Read this in English

 

Na het gymnasium studeerde Natassa Vassiliou Franse en Griekse letteren aan de Aristoteles Universiteit van Thessaloniki (Griekenland). Ze specialiseerde zich in de toegepaste psychologische taalwetenschap: de link tussen taal, beschaving en bewustzijn. Ze is in het bezit van een eerstegraads lesbevoegdheid voor drie talen, 25 jaar onderwijservaring en ze studeerde zang aan de muziekschool in Thessaloniki. Ze werd door haar hoogleraar didactiek uitgenodigd om te promoveren in de toegepaste taalwetenschap – haar grote droom, maar het geld was op en ze kon niet anders dan terug naar Nederland.

Natassa begon haar carrière als manager bij een kledingexportbedrijf, totdat ze toegelaten werd tot de universiteit in Thessaloniki. Tijdens haar studie gaf ze privéles Nederlands en was ze freelance vertaalster in vijf talen. Vier jaar lang was ze professioneel zangeres in Thessaloniki en in Amsterdam werkte ze voor de GNOT, het Griekse Ministerie van Toerisme. Later maakte en corrigeerde ze vertalingen voor de Universiteit van Wageningen.

Natassa-Vassiliou-edessa-1990Ze werd moeder van twee prachtzoons en na 4 jaar in het onderwijs organiseerde ze in-companytrainingen met haar talencentrum Parnassós Talen. Een kleine greep uit haar klantenkring: Unilever, Monsanto, Aramco, Stichting Marin, Novartis, Concorde Groep; Wageningen University (WUR), het UWV, Campina, Menzis, Teeling Petfood en nog veel en veel meer.

Toen ze na haar echtscheiding in 2010 verlamd raakte door onder andere progressieve MS, kon ze geen les meer geven en geen bedrijf meer runnen. Omdat de medische wereld geen oplossing had voor haar ziekte en trouwens weigerde haar te helpen, ging ze zelf onderzoeken wat mensen ziek maakt en hoe ze ook weer kunnen genezen. Met een heleboel onderzoek vond ze de eerste antwoorden in de millenia oude Griekse traditie. Natassa interviewde eveneens tientallen mensen uit de hele wereld, die nog heel oude kennis over genezing van ziekte hadden en verzamelde alle gegevens. Ze zocht alles uit, testte alle methoden, kruiden en andere middelen om te genezen en ontwikkelde de enige manier om écht ziekte te kunnen genezen. De MS kreeg ze genezen, maar daarna werd ze nog erger ziek. Het duurde jaren voordat ze de oorzaken vond.

Ondertussen genas ze honderden patiënten van chronische ziektes en psychische aandoeningen. Daarbij liet ze maar al te vaak artsen stomverbaasd achter, juist omdat ze deels ‘regulier’ werkte met medische kennis en psychologie. Gereedschappen waarmee artsen en therapeuten nooit iemand genezen hebben. Ze genas patiënten uit Nederland, Griekenland, België, Duitsland, Frankrijk, Tsjechië, Polen, Rusland, Oekraïne, Suriname, de Antillen, de Verenigde Staten, Sri Lanka, Australië, Indonesië, Singapore, de Filippijnen, Iran, Turkije, Afghanistan, Marokko, Algerije, Koerdistan en India.

Het lukte haar echter niet om zelf te herstellen. Tijdens haar verwoede pogingen ontdekte Natassa tot haar schrik dat ze maar weinig wist over haar eerste levensjaren. Hoe hard ze ook haar best deed, ze kreeg maar geen toegang tot haar herinneringen van die periode. Het was duidelijk dat de diepste oorzaak van haar ziek-zijn daar lag, maar pas na 50 jaar kon ze haar herinneringen eindelijk terughalen. Natassa bleek in Athene geboren te zijn en niet alleen haar vader, maar ook haar moeder bleek Grieks te zijn. Dat ze geadopteerd was, wist ze, maar de Raad voor de Kinderbescherming en de FIOM (ISS) bleken haar doelbewust haar leven lang vierkant te hebben voorgelogen over ieder detail van haar afkomst. Ze komt uit een aristocratische Atheense familie van artsen, rechtsgeleerden en ingenieurs.

parental home
Natassa’s ouderlijk huis in Athene!

Een organisatie met de naam ISS, bekend van enorme schandalen bij onder andere internationale adopties met als doel het misbruik van kinderen, bleek haar vlak na haar geboorte bij haar ouders te hebben weggestolen. Haar ouders hadden haar Anastasía (Natassa) Vassiliou gedoopt in de Grieks-Orthodoxe kerk. De ISS liet haar met een valse identiteit illegaal adopteren in het noorden van Nederland en na haar vierde jaar vonden haar ouders haar nooit meer terug. Ze werd zeer ernstig seksueel, fysiek en geestelijk misbruikt en mishandeld in het satanische “gezin” waar ze moest opgroeien en de ISS had haar herinneringen brutaal gewist. Toen Natassa 16 was, werd ze uit huis gegooid. Ze maakte zelf haar school af op een studentenkamertje en vertrok naar Griekenland om daar te studeren.

Nu ze alle feiten naar boven heeft gehaald en verwerkt, begint Natassa heel langzaam te genezen. Met andere woorden: het is waar dat mensen zelfs van de ernstigste ziektes genezen, wanneer ze al hun pijnlijke herinneringen opschonen en op degelijke wijze verwerken. Na een bijzonder moeilijk jaar is ze haar carrière opnieuw begonnen als journaliste en columniste. Ze schrijft over hoe je écht geneest van ziekte, over actuele onderwerpen, over Jeugdzorg en de satansekte, over cultuur en geschiedenis. Natassa vecht hard voor een betere wereld.