Podcast: verenig u!
Podcast by Natassa Vassiliou!

Podcast: verenig u!

IdeologiesJa ziek ben ik nog altijd en ik zit dus in badjas. Maar ik heb een podcast volgeklept over hoe we ons kunnen verenigen op een positieve manier. En over de wereldmacht ook en meer. Heel gezellig en ook leerzaam!

Ideologies-nl
De Nederlandse versie!

Ik heb het schemaatje van linkse en rechtse ideologieën nog wat geperfectioneerd. Volgens mij klopt het zo. Het is niet verboden te reageren.

Latere toevoeging: ik had per ongeluk de Engelse versie van het schema neergezet. Hier is de Nederlandse ook nog even!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Natassa Vassiliou

 

Follow the news by Email

 

This Post Has 2 Comments

 1. Dirk

  Natassa, ik reageer niet vaak op jouw artikels maar deze keer toch: de verdeling die je in je schema maakt klopt toch niet hoor: anarchisme zet je in je schema bij rechtse ideologieën maar meestal is dat helemaal niet links maar rechts. (Ik ken zelf enkele anarchistische mensen en die zijn duidelijk links.) Nationalisme zet je in het centrum, maar nationalisme kan zowel links als extreem rechts zijn en meestal juist eerder rechts. Kapitalisme zet je bij ‘free economy’ maar dat klopt ook niet helemaal want in onze kapitalistisch systeem is een steeds groter deel van het wereldkapitaal in handen van een heel kleine groep mensen (de zogenaamde ‘1%’) en van het moment dat een zo kleine groep mensen zo een groot deel van de economie controleert kan je een economie toch nog moeilijk vrij noemen? Racisme zet je ook eerder links in je schema terwijl politiek link meestal juist voor gelijkheid pleit en racisme meestal juist voorkomt bij extreem rechtse partijen. Je schema klopt dus niet bepaald volgens mij ofwel is het gewoon heel verwarrend opgemaakt. Nog even opmerken verder dat ik vaak je artikels hier las en lees over geneeskrachtige stoffen in planten en die vaak zeer interessant vind maar de laatste weken dikwijls geshockeerd was door de radicale dingen die je hier schreef over politiek, dingen die me toch moeilijk lijken samen te gaan met die andere artikels en met de eerder verzoenende toon die je voordien over politiek probeerde te gebruiken. Ik vind dat sinds je lid bent geworden van dat Forum voor Democratie je plots heel extreem geworden bent, zowel over de Nederlandse politiek als over de buitenlandse politiek.

  1. Natassa Vassiliou

   Hallo Dirk, dank je wel voor je reactie.
   Waar zal ik beginnen? Anarchisme. Ja ik snap wat je bedoelt met links, maar rechts is de vrijheid. En als je steeds meer vrijheid krijgt, word je steeds meer extreem in die vrijheid. Plus anarchisten denken in individuen, niet in groepen mensen. Daarom toch rechts. Dictatuur hoort bij links, want die beginnen met een beetje geleide economie en dan naarmate het linkser wordt, steeds meer regeltjes. Net zolang totdat je bij een dictatuur uitkomt.

   Nederland is maar half kapitalistisch. Kliekvorming kan natuurlijk overal voorkomen, maar vooral bij links. In Amerika bijv. kunnen nieuwe mensen ook wel rijk worden, zonder dat ze in de kliek opgenomen worden. In Nederland kun je wel lekker verdienen, maar niet echt rijk worden als je niet bij de kliek hoort of erin wordt opgenomen. Daarvoor moet je links denken. Dat is helaas de waarheid.

   Racisme heb ik iets meer bij links gezet ja, omdat je daartoe de mensen in groepen moet zien. Ik legde het ook uit in de podcast: rechts ziet mensen als individuen. Die wil – even grof gezegd hoor – de ene ‘Turk’ wel en de andere niet. Omdat die ene bijv. hard werkt, aardig is of goeie diploma’s heeft en de andere niet. Links zégt tegen racisme te zijn, maar keert zich tegen blanke mensen. Die noemen ze overheersers en machthebbers. Dat vind ik heel erg racistisch! En kijk maar naar Zuid-Afrika waar veel Nederlandse boeren worden mishandeld en vermoord. Zelf werd ik ook hevig gediscrimineerd, toen ik nog linkse mensen om me heen had. Nu nooit meer.

   Met nationalisme bedoel ik vaderlandslievend zijn. Dat zie je bij heel linkse mensen totaal niet, maar in het socialisme bijvoorbeeld wel weer. Dus het is niet iets van rechts of iets extremistisch. Het kan extreem wórden, net als alles. Het is hoe ik het zie.

   Fascisme is veel meer links dan rechts: dictatuur, vrijheidsbeperking en heel extreem allemaal. Net iets links van het midden m.i. en er zijn heel veel mensen die dat ook zeggen. Dat hevige zich tegen joden keren in Duitsland in de 20e eeuw is ook niet iets wat rechts doet.

   Schrijven over geneeskrachtige stoffen en middelen is iets wat constante wrijvingen oplevert én heel weinig publiek. Mensen denken nu eenmaal dat ze het beter weten dan ik, hoezeer ik ook als enige zoveel mensen genezen heb van ernstige ziektes. Ik kom er niet doorheen. Men weigert hardnekkig mij als expert te zien en dat is toch wel de bedoeling na 12 jaar lang zó hard werken als ik doe! Andere mensen beginnen een website en hebben gelijk alle aandacht. Ik schrijf bovendien om problemen op te lossen en niet om een dagboek voor mezelf te hebben. Dat kan beter in papiervorm! Om problemen daadwerkelijk te kúnnen oplossen, heb ik publiek nodig en daar vecht ik dan maar voor, aangezien het blijkbaar niet anders kan.

   Verzoenend ben ik nog altijd in politiek, maar wat er momenteel allemaal gebeurt met dat coronavirus, is gewoon verschrikkelijk. We worden letterlijk beroofd van onze vrijheden en als we er iets van zeggen, zijn we extreemrechtse fascisten en complotdenkers. Ik heb altijd ongeveer zo gedacht als ik nu doe en dat is zeker niet extreem. De helft van de mensen in alle landen, dus ook Nederland, wil al die regeltjes niet en wil meer vrijheid. Meer eerlijkheid en meer rechtvaardigheid. Heb je gezien hoe dat gisteren op die rechtbank ging met Willem Engel? Eerst won hij een rechtszaak en daarna moest hij onvoorbereid een beroepszaak in met een bevooroordeelde rechter. Die draaide zo even het besluit van de eerdere rechter terug zonder enige reden en tegen de wil van 2/3 van Nederland in. Ik vind dát nou shockerend! Jij niet?

   Als ik bozer denk, dan is dat niet vanwege FvD, maar omdat ik al mijn herinneringen terug heb weten te halen. Alle verschrikkingen die ik heb moeten meemaken en maar even moet zien te verwerken. Ja, de politiek kent mijn verhaal en heeft dit niet alleen laten gebeuren, maar heeft er zelfs aan meegewerkt. Als je dat weet, kun je niet meer vergoelijkend zijn! Degenen die mij en heel veel anderen dit alles hebben aangedaan, moeten daarvoor boeten en het moet stoppen. Dat ben je toch wel met me eens? Ja, kinderhandel en satanisme zijn helaas echt en dat mag niet langer echt blijven! Fijne dag nog!

Please feel free to give a nice reaction

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.