gossip

Racisme of geplande retoriek? Het Duitse covidverhaal

Heel toevallig op de dag waarop een bericht in de Duitse media verscheen, dat als een bliksemslag had moeten inslaan op Nederland, stond er een heel flauw bericht over Thierry Baudet in de media. Ik geloof eerst in Elsevier Weekblad, daarna in het AD, waarna de NOS en de Telegraaf het kritiekloos overschreven. Ik vind het altijd weer bijzonder om te zien hoe media en politici keer op keer een gesmeerd stel schurken zijn. Vooral in verkiezingstijd. Racisme of geplande retoriek? Wat was het vandaag?

Het verhaal dat in de Duitse media verscheen, vertelde dat er vorig jaar afspraken gemaakt zijn in de politiek om het coronavirus zo gevaarlijk mogelijk te laten lijken. Een stuk gevaarlijker dan het in werkelijkheid is. Reden: lockdowns organiseren. Repressieve, preventieve maatregelen opleggen. Ze vroegen ook aan allerlei wetenschappers ideeën om de bevolking bang en volgzaam te maken. Psychiaters enzo! Hier hebt u het bericht ook nog eventjes van de NOS in het Nederlands. U mag het pas lezen nadat u eerst het Duits geprobeerd hebt, okee? Zo doe ik het zelf tenminste hoor. Zo hou je je talen een beetje bij.

Maar het is toch gruwelijk, niet? Zoals we voor het lapje gehouden worden. Net gisteren werd die onbegrijpelijke avondklok weer verlengd tot begin maart en nu blijkt dat alles vooropgezet was. Als dat in Duitsland zo is gegaan, is dat in heel erg veel landen net zo gegaan. Hetzelfde wanbeleid is toch overal gaande? En wie poft er iedere keer weer tussen alles en iedereen door als de grote winnaar? Bill Gates! Die vertelt doodleuk dat hij nog nooit zo lekker geïnvesteerd heeft als nu al jaren in vaccins. Hij is één van de rijkste mensen ter wereld en hij verdient niet alleen razend veel aan deze pandemie, maar hij beslist ook over veel zaken die ermee verband houden. Hij is niet eens arts of anderszins medisch geschoold. Ook George Soros wordt in Amerika veel genoemd als belanghebbende en mede-organisator van de coronapandemie.

Verder is er weer een onderzoek gaande in China om te zien of dat land wellicht ontzien kan worden als veroorzaker of in ieder geval toch wel brenger van Covid-19. Het is ondoenlijk om nog verder te graven dan Wuhan: laten we eerlijk wezen. Bovendien is het virus daar uit dat gigantische, futuristische lab ontsnapt en die ontsnapping heeft de wereld besmet. Hoezo moet China ontzien worden? Nee, er moet bekeken worden of dat virus ’em per ongeluk of expres gepiept is uit dat lab. Dát is de hamvraag! Als politici en hun vrinden zo corrupt zijn dat ze allerlei gemene maatregelen gaan zitten bedenken voor een virus, zijn ze misschien ook wel gek genoeg om een virus te laten ontsnappen. Ja toch? Je weet het niet.

 

Thierry Baudet nu weer een racist

Middenin dit hele circus van waarheden en onwaarheden over het Covidvirus dat ons nu al een jaar aan huis gekluisterd houdt, komt er een intens akelig bericht over Thierry Baudet, lijsttrekker van Forum voor Democratie. Hij zou in zijn privéleven racistische appjes en tekstjes rondgestuurd hebben en die kwamen nu dan uit. Nou, ik had ze al eerder gezien en ik heb zeker geen goed geheugen voor dat soort dingen. Het is weer hetzelfde als eerder: hij zou aan iemand geappt hebben dat blanke mensen volgens de wetenschap [niet volgens Baudet zelf dus] een hoger IQ hebben dan zwarte Afrikaanse en ook Aziatische mensen. Maar de Elsevier wilde hem het berichtje niet laten zien, want dan zou Baudet weten dat het bewerkt was. Het stond er ook niet bij in hun venijnige artikel. Tja, vorig jaar stond dat bericht ergens in een krant en ik heb die discussie ook wel gezien. Kan best zijn dat ook Thierry Baudet erover gediscussieerd heeft met mensen van wie hij dacht dat het vrienden waren.

