polder
Polderen: iedereen mag meedoen!

Polderen met 100% van de meningen!

Toen ik vanmiddag wakker werd en op YouTube keek naar de laatste podcasts en nieuwsvideo’s, zag ik een interview met Gert-Jan Segers, de net opgestapte fractieleider van de ChristenUnie. Ik dacht: leuk, es even zien of hij nu nog andere dingen zegt dan toen hij nog in Den Haag zat. Nou, nee dus en dat baarde me zorgen. Ook wat hij wél zei, verontrustte me en het feit dat hij zoals altijd geen enkele kritiek kreeg van BNR.

 

Iedereen mag meedoen!

En dan moet u nagaan dat BNR nog één van de meest kritische radioprogramma’s is hier te lande. Echt jammer dit. Onderaan dit artikel vindt u de podcast. Segers zei in hoofdlijnen dat hij en zijn partij ‘met alle andere richtingen in de politiek’ hadden samengewerkt en daarbij noemde hij dan Kamerleden van de SP en van een paar regeringspartijen. Tot zover het samenwerken met de oppositie door de ChristenUnie. In mijn voorgaande artikel vertelde ik ook al over een paar samenwerkingsverbanden van deze partij op het gebied van een paar onderwerpen waaraan ze gewerkt hebben.

Segers vertelt zonder blikken of blozen dat iedereen wat hem betreft mee mag doen in de politiek, maar vergeet daarbij te vermelden dat rechts dat recht níet heeft in zijn visie. Ik ben het ook niet altijd eens met Thierry Baudet, met Wybren van Haga of met Joost Eerdmans, maar dat wil niet zeggen dat deze mensen met hun complete partijen dan maar niet mee mogen doen met het regeren van Nederland. Ze zijn keurig netjes gekozen in eerlijke verkiezingen in beide Kamers van het parlement, in een aantal gemeentes en provincies, dus ze hebben evenveel recht als ieder ander.

Niet alleen Forum treft het oordeel van vogelvrijheid door Gert-Jan Segers, maar ook de andere partijen aan de rechterkant van de VVD, dus JA21, BVNL van Van Haga, de PVV en soms ook BBB van Caroline van der Plas. Wedden dat na de provinciale statenverkiezingen straks in maart er geen enkel lid van bovenstaande partijen in de Eerste Kamer gekozen wordt? Burgemeester mogen ze niet worden, meeregeren mogen ze niet, op teevee mogen ze niet en in de kranten ook niet. De hele conservatieve opinie ontbreekt totaal in het Nederlandse landschap. 25% van de Nederlanders wordt in dit land totaal niet gehoord of gezien, maar wel bespot door mensen die geen flauw benul hebben van wat deze mensen eigenlijk voorstaan. Ik weet niet wat u daarvan vindt, maar ik vind dat ondemocratisch en zelfs totalitair.

 

 Untold Times is an independent crowdfunded news website by Anastasía Vassiliou MA, a Greek journalist in the Netherlands who writes meaningful articles about issues that matter. Thank you very much for the donations that are coming in! But do help Anastasía to become even better known, by supporting her work with a monthly or once-only contribution to Untold Times. This is how you donate:

Buy Me A Coffee

 

On the international crowdfunding platform Whydonate:

 


 

Polderen met 100% van het land dan!

Als je met polderen een totaal verdeeld land, waar een kwart van de bewoners niet mee mag doen, wilt regeren, denk ik dat je de weg niet een beetje, maar echt volledig kwijt bent. Bovendien: ís het land wel zo ontzettend verdeeld eigenlijk? Laten we eens gaan kijken wat verschillende partijen als problemen zien en hoe ze ze opgelost willen hebben.

Immigratie! Zo ziet iedereen in Nederland wel in dat het land stampvol is met bijna 18 miljoen inwoners op een net iets kleiner stukje land als waar de Denen met 5,8 miljoen al vinden dat ze vol zitten. Het probleem is alleen dat veel mensen medelijden hebben met vluchtelingen en dan niet willen begrijpen dat die mensen niet alleen maar in Nederland opgevangen kunnen worden, maar ook in hun eigen regio. Dat dat helemaal niet hoeft te betekenen dat ze in van die vreselijke VN-tenten moeten zitten, zonder water en zonder hygiëne. Daar ben ik ook niet voor en wie wel? Laten we eerlijk wezen. Nee, er kunnen best huisjes gebouwd worden voor die mensen. Dat het water er goed geregeld is, dat er genoeg en gezond voedsel is, dat er een school, een psycholoog en een dokter zijn. Dat die mensen zelf aan hun leven kunnen werken. Als het geld dat de bomvolle Europese landen nu uitgeven aan nóg meer asielzoekers in hun land naar zulke opvangplekken zou gaan, bijvoorbeeld.

