gr-kriti
Mijn vaderland!

 

Read this in English

 

Na het gymnasium studeerde Natassa Vassiliou Franse en Griekse letteren, eerst aan de UvA en daarna aan de AUTH, de Aristoteles Universiteit van Thessaloniki (Griekenland). Ze specialiseerde zich in sociolinguïstiek: de link tussen taal, beschaving en bewustzijn. Ze is in het bezit van een eerstegraads lesbevoegdheid voor drie talen en studeerde zang aan de muziekschool. Trad op in Griekse muziekclubs met beroemde collega’s zoals Stamatis Kókotas, Paschalis, Takis Bougás, Nikos Pitsicas en Vicky Almazidou. Toen ze in de band van haar studie een nummer van Nana Mouskouri ten beste gaf, werd ze een ster op de hele universiteit. Ze kreeg een aanbod om te promoveren, maar moest helaas terug naar Nederland om familieredenen. Naast dit alles werkte Natassa als vertaalster in vijf talen. Haar eerste baan was als exportmanager bij een kledingbedrijf. Toen ze toegelaten werd op de universiteit, koos ze voor haar studie.

groepsles1
Natassa’s talencentrum

Ze werd moeder en gaf als kostwinner vijfentwintig jaar lang les in drie talen en culturen. Eerst op scholen en als docent en projectleider in de inburgering. Vanaf 2002 organiseerde ze in-companytrainingen met haar eigen talencentrum Parnassós Talen. Veel bekende en internationale bedrijven waren haar zeer tevreden klanten en haar zaken liepen uitstekend. Natassa’s leerlingen en cursisten noemden haar de beste docent ooit. Een kleine greep uit haar klantenkring: Unilever, Monsanto, Aramco, Stichting Marin, Novartis, Concorde Groep; Wageningen University (WUR), het UWV, Campina, Menzis, Teeling Petfood en nog veel en veel meer.

Toen ze na haar echtscheiding in 2010 verlamd raakte door progressieve MS, kon ze geen les meer geven en geen bedrijf meer runnen. Omdat de medische wereld geen oplossing heeft voor haar ziekte, ging ze zelf onderzoeken wat mensen ziek maakt en hoe ze ook weer konden genezen. Met een heleboel moeite en onderzoek vond ze alle antwoorden in de bijbel en in de kennis van de orthodox-christelijke kerkvaderen. Ze genas honderden patiënten van chronische ziektes en psychische aandoeningen, daarbij vaak artsen stomverbaasd achterlatend. Haar cliënten riepen haar uit als beste coach en therapeut ooit en bewonderden haar om haar uitgebreide kennis. Ze genas patiënten uit Nederland, Griekenland, België, Duitsland, Frankrijk, Tsjechië, Polen, Rusland, Oekraïne, Suriname, de Antillen, de Verenigde Staten, Sri Lanka, Australië, Indonesië, Singapore, de Filippijnen, Iran, Turkije, Afghanistan, Marokko, Algerije, Koerdistan en India.

Het lukte haar echter niet om zelf te herstellen van MS, de ziekte van Lyme, de ziekte van Crohn, COPD en diabetes. Tijdens haar verwoede pogingen ontdekte Natassa tot haar schrik dat ze maar weinig wist over haar eerste vijf levensjaren. Hoe hard ze ook haar best deed, ze kreeg maar geen toegang tot haar herinneringen van die periode. Het was duidelijk dat de diepste oorzaak van haar ziek-zijn daar lag, maar pas na 50 jaar kon ze haar herinneringen eindelijk terughalen. Natassa bleek in Duitsland geboren te zijn en niet alleen haar vader, maar ook haar moeder bleek Grieks te zijn. Dat ze geadopteerd was, wist ze, maar de Raad voor de Kinderbescherming en de FIOM (ISS) bleken haar doelbewust vierkant te hebben voorgelogen over ieder detail van haar afkomst. Ze komt uit een bijzonder goede Atheense familie van artsen, rechtsgeleerden en ingenieurs. Een organisatie met de naam ISS, bekend van enorme schandalen bij onder andere internationale adopties, bleek haar vlak na haar geboorte bij haar ouders te hebben weggestolen. Haar ouders hadden haar Anastasía (Natassa) Vassiliou gedoopt in de Grieks-Orthodoxe kerk. De ISS liet haar illegaal adopteren in het noorden van Nederland en nooit meer vonden haar ouders haar terug. Vanaf haar 5e jaar was het seksuele misbruik en het héle erge geweld bruusk gestopt; het bleek dat de ISS ertussen was gekomen. Ze hadden haar herinneringen ongevraagd gewist en haar “pleegouders” geprogrammeerd met psychologische trucs, zodat ze geen dagelijkse moordpogingen meer op haar konden begaan. Toen Natassa 16 was, werd ze uit huis gegooid. Ze maakte zelf haar school af op een studentenkamertje.

Nu ze alle feiten naar boven heeft gehaald en verwerkt, begint Natassa Vassiliou langzaamaan te genezen. De allerdiepste wortel van haar kapotte leven en dodelijke ziekte bleek een “ongeluk” te zijn, waarbij de kleine Natassa van de trap werd gesmeten door haar pleegvader, dat ze nauwelijks overleefde. Ze hield er ernstig fysiek hersenletsel aan over en ja: dat is aan het genezen. Met andere woorden: het is waar dat mensen zelfs van de ernstigste ziektes genezen, wanneer ze al hun pijnlijke herinneringen opschonen en op degelijke wijze verwerken. Natassa Vassiliou is de boodschapper van deze cruciale kennis. Na een bijzonder moeilijk jaar is ze haar carrière opnieuw begonnen als wetenschappelijk auteur. Ze schrijft over alle onrecht en gerechtigheid op de wereld: identiteitspolitiek, de gevaren van The Great Reset en de corona- en klimaatgekte, over jeugdzorg, over culturele waarden en democratische rechten zoals de vrijheid van meningsuiting en ze biedt er oplossingen voor. Natassa vecht hard voor het behoud van mensenrechten.

 

 

© Natassa Vassiliou