En dan was er een berichtje waarin hij aan iemand gevraagd zou hebben of die zou willen dat zijn zus met een neger thuis zou komen. Dat is een zinnetje dat wel vaak gezegd wordt in metadiscussies over racisme. Het kan dus best zijn dat Baudet dat zinnetje ergens tegen was gekomen en het gebruikt heeft in een appje. Voor de grap natuurlijk, want het antwoord op die vraag is natuurlijk: “Dat gaat me niets aan. Mijn zus bepaalt zelf met wie ze een relatie heeft”. Thierry Baudet heeft bovenaan de ideeën van Forum staan dat hij vóór vrijheid van meningsuiting is, dus het kan niet anders dan dat hij daar zo over denkt. Dit berichtje is of nep of het was een grapje dat nu tegen hem gebruikt wordt, omdat er verkiezingen aankomen en zijn partij de pan uitsmijt in de peilingen. Trouwens met die peilingen valt het erg mee hoor. FvD staat op 3-5 zetels. Het ledenaantal stijgt alleen wel snel.

Trouwens ik heb nog wat aardigs voor u. In 2003 is Mark Rutte ook eens van racisme beticht. Of het ook echt racisme was, daarover kan men van mening verschillen wat mij betreft, maar de rechter vond van wel. Rutte was in die tijd Staatssecretaris van Sociale Zaken. Hij had de Nederlandse gemeentes geadviseerd om de Somaliërs in het land even extra te controleren, omdat er een aantal naar het VK waren verhuisd, maar sommigen van hen nog wel een Nederlandse uitkering ontvingen. Ik vind het zelf niet racistisch, maar goed om zoiets te controleren. Je hoeft geen mensen een uitkering te betalen, als die geëmigreerd zijn, wel? Toch is het zo dat iedereen wel eens ergens van beticht wordt of een lastercampagne over zich heen krijgt. Mensen in het land willen weten waar hun politici nou écht voor staan en soms gaan ze daarbij te ver in hun nieuwsgierigheid. Vandaag was Baudet de gebeten hond, maar de dag waarop het gebeurde, was  toch niet zuiver.

 

Gevangen in een virus

Jammer is dat nu alle aandacht naar Thierry Baudet is gegaan en het bericht over de enorme corrupte gang van zaken met betrekking tot het omgaan met het coronavirus in ieder geval in Duitsland bijna onopgemerkt is gebleven. We zitten nu al een jaar opgesloten in een narratief over een rondgaand virus, dat zegt dat het een killervirus is, waar miljoenen mensen aan sterven. Er zijn bijna geen mensen alleen aan Covid gestorven. Bijna iedereen die eraan is overleden, had onderliggende aandoeningen en/of was boven de 70. Autopsies mogen niet gedaan worden, “vanwege besmettingsgevaar”, dus bewijs is er niet. Ook was er geen oversterfte als u de sterftecijfers echt goed bekijkt. We kunnen niet ontkennen dat dat virus bestaat, maar om nou kinderen en jongeren er slachtoffer van te laten worden, vind ik kindermishandeling. Scholen al maanden dicht, online lessen die ze thuis moeten volgen en balen huiswerk en ze mogen elkaar ook niet eens opzoeken. Dit is geen beleid van een democratisch land.

Wat ik zo mogelijk nog erger vind, is dat de media elkaar tegenspreken over dit onderwerp. Kijkt u maar hier naar de NOS, die op 22 januari nog stelt dat er in 2020 mínder zelfdodingen waren en niet meer, vergeleken bij 2019. Het bericht is ook raar opgesteld: “Meer thuis en vaker alleen, maar niet meer zelfdoding”. Dat is tegengesteld aan elkaar en klopt niet. De Gelderlander meldt dat er meer kinderen in het ziekenhuis belanden na poging tot zelfmoord en dat de situatie alarmerend is. Op 18 januari dit jaar. Vier dagen verschil en zulke verschillende berichten. Het onderwerp is zo erg om over te moeten schrijven en dan wordt er ook nog gekonkeld met cijfers. Alles om de mensen maar door de strot te duwen dat ze thuis moeten blijven en álle volkomen belachelijke maatregelen van de regering moeten slikken. Zo niet, dan word je van sociale media gegooid en zwaar beboet bovendien. Waar leven we eigenlijk?

 

 


donate-to-natassa-news

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Follow the news by Email

 

Spread the love:

Please feel free to give a nice reaction

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.