar de Russische overheid die de labs heeft onderzocht, zegt dat er virussen genetisch bewerkt worden om Rusland mee te infecteren. Het feit dat die labs zo geheim worden gehouden, geeft eigenlijk al aan dat de zaak hiet geheel frisjes is. Wat er precies wordt gedaan, komt wel aan het licht binnenkort.

Waar ik me meer zorgen over maak, is dat gedram over het coronavirus en over nog weer andere virussen die de laatste tijd “ontdekt” zijn. Het Covidvirus is dan zogenaamd ‘ontsnapt’ uit dat Wuhanse laboratorium, maar een paar weken geleden stond er in het nieuws dat een Chinees jongetje de vogelgriep had. Dat heeft nog nooit een mens gehad en dus zal het vogelgriepvirus óók wel in zo’n zelfde lab bewerkt zijn, net als het Covidvirus. Dat infecteerde immers vleermuizen en geen mensen, voordat het in Wuhan terechtkwam. Nu de laatste paar dagen is er wéér een virus, het apepokkenvirus, waar het nieuws mee vol staat. Overal op de wereld zou het ontdekt zijn en rondgaan en oh het is weer zo dodelijk dat 10% van de mensen die het krijgen, eraan dood zouden gaan. 87 gevallen zijn er wereldwijd ontdekt, dus bergt u zich maar gauw.

Nu ben ik niet zo bang voor al die virussen, want ik kan genezen, maar het is natuurlijk levensgevaarlijk om virussen die eigenlijk helemaal niet voor mensen zijn, te bewerken en los te laten. Het is nog nooit gebeurd in de geschiedenis dat er zóveel virusziektes tegelijkertijd rondgingen en ook niet dat er laboratoria waren, waar virussen gekweekt en genetisch bewerkt werden. Ook nu in onze tijd is dat in normale landen verboden, maar een land als China of Oekraïne heeft er geen goede wetgeving voor. En dus staan de biolabs dáár. Dat is geen toeval. Als het werk dat in die labs verricht werd, eerlijk en zuiver was, zou dat onderzoek gewoon in de VS kunnen plaatsvinden en zouden we dat allemaal mogen weten. Dan zou er in het nieuws staan wat er voor nieuwe dingen ontdekt waren enzovoort. Maar dat is niet het geval en dat baart me best zorgen.

Wat er voor oplossing voor is, dat is dat journalisten en mediabedrijven graag ook, erover schrijven en vertellen. De hele media moeten ervan trillen, van de berichten over die vage biolabs en er moet opheldering over geëist worden door de bevolking! Mensen die in het geheim kwade dingen doen, stop je alleen maar door hun misdaden openbaar te maken. Een andere manier is er niet en dus moeten we dat doen. Dus deel mijn artikel overal waar je kunt en steun mij!

 

Integer zakendoen

In zeer schril contrast met de miljarden euro’s en dollars die verdiend worden aan de covidcrisis staat het vraagstuk over handel drijven in het algemeen. In veel westerse landen heerst de kromme overtuiging dat je eigenlijk geen geld mag verdienen met handel, want dat zou onzuiver zijn. Dan buit je mensen uit, zo wordt veelal gedacht. Nu had ik zelf een business waar niet veel mee te verdienen viel: taaltrainingen. Ik was de enige van alle ruim 100 taaltrainers te lande van een jaar of 10 à 15 geleden, die er met mijn gezin van kon leven. Al mijn collega’s hadden een partner, alimentatie, een erfenis, een huis waar ze niet voor hoefden te betalen of iets dergelijks, want ze konden er niet van rondkomen. Ik wel, want ik had een marketingcursus gevolgd en had daarom mijn eigen zakelijke klanten. Daardoor hoefde ik niet voor een habbekrats trainingen te geven voor taalinstituten. Maar toch: in de meeste takken van business kun je goed verdienen en dat mág.

Het heikele punt bij zakendoen in het westen is het koloniale verleden altijd weer. En de schande van het verdienen aan gas en aardolie. Nou, we zijn Shell mooi kwijt aan de Engelsen met ons gezeur over dat Shell corrupt zou zijn! Niet handig. Afijn, er staat een prachtig artikel over op Wynia’s Week. Als u dat gelezen hebt, weet ik zeker dat u nooit meer issues zult hebben met het verdienen aan een eigen bedrijf en wie weet wordt u nog ondernemer! Zolang je maar geen talenstudie hebt gedaan, waardoor je vastzit aan ‘iets met taal’ (zoals journalistiek!), kun je goed verdienen met handel en daar is niets mis mee. Slim zijn en uitdokteren hoe je ergens leuk aan kunt verdienen, zonder dat anderen eronder lijden, is een prima bezigheid. Ik zelf blijf ook geen dag langer journalist, als ik ooit op een dag mag genezen en weer iets anders kan doen.