Dat is alvast één onderwerp, waarvan ik zeker weet dat er veel meer overeenstemming over is dan nu lijkt: als er maar open en eerlijk over gesproken mag worden. Dan kunnen heel veel asielzoekers en vluchtelingen terug naar hun regio om in zo’n opvangplek te verblijven en krijgt Nederland weer wat lucht. Vergeet niet dat koningin Juliana in 1970 al zei dat Nederland te vol was geraakt met toentertijd 10 miljoen inwoners, waarvan er te veel zich niet aanpassen bovendien.

Dan dat vreselijke draakachtige onderwerp van stikstof en de Nederlandse boeren. Ik weet zéker dat, als iedereen eens naar Caroline van der Plas zou luisteren, dit onderwerp binnen een paar weken opgelost zou zijn. Boeren willen best nóg een keer innoveren door de koeien meer buiten te zetten en nog weer wat ander voer te geven, zodat er nog weer minder stikstof uitgestoten wordt. Het probleem ontkennen is misschien wel terecht, maar de meeste mensen zijn doodsbang dat de wereld eraan gaat voordat hun kinderen groot zijn. Dat kan wel door propaganda komen, maar als je die wilt tegenspreken, kan dat alleen op de heel lange termijn. Voor nu om het probleem snel op te lossen, kun je het beste zeggen: okee, we helpen de boeren om nóg iets minder stikstof uit te stoten en dan kijken we rustig aan naar het bijstellen van de normen.

Op deze manier komen de natuurgebieden niet in de knel, maar kan ook de economie, die voor een substantieel deel teert op de export van vlees en zuivel, ook floreren. Boeren die ook mensen zijn en vaak al generaties op hun boerderij zitten, worden dan gezien en gehoord en er is een goede toekomst voor iedereen. Maakt niet uit wat voor mening mensen hebben over klimaat, stikstof enzovoort: de redelijkheid wint toch echt in de meeste gevallen, áls er maar over gesproken kan worden. Gepolderd, maar dan wel met iedereen erbij. Niet alleen maar met links. Dan is er geen discussie immers en dan wordt het halve land overgeslagen. Zo leid je geen democratie.

Energietransitie. Ook de groene en superlinkse partijen hebben inmiddels wel gezien dat je met wind- en zonne-energie geen land kunt laten draaien. Dat is hartstikke sund en dat vindt volgens mij iedereen van links tot rechts, van wokeprogressief tot oerconversatief. Kerncentrales zijn nodig. Over thorium is het nog altijd moeilijk praten, omdat dat investeringen kost, maar als we zouden beginnen met één of twee gewone kerncentrales, weet ik zeker dat iedereen voorlopig tevreden is. Uiteindelijk willen alle partijen het beste voor het land toch? Vorige week stond er in het Chinese nieuws dat er een nogal grote doorbraak is geweest bij het uitvogelen hoe je compleet veilige energie kunt opwekken door kernfusie in plaats van kernsplitsing, zoals in gewone kerncentrales. Dus er komen betere oplossingen aan om in de toekomst verzekerd te zijn van betaalbare energie.

Gas is en blijft wél het probleem. Ik snap dat het in Groningen niet meer kan. Ja, ik heb gezien hoe FvD een berekening heeft gemaakt van hoe de mensen daar prima gecompenseerd kunnen worden en de huizen aardbevingsbestendig kunnen worden. Toch is daar niet genoeg draagvlak voor en is dat dus een oplossing, waar meer geesten pas ver in de toekomst rijp voor zouden kunnen zijn. Als je daar immers toch gaat boren en de mensen vervolgens niet gecompenseerd worden zoals nu, ben je nog verder van huis. Als je met z’n allen grote problemen wilt oplossen, moet iedereen inleveren, maar heb je wél een goed resultaat.

 

Rusland en het gas!