 

Klimaat en armoede

Het eeuwige gezever over het klimaat is eigenlijk ook een uiting van diezelfde wrevel tegen het verdienen van een mooi inkomen via handel. Eigenlijk is het heel simpel in het leven: mensen die handel en geld vies vinden, werken meestal zelf bij de overheid. Als iederéén dat zou doen, zou die overheid echter geen inkomsten hebben voor gezondheidszorg, infrastructuur, onderwijs, defensie en alles wat ze nog meer doen. Er moeten in een land ook mensen zijn die vrij durven te ondernemen en niet vies zijn van geld. Niet alleen dat: die mensen moeten veruit in de meerderheid zijn, want anders heeft de overheid niets om belasting over te heffen. Wees dus niet bang voor geld en laat dit artikel heus lezen aan mensen die moeite hebben met geld en met zakendoen. Weet u, ik had ooit een privé-cursist voor Grieks. Hij had een eigen bedrijf en u zult het misschien niet geloven, maar die man die werkte dus één dag per maand! En hij had een vet inkomen. Daarmee was hij op vakantie naar Griekenland gegaan, waar hij de liefde van zijn leven had ontmoet en zodoende kwam hij bij mij terecht om de taal te leren. Ja!

Laat u eveneens niet gek maken over het klimaat! Dat is geen enkel probleem in de zin dat wij als mensheid geen klimaatverandering teweegbrengen. Of het helemaal natuurlijk is dat er de laatste paar tientallen jaren zoveel natuurrampen zijn en de seizoenen door elkaar gehusseld zijn, weet ik eerlijk gezegd niet. Er wordt wel aan klimaatbeïnvloeding gedaan en ook dat is weer nogal in het geheim. Dan weet je niet wat er dan precies gedaan wordt, door wie en hoe of waar. En of het zo is. Wat ik wél weet, is dat we aan het milieu mogen denken. Zo weinig mogelijk plastic gebruiken, de auto laten staan als het mogelijk is, niet als een gek vijf keer per jaar met het vliegtuig op vakantie gaan en een beetje opletten met watergebruik zijn wel verstandige dingen.

Maar dat de overheid miljarden aan het klimaat uitgeeft, zonder dat dat een probleem is en zonder dat er ook maar iets mee opgelost wordt, dat klopt niet. Laatst las ik dan ook in het nieuws dat een deel van het geld dat voor het klimaat bestemd was, toch maar naar defensie gaat. Ik had het liever naar de zorg gehad, maar allez. Wynia’s Week heeft ook een mooi artikel over warmtepompen, die én geen gas besparen én de CO2-uitstoot niet beperken. Het is hetzelfde als met de windmolens, waar het land mee volgeplempt wordt maar die duizenden vogels vermorzelen, niet te repareren zijn, niet lang meegaan én waar nogal wat naargeestige ingrediënten in verwerkt zitten. Of die verschrikkelijke zonnepanelen, waarmee onze parken volgepompt worden, maar waarmee nog geen stadswijk van energie wordt voorzien.

U hoeft niet in armoede en gekudder te leven om te mogen zeggen dat u om het milieu geeft. De Bank of England heeft aangekondigd dat er een apokalyptisch voedseltekort aankomt dit jaar en dat komt onder andere omdat hier in Nederland een stoot boeren weggejaagd is. Zelf kom ik niet in de winkels omdat ik dat niet kan met mijn handicap, maar ik merk het wel met mijn bestellingen: er is nu al een tekort aan bepaalde voedingsmiddelen. Deze week kom ik zonder olijfolie te zitten, want die hadden ze niet. Ik wilde maiskiemolie bestellen in plaats van zonnebloemolie, maar die hadden ze ook al niet bij de Jumbo en iedere week zijn er wel producten die ze niet hebben. Ze horen het dan te vervangen, maar dat doen ze maar al te vaak niet. Eén van de redenen daarvoor is dat het er niet is, want mensen hamsteren dus. Dan heeft een ander niets. Goed nieuws: in Rusland wordt een heel goed oogstseizoen verwacht, dus slimme handelaren maken een deal daar, waardoor we hier straks ook voedsel hebben. Dat is dan weer de oplossing op het probleem.

 

Ik ga ervan tussen, na nóg een keer aandringen op het delen van mijn artikelen, het abonneren op mijn nieuws en het steunen van mijn werk met donaties. Als ik er niet enórm over zeik, krijg ik niets, dus het moet dan maar weer. Het zou vanzelfsprekend moeten zijn dat je betaalt voor het lezen van mijn stukken!

 

 

donations

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Natassa Vassiliou, MA

Anastasía (Natassa) Vassiliou analyses the news with her unique fresh insight. She studied Greek & French Literature, with minors in law ethics and teaching mother language plus specialisation in media psychology. 25 years in education & business trainings followed. 13 years in traditional medicine research and coaching & 2 years in the media. Natassa loves kids, Greece, coffee & nice people. Also cherries, apes, boeren, cooking & experts. No to Jeugdzorg, egoists, bonkers, dipshits & digital ID's. Proud Greek, Orthodox Christian and Mom of 2 Awesome Big Boys, she is sadly handicapped.

Feel free to give a nice reaction:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.