Maar als er bijvoorbeeld eens open gedebatteerd zou kunnen worden over Rusland en hoe dat land nu werkelijk is, zou de weg naar gas daarvandaan weer open kunnen gaan. Het ligt moeilijk, omdat de mensen in heel Europa vanaf 1945 geïndoctrineerd zijn met waanideeën over een levensgevaarlijk en zeer autoritair Rusland, terwijl de feiten juist zijn dat er daar meer democratie is en niet minder dan hier. In Rusland mag je ook een linkse mening gewoon uiten. Zolang je maar geen haat zaait. Bovendien hebben de Russen ons van de Nazi’s bevrijd en hebben ze daarvoor rond de 20 miljoen mensen voor opgeofferd. Het is totaal oneerlijk om dat zomaar aan de kant te vegen. Ook de Russen zijn mensen, die gezien dienen te worden.

Toch, als er open over gesproken zou kunnen worden, zou er heel veel kunnen veranderen. Op het gebied van de oorlog in Oekraïne bijvoorbeeld, die dan eindelijk eens gestopt zou kunnen worden. Het zijn en blijven moeilijke en taaie onderwerpen, maar ik denk niet dat er één persoon in dit land te vinden is, die echt van mening is dat het een goede zaak is om geld uit het niets te creëren teneinde die oorlog daar steeds maar te verlengen. Als mensen zien dat er een oplossing is in de vorm van open onderhandelen met de Russen, zonder hun constant de schuld te geven van letterlijk alles, zullen ze dat graag willen. Wel is het iets van ook weer de langere termijn. En waarom is dat zo? Omdat er alleen linkse propaganda in de media is en mensen niet weten dat er ook een andere kant van de zaak is.

 

Praten, praten, praten!

Er zijn natuurlijk veel meer onderwerpen die heikel zijn en moeilijk liggen. Covid en de bestuurscultuur om er maar eens twee te noemen. Maar als we nou eens zouden beginnen om met z’n allen, dus met 100% van de partijen en politieke meningen, te praten over gewoon alles, zouden er zoveel betere oplossingen mogelijk zijn voor alle problemen dan nu gedacht wordt door het gros van de mensen. Want waarom denken die dat er geen betere oplossingen zijn? Omdat hun geleerd wordt dat je verplicht op de overheid moet vertrouwen, omdat die het beste voor de mensen zou willen en als men in Den Haag het dus niet weet, dan ís er geen oplossing.

Maar zo liggen de feiten niet. Een minister is ook maar een mens en bewindslieden worden overgoten met extreemlinkse ideeën, die hun opgedrongen worden vanuit de EU, de Amerikanen, de grote media en het WEF. Alle ideeën die meer gematigd zijn of iets meer conservatief, worden onmiddellijk afgedaan als extreemrechts en fascisme. Dat moet per nú veranderen. Als politici ook van de andere kant meer impulsen krijgen, in het parlement dus, zou blijken dat de bevolking in dit land veel meer overeenkomsten heeft dan iedereen op dit moment wel denkt.

Wat daarvoor nodig is, is in de allereerste plaats dat mensen weer durven geloven dat de problemen waarmee de wereld opgezadeld is door die extreme clubs van Europese Unie, World Economic Forum en Amerika, die zoveel centen hebben om zichzelf op te dringen, bést op te lossen zijn. Op een constructieve manier die voor iedereen goed is en waar iedereen in ieder geval mee kan leven. Dat bereik je door op te houden met het onmiddellijk plakken van het label “desinformatie” op alle opinies die niet superprogressief zijn. En door over alles te praten, zonder direct een wig te zetten in de conversatie als iemands mening je niet aanstaat. Dat is machtsmisbruik en er is niemand die dat echt wil. Mensen zijn alleen bang dat als hun mening het niet wint, er dan geen toekomst meer is voor de wereld. Dat is niet iets wat waar is. We hebben juist een betere toekomst als iedereen mag meepraten en meebeslissen.

 

Hier is de podcast van BNR met Gert-Jan Segers over polderen.

 

 

 

donations Untold Times

 

 

Buy Me A Coffee

 


 

 

 

Follow the news by Email

 

Anastasía Vassiliou, MA

Anastasía (Natassa) Vassiliou, born in Athens, obtained a Master's degree in Greek & French Literature and studied music in Thessaloniki, Greece. She speaks 7+ languages. Natassa ran a successful business in in-company trainings when she suddenly got paralysed. Out of love for her children she found out how to cure all diseases and healed many patients including herself. Nowadays she runs news website Untold Times, where she shares world news and gives fantastic analyses about hot topics.

Feel free to give a nice reaction:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.